Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור אחד שעבד אצל יבואנים לא מעט שנים ישנם מקרים בהם רכבים מגיעים ללא אבזור כזה או אחר.

רב רובם של המהמקרים נובעים משינויים כאלה ואחרים מצד היצרן וקצתם מטעות בתום לב אצל היבואן.

מכניסים הזמנה לייצור כ4 חודשים מראש ולכן אם נתגלת טעות היא בהרבה מקרים לאחר ביצוע הזמנה או פרסום המפרט.

ליבואן אין שום אפשרות לספק לך את רמת הגימור הרלוונטית עם אבזור שלא הותקן בייצור.

כפי שאני רואה את זה ישנן 3 אפשרויות:

1. הנחה ספציפית על האבזור שלא סופק

2. הנחה כללית במעבר לרמת גימור גבוהה יותר

3. ויתור על ההזמנה ללא דמי בטיול.

רוצה את הרכב, נסה להגיע לסיכום על סעיף 1 או 2

לא רוצה את העסקה- בטל אותה ותתקדם.

לבזבז זמן וכסף בבהמ"ש על נסיון להוכיח שהיבואן רמאי יעלה חרס

בטח ובטח אם היבואן יוכיח שהוא ניסה להגיע לפשרה הוגנת.

עידן

• רעיון טוב! 2

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין מספיק רכיבים כדי לספק את התכונה לכל מי שכבר הזמין אותה בעולם (ורבים מהם כבר שילמו). נקודה. היצרן החליט מה לעשות: לתעדף בהתקנת הרכיב את הרכבים ברמות הגימור הגבוהות, כלומר הלקוחות ששילמו או ישלמו יותר. לא ברור מה הדבר ההוגן ביותר לעשות בתור מדיניות. לתת למי שהזמין קודם? למי שכבר שילם את מלוא התמורה? יבואנים שונים בארצות שונות משתמשים בחוזים שונים שכפופים לחוקים שונים, ודי ברור שהם לא היו שותפים בהחלטה בשום צורה. לאף יבואן, ודאי של שוק קטן,  אין להם יכולת להשפיע על המפרט עצמו בשלב הזה.
היצרן מצידו לא יכול לקחת בחשבון את המצב של כל יבואן ויבואן ולתפור לכל אחד פתרון בצורה שכולם יהיו מרוצים. זו נקודת המוצא: כל תפיסת שרשרת הייצור והלוגיסטיקה של  just-in-time  נכשלה קשות.
לא קיים פתרון של לתת לך בכ״ז את הפיצ׳ר, אין חיה כזו, אלא אם כן מחליטים לתת לך רכב ברמת הגימור הגבוהה... אבל ככל הנראה גם כאלה כבר אין להם פנויים להובלה, וכדי שתקבל כזה, צריך יהיה שההזמנה של מישהו אחר (שמשלם יותר) תידחה או תבוטל.

וכפי שנאמר, זה ממש לא עניין של סקודה, VAG או צ׳מפיון.
טסלה בארה״ב סיפקה בחודשיים האחרונים מכוניות בלי שקעי USB בגלל המחסור, ואפילו לא הודיעה מראש לכל לקוחות או הציעה הנחות. וזה לא משהו שמחייב צ׳יפים מתוחכמים, אבל לעשות תיכנון מחדש זו עדיין עבודה מורכבת עם הרבה בדיקות שבד״כ לוקחת חודשים רבים, גם לפונקציות פשוטות.
https://electrek.co/2021/11/12/new-teslas-delivered-with-surprise-missing-usb-ports-due-to-parts-shortages/
לחלק מהלקוחות כן אמרו שכשתהיה אספקה חדשה, יתקינו להם את הרכיבים החדשים.
ב.מ.וו. ביטלה מסכי מגע בסידרה של דגמים, ונותנת ללקוחות זיכוי של $500 להשתמש על אופציות אחרות (ולא ברור אם מי שלא רוצה אופציה כזו בכלל יכול לקבל
את הכסף הזה כהחזר כספי). ויש כאןסידרה ארוכה של יצרנים ודגמים, כולל מרצדס וקאדילאק, כולל הפיצ׳ר הכי מתקדם שלהם (נהיגה אוטונומית מאד מתקדמת):
https://www.caranddriver.com/news/g38179550/new-cars-tech-features-missing-chip-shortage/

אישית, הייתי מנסה להתחבר עם שאר הלקוחות במצב שלך, ומנסה ביחד לראות כמה אתם יכולים לסחוט מצ׳מפיון בתור קבוצה. זה ללא ספק יהיה יותר מאשר תוכל להשיג לבד.
למשל, האם יהיה אפשרי לעשות בהמשך התקנה של הרכיבים בארץ ולאחזר את הפיצ׳ר, כשכבר לא יהיה מחסור? אם כן, אולי אפשר יהיה לעשות את זה בדיוק כפי שיבואן מטפל בריקול (במימון של היצרן). אפשר להתנות את זה בפרק זמן כלשהו, ואם זה לא קורה עד אז, שיהיהה פיצוי מוסכם.
קשה לי להאמין שכשיש על השולחן האופציה לבטל את כל ההזמנה ולקבל הכל בחזרה (וזה לא מנוסח כך מטוב ליבם -- חוק שירותי רכב די דורש את זה, עד כמה שאני זוכר), בתי משפט ימהר לפסוק לך יותר בלי הוכחת נזק ממשי לפי דיני נזיקין.

פורסם

@PinkDolphin
תודה על התגובה המושקעת, אבל....
אין לי שום קשר עיסקי עם היצרן וכל מה שקורה בצד של היצרן שקוף מבחינתי.
זה עובד בשני הכיוונים - אם תהיה לי בקשה/שאלה בקשר לרכב ואפנה ישירות ליצרן, היצרן לא יטפל בזה ויפנה אותי ליבואן. יצרן לא רוצה להתעסק בצרות של לקוחות קצה, לקוחות קצה לא רוצים להתעסק בצרות של היצרן.
אותו כנ''ל נכון גם לגבי היבואן - אני לא שותף עיסקי שלו ולא מקבל חלק מהרווחים/הפסדים שלו. כאשר שער יורו נפל מ-4 ל-3.6, מחירון היבואן לא הוזל. האם אני יכול לגשת ליבואן ולדרוש לקבל את הרכב במחיר נמוך יותר?..לא, כי המחיר מופיע בחוזה ההזמנה. אז למה אני צריך להתחשב בבעיות של היבואן ולהתפשר בחלק שלו בחוזה?

פורסם

לא ברור מה אתה רוצה.

הרכב שהזמנת לא מיוצר עם התוספת שרצית. מה אתה רוצה? שהיבואן יתן לך רכב בחינם?

אם אתה מאמין בצדקתך נסה לתבוע את היבואן.

• אהבתי 3

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Boltik כתב:

@PinkDolphin
תודה על התגובה המושקעת, אבל....
אין לי שום קשר עיסקי עם היצרן וכל מה שקורה בצד של היצרן שקוף מבחינתי.
זה עובד בשני הכיוונים - אם תהיה לי בקשה/שאלה בקשר לרכב ואפנה ישירות ליצרן, היצרן לא יטפל בזה ויפנה אותי ליבואן. יצרן לא רוצה להתעסק בצרות של לקוחות קצה, לקוחות קצה לא רוצים להתעסק בצרות של היצרן.
אותו כנ''ל נכון גם לגבי היבואן - אני לא שותף עיסקי שלו ולא מקבל חלק מהרווחים/הפסדים שלו. כאשר שער יורו נפל מ-4 ל-3.6, מחירון היבואן לא הוזל. האם אני יכול לגשת ליבואן ולדרוש לקבל את הרכב במחיר נמוך יותר?..לא, כי המחיר מופיע בחוזה ההזמנה. אז למה אני צריך להתחשב בבעיות של היבואן ולהתפשר בחלק שלו בחוזה?

לא הצעתי לפנות ליצרן. ברור שהחוזה שלך הוא עם היבואן בלבד.
אבל שוב, נשאלת ולא ענית: מה אתה רוצה שיקרה? לא כתבת בשום מקום.
"אז למה אני צריך להתחשב בבעיות של היבואן ולהתפשר בחלק שלו בחוזה?"
המכונית שהזמנת לא קיימת יותר, נקודה. וזה לא באשמת איש (אולי באשמת כל כלכלת השוק הקונסומריסטית המודרנית בעולם בשבעים השנים האחרונות שהביאה למצב הנוכחי), לא באשמתך אבל גם לא אשמת היבואן. חוזה לא יכול לקחת בחשבון כל מצב אפשרי, ואם הצדדים לא מסתדרים ביניהם וזה מגיע לשופט, הוא לא יכול להחליט על פתרון שמילולית בלתי אפשרי.
המצב לחלוטין מקביל למצב הדמיוני הבא: נניח היית קונה דירה בבניין רב קומות חדש וגדול שלקח 10 שנים לבנות, וכך גם הרבה אנשים אחרים. מיד כשהבניה הסתיימה, אבל לפני שמישהו הספיק לעבור לדירה שקנה (לא נהרוג אנשים, אפילו לא דמיוניים 🙂), הבניין כולו התמוטט ברעידת אדמה חזקה ולחלוטין לא צפויה, מהסוג שמעולם לא היתה אמורה לקרות בארץ (והבניין נבנה לפי כל התקנים ועבר את כל הבדיקות הנדרשות).
הדירה שקנית (ונניח שילמת מקדמה משמעותית) לא קיימת יותר. אין שום דרך לספק לך אותה -- במקרה הטוב ביותר יקח 10 שנים לבנות את הבניין מחדש, ולך זה כבר לא יתן פתרון מגורים עכשווי. החוזה לא לקח בחשבון אפשרות כזו.

אין מצב שבו ״הדין יקוב את ההר״. חוזה לא יכול לגבור על מציאות. אין ליבואן שום דרך למסור לך רכב כמו שהזמנת (בזמן סביר -- לא יודע מתי יחזרו הרכיבים הספציפיים), כי היצרן לא ימכור לו כזה בעתיד הקרוב. זה נתון.
עכשיו אתה צריך להפנים שזה נתון, ולהחליט מה המטרות שלך בהינתן שהעובדה הזו לא יכולה להשתנות.

1) אתה יכול להחליט שאתה לא מוכן לוותר על הפיצ׳ר, ולכן שמגיעה לך רמת הגימור המינימלית בה עדיין קיים הפיצ׳ר, באותו מחיר שאותו היית אמור לשלם על הגירסה שהזמנת;
2) אם אתה מוכן לוותר על הפיצ׳ר, אתה יכול לנהל מו״מ עם היבואן על איזו הנחה מגיע לך לקבל (אני מבין שהם כבר מציעים סכום מוגדר כלשהו, לא לך ספציפית אלא לכל מי שבמצב שלך)
3) אתה יכול לוותר על העיסקה ולקבל חזרה כל מה שכבר שילמת, ואולי גם פיצוי נוסף כלשהו.

האם אתה רואה אפשרויות נוספות כלשהן? אני לא, אם כן, בבקשה מנה אותן.
להגיע לבית משפט ולהגיד לשופט ״חוזים צריך לקיים, חשוב לי העקרון ואני עומד על כך שהיבואן יקיים״ לא יעבוד. אני בספק אם יש שופט אזרחי אחד בארץ שלא יזרוק אותך מכל המדרגות, אולי אחרי שיסביר לך בנימוס שיש כאן כוח עליון, ולכן לא סביר שרק היבואן ולא אתה תישאו בתוצאות.
(1) נראה לך הגיוני, אם מדובר בעשרות אלפי שקלים (אם הבנתי נכון)? תזכור שאתה לא היחיד ויש רבים כמוך -- יש בכלל מספיק יחידות של קודיאק ברמת הגימור הגבוהה שהיבואן בארץ יכול לקבל כהקצאה?? שוב, תזכור שיש מחסור עולמי של הצ׳יפ וימשיך להיות כזה לפחות עוד שנה ואולי שנתיים.
(2) נראה סביר, אבל שוב, תחשוב, מבחינה ריאלית מה גובה הפיצוי שהיבואן יסכים לתת כשזו לא אשמתו, והוא צריך למעשה לתת אותו פיצוי לכל מי שהזמין?
(3) את זה הם כבר הציעו. כמה לדעתך סביר לקבל בשבלי עוגמת הנפש, כשאני לא רואה איך אפשר להוכיח כאן נזק מדיד מעבר לזה?

עוד נקודה אחרונה, שלא ייצא שאני רק מבקר אותך 😀... מבחינת מערכת היחסים בינך ליבואן, לא רק החוזה קובע. ראה כאן את הנוסח המלא של ״חוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב, תשע"ו-2016״, שקובע את מע׳ היחסים האלו, ומה צריך לכלול חוזה מכירה של רכב:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/501_433.htm
ייתכן שתמצא שם סעיפים רלוונטים (במיוחד סעיפים 81 עד 84). בכל מקרה, בהצלחה, ואשמח לשמוע מה היתה התוצאה (ולו בקוים כלליים... כמעט כל הסדר מחוץ לבית משפט יחייב אותך לשמור על סודיות בשביל לקבל איזשהו פיצוי).

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם

@shugiflex
המערכת מסופקת באותו דגם ברמת איבזור הגבוה, כך שלא מדובר בהפסקת יצור של המערכת.
@PinkDolphin
המקרה של בית שקרס הוא מקרה קלאסי של כח עליון. במקרה של הרכב לא מדובר בכח עליון, אלא במשהו שהיבואן בהחלט יכול לפתור בכסף.

פורסם
לפני 3 שעות, Boltik כתב:

@shugiflex
@PinkDolphin
המקרה של בית שקרס הוא מקרה קלאסי של כח עליון. במקרה של הרכב לא מדובר בכח עליון, אלא במשהו שהיבואן בהחלט יכול לפתור בכסף.

אתה שוב חוזר על זה שיש תצורות של הדגם שיש את המערכת.
ראשית, זה ממש לא אומר שלא הופסק הייצור -- יכול להיות שכן הופסק, ויש כרגע מלאי מסויים זמין ל-VAG, נניח X יחידות. נניח בכ״ז שעדיין יש ייצור קטן, אז יהיו להם עד הנקודה שבא צריך לספק את הרכב מלאי זמין של Y שקצת גדול מ-X.
למרות שכבר אמרו לך, אתה מסרב לקלוט שזה ממש לא משנה. יש ל-VAG הזמנות חתומות שלפי המפרט היו אמורים לכלול את המערכת במספר הרבה יותר גדול מ-Y. בעד שום הון שבעולם אי אפשר לייצר יותר בעתיד הרלוונטי. זה טבעם של צ׳יפים: להקים מפעל ייצור של שבבים לוקח כמה שנים והשקעה של מיליארדים רבים ע״י הספקים. הייתי בעברי ארכיטקט של צ׳יפים באינטל, ומכיר את הנושא היטב. אין דרך לקצר את זה, בדיוק כפי שתשעה נשים לא יכולות ללדת תינוק במשותף תוך חודש 👶.

שוב, לא היבואן החליט. לא שאני חבר הדירקטוריון שם 😀, אבל אין סיכוי שהוא היה שותף להחלטה או אפילו יודע על האפשרות מראש, לפני שהיצרן החליט על זה. אני אפילו מעריך שזו לא היתה החלטה ברמת של סקודה, אלא ברמת VAG העולמית: מן הסתם יש מספר קטן של סוגים של מערכות כאלה בקבוצה, והפלטפורמות משותפות, אז ההחלטה כמה צ׳יפים להקצות לאיזה דגם עוברת לדרג עליון. מאד ייתכן (לא בדקתי מה קרה בפועל) ש-VAG החליטו גם על תיעדוף יחסי שמפלה בין המותגים השונים (סתם דוגמה תיאורטית, שאף פורשה לא ייפגע מהחסר, מספר קטן של דגמי אאודי וסקודות הכי הרבה כי הן המותג הזול של הקבוצה, שמטרתו לספק ערך תמורת הכסף, ולא עליונות בפיצ׳רים עצמם). באופן דומה, ייתכן שהוחלט לתעדף איזורי מכירה שונים בעולם באופן שונה, לפי הרגישות (לדעת הקונצרן) של הלקוחות שם להיעדר הפ׳צ׳ר, או אם VAG במהלך שיווק חדש באותו אזור, ואז לא ירצו להרגיז לקוחות פוטנציאלים (המצב בארה״ב כרגע, בה הם מנסים לשפר את מעמדם בשוק שמאד הידרדר בצורה אגרסיווית).
כמובן, אתה יכול להגיד שכל זה לא מעניין אותך, אבל זו שטות להתעלם ממידע מודיעיני ציבורי שישפיע בוודאות על התוצאות של המהלכים שלך, ועל הפתרונות האפשריים. אתה לא תצליח להוציא מים מסלע.

עכשיו לגבי עניין הכסף.
לדעתי זה  לא נושא שאפשר לתבוע עליו בתביעות קטנות:
1) אין ערך מוגדר לפיצ׳ר עצמו -- לא היה ניתן בעבר לקנות אותו כאופציה standalone אא״ט, ונדמה לי שכתבת למעלה שלא ניתן להתקין אותו באופן חיצוני -- לא מפתיע כי הוא צריך להשתלב בהרבה ממערכות הרכב;
2) אתה יכול לבטל את העיסקה ללא נזק כלכלי ישיר (זה שעוד לא שילמת את כל התמורה יהיה לרעתך, אגב, כי בראיה של בית המשפט אני מעריך שתיתפס פחות מושקע ברכב הספציפי). כל פיצוי מעבר על עוגמת נפש, או טענה שאם תבטל יש אפשרויות פחות טובות להזמין רכב אחר בגלל המצב בשוק הרכב הכללי,  הם סובייקטיווים ידרשו הרבה התדיינות בבית משפט.

תביעה רגילה די דורשת לשכור עו״ד. זה אומר משני הצדדים, וכך מצטמק הפיצוי נטו שיגיע אליך -- מבחינת צ׳מפיון, משנה להם כמה סה״כ הנושא עולה להם (במיוחד אם זה תקדים), לא כמה מזה אתה מקבל. לא נראה לי שבמקרה הטוב ביותר הפיצוי שיגיע אליך נטו יכול לעבור אלפי שקלים בודדים (נמוכים). ברור שלא תקבל רכב חינם... אפילו אם צ׳מפיון בסוף תהיה מוכנה לממן את ה-15000 ש״ח לרמת הגימור הבאה,  כמה יישאר מזה אחרי שכ״ט עו״ד + מע״מ ל +5 ישיבות של בתי משפט? ממש לא הרבה, וברגע שהם ממילא צריכים לממן עו״ד, אין להם שום אינטרס לעשות מחוות ולבוא לקראתך, אז הם ילכו על המינימום. השופט גם ילחץ (מאד) להגיע לפשרה, כרגיל בתיקים אזרחיים.

פורסם
לפני 5 שעות, Boltik כתב:

@shugiflex
@PinkDolphin

אתה ממשיך להתחמק מהשאלה "מה אתה רוצה שיקרה?" שנשאלה פה מספר פעמים, ולכן אין מנוס מלהניח שאתה מנסה להטריל - בהצלחה לא מבוטלת, לפחות עם הדולפין הוורוד.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

@PinkDolphin
אני לא מתעלם מהמידע, אבל זה לא מקדם אותי לשום מקום. הלב שלי עם היבואן, היצרן, יצרני צ'יפים וילדים רעבים באפריקה, אבל אני לא נכנסתי לחוזה הזה על מנת לחפש פתרונות לבעיות של אחרים. אני רוצה לשלם כסף, לקבל את המוצר + אחריות ובזה נגמר העניין.

כרגע הכדור נמצא אצל היבואן. רק כאשר ליבואן תהיה הצעה כיצד אני יכול לקבל את הרכב במפרט של ההזמנה, אני אוכל להגיב להצעה.

@shugiflex אם זאת האופציה היחידה שעולה לך בראש - זכותך.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
פורסם
לפני שעה, Boltik כתב:

@PinkDolphin
אני לא מתעלם מהמידע, אבל זה לא מקדם אותי לשום מקום. הלב שלי עם היבואן, היצרן, יצרני צ'יפים וילדים רעבים באפריקה, אבל אני לא נכנסתי לחוזה הזה על מנת לחפש פתרונות לבעיות של אחרים. אני רוצה לשלם כסף, לקבל את המוצר + אחריות ובזה נגמר העניין.

כרגע הכדור נמצא אצל היבואן. רק כאשר ליבואן תהיה הצעה כיצד אני יכול לקבל את הרכב במפרט של ההזמנה, אני אוכל להגיב להצעה.

@shugiflex אם זאת האופציה היחידה שעולה לך בראש - זכותך.

אני אסיים כאן, כי אתה עדיין מסרב להבין, וחי בעולם דמיוני משלך. ביקום הנוכחי, לא קיימת שום קונסטלציה שתקבל את מה שהזמנת בחוזה. המוצר הזה לא קיים יותר, בלי כל קשר לכמה אתה או מישהו אחר רוצה. אם זמינה רמת הגימור הגבוהה, יכול להיות שתוכל לקבל אותה, אבל לא ב-0 תוספת תשלום, זה גם די ברור. בהצלחה, אשמח לשמוע איך זה נגמר.

פורסם

זה מקרה קלאסי של לקוח שפשוט מחליט להתעלם מהמציאות.

הוא ייתבצר בעמדה שלו עד שהצד השני יעשה צעד חד צדדי. (סטייל: "אני פה על הקו עד שתמצא לי תור פנוי למחר").

יכול להיות שהצעד הזה יהיה 100% לטובת הלקוח (ידחפו אותו בין התורים)

או 100% נגד הלקוח (ניתוק בפנים).

סביר להניח שבמקרה הזה לא ישדרגו לו לרמת הגימור הגבוהה בחינם, כי זה תקדים שלצמפיון לא בא כל כך לעשות.

ועוד משהו - בית המשפט לא יכול לחייב אותם לספק לך את המוצר שהזמנת.

הוא יכול לחייב אותם לתת לך פיצוי כספי נוסף לסכום המקדמה עבור עוגמת נפש או נזק שנגרם לך.

אם היה כזה, תגדיר כמה הוא.

נגיד שבאת לקנות את הרכב מכרת את הרכב שלך. ואז הודיעו שיש עיכוב של חודש - אז זה עלות חודש של רכב שכור.

אבל פה לא ברור איך ובכמה תכמת את הנזק.

אני מאחל לך בהצלחה.

אני לעומת שאר האנשים פה, חושב שיש סיכוי שהם יראו שזה הולך למשפט הם יציעו הנחה נוספת על המעבר לרמת הגימור הגבוהה.

כמה כסף זמן ועצבים תבזבז עד אז? מי יודע.

אבל להלחם על עקרונות (הזויים ככל שיהיו) זה בד"כ לא משתלם

פורסם
לפני 19 דקות, Nakamichi כתב:

אני לעומת שאר האנשים פה, חושב שיש סיכוי שהם יראו שזה הולך למשפט הם יציעו הנחה נוספת על המעבר לרמת הגימור הגבוהה.

כמה כסף זמן ועצבים תבזבז עד אז? מי יודע.

סביר מאד שהם יציעו הנחה נוספת כלשהי (כדי לחסוך הוצאות משפט -- מאמין שיש להם עו״ד על ריטיינר, אבל בשביל ייעוץ וכתיבת מכתבים, לא בשביל ניהול תיק לכל אורכו בבית משפט). אבל קשה להאמין שזה יהיה יותר ממה שיעלה לפות״ש עורך הדין שלו, אפילו ללא ישיבות. מכתב מעו״ד אחד לא מפחיד עו״ד אחר אם אין מאחוריו בשר משמעותי, וזה עולה כסף וזמן לפתח.

פורסם

@Nakamichi

לא רואה שום דבר הזוי בדרישה מהצד השני לעמוד בחוזה, במיוחד כשהחוזה נוסח על ידיהם. לא שהצלחתי להשחיל להם חוזה משלי עם קטץ' שהם פיספסו.

פורסם

אתה מתבצר בעמדה שלך.

זה מצב קלאסי של להיות צודק ולא חכם.

אין כרגע רכבים במפרט שאתה רוצה.

זה פייר? לא.

זה מעצבן? כן.

זה יעזור לך במשהו? לא.

כולם פה מסכימים שזה מבאס. מעצבן וכו׳ - 

אתה לא תקבל רכב במפרט שרצית. כי אין.

החוזה שלהם מאפשר לבטל את העסקה ולהחזיר לך את המקדמה ולך שמורה האופציה ללכת איתם לבית משפט.

בית משפט לא יכול לגרום להם לתת לך אוטו כזה.

אז חשוב שתפנים שוב. אתה לא תקבל רכב במפרט שהזמנת. לא משנה עד כמה כולם חושבים שזה לא בסדר.

ומכאן יש לך 3 אופציות:

1. לקחת רכב במפרט החסר.

2. לקחת רכב ברמת הגימור הגבוהה.

2. לקחת את המקדמה שלך ולתבוע/לא לתבוע על נזק שנגרם לך (אם נגרם).

בשביל לתבוע נזק שנגרם אתה צריך להוכיח איזה נזק נגרם ולכמת אותו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

עם כמה שזה מבאס, רכב Y ברמת גימור X שרכשת כבר לא קיים באותו המפרט-לא השמיטו את מערכת הבטיחות מהרכב הספציפי שרכשת.

בחוזה מצוין כי בהפרת חוזה היבואן מחויב לתת אפשרות לביטול עסקה תוך החזר כספי מלא?

הוא נתן את האופציה, ולהבנתי אפילו אפשרות להנחה מסוימת על הרכב הקיים.

אז כמו ששאלו אותך מס' פעמים-מה אתה רוצה? (בהינתן והאופציה לרכב הקיים לא על השולחן)

לדעתי ומהרושם שלי בקריאה בין השורות מה שאתה רוצה אבל לא רושם בבירור זה שהיבואן יציע לך כפתרון רכב ברמת הגימור הגבוהה יותר ללא עלות נוספת.

מציע לעצור את ההתבצרות במקום והסחור-סחור מול נציגי המכירות שלבטח לא מבינים מה אתה רוצה, ולבקש להחיל את ההנחה שהוצעה לך על רמת הגימור הגבוהה יותר ואולי קצת מעבר לפנים משורת הדין.

בסופו של דבר התוספת על רמת הגימור הגבוהה לרוב תתבטא גם במחיר מכירה גבוה יותר במעמד המכירה.

במידה ואף אחד מהפתרונות לא מרצה אותך אתה תמיד יכול לבטל עסקה פשוט.

לתבוע תמיד אפשר-השאלה מה יחליט השופט ואם במבחן התוצאה כל המהלך הזה בשקלול כל המשמעויות שלו ישתלם לך.

עריכה אחרונה על ידי adir10
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...