Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי אוסראם - הם *לא* מייצרים את השבבים בעצמם.

אני לא יודע מי המקור לשבבים שלהם.

הם כן מייצרים את הדרייברים וכל מה שמסביב.

ייצור השבבים עצמו מתבצע אצל cree בארה"ב או אצל יצרנים יפניים שונים - ברמה הגבוהה, ואילו הסינים עדיין שוברים את הראש ביצירת שבבים אמינים משלהם. אמינים = דגרדציה איטית מספיק של הקריסטל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חיפשתי ספוטים שקועים לד של אוסרם (גם באמזון), ללא הצלחה.

מה שמרק אומר זה מעניין. לדים קרובים=בעית התחממות.

אבל איך הם יכולים "לדחוס" עוצמת תאורה של 700-800 לומן בגוף של 10 ס"מ אם הם לא יצופפו לדים?

אני מתאפק לא לפרק את הגוף השני, לראות אם גם שם הלד במרכז הוא זה שהתפחם :-) זה כנראה האיזור הכי חם בגוף התאורה. 

בכל מקרה, כשרמתי את הפלטה, בחלק התחתון שלה היתה מרוחה משחה טרמית (פושטית, לבנה, כזו שלא מתקשה).

ככה שכנראה הם באמת היו "מודאגים" מההתחממות הצפויה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם (נערך)

רוב החברות שציינתי לא בהכרח מייצרים במפעל אשר שייך להם. למעשה אם לא כתוב בדף הנתונים במפורש היכן הלד מיוצר אז קשה לדעת.

כאשר אני מזמין רכיבי אלקטרוניקה מחברה מסויימת כמו ווישי או אוסראם לא ממש מעניין אותי היכן הם מייצרים בפועל את הרכיב כי אני מתייחס לספיקציות המופיעות בדף הנתונים.

לפני כמה שנים הזמנתי מחברת RS נגדי SMD מדוייקים תוצרת ווישי (אחת החברות המובילות בעולם בתחום) ולהפתעתי הם מיוצרים בארץ.

לסיכום: אותי לא ממש מעניין היכן הרכיב מיוצר כול עוד הוא תוצרת ייצרן בעל מוניטין וזה אתה לומד גם מניסיון.

ראה דוגמא בקובץ המצורף.

vlmx234.pdf lwg6sp_en.pdf

לפני 21 דקות, natco כתב:

מה שמרק אומר זה מעניין. לדים קרובים=בעית התחממות.

אבל איך הם יכולים "לדחוס" עוצמת תאורה של 700-800 לומן בגוף של 10 ס"מ אם הם לא יצופפו לדים?

התחממות הלד תלוייה גם בהספק שנופל על הלד כלומר קיימים לדים שמפיצים 1000 לומן ומפל המתח עליהם הוא 3.6 וולט לעומת ייצרן אחר שמפל המתח הוא 3 וולט מה שבסופו של דבר מתורגם לחום.

IMG_20170223_140344.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 4

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 3 שעות, hans כתב:

ואילו הסינים עדיין שוברים את הראש ביצירת שבבים אמינים משלהם. אמינים = דגרדציה איטית מספיק של הקריסטל.

הם לא. 
א. סינים יודעים לייצר אלקטרוניקה טובה ואמינה עבור מי שמוכן להזמין כמויות מתאימות ולשלם על זה. כמויות מתאימות = משהו ששווה להקים עבורו מפעל.
ב. יצרנים שמוכרים לשוק החופשי מעדיפים לייצר כמה שיותר זול ועם מפרט מנופח על מנת לעמוד מתחרות מול יצרינים דומים. המפרט המנופח מתקבל  בין אם על ידי הורדת כל מקדמי בטחון ועד נתונים שקריים במפרט.

אפשר לקחת אותם לדים ולהפוך אותם למאוד אמינים על ידי הורדת ההספק, אבל מי יקנה נורה 500 לומן אם באותו מחיר בדיוק אפשר לקנות נורה של 1500 לומן.

פורסם
לפני 9 שעות, Boltik כתב:

הם לא. 
א. סינים יודעים לייצר אלקטרוניקה טובה ואמינה עבור מי שמוכן להזמין כמויות מתאימות ולשלם על זה.

ספציפית, אבל ממש סופר-ספציפית לשבבים של led זה לא נכון.

משהו הם עוד לא תפסו שם בייצור של קריסטל אחיד בעובי אפסי. יכול להיות שממש בעת כתיבת שורות אלה קם פתאום מפעל שכן הצליח בזה, ועוד שנה מה שכתבתי כבר לא רלוונטי. אבל בינתיים זה המצב.

אתה יכול להסתכל על זה בצורה שונה - ייתכן שהם כן מצליחים לגדל פה ושם קריסטל מושלם, אבל באחוז הצלחה נמוך מאוד, וכל הסחורה, כולל הקריסטלים הלא מוצלחים שמאבדים בחדות עוצמה אחרי כמה שעות שימוש, נמכרת כתוצרת אחידה. Same same. הם לא שם.

לפני 11 שעות, מרק10 כתב:

רוב החברות שציינתי לא בהכרח מייצרים במפעל אשר שייך להם. למעשה אם לא כתוב בדף הנתונים במפורש היכן הלד מיוצר אז קשה לדעת.

כאשר אני מזמין רכיבי אלקטרוניקה מחברה מסויימת כמו ווישי או אוסראם לא ממש מעניין אותי היכן הם מייצרים בפועל את הרכיב כי אני מתייחס לספיקציות המופיעות בדף הנתונים.

מסכים איתך לגמרי.

אנחנו בסך הכול פועלים לפי ההנחה של "מי משקר פחות" בנתונים, והמוניטין של אוסראם סביר לגמרי בקטע הזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 50 דקות, hans כתב:

ספציפית, אבל ממש סופר-ספציפית לשבבים של led זה לא נכון.

מודה, עד היום לא הכרתי את נושא ייצור הלדים. מהקריאה ברשת אכן נראה שקיימת בעיה טכנולוגית בייצור לדים כחולים שהם הבסיס לגופי תאורה.

פורסם
בתאריך 28.3.2022 בשעה 16:21, natco כתב:

מ

היתכן  שאפשר לקנות רק "נורה"?

כי דוד גוגל לא מכיר דבר כזה.

ו

תפרק את הלד השרוף ותגשר אותו. בד"כ הלדים מחוברים בטור (לשם הפצת אור שווה, כמו במסלולי טיסה 🙂)
והדרייבר שולט על הזרם שעובר דרכם. מן הסתם זה יחזור לעבוד אם אין עוד נתקים.

פורסם
לפני שעה, teyal כתב:

תפרק את הלד השרוף ותגשר אותו. בד"כ הלדים מחוברים בטור (לשם הפצת אור שווה, כמו במסלולי טיסה 🙂)
והדרייבר שולט על הזרם שעובר דרכם. מן הסתם זה יחזור לעבוד אם אין עוד נתקים.

מאוחר מידי :-P

המחקר שלי היה פולשני מידי. כבר העפתי חצי מהלדים (אחד שלם, אחד עם חור שחור באמצע, והשרוף).

IMG_20220330_123646.thumb.jpg.4898345c6f5c94118f2797fcd261cda3.jpg

גיליתי שאי אפשר להחזיר אותם חזרה אחרי ששולפים אותם.

במיוחד אם הם קופצים לך מהפינצטה.

• מצחיק 1

פורסם
בתאריך 30.3.2022 בשעה 12:17, מרק10 כתב:

מצאתי ספוט של CREE במחיר שווה לכול נפש.O_o

שים לב הם ללא דרייבר.

https://www.digikey.com/en/products/detail/creeled-inc/LMH020-6000-40G9-00000TW/4552592

אאוץ', יקר מאוד. נו טוב, זה מסוג הדברים שרק גופים גדולים שמתעסקים בתשתיות קונים, ע"ע פנסי רחוב ושות'. 50,000 שעות אמיתיות.

פורסם
בתאריך 30.3.2022 בשעה 12:17, מרק10 כתב:

מצאתי ספוט של CREE במחיר שווה לכול נפש.O_o

שים לב הם ללא דרייבר.

https://www.digikey.com/en/products/detail/creeled-inc/LMH020-6000-40G9-00000TW/4552592

אבל במחסני תאורה יש ב19.90 אחד שגם מתכוונן :-)

פורסם
לפני 11 שעות, hans כתב:

אאוץ', יקר מאוד. נו טוב, זה מסוג הדברים שרק גופים גדולים שמתעסקים בתשתיות קונים, ע"ע פנסי רחוב ושות'. 50,000 שעות אמיתיות.

זה היה להמחשה בלבד. ראה כמה דפים מכיל דף הנתונים.

• רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...