Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעסיק שלא שילם פנסיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 שעות, yehuda-k כתב:

אני מאוד משתדל להגיב לדבריך בצורה נחמדה, כך שאם אני לא שולט בעצמי - אני מתנצל מראש

אתה כותב דברים בצורה נחרצת, אך לא תמיד יש קשר בינם לבין המציאות או קשר בין דבריך לבין הדברים אליהם אתה מתייחס.

אכן, המלצתי (ואני עדיין עומד בהמלצתי) להגיש תלונה במינהל אכיפה והסדרת חוקי עבודה במשרד הכלכלה.

נכון, הפונה לא יקבל אגורה מהקנס שיוטל על המעסיק.  לא כתבתי שהוא יקבל מהם משהו. הוא לא אמור.

המטרה של התלונה היא להפעיל לחץ על המעסיק.

אם למעסיק הנ"ל יש מעט שכל בקודקודו, הוא יעדיף לשלם את חובו ולא להכנס למריבות מול מנהל האכיפה.

ישלם לעובד את מה שהוא היה חייב לשלם - יקבל אזהרה (אם זאת פעם ראשונה) או אולי קנס (הסכום לא מעניין אותנו. זה הולך לקופת המדינה)

לא ישלם לעובד את מה שמגיע לו -> הם יכולים ללכת איתו גם בדרך יותר תקיפה, הכוללת קנס (די גבוה) או אפילו מסלול של הגשת כתב אישום פלילי.

את העובד מעניין לקבל את הכסף שלו. פחות מעניין אותו כמה קנס המעסיק שילם (ואם זה בעדיפות ראשונה אצלו - אז הא צריך לשנות סדרי עדיפויות).

לגב הציטוט שהבאת מהכתבה (המהווה סוג של פרסומת המעודדת אנשים לפנות לעו"ד) -> בגדול, הציטוט נכון.  עו"ד יודע להתמקד בדברים שאדם מן השורה יחמיץ, ולכן לעו"ד יש סיכוי יותר טוב לזכות.

מה שאינך לוקח בחשבון (או לא חושב עליו) -> העו"ד גם גובה תשלום עבור שירותיו.  אם הסכומים בהם מדובר הם בסדר גודל של מספר אלפי ש"ח - אז העלות של העו"ד יותר גבוהה ממה שתקבל (או שתשאר עם סכום מאוד מאוד נמוך) -> אז מה זה הועיל ?

אם מדובר בעשרות אלפי ש"ח - אז יש כדאיות כלכלית להיעזר בעו"ד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 48 דקות, guya72 כתב:

אכן, המלצתי (ואני עדיין עומד בהמלצתי) להגיש תלונה במינהל אכיפה והסדרת חוקי עבודה במשרד הכלכלה.

נכון, הפונה לא יקבל אגורה מהקנס שיוטל על המעסיק.  לא כתבתי שהוא יקבל מהם משהו. הוא לא אמור.

המטרה של התלונה היא להפעיל לחץ על המעסיק.

אם למעסיק הנ"ל יש מעט שכל בקודקודו, הוא יעדיף לשלם את חובו ולא להכנס למריבות מול מנהל האכיפה.

אתה רק שוכח שככל שלמעסיק יש חובות גדולים יותר הסיכוי לגבות את החוב קטן יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 9 שעות, Night Driver כתב:

אתה רק שוכח שככל שלמעסיק יש חובות גדולים יותר הסיכוי לגבות את החוב קטן יותר.

במקרה המדובר, אני בכלל לא מסכים איתך.

אם היה מדובר בהגשת תביעה משפטית וכו' - אתה צודק.

במקרה המדובר, אדם שיש לו חוב קטן, יעדיף להפטר ממנו מאשר להכנס ל"הרפתקאה" משפטית שבוודאות תגזול ממנו המון משאבים (הרבה יותר מאשר החוב הקטן), עם סיכוי מסויים להכנס לכלא.

בנוסף, למיטב ידיעתי  חוב למדינה קודם לחובות אחרים.

הסבר : למינהל אכיפה יש "ארגז כלים" לטפל במעסיק.  אותם לא מעניין המצב הכלכלי שלך. אותם מעניין שתעמוד בדרישות החוק כלפי העובד.

הוכחת להם ששילמת את החוב שלך לעובד (כלומר, הפרשות סוציאליות) - הם יסתפקו באזהרה (אם זאת פעם ראשונה) או בקנס יחסית קטן.

לא שילמת את החוב - תקבל קנס גבוה או כתב אישום פלילי (עם סיכוי מסויים להכנס לכלא).

עכשיו, בבקשה תאמר לי אתה - מה תהיה הבחירה ההגיונית של מעסיק סביר ? גם אם יש לו חובות.

הערה : תמיד יש את יוצא הדופן, שיחליט שאף אחד לא יגיד לו איך לנהל את העסק, ובסוף הוא יחטוף ובגדול...

אני כותב את זה מנסיון אישי מול למעסיק שלא שילם לי הפרשות סוציאליות. אחרי תלונה למנהל אכיפה, מסתבר שזה משהו סדרתי אצלו (הם כבר הכירו אותו).

אחרי ביקור שלהם אצלו, הוא רץ לשלם את החוב שלו כלפיי (אמנם עשה קצת בעיות עם זה, אבל קיבלתי את הכסף). אח"כ הסתבר לי שהוא לא שילם הפרשות לעוד עובדים, חלקם עבדו אצלו שנים...

לפות"ש - בהנחה שלא היה שינוי בעשור האחרון, מנהל אכיפה מתעסק עם נושא אכיפה של חוקי עבודה, כולל הפרשות סוציאליות (הפרשות לקרן פנסיה).  לגבי הלנת שכר - אינני בטוח אם מתעסקים עם כך. כמדומני שלא->  במקרה כזה, יש צורך להגיש תביעה לבי"ד אזורי לעבודה

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, guya72 כתב:

במקרה המדובר, אדם שיש לו חוב קטן, יעדיף להפטר ממנו מאשר להכנס ל"הרפתקאה" משפטית שבוודאות תגזול ממנו המון משאבים (הרבה יותר מאשר החוב הקטן), עם סיכוי מסויים להכנס לכלא.

בנוסף, למיטב ידיעתי  חוב למדינה קודם לחובות אחרים.

ברגע שדיווחת גם אם יתקן את ההפרה הוא יחטוף את הקנס. אלה אין להם סנטימנטים (ובצדק).

כמו שאמרת, חוב למדינה קודם ואתה יוצר לו חוב כזה לפניך.

עריכה: מכתב מההסתדרות היה מביא לך את התשלום לא פחות מהר.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

ברגע שדיווחת גם אם יתקן את ההפרה הוא יחטוף את הקנס. אלה אין להם סנטימנטים (ובצדק).

כמו שאמרת, חוב למדינה קודם ואתה יוצר לו חוב כזה לפניך.

עריכה: מכתב מההסתדרות היה מביא לך את התשלום לא פחות מהר.

אתה מחמיץ את הפואנטה -> עדיף לו לשלם לעובד את החוב ולקבל קנס נמוך (או אפילו אזהרה בלבד אם זאת הפרה ראשונה ובודדה)  מאשר להתעקש לא לשלם ולקבל קנס הרבה יותר גבוה.

בשביל מכתב מההסתדרות צריכים להיות חברי הסתדרות (סיכוי קלוש שזה המצב).

עריכה : אני מסתכל ברפרוף על רשימת עסקים שקיבלו מהמנהל קנסות.

אמנם יש קנסות יחסית נמוכים, בסדר גודל של כמה  אלפי שקלים. אך יש גם עסקים שקיבלו קנסות במאות אלפי שקלים.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

זה תלוי בפקיד שנפלת עליו.

לי היתה ביקורת והיה לי איש שיווק שעבד על שכר גלובאלי (שכר גבוה עם תנאים טובים). הם החליטו שאסור להעסיק אותו גלובאלית וחייב רישום שעות. למרות שאמר שהוא מרוצה ושלרוב הוא הולך יותר מוקדם ואף אחד לא מוריד לו קיבלתי קנס שמן (מעולם לא היתה לי אף הפרה בנושא דיני עבודה ואני קיים 60 שנה)

• לא הבנתי... 1
  • מבאס 1

פורסם

נצל"ש. 

מה קורה כאשר 6% משולם אבל 2.33% לא, ויותר מזה, מוסתר ע"י המעסיק כדי שאיש לא יידע?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ה 2.33% זה מרכיב פיצויים שהמעביד לא חייב להפקיד בקרן.

המקרה של פיטורין או הפסקתעבודה שמזכה בפיצויים הוא משלם את ה 2.33% האלה לפי שכר אחרון והיתרה לזכותך בקרן.

פורסם (נערך)

לא חייב להפקיד בקרן אבל כן חייב לשלם, נכון?

ובטח שלא לנסות להסתיר אותם.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לשלם = להפקיד בקרן. משלמים לך רק במקרה פיטורים. אם אין הסכם קיבוצי או צו הרחבה שמחייב לשלם 8.33%, אתה זכאי רק ל-6%. 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

לא חייב להפקיד בקרן אבל כן חייב לשלם, נכון?

ובטח שלא לנסות להסתיר אותם.

נעשה סדר.

ה 6% מופקדים בקרן מתוקף חוק והם של העובד בכל מקרה (צריך מכתב שחרור מהמעביד אם רוצה למשוך אבל אם לא הם מצטרפים לפנסיה.

ההשלמה ל 8.33% תקבל רק אם תפוטר ותהיה זכאי לפיצויים (אלא אם יש הסכם קיבוצי או צו הרחבה שנותן לך אותם בכל מקרה). אם סתם החלטת שאתה עוזב תקבל רק אם המעסיק יחליט לתת לך, חובה אין לו.

פורסם

^ או אם חתמת על סעיף 14.

לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

זה תלוי בפקיד שנפלת עליו.

לי היתה ביקורת והיה לי איש שיווק שעבד על שכר גלובאלי (שכר גבוה עם תנאים טובים). הם החליטו שאסור להעסיק אותו גלובאלית וחייב רישום שעות. למרות שאמר שהוא מרוצה ושלרוב הוא הולך יותר מוקדם ואף אחד לא מוריד לו קיבלתי קנס שמן (מעולם לא היתה לי אף הפרה בנושא דיני עבודה ואני קיים 60 שנה)

למה? או יותר נכון - באיזו זכות? כל ההייטק בערך עובד על שעות גלובליות.

פורסם (נערך)

ברווז -> מה הכוונה במשפט : המעסיק מנסה להסתיר ?

לגבי הפקדה לקרן פנסיה, עומדת בפני המעסיק 2 אפשרויות :

1. להפריש 6% הפרשות מעסיק לקרן פיצויים.  במקרה של אירוע המזכה אותך בפיצוי, עליו להשלים את היתרה לפי משכורת אחרונה (אני חושב שזה סכום שהוא אמור לשלם לך לחשבון הבנק (ולא לקרן הפנסיה), אך אינני בטוח בכך).

2. להפריש 8.33% הפרשות מעסיק לקרן פיצויים (החלת סעיף 14). למעט מקרים מסויימים, הכסף נשאר אצלך. אם יש אירוע המזכה אותך בפיצויי - המעסיק כבר שילם לך הכל, ואינך זכאי לתוספת תשלום

מבחינת המעסיק, היתרון של סעיף (2), זה שבמקרה של אירוע המזכה אותך בפיצויים, הוא אינו נכנס להוצאה גדולה (רלוונטי במיוחד אם היו העלאות בשכרך עם הזמן).

אירוע המזכה אותך בפיצויי (בהנחה שעבדת לפחות שנה אצל אותו מעסיק) -> פיטורין ובמקרים בהם התפטרות נחשבת בחוק כהתפטרות בגדר פיטורין.

https://www.kolzchut.org.il/he/תשלום_פיצויי_פיטורים_מראש_באמצעות_הפרשות_חודשיות_לביטוח_הפנסיוני_(סעיף_14)

לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

הם החליטו שאסור להעסיק אותו גלובאלית וחייב רישום שעות.
(מעולם לא היתה לי אף הפרה בנושא דיני עבודה ואני קיים 60 שנה)

אז הנה, יש לך הפרה של דיני עבודה (גם אם זה בתום לב)...

1. כבר מזמן שקיימת חובה של רישום שעות עבודה (יתכן שבהעסקה של תפקידי אמון אין צורך בכך, אך אינני בטוח לגבי כך).

2. נושא של העסקה גלובלית כבר לא קיימת רשמית. על המעסיק לקבוע רשמית תשלום עבור משרה מלאה (מתוך זה נגזרות זכויות פנסיוניות).

מעסיקים לעיתים נוטים להגדיר תשלום עבור מספר מוגדר של  שעות נוספות, אך אם העובד חרג ממספר השעות הנ"ל - הם מחוייבים לשלם לו עבור החריגה.

https://www.kolzchut.org.il/he/גמול_גלובלי_עבור_עבודה_בשעות_נוספות,_שבת_וחג

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני כשעה, guya72 כתב:

אז הנה, יש לך הפרה של דיני עבודה (גם אם זה בתום לב)...

1. כבר מזמן שקיימת חובה של רישום שעות עבודה (יתכן שבהעסקה של תפקידי אמון אין צורך בכך, אך אינני בטוח לגבי כך).

2. נושא של העסקה גלובלית כבר לא קיימת רשמית. על המעסיק לקבוע רשמית תשלום עבור משרה מלאה (מתוך זה נגזרות זכויות פנסיוניות).

מעסיקים לעיתים נוטים להגדיר תשלום עבור מספר מוגדר של  שעות נוספות, אך אם העובד חרג ממספר השעות הנ"ל - הם מחוייבים לשלם לו עבור החריגה.

מדובר באדם שמתכנן לבד את היום שלו ולפעמים שבועיים בכלל לא עובר במשרד.

עד לפני כמה שנים אדם כזה נחשב עובד במשרת אמון והשכר שלו היה גלובאלי (ולמען הסר ספק מדובר בסכום קבוע שעל כולו מופרשות כל ההפרשות הסוציאליות ללא שום רכיב לא פנסיוני. גם הרכב מגולם מלא וללא שום הגבלה). עם התקדמות הטכנולוגיה הוחלט שיש דרכים לנהל רישום שעות ולכןמאין יותר גלובאלי רק שלא הוציאו שום הודעה מסודרת למעבידים.

היום מותר להעסיק גלובאלי רק מנהלים בעלי סמכויות, עם שכר גבוה במיוחד ועם גישה למידע רגיש.

אני יודע שיכולתי לערער ולהישפט אבל לנהל משפט היה עולה לי יותר מה 50,000 האלה.

פורסם (נערך)
בתאריך 14.8.2022 בשעה 21:36, guya72 כתב:

אני מאוד משתדל להגיב לדבריך בצורה נחמדה, כך שאם אני לא שולט בעצמי - אני מתנצל מראש

אתה כותב דברים בצורה נחרצת, אך לא תמיד יש קשר בינם לבין המציאות או קשר בין דבריך לבין הדברים אליהם אתה מתייחס.

...

...

לא ישלם לעובד את מה שמגיע לו -> הם יכולים ללכת איתו גם בדרך יותר תקיפה, הכוללת קנס (די גבוה) או אפילו מסלול של הגשת כתב אישום פלילי.

...

לגב הציטוט שהבאת מהכתבה (המהווה סוג של פרסומת המעודדת אנשים לפנות לעו"ד) -> בגדול, הציטוט נכון.  עו"ד יודע להתמקד בדברים שאדם מן השורה יחמיץ, ולכן לעו"ד יש סיכוי יותר טוב לזכות.

מה שאינך לוקח בחשבון (או לא חושב עליו) -> העו"ד גם גובה תשלום עבור שירותיו.  ..

דווקא נראה לי שבחלק לא קטן מהדברים אתה מסכים איתי.

לגבי תלונה למשרד הכלכלה, אולי זה כדאי אם העובד תובע רק אלפים בודדים ואז למעסיק כדאי לשלם לו במקום לשלם מעט יותר למדינה. אבל מי שתובע סכום של נניח 20 אלף שקל או יותר, לא בטוח ששווה. משרד הכלכלה מאחד את התלונות, ומטיל קנס רק על אחת מהם, וקשוב ביותר לעו"ד של המעסיק שמלעיט אותו בבדיות כאילו אין בעיות. הפקידה שם לא טורחת לעדכן את העובד שהתלונן כך שלעובד אין סיכוי להראות שהיא אכלה את הבדיות של המעסיק. הטענה שלך על הגשת תביעה פלילית היא לא מציאותית. נסה לספור כמה תביעות כאלה מוגשות בשנה ותיווכח. בנוסף, רוב התביעות האלה מסתימות בסגירת החברה של המעסיק כלומר המעסיק לא משלם כלום.

לגבי השיקול אם לקחת עו"ד, לא הבנת מה שכתבתי, ואולי לא הייתי ברור. כוונתי שבכל מקרה מצב העובד רע, גם אם יתבע לבד (כפי שהכתבה שציטטתי מוכיחה) וגם אם יתבע בסיוע עו"ד, שאז ישלם המון כסף לעו"ד ויקבל מעט כי העו"ד שלו הפחיד אותו וכך שכנע אותו להתפשר חזק.

בתאריך 13.8.2022 בשעה 22:48, DareDevil כתב:

לפחות היא תקבל את הכספים שהיו צריכים להיות שלה מלכתחילה.

אתה טועה.  רוב עצום של התביעות  בביה"ד מסתיים בפשרה. ואז העובד המפוחד והלחוץ מוותר במפורש על חלק ממה שמגיע לו, כי אחרת המעסיק לא יסכים לפשרה.

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...