Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם

התחדשתי בפיזו 208 1.6 hdi עם גיר ידני. ויש בעייה שכשאני על ההילוך ה5 והאחרון הרכב מראה במסך בלוח השעונים להעלות להילוך 5, מה שגם ההילוך ה5 כביכול לא תורם הרבה והירידה בסלד היא הרגשה של חצי הילוך. על 90 קמש בערך הרכב נמצא על כמעט 2000 סלד, למרות שבסרטונים ביוטיוב על רכב זהה מראים שהרכב נמצא על כ1500 סלד באותה מהירות. האם מישהו נתקל בבעייה כזאת? אציין שהקלאץ טיפה גבוה אך לא מחליק בשום הילוך. 

בתודה מראש.

פורסם

מהיכרות עם ה 1.6HDI, ממש לא מסתדר לי כמעט 90 קמש על כמעט 2000 סל"ד

מקווה שאני לא טועה - אבל נראה לי שיש פה משהו לא תקין.

או שהקלאץ' מחליק, או שהחליפו גיר ושמו אחד פחות מתאים (הילוכים קצרים) או שאני לא יודע עם מה שיחקו שם.

נסה לגשש ולבדוק (במוסך, אבל הבעלים הקודם, סימנים על הגיר שאולי מעידים על כך שהוחלף...).

הסירטון בקישור הזה (ממליץ לצפות מדקה 4:30) רק מחזק את מה שאני חושב, ב 2000 סל"ד אתה אמור להיות על כ-120 קמ"ש בהילוך 5.

אז או שהקלאץ' מחליק, או שיש איזה בעיה בגיר או אני לא יודע מה, אבל בעיה - כנראה שיש.

https://youtu.be/uE8MuCF5e6A

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

האוטו יודע באיזה הילוך אתה נמצא על בסיס היחס בין המהירות לסלד. במקרה שלך הסלד מתאים להילוך 4 לפי הנתונים ששמורים במחשב ולכן הוא חושב שאתה בהילוך 4.

קלאץ מחליק בהילוך 5 זה קצת הזוי, כי אז בראשון הוא מחליק הרבה יותר ובטח היית מרגיש ושומע את זה.. עד הילוך 5 הכל תקין?

האם המהירות בספידומטר תואמת את מה שמופיע בוייז?

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • אהבתי 1
פורסם

אם אני זוכר נכון יש בהגדרות הרכב שניתן לשנות עם סורק לקסיה בין יתר הדברים גם מידת הצמיגים, שווה לבדוק שהמידה שמוגדרת שם היא המידה הנכונה. 

כמו כן, הבדוקה ש Ooga מציע היא בדיקה מציינת, תשווה מול וויז. אם כל המכניקה של האוטו מקורית, כנראה שהספידומטר מזייף כלפי מטה. 

היחס הזה שרואים בתמונה הוא לא תקין, אפילו בברלינגו שיש לה יחסי העבר יותר קצרים, 1900 סל"ד בהילוך חמישי זה 100 קמ"ש, לא 86. 

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

כמו כן, הבדוקה ש Ooga מציע היא בדיקה מציינת, תשווה מול וויז. אם כל המכניקה של האוטו מקורית, כנראה שהספידומטר מזייף כלפי מטה. 

אם זה היה רק מחוג - מיילא.

יש תצוגה דיגיטלית באמצע, והמהירות כבר מזמן מגיעה מכיוון מחשב ה ESP. אם היתה תקלה היית יודע...

המחוג מול הספרות הדיגיטליות - זהות.

לדעתי - יש כאן משהו אחר.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 45 דקות, איציק נ. כתב:

לדעתי - יש כאן משהו אחר.

אולי מוגדרת אצלו מידת צמיגים שונה ממה שאמור להיות. 

אכון הספידומטר והתצוגה זהים. נתון המהירות מגיע מחיישני  ABS או מחיישן מהירות שעל הגיר, מספר הסיבובים מתורגם למהירת על ידי מכפלה בהיקף הצמיגים. 

לכן מעניין לראות אם מה שמראה הספידומטר תואם למהירות לפי GPS. 

פורסם

פותח השירשור @DANIEL100 צריך לבדוק כמה דברים בסיסיים:

1. האם מידת הצמיגים תואמת - א; את מה שרשום ברישיון. ב; את המפרט שהרכב הגיע איתו במקור.

2. האם הוחלף הגיר ? או האם היתה בעיה בגיר שהצריכה "תיקון" שלו ?

3. האם ב"פול גז" בהילוך 5 הסל"ד עולה אבל המהירות לא ?

4. בדיקה מול מהירות GPS כמו ש @Ooga הציע.

אחרי שיעדכן אותנו, נוכל לכוון אותו יותר במדוייק היכן כדאי להמשיך לחפור ולבדוק.

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

האם מידת הצמיגים תואמת - א; את מה שרשום ברישיון. ב; את המפרט שהרכב הגיע איתו במקור

אני לא רואה כיצד זה יכול להשפיע, הרי הסטייה שתתרחש תהיה מול  GPS בלבד. הסלד והמהירות שיקראו על ידי האוטו יהיו זהים בלי קשר לגודל הגלגל.

אגב, עשיתי חישוב. על מנת שהמחשב יראה סטיה של אפילו 20 קמש למטה ביחס לרכב זהה, צריך להיות מוגדר במחשב גלגל במידה 195/25R16 במקום 195/55R16 שיש שם במקור, שזה כמובן גם לא הגיוני.

אולי זה שילוב של כמה דברים..

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם
לפני 13 דקות, Ooga כתב:

על מנת שהמחשב יראה סטיה של אפילו 20 קמש למטה ביחס לרכב זהה, צריך להיות מוגדר במחשב גלגל במידה 195/25R16 במקום 195/55R16 שיש שם במקור, שזה כמובן גם לא הגיוני.

אם כבר זה עניין של הגדרה, זה יכול להיות גם גלגל 15 או 14 אינץ' עם חתך יותר הגיוני, ואולי מספיקה סטייה של 10 קמ"ש בשביל שהוא יחשוב שהרכב עדיין ברביעי.

תקלה מוזרה מאוד. 

פורסם

איך הרכב יודע באיזה הילוך הרכב? מבחינה חשמלית

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 3 דקות, מלטבשי כתב:

איך הרכב יודע באיזה הילוך הרכב?

לפי היחס של סל"ד למהירות. 

המחשב לדוגמא יודע ש 2000 סל"ד ב 40 קמ"ש זה הילוך שני, 2000 סל"ד ב 60 קמ"ש זה שלישי, 2000 ב 80 זה רביעי. 

הסימן שממליץ לעלות הילוך נעלם רק אחרי שיחרור קלאץ' וכמה רגעים של נסיעה בהילוך ה"חדש", אחרי שהמחשב רואה שהיחס בין סל"ד למהירות השתנה. 

פורסם

זה לא משתלב עם זה:

בתאריך 26.4.2022 בשעה 01:39, DANIEL100 כתב:

שכשאני על ההילוך ה5 והאחרון הרכב מראה במסך בלוח השעונים להעלות להילוך 5

פות״ש מדבר על זה שהוא כבר ב-5 והאחרון (זה גם מופיע בתמונה)

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מה לא משתלב, לא הבנתי? 

פותח השירשור אומר שהוא כבר בחמישי ומופיע לו בתצוגה חץ למעלה ליד מספר 5, שזו המלצה לעלות להילוך חמישי, כלומר הרכב חושב שהוא ברביעי. 

• תוכן חדש...