Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 37 דקות, falou כתב:

צריך כמות?!

אחד על מוסקבה, אחד על פיטר, שניים על שדות נפט.

נו, באמת... בו נישאר במציאות.

במציאות, היו לנו עימותים צבאיים עם רוסיה בהיסטוריה, כולל כמה השפלות מאז׳וריות. הם אפילו איימו להיכנס צבאית כדי להציל את הארמיה השלישית המצרית ביום הכיפורים, מה שהכניס את האמריקאים לכוננות גרעינית דומה למה שהיה במשבר הטילים בקובה. גם הפלנו להם מטוסים.

ולא כבשו אותנו.
אני מכיר את ההיסטוריה של קובה ומשבר הטילים.

אל תשכח ששיטחה של רוסיה הוא  17,130,000 קמ"ר לעומת ישראל 22,145 קמ"ר.

אתה לא יודע מהי עוצמת פצצות הגרעין שיש לישראל והכמות. לרוסים מספיק להוריד על ישראל פצצה אחת בכדי למחוק אותה.

בעצם הרוסים לא צריכים לפגוע בנו עם נשק גרעיני מספיק שהם שולחים לנו כמה עשרות טילי קרקע קרקע קצת יותר מדוייקים ובעלי עוצמת הרס גדולה יותר מהסקאדים מתקופת סדאם חוסיין בכדי לשתק את המדינה הקטנה שלנו.

לפני 36 דקות, SlowRide כתב:

אבא של אשתי היה בצבא האדום.

מספר שהתנאים שלהם היו מחורבנים ברמה שהם היו גונבים מכפרים באזור כי לא היה להם מה לאכול, ומה שהצבא נתן להם היה בלתי אכיל.

מתי זה היה ?

לפני כשעה, stum כתב:

זה לא באמת משנה.

אם רוסיה רוצה, אוקראינה אבק. גם ללא שימוש בכלי נשק בלתי קונבניוצנאליים.

הרוסים, מסיבותים שלהם, נזהרים מאוד בשלב זה, לא יודע לכמה זמן הזהירות הזו תימשך..

בדיוק זה מה שאני חושב.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 12 דקות, boy23 כתב:

אנחנו כל הזמן מהללים ומהללים את הצבא שלנו, בתכלס?

כל המבצעים בעזה לא יצאנו כשידנו על העליונה. מלחמת לבנון השניה הייתה פשוט בושה. כל המלחמות האחרות אני לא זוכר/נולדתי אבל הן כבר לא רלוונטיות.

להפך אני חושב שרק נחלשנו במרוצת השנים,  האיום הקיומי כבר לא מדאיג אותנו, אנשים כבר לא חותמים קבע מתוך אידיאולוגיה וציונות, בלי להעליב מישהו אבל כוח האדם שנמצא בצבא הוא פשוט בלאי.

חדל קשקשת.

יצאנו מאוד כשידנו על העליונה בכל סבב בעזה, זה פשוט שלא הייתה לנו מטרה אמיתית. "להרוג מחבלים"/"להרוס תשתיות טרור" זו לא מטרה.

הסבבים האלו הם יותר שחרור קיטור ממבצעים מונעי היגיון ברוב המקרים.

ומצד שני, גם עם כניסה קרקעית, אתה מבין שישראל שומרת על יחס הרוגים של בין 1:40 ל 1:100 בערך? אתה מבין את המספרים האלו? 

הדבר שהכי מונע מישראל איזשהו סוג של מבצע החלטי או ניצחון מוחץ הוא אפס סיבולת להרוגים בצד שלנו, איכשהו אנחנו משוכנעים שאפשר לנהל מלחמה של ממש בלי שיהרגו אנשים בצד שלנו. זה הזוי לחלוטין שאנחנו גם די מצליחים במשימה הזו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 49 דקות, gorelshv כתב:

לא רק זה, קיימת סברה שהם בכוונה לא מאפשרים לסורים את השימוש במערכת S300 בגלל הפחד שהטילים יחטיאו והדבר יהווה הוכחה לחוסר היעילות של המערכת כנגד מערכות ל"א מודרניות, מה שכמובן יפגע ביוקרה ובמכירות.

הS300 זוכה לשימוש מבצעי נרחב בסוריה על ידי הכוחות הרוסים והם כבר הצליחו להפיל מטוס אחד. רק שזה היה מטוס רוסי.
כל מערכות הההגנ"א שהרוסים כ"כ מתגאים בהן (S1 PANTSIR, TOR M1, S300, S400, S500) פעם אחר פעם חוו תבוסה מפוארת, כיום בעידן המלטים התאבדים וטילי השיוט המערכות האלו אבסולוטיות לגמרי.

פורסם
לפני 12 דקות, boy23 כתב:

אנחנו כל הזמן מהללים ומהללים את הצבא שלנו, בתכלס?

כל המבצעים בעזה לא יצאנו כשידנו על העליונה. מלחמת לבנון השניה הייתה פשוט בושה. כל המלחמות האחרות אני לא זוכר/נולדתי אבל הן כבר לא רלוונטיות.

להפך אני חושב שרק נחלשנו במרוצת השנים,  האיום הקיומי כבר לא מדאיג אותנו, אנשים כבר לא חותמים קבע מתוך אידיאולוגיה וציונות, בלי להעליב מישהו אבל כוח האדם שנמצא בצבא הוא פשוט בלאי.

חלוץ אז טען וטעה שחשב שכשיש לך חיל האויר כל כך מיומן ומקצועי אתה יכול לנצח הכל והתוצאה - חיזבאלה עשו לנו בצפר. יצאו מתוך מחילות ירו רקטות וחזרו לבור. היום בלי כוח רגלי איכותי אתה לא יכול לנצח מלחמה.

אתם לא יכולים להשוות צבא כמו רוסיה לישראל זה לא אותו משחק בכלל, זאת מדינה של 150 מיליון תושבים עם שטח יבשתי שלא נגמר איך אנחנו בכלל יכולים להתמודד עם כזה דבר? (בואו לא ניכנס לנשק לא קונבנציונלי כי זה לא יקרה).

בנוסף, הם יכולים להנחית כוח רב בסוריה ואז מה נעשה? עם מי נילחם? נפגיז את סורים על פשעים שהרוסיה עושים? 

למה הרוסים כרגע לא מוחצים את האוקראינים? כל הסיבות שכתבתם נכונות לדעתי, הם זה היה מתוכנן היטב והיה להם באמת מטרה ורצון זה היה נראה אחרת לגמרי עכשיו.

המוטיביציה והמוראל נחלשו עם השנים, מצד שני היתרון האיכותי של ישראל בהגנה ובהתקפה עולים פי כמה על אלו של שכנינו וגם על של כמה צבאות מערביים.

חוץ מזה, כל יהודי שחי בישראל מבין שבמלחמה כוללת אמיתית, האפשרויות הן ניצחון או מוות. 

חיזבאללה לא עשו לנו בית ספר - המלחמה התנהלה באופן די מחפיר מצידנו, לפחות בהתחלה, וחיזבאללה ניצלו את זה. 

להזכירך, חיזבאללה לא השיג כלום במבצע הזה, והפסיד הרבה כסף (איראני כמובן) בלבנות את הדאחיה מחדש. 

הם כמובן לא מפסיקים להתרברב בתקשורת, זה חלק מהאסטרטגיה שלהם, אבל אתה לא חייב לקנות את זה. 

כאן 11 עשו סדרה על מלחמת לבנון הראשונה, אפשר לראות שם את ערפאת והתומכים שלו "חוגגים" את הניצחון הגדול בדרכם לאוניה שתיקח אותם לטוניס. 

כוח רגלי או לא זה כבר תלוי במטרות המלחמה ובאופי שלה, כמובן שכדאי שיהיה כדי לבצע פעולות כירורגיות או להחזיק איזורים אסטרטגיים ספציפיים, בטח לא כדי לכבוש ערים. פעם כדי לשתק תחנת כוח היית אולי צריך לכבוש אותה רגלית או להפציץ מהאוויר, היום יש אפשרויות נוספות. 

תיאורטית הרוסים כן יכולים להתנחל בסוריה, מעשית האיראנים מנסים להתנחל סביב הגבולות שלנו כבר 30 שנה ועדיין לא רשמו הצלחה מי יודע מה. 

אל תשכח שהשלטון הדיקטטורי בכל המדינות המיליטנטיות האלו נתון ללחצים מבפנים, רוב העם ממש לא איתו.

לא בצפון קוריאה, לא באיראן, לא בבלארוס, ולא ברוסיה. 

למרות שטיפות המוח, למרות ההפחדות והרדיפות, ברגע שהוא מתגלה בחולשתו, נפערים סדקים שיכולים למוטט אותו. 

מדינות זרות כמובן יכולות לנצל את זה. 

שאלת השאלות, למה הרוסים לא מוחצים את האוקראינים? 

קשה לענות על זה, אני מאמין שפוטין יודע מה קורה אצלו בצבא ויכול להיות שעדיין לא ראינו הכל ויש המשך לתוכנית. 

האם הרוסים בכלל יכולים למחוץ את האוקראינים, עכשיו אני בטוח שלא. 

כמות התמיכה המוראלית והחומרית שאוקראינה מקבלת היא עצומה.

הדמוקרטיות המערביות התעוררו והן מבינות שזה בעצם הקרב על עתידן.

אוקראינה תיפול בקלות, יהיה המשך לתוקפנות.

תעמוד חזקה, והחזרת את הדוב למאורה לעוד כמה שנים טובות. 

בנוסף, הרבה דמוקרטיות מערב אירופאיות התעוררו וישקיעו בצבאות שלהם הרבה יותר בשנים הקרובות, בדיוק למתווה שמדמה תרחיש מהסוג הזה. 

מה שבטוח, הסינים עומדים בצד ולומדים הכל. 

• אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 2 דקות, Gavrik כתב:

הS300 זוכה לשימוש מבצעי נרחב בסוריה על ידי הכוחות הרוסים והם כבר הצליחו להפיל מטוס אחד. רק שזה היה מטוס רוסי.

לא בדיוק. בעקבות התקרית הזו הם התחילו לספק לסורים את ה-S300 (רק ב-2018). וגם אז, לא מאפשרים להם להפעיל אותה.

פורסם
לפני 25 דקות, מרק10 כתב:

אל תשכח ששיטחה של רוסיה הוא  17,130,000 קמ"ר לעומת ישראל 22,145 קמ"ר.

אתה לא יודע מהי עוצמת פצצות הגרעין שיש לישראל והכמות. לרוסים מספיק להוריד על ישראל פצצה אחת בכדי למחוק אותה.

בעצם הרוסים לא צריכים לפגוע בנו עם נשק גרעיני מספיק שהם שולחים לנו כמה עשרות טילי קרקע קרקע קצת יותר מדוייקים ובעלי עוצמת הרס גדולה יותר מהסקאדים מתקופת סדאם חוסיין בכדי לשתק את המדינה הקטנה שלנו.

להזכירך, רוב רוסיה היא כלום, אבל ממש כלום. שטח ריק, כפרים בסטנדרט מחיה של שנת 1762, כמה country bumpkin's שלא ראו עיר מודרנית בחייהם. ישראל כולה מודרנית בעיקרון, גם ערים שזוכות להיות מושא ללעג כמו אופקים, ירוחם, רהט, מג'דל שמס- שנות ה 2000 כבר הגיעו לשם. זה דבר ראשון.

דבר שני- השטח לא משנה, אתה לא תוקף שטח ריק, אתה תוקף ערים מרכזיות ויעדים אסטרטגיים. אתה יכול להיות בטוח שלישראל יש יותר רש"קים מאשר לרוסיה יש ערים מרכזיות.

אבל לישראל יש שובר שוויון שלרוסיה אין: מערכת הגנה יעילה כנגד טילים בליסטיים. מה שיש לרוסיה אלו שלל פיתוחי אמצע המלחמה הקרה.

חוץ מזה שכל הדיון הזה עקר. לשתי המדינות יש יכולת מכה שניה, וכל תקיפה גרעינית תהיה השמדה הדדית מובטחת.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Pika007 כתב:

אבל לישראל יש שובר שוויון שלרוסיה אין: מערכת הגנה יעילה כנגד טילים בליסטיים. מה שיש לרוסיה אלו שלל פיתוחי אמצע המלחמה הקרה.

אני די בטוח שיש להם גם יכולות כאלה רק לא שמענו עליהם.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 8 שעות, MiniMiz3r כתב:

הם לא אשמים בפשעי הנאצים, ולתמוך (או "לא לקחת צד" כמו שחלק כאן נורא אוהבים לעשות) בנסיון של פוטין להשמיד מדינה דמוקרטית זה לא מאוד שונה מהתנהלותם של הרבה אנשים והרבה מדינות במלחמת העולם השניה, שהריחו את העשן שעולה מהמשרפות ואמרו לעצמם שזו לא בעיה שלהם.

לקרא לאוקראינה דמוקרטיה זה דיי בדיחה, בהקשר הזה היא לא רחוקה בכלל מרוסיה- כלומר הממשל רקוב לחלוטין וסובל משחיטות מוחלטת, ופשוט שודדים את האוכלוסיה.

סתם דוגמא- סבתא שלי שגרה שם, גם בתמיכה מהמשפחה בקושי יש אפשרות לחמם את הבית בחורף. למה- כי ה"אחראים על הגז" מוכרים במכירים מופקעים, ואין לבן אדם הממוצע מה לעשות בנידון.

סתם דוגמא בכפר שלה איך שמגיע החורף הכל מלא בעשן סמיך- למה, כי כולם שורפים כל מה שבא ליד כדי לא לקפוא מקור, פשוט אין דרך אחרת.

אחרים פשוט קופאים מקור. קשה מאוד לשמוע מקרובי משפחה על החיים שם אבל הממשל שלהם פשוט חונק את האזרחים עד כמה שהוא רק יכול.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני כשעה, Fazer כתב:

זה לא קשור ישירות ללחימה - אבל עוד קורבן של המלחמה האדיוטית הזו. מפלצת עצומה שכבר לא תטוס יותר.

May be an image of aeroplane and outdoors

דווקא קשור ישירות ללחימה, זה אנטונוב 225, מטוס התובלה הגדול בעולם והיחיד מסוגו שעמד בהנגר בשדה תעופה הבייתי שלו לא רחוק מקייב ונשרף בשרפה שפרצה בעקבות תקיפה על שדה התעופה. 

אבל אומרים שהמטוס ניתן לשיקום בעלות 3 מיליארד דולר שהם מתכוונים לדרוש מהצד הרוסי. 

פורסם
לפני 11 דקות, מרק10 כתב:

אני די בטוח שיש להם גם יכולות כאלה רק לא שמענו עליהם.

ספקולציה מארץ הספקולציות, וגם אחת מאוד לא סבירה.

מערכת הגנה אנטי בליסטית היא לא דבר שיש למישהו אינטרס לשמור בסוד, אלא דבר לנפנף בו כמה שאתה רק יכול כגורם נגד למתקפות בליסטיות.

מה שגם פיתוח של מערכות כאלו דורש מספר גדול של שיגורים בפועל, ובשלבים האחרונים- ניסויים מעשיים. זה דבר שמאוד קשה (עד בלתי אפשרי) לשמור בסוד, אלא אם אתה רוצה טבילת אש בשעת האמת עצמה.

מעבר לזה, הרוסים שפכו את כל היכולות שלהם בנוגע לפיתוח טילים על עוד טילים בליסטיים כדי לנופף במקל הגדול והחדש שלהם.

פורסם

בעצם מה שאני לומד מהשרשור הזה זה שמדינה חפצת חיים צריכה להשיג יכולת אחת.

"מכה שניה" יעילה, וזהו בגדול.

צבא אדיר צריכה מעצמה שמתחזקת יכולת לנהל מלחמה מרחוק (כפי הידוע לי רק ארה"ב כיום בעלת יכולת כזו)

קחו את הצחוקים על הצבא הרוסי בכיף. אני בטוח שיש להם צבא מקצועי ויעיל בגודל מספק לשתק כל אויב הגיוני שמבקש לתקוף אותה. 

צבא כזה לא צריך להיות עם מליון חיילים. ואני בטוח שיש להם.

כל השאר לא ברור לי למה הוא מועיל בכלל. אבל זה נחמד להתפאר שיש לך 12 אלף טנקים. לא משנה מה החומר שיש בפנים.

פורסם
לפני 16 דקות, Buki כתב:

דווקא קשור ישירות ללחימה, זה אנטונוב 225, מטוס התובלה הגדול בעולם והיחיד מסוגו שעמד בהנגר בשדה תעופה הבייתי שלו לא רחוק מקייב ונשרף בשרפה שפרצה בעקבות תקיפה על שדה התעופה. 

אבל אומרים שהמטוס ניתן לשיקום בעלות 3 מיליארד דולר שהם מתכוונים לדרוש מהצד הרוסי. 

ממש חבל על המטוס הזה.
ראיתי תוכנית שכחתי כבר באיזה ערוץ על המטוס הזה.
הסבירו שם על המטוס, על המערכות שבמטוס, על הצוות שמתחזק אותו ועל הצוות שמטיס אותו.
באמת מכונהייחודית ומדהימה שיכלה לבצע משימות שאף מכונה אחרת בעולם לא יכולה לבצע.

חבל חבל חבל.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 6 שעות, Legend כתב:

אין להם כלום חוץ מכוח רצון, ועדיין הם ממשיכים להלחם בכל הכח.

יש להם נשק נ"ט מתקדם מערבי וכנראה גם גישה למודיעין מערבי בזמן אמת. כולם צחקו על זלנסקי כשהוא נבחר, אבל הוא עושה לשאר מנהיגי העולם בית ספר.

פורסם
לפני 16 דקות, farkash7 כתב:

ממש חבל על המטוס הזה.
ראיתי תוכנית שכחתי כבר באיזה ערוץ על המטוס הזה.
הסבירו שם על המטוס, על המערכות שבמטוס, על הצוות שמתחזק אותו ועל הצוות שמטיס אותו.
באמת מכונהייחודית ומדהימה שיכלה לבצע משימות שאף מכונה אחרת בעולם לא יכולה לבצע..

תחשוב שהמטוס הזה נבנה במקור כדי לשמש פלטפורמת שיגור ניידת למעבורת חלל.

image.thumb.png.8b5d868c1cb08a86246f57eef9b73b49.png

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...