Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטח כולכם, או לפחות רובכם המוחלט, מכיר את התופעה הכה ארץ ישראלית של נסיעה בנתיב השמאלי. למה? סתם. הכביש של אבא שלי אז מותר לי.

מה אתם עושים במקרים כאלה? מאותתים עם האורות? מצפצפים? או עוקפים מימין?

אני, ברוב המקרים, מאותת עם האורות. לא עוזר? צפצוף קטן. לא עוזר? עוקף מימין. יש לי ברירה?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

לי יש קסניאון ירוק תורכיז אז איתות עם האורות או המופע הפירוטכני שאני עושה לו לא ממש עוזר רק מעצבן יותר...

הנהג מקדימה רואה שאתה מאחוריו בסופו של דבר הוא יפנה את הנתיב אל תשכח שבהרבה כבישים ביןעירוננים הנתיב הימני תמיד תפוס.פשוט תעקוף אותו זה לא צריכה להיות בעייה.

יש הרבה נהגים כאלה ולצפור ולהתעצבן על כל אחד מהם זה מיותר.. חוסך עצבים.

פורסם

הנהג מקדימה רואה שאתה מאחוריו בסופו של דבר הוא יפנה את הנתיב אל תשכח שבהרבה כבישים ביןעירוננים הנתיב הימני תמיד תפוס.פשוט תעקוף אותו זה לא צריכה להיות בעייה.

אני לא מדבר על מצבים שהנתיב הימיני תפוס. למשל באזור שאני גר, יש כביש גישה דיי ארוך, בעל שני נתיבים לכל כיוון, ומהירות של 70. הכביש רוב הזמן ריק. הנתיב הימיני פנוי לגמריי, והוא נוסע על השמאלי במהירות של 50. או שהנהג מטומטם לגמריי וצריך בדחיפות לעשות תאוריה מחדש, או שהוא עושה דווקא. ובקשר לדווקא אני לא אתפלא אם זה נכון.

פורסם

מה אני עושה?

קודם כל לא נצמד לו לתחת.

אני עושה לו עם האורות הגבוהיים בהתחלה, פעם פעמיים, אם לא הוא עובר, עוד כמה פעמים, אם הוא *עדיין* לא עובר עוד כמה פעמים בשילוב של כמה צפצופים

אם הוא עדיין לא עובר אני עוקף אותו מימין ומוריד אותו ל20 קמ"ש.

פורסם
מה אני עושה?

קודם כל לא נצמד לו לתחת.

אני עושה לו עם האורות הגבוהיים בהתחלה, פעם פעמיים, אם לא הוא עובר, עוד כמה פעמים, אם הוא *עדיין* לא עובר עוד כמה פעמים בשילוב של כמה צפצופים

אם הוא עדיין לא עובר אני עוקף אותו מימין ומוריד אותו ל20 קמ"ש.

אני עושה בדיוק מה שאתה עושה, רק בסוף מוריד אותו עם שוטגאן :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בטח כולכם, או לפחות רובכם המוחלט, מכיר את התופעה הכה ארץ ישראלית של נסיעה בנתיב השמאלי. למה?

כולנו מתגעגעים לימי המנדט ורוצים לחזור להיות חלק מהאימפריה הבריטית.

God save the king!

אר יו ספייקינג אינגליש? אה?

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

אני, ברוב המקרים, מאותת עם האורות. לא עוזר? צפצוף קטן. לא עוזר? עוקף מימין. יש לי ברירה?

אולי אתה קצת רפה שכל... אבל יש לך ברירה:

לשמור מרחק ולנסוע מאחוריו במהירות שלו עד שהוא יעבור ימינה.

אני כמובן לא עושה את זה, אבל תקח בחשבון שאם איזה שוטר יחליט יום אחד לרשום לך דו"ח על עקיפה מימין, התרוץ "לא היתה לי ברירה" לא תעזור לך לא ברישום הדו"ח ולא בבית משפט.

ולטמבל שחושב שהפתרון הנכון זה לעקוף מימין, ואז להדחק לפניו ולהאיט אותו - תעשה קצת חושבים:

לנהג בנתיב השמאלי אין שום מושג שאתה מאחוריו בכלל, ואם יש לו מושג שאתה מאחוריו, לא עובר לו בכלל בראש שאתה רוצה לעקוף, ואם הוא קלט שאתה רוצה לעקוף, הוא כנראה סתם זורק עליך זין, אז איך בדיוק אתה חושב שזה עוזר להדחף לפניו ולדפוק ברקס?

הוא ילמד מזה משהו?

הוא יתנצל בפניך?

הוא יקפיד בפעם הבאה לעבור מיד לימין?

לא. תארתי לעצמי שלא.

רוב הסיכויים שהוא אפילו לא יידע למה אתה עושה לו את זה....

אז בשביל מה סתם להתעצבן ולעצבן עוד מישהו?

אתה חלק מהתופעה של החארות על הכבישים שהופכים את המדינה הזאת למקום שלא כיף להיות בו יותר מדי פעמים. אתה לא יותר טוב מאותו אחד שתקוע בנתיב השמאלי.

תעקוף מימין, תן בגז ותעלם!

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

מסמן עם האורות, זה בד"כ מספיק, אם לא אז עוקף מימין.

בד"כ אני לא צופר, רק אם מישהו ממש אדיוט, פעם נסעתי אחרי מישהו שנסע בנתיב השמאלי בדיוק באותה מהירות של רכב שנסע לידו בימיני. זה שיגע אותי, הוא נסע ככה כמה דקות טובות, לא עזר שום דבר, חוסר התחשבות טוטאלי, אי אפשר היה לעקוף אותו בגלל הרכב מימין.

אז עשיתי לו FISH TAIL... :lol:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

בדרך כלל אני מאותת עם האורות, או צופר, אם לא הולך אז עוקף מימין... (בדרך כלל אני לא מנסה לסנוור כדי לפנות בכח את הנתיב השמאלי שכן זה סתם בזבוז זמן מיותר ולי כבר נמאס מהמשחקים האלו...)

כמובן קורה שאני חותך אותם או נכנס לפניהם ומוריד את המהירות כדי שילמדו, אבל בדרך כלל אני כבר לא עושה את זה שכן כבר התייאשתי בכמעט שנתיים שאני על הכביש מלנסות ללמד אחרים, ושוב זה סתם בזבוז של זמן ואנרגיה... לרוב זה נגמר במבט כועס בנהג וזהו...

פורסם
אולי אתה קצת רפה שכל... אבל יש לך ברירה:

לשמור מרחק ולנסוע מאחוריו במהירות שלו עד שהוא יעבור ימינה.

אני כמובן לא עושה את זה, אבל תקח בחשבון שאם איזה שוטר יחליט יום אחד לרשום לך דו"ח על עקיפה מימין, התרוץ "לא היתה לי ברירה" לא תעזור לך לא ברישום הדו"ח ולא בבית משפט.

QUOTE]

למה לי ליסוע מאחוריו במהירות שלו? למה אני צריך לסבול בגלל איזה אידיוט שלא יודע את חוקי התנועה? הוא רוצה ליסוע 50 בכביש של 70? שיסע בימיני ולא יעקב את חצי העולם ואחותו בגלל שהוא אידיוט.

ובמקרה שעוצרת אותי ניידת תנועה, אני לפחות אנסה להסביר את עצמי. אחרי הכל, אני מאמין שרוב השוטרים הם לא סתומים, ואם הם יראו אותי עוקף מימין, הם גם יראו ת'אידיוט שתפס ת'נתיב השמאלי בלי סיבה.

פורסם

הבהוב אורות גבוהים מרחוק

הבהוב אחרי שמתקרבים.. לרוב הם מבינים את הרמז..

וכשלא.. אז עוקף מימין.. אבל משתדל להימנע..

hope for the best, expect the worse.

פורסם

אני אישית ביום בכלל לא מחכה שמתנחלי השמאלי ירדו מנכסיהם. אור גבוה ביום שווה לת*ת, אז כבר עוקפים מימין.

אבל מה שהכי מטריף אותי, ובאמת מטריף אותי, זה שיש נגיד בכביש מס' 1, בשלושת הנתיבים מכוניות בקו אחד ואין איפה להידחף! זה מטריף לי את הדעת!

ולא מחייב שיתנו לך דו"ח על עקיפה מימין, תלוי איך אתה עושה את זה (אם אתה חוזר ישר לשמאל אז זה נחשב עקיפה מימין, אבל אתה ממשיך בימין עד שאתה מגיע למכונית הבאה ואז רק חוזר לשמאל, אזי זה נחשב חליפה - תקנו אותי אם אני טועה כמובן).

שלד

פורסם

ממש לא ביג דיל.

אני מתחיל עם הבהוב קטן. אם זה לא עוזר אחרי פעמיים שלוש עוברים לצפצוף, לאחר מכן לאורות גבוהים מגובים בפנסי ערפל :evil: ובסופו של דבר עקיפה עצבנית מימין תוך קללות ואומנות אצבעות ישראלית :-D

פורסם

אני לרוב גם נצמד לתחת למרות שזה דבר מטומטם.

כן, זה מראה לנהג שמקדימה שאתה "חם" על עקיפה, אבל ברקס שלו ואתה בתוך התחת שלו.

מצד שני, אם תשמור מרחק הוא בחיים לא יבין שאתה רוצה לעקוף אותו עד שתאותת לו עם אורות או ציפצוף.

אבל בניגוד לכמה אנשים פה אני מתחשב במצב.

למשל אם אני בכביש בינעירוני (נניח כביש 2) בקטע של שני נתיבים ואחד עוקף משמאל על 90 קמ"ש מישהו שנוסע 80-85, אני לא אהבהב כמו מטורף. זה שעקף לרוב יודע שאני מאחוריו. הוא ישלים את העקיפה ללא לחץ מצידי ויפנה לי את הנתיב.

אם הוא השלים את העקיפה ולא פינה, מספיק היבהוב קטנטן כדי להבהיר לו שזמן העקיפה שלו הסתיים.

כשהכביש ריק ונוסעים בשמאל, אני לא מהבהב.. זה דבילי להבהב כשיש טור בנתיב השמאלי ולפחות נתיב או שניים ריקים (הבעיה היחידה זה שהנתיבים האלה מצד ימין).

מה עכשיו אני אבוא לכל רכב בשמאלי, אאט (מלשון האטה), אהבהב ושוב אתן גז? חבל על הדלק וחבל על העצבים.

אני נוסע מימין להם, נותן להם מבט של "למה אתה אידיוט למה?!" וממשיך הלאה.

אגב אני מעדיף לעקוף מימן מאשר להבהב, משתי סיבות:

1. עקיפה מימין תמיד תהיה מהירה יותר (עד שהטמבל יפנה את הנתיב). בנוסף אתה שומר על רצף נהיגה במהירות שנסעת בה כך שאתה לא מתעצבן (ואתם יודעים מתי אתם מתעצבנים? בדיוק ברגע שבו אתם מרפים מהגז בגלל אותו טמבל בנתיב השמאלי).

2. אני לא אוהב את התגובה של הנהגים שמקבלים את ההיבהוב.

חלקם ילחצו, חלקם יעשו דווקא ולא יפנו (מלמד אותי לנסוע 90 בכביש החוף, כפי שכתוב בחוק!).

ויש עוד חלק שיפנה לי את הנתיב.

אני רק לא מבין למה אני צריך להבהב בשביל שהנהג יבין שהוא סתם בנתיב השמאלי...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...