Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איביזה FR או פאביה MC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום ,

אשמח להתייעץ לגבי רכישת רכב חדש לאשתי, בקרוב ניהיה +1 😉

ראיתי שהדגמים מאד דומים בנתונים היבשים מנוע, אורך, רוחב וכו. אבל אולי תצליחו להאיר את עיניי לגבי נתונים נוספים תקלות ידועות ודברים שאני לא מכיר.

אני פתוח לעוד הצעות, אישתי לא נוסעת הרבה (25-30 קמ הלוך חזור לעבודה)

חשבנו גם על הארונה והקיה סלטוס נכון שהם בקטגוריה שונה לגמרי מהאיביזה והפאביה אבל אין להם אפשרות לביטול כרית האוויר ליד הנוסע לכן ירדו מהפרק.

תודה מראש :)

פורסם

הפאביה מאובזרת יותר מהסיאט (בגרסאות האלה). לא יודע אם המחיר שווה את התענוג... לפאביה יש אפילו לוח מחוונים דיגיטלי...

פורסם

שים לב שמונטה קרלו יקרה יותר מהfr.

בסופו של דבר אם זאת הבכירה אז תלכו למי שתתחברו יותר בעיצוב.

אתם פתוחים לעוד אופציות?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפני 38 דקות, yulianx כתב:

שים לב שמונטה קרלו יקרה יותר מהfr.

בסופו של דבר אם זאת הבכירה אז תלכו למי שתתחברו יותר בעיצוב.

אתם פתוחים לעוד אופציות?

אכן פתוחים לעוד אפוציות (חשוב שיהיה ניתן לבטל את כרית האוויר ליד הנהג)

פורסם

לגבי כרית אוויר לא יודע, אך הייץי בודק את הפיגו 208, גם כן מאובזרת, איכותית, זריזה, היתרון שיש גיר פלנטרי.

אך היא צפופה יותר מאחור, ולחלק ההגה יכול להסתיר את לוח המחוונים.

הייתה בעיה עם רצועת הטיימינג שיכלה להתפורר, היא שונתה ב2017, וההמלצה היא החלפה כול 4 שנים או 60 אלף.

עוד אופציה היא הקורסה, מנוע דומה לפיגו עם 130 כ"ס, גם כן אבזור טוב, נראית טוב ומהנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הרכבים דומים. מבחינת הבדלים (פרט למה שרשמו), הפאביה תהיה יותר נוחה בעיר (במיוחד על פסי האטה), והאיביזה תתנהג יותר טוב בפניות במהירות גבוהה (זוית רכינה יותר נמוכה) ופחות "תקפץ" על כביש גלי.

אבל אם הייתי במקומך, ואלה היו 2 האופציות היחידות, הייתי בכלל לוקח פאביה סטייל.

נכון, אין לה את האבזור שיש למונטהקרלו (כולל טעינה אלחוטית לפלאפון שיש במונטהקרלו אבל אין בסטייל), אבל יש לה חסרון בולט שמאד יכול להיות  דיל ברייקר -

יש למונטהקרלו  הזה גג-שמש. גג שמש יכול להיות אחלה , כל עוד הכיסוי טוב. הבעיה שבפאביה ברמת הגימור הזאת, אין לגג כיסוי מספיק טוב (אלא אם היבואן יודע משהו אחר).

(במדינתנו שטופת השמש, לי אישית גג-שמש הוא אבזור מיותר).

נסה לנסוע עם הפאביה מונטהקרלו ביום קיצי לאילת. כשתגיע, תוכל להתהפך לצד השני, אחרי שצד אחד שלך יהיה  well done.

בסטייל כמובן אין גג-שמש ויש לה בידוד טוב לגג.

דבר אחרון,

מומלץ ביותר - לפני הכל נסיעת מבחן בשתיהן כדי לראות כמה אתה (ואשתך) מתחברים אליהן. אולי תתחבר לאחת יותר מהשניה.

בהצלחה

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

עם תינוק הייתי בודק, קודם כל, את הגישה למושב האחורי. 

הארונה אינה בקטגוריה שונה מהאיביזה, למעשה מדובר באיביזה מוגבהת, ובהחלט הייתי בוחן אותה. לפני שנתיים אשתי קנתה ארונה, הצצה על האיביזה הספיקה לה כדי לפסול אתה מבחינת גישה - ואצלנו אין עניין של ילדים קטנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בסיאט ארונה בוודאות אפשר לנתק כרית אוויר, מניסיון עם ארונה 2018 + ארונה 2022. את הסלטוס אני לא מכיר ברמה הזאת אבל יש מצב ששם הביטול הוא באמצעות חיישן בכסא, בכל מקרה אני מניח שבסוכנות של קיה ידעו לענות על זה.

לטעמי הארונה הוא בחירה משפחתית טובה. אצלנו הוא משמש באופן כמעט קבוע עבור הסעה של תאומות עם כל הציוד הנלווה והוא התמודד עם זה תמיד בכבוד. המרווח במושב האחורי טוב לשני מבוגרים ובוודאי למבוגר וילד. העובדה שהוא קצת מוגבה גם מקלה על חגירה ושחרור של הילדים מכסאות הבטיחות. ה-1.5 FR ניצב מול הפביה מונטה קרלו מבחינת מחיר. אין לו גג פנורמי אבל יש חניה אוטומטית שאין בפביה. מצד שני לפביה יש פתחי מיזוג למושב האחורי שזה עניין חשוב. חוץ מזה הם דיי שקולים ולארונה יש יתרון משמעותי מבחינתי - בקרת אקלים עם פקדים חיצוניים, בלי צורך לגשת למסך בכל פעם שרוצים לשנות את הטמפרטורה.

אם פביה - אני מצטרף להמלצה כאן על הסטייל במקום המונטה קרלו. מבחינתי החוסר בקיפול מראות חשמלי קצת מעצבן אבל אני מעדיף את זה ולא את הגג הפנורמי שמבשל את הנהג והנוסעים. כרגע הוא נעדר כיסוי לחלוטין, כל עוד אין פתרון לדבר הזה הרכב לא שימושי בעליל בקיץ הישראלי. בהמשך אולי יוסיפו כיסוי מתקפל בסגנון מגן שמש לשמשה הקדמית. אני לא בטוח שזה פתרון מספיק טוב ובגלל שהפרשי האבזור לא קריטיים כנראה שהייתי מסתפק בסטייל וזהו. הג'אנטים הקטנים בסטייל הם גם יתרון מבחינת נוחות נסיעה, בידוד רעשים ועלויות החלפת צמיגים.

• רעיון טוב! 2
פורסם

לא יודע להמליץ על דגם מסויים כאן, אבל לגבי פרמטר נקודתי שמבחינתכם הוא קריטי, כמו היכולת הידנית לבטל את כרית האויר של הנוסע (ולי אישית יש נסיון רע עם ביטול אוטומטי)  -- אל תסמכו על מפרט שכתוב באתר היבואן. אלה דברים שיכולים להשתנות בין רמות גימור ו/או בין שנים, במיוחד עכשיו במצב המחסור בחלקיפ אצל היצרנים. בידקו עצמכם באולם תצוגה את העניין, תסבירו לאנשי המכירות שזה קריטי, ובזמן ההזמנה התעקשו להוסיף סעיף שאומר שזה קריטי, עילה לביטול הזמנה ללא קנס, ושיחתום עליו סמנכ״ל של היבואן.

פורסם (נערך)

היי,

כנ"ל - בסיאט ארונה בוודאות אפשר לנתק כרית אוויר, מניסיון עם ארונה 2019 + ארונה 2022(קפצתי לוודא - כשפותחים את הדלת של הנוסע ליד הנהג, יש בצד של הדשבורד מקום למפתח עם מדבקה שכתוב לביטול כרית אוויר..),

לדעתי אופציה עדיפה על האיביזה / פאביה,

ארונה גם גרסת סטייל די מאובזרת! וגם נוח עם כסא תינוק(דר"א לדעתי מומלץ במושב האחורי בצד, הכסא נגד כייון נסיעה..)

עריכה אחרונה על ידי ערן מ
פורסם

היי ערן,

גם אני שוקל את הארונה על גבי האיביזה כרגע,
שהכסא תינוק מאחורה, כמה מרווח נשאר לנוסע מקדימה ברגלים?

כרגע יש לנו i10, וכדי לשיים את הכסא מאחורה אנחנו צריכים להזיז את הכסא נוסע עד הסוף קדימה - מה שלא משאיר מקום רגלים בכלל...

פורסם

אצלי ברכב נוסעות כמעט קבוע אחייניות שלי, תאומות בנות שנתיים וחצי. עד עכשיו היו על כסאות בטיחות גרקו DLX ולא הייתה בעיה לנהג קצת מעל 1.80 לשבת מלפנים. עכשיו עברנו לבוסטר גב קומפקטי יחסית ובכלל אין בעיה. המושב האחורי של הפביה צפוף משמעותית ואם הולכים על המונטה קרלו הכסאות הגדולים חוסמים את הראות קדימה. את המושב האחורי של האיביזה אני כבר פחות זוכר אבל הוא פחות מרווח מזה של הארונה וכמובן גם נמוך ממנו אז הגישה פחות נוחה. 

• תוכן חדש...