Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעש מוזר BMW 316i F30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

BMW סדרה 3, מנוע 1600 טורבו, קוד מנוע N13.

הרכב מודל 2015.

היי מישהו פה יכול להגיד לי מה הרעש הזה בדיוק?

מציין שהאוטו עבר טיפול לפני שלושה חודשים שבו הוחלף שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר, פילטר מזגן, פלאגים, כוהלים, צינור יניקה (אינלט). כל החלקים כמובן מקוריים ותוצרת גרמניה.

לפני 20K הוחלפו גם אטמים של מכסה השסתומים, אם זה רלוונטי.

מפרסומים בפורומים בחו"ל הרוב רשם לי שזה רצועה + מותחן + פולי. החלפתי את שלושתם שבוע שעבר (חלקים מקוריים כמובן).

משום מה אתמול שמעתי את הרעש הזה ממש בקטנה ובווליום יותר נמוך, ומאז לא שמעתי את הרעש יותר.

הרכב כרגע עומד על 104K והוא נוסע מעולה ואין שום תסמינים מוזרים בנסיעה, נוהגים ברכב סך הכל בעדינות.

מישהו אולי יודע מה גורם לרעש הזה?

פשוט אני רוצה לדעת פחות או יותר מה הבעיה לפני שדוחפים לי משהו במוסך.

פורסם

נשמע כמו רצועה שנרטבה מהשמן שנזל מהאטם שסתומים, תופעה מוכרת במנוע הזה כשלא מחליפים את האטם בזמן.

הרעש נשמע בתחילת נסיעה כשהמנוע קר ואחר כך נעלם ואין שום הרגשה שונה או חיווי על זה.

תחזור למוסך לוודא שהם ניקו את כל המסלול של הרצועה כמו שצריך ושאין נזילה.

פורסם

לבדוק גלגלות 

לבדוק מותחן טיימינג 

יש בעיות בסדרה הזאת של שרשרת מתארכת ואז מצליפה במובילים ועושה רעש , אבל לא נשמע לפי הסרטון שזה המקרה .

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם

המותחן הפולי והרצועה חדשים החלפתי לפני שבועיים בערך.

אטם שסתומים החליפו גם לפני 20 אלף קילומטר אולי אבל לא ניקו טוב.

אבדוק שוב.

אבל בכל אופן התופעה נכונה לפי מה שדור רשם, הרעש נשמע אך ורק שהמנוע קר.

פורסם

שוב , בדוק מותחן טיימינג ומערכת טיימינג , שהשמן קר המותחן לפעמים חוזר טיפה אחורה ומשחרר את המתיחה של המוביל של השרשרת.

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עידכון:

אחרי חפירות באינטרנט וגם יוטיוב.

הבעיה היתה הגומייה של ה-PCV. שלי הייתה קרועה לגמרי.

המחיר: הוזמנה חדשה במחיר של 50 שקל מ-Ebay.

הרכבה עצמית של 2 וחצי דקות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/hkhx00v911c

ב.מ.וו בריקול למיליון מכוניות: "עלולות לעלות באש"
הריקול נוגע למכוניות המצוידות במנועי N52 של ב.מ.וו, והרוב המוחלט של המכוניות שייכללו בו הן בארה"ב ובקנדה; הסכנה: שסתום במנוע עלול לעלות באש - ולגרום לשריפת הרכב כולו

הבעיה ברכבים האלה טמונה בשסתום המותקן במערכת האיוורור של הקראנק - גל הארכובה של המנוע. גל הארכובה אחראי על תנועת הבוכנות למעלה ולמטה, ופעולתו מתבצעת כאשר הוא טבול בדרך כלל בכמות גדולה של שמן מנוע. הקראנק מסתובב במהירות של אלפי סיבובים לדקה, השמן מתחמם ונוצר צורך באוורור של חלקו התחתון של המנוע ושחרור לחצים באמצעות השסתום אשר מכונה גם PCV. אלא שהשסתום אשר מותקן בדגמים האמורים עלול להתחמם - ולעלות באש. קרבתו של השסתום לאדי שמן לוהטים הופכת כל תקלה בשסתום - במיוחד כאשר השסתום עצמו לוהט ועולה באש - לתקלה המסתיימת תוך דקות בשריפה של כל הרכב.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא הבנתי איך מה שהגבת רלוונטי לנושא?🤷🏻‍♂️

הרכב שלי מצויד במנוע N13.

מנוע N52 זה מנוע 6 צילינדר אטמוספרי מהסדרה הישנה יותר של BMW, דור E לצורך העניין.

פורסם

צודק, לא שמתי לב.

בכל אופן, הבנתי שהנושא מטופל.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...