Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העדפות בבחירת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעקבות הסקר של @פבל. חשבתי על סקר מה חשוב לכם ברכב מהחשוב לפחות חשוב. דברים שהם זניחים עבורכם אין צורך לרשום.

שלי:

1. בטיחות

2. מחיר - עושה תחשיב של מחיר משוער לכל תקופת אחזקת הרכב. פחות אכפת לי מחיר ראשוני.

3. מרחב פרקטי - לא צריך עודף מרחב. אבל יעדיף רכב קטן מידות חיצוניות פרקטי שיתאים גם לשימוש עירוני.

4. הנאה מנהיגה

5. אבזור מפנק

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

1. הנאה מנהיגה

2. אבזור + נוחות

3. עיצוב

4. עלויות אחזקה

5. בטיחות

• אהבתי 1
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

1) עלות - קנייה ואחזקה

2) עיצוב - חיצוני ופנימי, לרוב זה רק "טעם אישי" אבל חייב גם דברים כמו שדה ראייה טוב

3) ביצועים - בטיחות, האצה, בלימה, פנייה

4) נוחות נהיגה - מתלים, כסאות, מרווח פנימי

זה הסדר שבהם אני "בודק" אם הרכב מתאים לי, אבל חייב את כל הארבע.

פורסם

1- ביצועים.

2- נוחות.

3- מראה.

4-עלות אחזקה.

5- בטיחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1) מחיר רכב ואחזקה - כי הדבר הראשון שאני חושב זה האם אני יכול להרשות לעצמי את זה, אם זה לא היה פקטור משמעותי כבר ממזמן הייתי עושה מימון לאיזו קאיימן.

2) הנאה מנהיגה/התנהגות - חובה גיר ידני. מבחינתי הדרייב המרכזי, מבלי הפקטור הזה הייתי מסתפק ברכב סביר וסוגר עניין (וגם יורד מהתחביב הזה, לא מעניין אותי לקרוא על רכבי השינוע מנקודה א׳ ל ב׳ שמרכיבים 99 אחוז מהתעשייה)

3) פרקטיות - חייב להיות שימושי בסופו של דבר לבני אדם, זאת אומרת שאפשר להעביר מטען ברמה סבירה ולפחות נוסע אחד לצידי (ובהעדפה גם מושב אחורי). בגלל זה מיאטה לצערי לעולם לא תהיה אופציה כרכב יחיד.

4) אבזור  - לא מחפש את שיא הטכנולוגיה אבל קשה לי עם רכב שממש ממש מרגיש מיושן (למשל ה 370Z)

5) עיצוב - רכב שנראה טוב זה פקטור משמעותי אבל לא דיל ברייקר (אין לי בעיה לבחור ב TYPE R על פני כל הוט האץ׳ למרות המראה בגלל הידיעה שמדובר ברכב הכי טוב בקטגוריה)

6) נוחות - לא אישו לרוב. מצידי שהרכב יהיה על הרצפה עם מתלים קשיחים כל עוד זה נסבל. אני לא מפונק בכלל.

לא ציינתי אגב אמינות בנפרד למרות שזה משהו שבפני עצמו יושב בראש הרשימה. הכנסתי את הפקטור הזה ביחד עם כסף ואחזקה. אם הרכב לא אמין זה אומר שהוא עולה לא מעט לתחזוק ולכן אני לא אקנה אותו פשוט לא משנה עד כמה הוא טוב.

פורסם (נערך)

1. אמינות. זה מבחינתי הבסיס. אם הרכב לא אמין, כל השאר לא מעניין.

וכן, זה כולל את מוניטין האמינות של המותג. מבחינתי אם מותג א' פחות אמין ממותג ב', זה נטו בגלל החלטות ברמה ניהולית. מהנדסים בצרפת או איטליה לא יותר טיפשים ממהנדסים ביפן או דרום קוריאה.

רכב לא אמין משמעותו זילזול של היצרן בלקוחות.

2. עלויות קניה ואחזקה. לא בהכרח פונקציה של אמינות - רכב זול לאחזקה עדיין יכול להיות לא אמין. רכב אמין עדיין יכול להיות יקר לאחזקה (למשל לקסוס). צריכת דלק זה חלק מעלויות אחזקה.

3. נוחות. לא אקנה רכב שלא נוח לי בו. כן, בקורולה/יונדאי/מאזדה נוח לי.

4. בטיחות. לא ארדוף אחרי כוכבים במבחני ריסוק, אבל חשוב שיהיו מערכות בטיחות בסיסיות (כריות אוויר, ABS, ESP).

5. ביצועים. לא מחפש מכונה שתדביק לי את האיברים לגב, אבל צריך שיהיה נעים לנסוע ברכב. לא מוכן להיות עם רכב שלא סוחב. ז"א לא חייב טווין טורבו עם 500 כ"ס, אבל גם לא מכונית עם מנוע של מכסחת דשא ו0-100 ב20 שניות. קורולה עם 132 כ"ס זה סבבה. מאזדה 3 עם 2.0 ו165 כ"ס זה מעולה. יותר מזה - מבורך, אבל לא על חשבון אמינות ועלויות אחזקה.

לפני שעתיים, Doron_Z כתב:

אם הרכב לא אמין זה אומר שהוא עולה לא מעט לתחזוק ולכן אני לא אקנה אותו פשוט לא משנה עד כמה הוא טוב.

לא בהכרח נכון.

יכול להיות גם מצב שבו הרכב והתיקונים עולים גרושים, אבל אם לא תעשה פעם בשבוע שבועיים תיקון קטן כלשהו ב20-100 שקל, הרכב לא יתניע או ייתקע ברגע הכי לא מתאים.

לדוגמא - לקולגה שלי יש דייהו לנוס 2001. היא נוסעת בו פעם באף פעם. על אף הנסועה הנמוכה, מדי פעם הרכב נתקע ודורש תיקון במשהו כמו 500 שקל. היא עדיין לא מוכנה להחליף את הרכב, כי לדבריה אין לה היגיון לשלם עכשיו על אוטו חדש ויקר, ומקסימום יש את הרכב של בעלה.

דוגמא הפוכה - יכול להיות רכב אמין אבל יקר לאחזקה. למשל טויוטה היברידית.

אמין - מאוד. אבל צריך לטפל המורשה יבואן, כי אי אפשר לסמוך על מוסך כללי שיידע להתמודד עם תקלות של מערכת היברידית, ויכיר שגרת אחזקה של רכב היברידי (ויש לו שגרת אחזקה, למשל מערכת קירור מיוחדת ופילטרים שדורשים ניקוי).

גם מומלץ ביתר חום להמשיך את האחריות על הסוללה.

פלוס יש רכיבים ייחודיים לדגם, שאם מתים, העלות שלהם ממש לא זולה.

אבל אם הרכב מטופל, אתה תיכנס למוסך לטיפול פעם ב15 או שנה, וזהו.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

יכול להיות גם מצב שבו הרכב והתיקונים עולים גרושים, אבל אם לא תעשה פעם בשבוע שבועיים תיקון קטן כלשהו ב20-100 שקל, הרכב לא יתניע או ייתקע ברגע הכי לא מתאים.

אולי אני לא מודע אבל לא מכיר דבר כזה שרכב לא אמין ברמה שדורש תיקון כל שבוע שבועיים אבל אלה תיקונים בעלות כל כך נמוכה של 20 עד 100 שקלים. מהניסיון שלי עם מוסכי ארצנו אין מצב שתיקון ממוצע לא יעבור את הכמה מאות שקלים ואם מדברים על כזאת תדירות אז זה מטחנה של כסף. 

בנוגע לאמין ויקר, הטויוטה הנ"ל לא נחשבת בספר שלי ליקר אם זה היה רכב ששווה משהו, הוא אמין ואין בעיה פעם בשנה לשלם עלות טיפול של מוסך מורשה, קשה לי להאמין שיקחו ללקוח טויוטה עלות טיפול ממוצעת של מרצדס עם כל המערכת ההיברידית המורכבת. 

מצד שני הכנסתי עלות אחזקה לסעיף הראשון אז ברור לי שיש תסריט שהרכב כל כך יקר מטבעו שגם התחזוק שלו עולה המון בין אם זה לתדלק אחרי כל נסיעה בין עירונית בגלל צריכת דלק גבוהה או זה שהחלקים שלו מאוד יקרים ואפילו החלפת רפידות או צמיגים במידה שלו זה הון ככה שגם אם יכלתי לעצמי לרכוש אותו נגיד בגרסה משומשת זה היה נופל בגלל זה. 

פורסם (נערך)

בעקבות הפוסט של  @vadim6385 הוספתי לרשימה שלי אמינות כמספר 3 ברשימה.

ובנתיים סיכום ביניים. (נתתי לבחירה הראשונה של כל אחד 5 נקודות ואחר כך פחות אחד בסדר יורד משם):

בטיחות - 15 נקודות

עלויות (קניה/אחזקה) - 28 נקודות.

אמינות - 17 נקודות

מרחב - 5 נקודות

הנאה מנהיגה/התנהגות - 15 נק'

אבזור - 8 נק' (מפתיע)

נוחות - 13 נק'

עיצוב - 9 נק'

ביצועים - 17 נק'

ידני - 9 נק'

מכני (אני מנחש שזו הכוונה) - 4 נק'

הרהורים לבנתיים:

- יש פה הטיה ברורה לעובדה שמדובר בפורום רכב. אני מנחש שהתנהגות, ביצועים ורכב ידני מקבלים פחות הערכה באוכלוסיה הכללית.

- מאוד מפתיע הקטע של האבזור בהתחשב שרוב היצרנים/יבואנים עושים ימים כלילות להגדיל את רשימת האבזור (חוץ מדצ'יה אולי). אולי שווה להם להשקיע יותר במתן אפשרות לקנות גרסאות ערומות  בהנחה משמעותית בהתחשב שעלויות הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר.

- ניסיתי להבין למה לא רשמתי נוחות. הבנתי שלמען האמת מאז מאזדה 3 דור 1 לא פגשתי רכב לא נוח מספיק בשביל פסילה שלא היה רכב ספורט טהור, ואפילו המאזדה אחרי שידרוג צמיגים לקונטי פירימיום קונטקט היה סביר.  רכבים מודרנים מאוד השתפרו בתחום מהעבר. חוץ אולי מהספייס סטאר, אבל זה רכב שהדבר האחרון לפסול בגללו זה הנוחות (יש הרבה דברים אחרים 😀) ואפילו הוא משתלם כי זה הרכב הכי זול ואמין שאפשר להשיג ועדיין יהיה יותר נוח מתח"ץ.

- אמינות. לטעמי יש לרכב 4 דרגות של תקלות.

דרגה 1 - תקלות קטנות ומעצבנות שיכולות לחכות לטיפול שנתי.

דרגה 2 - תקלות קטנות שלא יכולות לחכות לטיפול שנתי, אבל כאלה שמאפשרות נסיעה ברכב מספיק כדי לתכנן את הזמן הנוח לכניסה למוסך.

דרגה 3 - תקלות רציניות שלא עוצרות את הרכב אבל דורשות טיפול מיידי מטעמי בטיחות או חשש לגרום נזק גדול יותר.(או שהם יהפכו לתקלות מדרגה 4)

דרגה 4 - תקלות שעוצרות את הרכב בצד הדרך או דורשות של זחילה מיידית עם הרכב למוסך.

באופן אישי,תקלות מדרגה 1 - אני יכול לסבול וכל רכב שהתיישן אצלי התחיל לפתח אותם עם הזמן. תקלות מדרגה 2 - גם ניתן לחיות איתם כל עוד הם לא דחופות או יקרות. תקלות דרגה 3 - אחרי השניה, זה סימן עבורי להעיף את הרכב. דרגה 4 - אם הראשונה לא מצביעה על מקריות טוטאלית,  מבחינתי לירות לרכב בראש :)

ביצועים - חלק הזכירו את זה בלי התנהגות רכב. לטעמי רכב חזק לא מתנהג הוא סוג של פיספוס. 

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

1.אמינות - השבתה תכופה של הרכב פוגעת בכל מה שרכב שצריך להיות. זמינות לתחבורה מידית. 

2. עלויות אחזקה כוללת- ירידת ערך, עלות אחזקה, צריכת דלק

3. בטיחות.

4. נוחות נסיעה- מבלה ברכב שעתיים פלוס ביום, רוצה שיהיה לי נעים בו ולא להגיע הביתה עם איברים שבורים

ומה לא חשוב?

פיצרים/תוספות/ביצועים

זה נחמד אם קיימים לא ברמה שהייתי מוסיף עליהם כסף.

רכב משמש אותי לתחבורה. אין לי זמן וכוח לכל מיני שכלולים וכו'.

וביצועים, אני נוסע בכביש רגיל, מה ההאצה של 0-100 ב3 שניות יתנו לי אם 90% מהזמן יש לפני מישהו איטי יותר.

בדיוק כמו שמעולם לא השתמשתי בקרוזקונטרול,

אין כביש בישראל (מלבד כביש 6 באמצע בלילה) שניתן לנעול בו באמת מהירות.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 13 שעות, Uri-G כתב:

ביצועים - חלק הזכירו את זה בלי התנהגות רכב. לטעמי רכב חזק לא מתנהג הוא סוג של פיספוס. 

אני אישית רואה את זה בתור עסקת חבילה - צריך להיות איזון בין כח להתנהגות.

הרבה כח שלא ניתן לשלוט בו זה לא טוב.

אבל גם שלדה מצוינת וכיול מתלים ספורטיבי זה מיותר, כשיש לך יחידת הנעה חלשה.

כמו מיצובישי לנסר קלאסיק שהייתה לי. התנהגות כביש מעולה, אבל המנוע מרגיש כאילו הוא מעשן חצי פאקט נובלס ביום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אישית הסתדרתי יופי עם מאזדות בעבר, מהנות לנהיגה ומספיק חזקות במישור החוף. בעליות ובעקיפות בבין עירוני הן סיוט. אבל  אני יעדיף מיאטה/brz לשימוש אישי גם על חשבון ביצועים (בהנתן ונוחות ומרחב לא פקטור)

• תוכן חדש...