Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, Boltik כתב:

שאני יכול לבחור שלא לבטל את ההזמנה ולדרוש מסירת רכב לפי המפרט המקורי.

אתה רשאי, אך אני לא מבין כיצד הדבר מועיל לך.

שים לב שההסכם מאוד מסוייג: אין הבטחה למועד אספקה, ולמעט מצב של תשלום מלא (או רובו), הרי שגם אין הבטחה למחיר. זהו ההסכם ואלה התנאים.

וראוי לציין שההסכם די הוגן בכך שהוא מבטיח השבת כל הסכומים ששולמו במידה והמזמין מבטל עקב הפרה כלשהי של היבואן. בלי עמלות, בלי חישוב מה "רמת" ההפרה, עלותה, וכו' - פשוט כל הכסף בחזרה, וכמובן אם נגרמו נזקים נוספים - גם הם ישולמו.

ולעניינך, הרי כאמור, בהסכם אין התחייבות על מועד אספקה.

לפיכך - הכסף אצל היבואן, ואתה ממתין... הצפי הוא שרמת האבזור המסורסת תמשיך לתוך 2023.

מה היתרון שהכסף אצל היבואן ואתה ממתין בלי רכב? אם לא שילמת את כל הסכום, הרי שאפילו המחיר בעוד שנתיים לא מובטח.

אז נניח את המקרה הטוב ביותר האפשרי: כבר בתחילת 2023 רמת האבזור תחזור לכפי שהייתה.

יצא שהשלמת העיסקה לשביעות רצונך המלאה ארכה מעל לשנה (ובכל משך הזמן הזה, הכסף אצל היבואן; אתה לא משתמש בו לרכישת רכב אחר, או לטובת קניית ביטקויין).

אם זהו רצונך, אם אתה סבור שזו ההתנהלות הטובה ביותר, אם אתה סבור שהתנהלות שכזו תיטיב עמך - דבר עם היבואן; אני לא חושב שהוא יסרב...

אני לא חושב שחוק הגנת הצרכן יסייע לך, שכן היבואן דאג ליידע אותך מבעוד מועד שישנו שינוי במפרט, ואפשר לך לבטל את העסקה כליל, תוך השבת כל הסכומים ששולמו. לזאת תיווסף טענת היבואן שאין הדבר בשליטתו. בית המשפט יבין שקרה מקרה שאינו בשליטתם של מי מהצדדים, וייבחן כיצד התנהלו הצדדים ומהם טענותיהם. לנוכח התנהלות היבואן - אפשרות ביטול והשבת הסכום המלא או קבלת הרכב באבזור המסורס תוך הוזלה בעלותו - אפשר להניח שבית המשפט ייתרשם שישנה נכונות וכוונה לפתור את הבעיה באופן הוגן למדי, מצד היבואן. אל מול זאת, ועקב התעקשותך - עלול בית המשפט להתרשם ממך שמדובר בגחמה ובהתעקשות על מה שנבצר מהיבואן לספק. ומכאן, אפשר לנחש לאן הכף תטה.

אשוב על שאמרתי בתגובה מוקדמת יותר:

נסה להבין מה ירצה אותך. נסה להגיע להסדר עם היבואן כך שתשיג מבוקשך. אם תצליח - נהדר (חזור לספר). אם לא הצליח - שקול בחיוב ביטול העסקה. חושב בכל זאת לדרוש דבר שלא הצלחת להשיג במו"מ? - בדוק עם עו"ד זכויותך.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@Keyser Söze
מועד ההספקה קיים ומצויין בטופס ההזמנה והוא רחוק ב-2022.
היבואן צריך להוכיח שהדבר לא בשליטתו, ומכיוון שהמערכת כן זמינה להזמנה, פשוט במחיר אחר, מצביע על כך שלא מדובר בחוסר יכולת מוחלט של היבואן לספק את המערכת עקב בעיות ייצור, אלא בחוסר רצון לספק את המערכת במחיר שנחתם בהזמנה.

פורסם (נערך)

שיהיה לך בהצחה בבית המשפט. ממליץ לך, במקום לבזבז את כספך על עורכי דין (הרי אופי התביעה אינו מתאים לבית משפט לתביעות קטנות, ותתקשה להתמודד בבית המשפט מול נציגים מיומנים של היבואן שקרוב לודאי יהיו עורכי דין) השקע אותו בשדרוג לרמת הגימור הבאה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

שיהיה לך בהצחה בבית המשפט. ממליץ לך, במקום לבזבז את כספך על עורכי דין (הרי אופי התביעה אינו מתאים לבית משפט לתביעות קטנות, ותתקשה להתמודד בבית המשפט מול נציגים מיומנים של היבואן שקרוב לודאי יהיו עורכי דין) השקע אותו בשדרוג לרמת הגימור הבאה.

או שאבזבז את הכסף או שאגרום לכל העסק הזה להיראות יותר טוב ואתרום גם לאחרים.

פורסם
לפני 12 שעות, Boltik כתב:

@Keyser Söze
מכיוון שהמערכת כן זמינה להזמנה, פשוט במחיר אחר, מצביע על כך שלא מדובר בחוסר יכולת מוחלט של היבואן לספק את המערכת עקב בעיות ייצור, אלא בחוסר רצון לספק את המערכת במחיר שנחתם בהזמנה.

זו פרשנותך, ואני סבור שהיא שגויה. העובדה היא כי לא ניתן לרכוש את האבזור בעבור רמת הגימור שהזמנת, אפילו בעבור תוספת מחיר. מה שכן אפשרי הוא לשדרג רמת גימור. אבל מדובר על מוצר אחר.

עובדה זו, דהיינו, שהיבואן לא מאפשר התקנת האבזור, אפילו בעבור תוספת מחיר, מעידה, על פניו, שלא מדובר ב-"חזירות", אלא בבעיה של ממש.

לפני 12 שעות, Boltik כתב:

@Keyser Söze
מועד ההספקה קיים ומצויין בטופס ההזמנה והוא רחוק ב-2022.

כנראה שיוני/יולי 2022. אבל אני משוכנע שאם תבדוק תגלה שמדובר בזמן מוערך, ולא בהתחייבות.

פורסם (נערך)

אני מניח שסביר שטענת היבואן תהיה - המחסור בשבבים גרם לבעיה עולמית, שמתבטאת בכך שמערכת "שטח מת" לרמת הגימור X דורשת Y שבבים נוספים לעומת אותה רמת גימור X ללא מערכת "שטח מת".

הסיבה שמערכת "שטח מת" מוצעת ברמת הגימור הבאה - היא שלצורך מערכות בלה בלה בלה, Y השבבים הנוספים נמצאים גם ככה ברמת הגימור הזו, ולכן אין בעיה להציע את המערכת ברמת הגימור הגבוהה יותר.

ואת זה הם בטח יגבו במכתב רשמי מהיצרן.

לכל הפחות זו לדעתי דרך המלך עבור היבואן להתמודד עם טענה כזו.

ויש אפילו סיכוי סביר שיש לטענה הזו אחיזה במציאות.

טענה כזו זורקת אותך לפינה, לך תביא מומחה שיסתור את טענת היבואן והיצרן על המבנה הפנימי של המערכות האלקטרוניות של המוצרים שלהם.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • רעיון טוב! 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אני מניח שסביר שטענת היבואן תהיה - המחסור בשבבים גרם לבעיה עולמית, שמתבטאת בכך שמערכת "שטח מת" לרמת הגימור X דורשת Y שבבים נוספים לעומת אותה רמת גימור X ללא מערכת "שטח מת".

הסיבה שמערכת "שטח מת" מוצעת ברמת הגימור הבאה - היא שלצורך מערכות בלה בלה בלה, Y השבבים הנוספים נמצאים גם ככה ברמת הגימור הזו, ולכן אין בעיה להציע את המערכת ברמת הגימור הגבוהה יותר.

ואת זה הם בטח יגבו במכתב רשמי מהיצרן.

לכל הפחות זו לדעתי דרך המלך עבור היבואן להתמודד עם טענה כזו.

ויש אפילו סיכוי סביר שיש לטענה הזו אחיזה במציאות.

טענה כזו זורקת אותך לפינה, לך תביא מומחה שיסתור את טענת היבואן והיצרן על המבנה הפנימי של המערכות האלקטרוניות של המוצרים שלהם.

קשה לי להאמין שיבואן יצליח לבסס כיצד חישוקים גדולים ובקרת אקלים משופרת תורמים לזיהוי רכב בשטח מת.

פורסם (נערך)

חישוקים גדולים כמובן שלא, אבל בקרת אקלים משופרת כוללת יותר חיישנים ויותר שבבים שמעבדים יותר מידע, ולכן היא משופרת.

מפה בקלות אפשר לטעון ששבבים מסוימים עושים יותר מתפקיד אחד. ולכן שבב שמעבד יותר מידע לבקרת האקלים מעבד מידע גם לשטח המת.

מכיוון שגם מדובר ב-IP של היצרן, אז היבואן לא יצטרך ממש לבסס את זה, הוא יטען את זה, ויגבה את זה במכתב רשמי של היצרן.

כדי לבסס את זה ממש, אתה תצטרך להטיל ספק מספיק רציני במכתב של היצרן. כלומר עם מידע קונקרטי.

הבעיה שמידע קונקרטי לא יגיע, כי מדובר ב-IP של היצרן.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 54 דקות, m3x7r3m3 כתב:

חישוקים גדולים כמובן שלא, אבל בקרת אקלים משופרת כוללת יותר חיישנים ויותר שבבים שמעבדים יותר מידע, ולכן היא משופרת.

מפה בקלות אפשר לטעון ששבבים מסוימים עושים יותר מתפקיד אחד. ולכן שבב שמעבד יותר מידע לבקרת האקלים מעבד מידע גם לשטח המת.

מכיוון שגם מדובר ב-IP של היצרן, אז היבואן לא יצטרך ממש לבסס את זה, הוא יטען את זה, ויגבה את זה במכתב רשמי של היצרן.

כדי לבסס את זה ממש, אתה תצטרך להטיל ספק מספיק רציני במכתב של היצרן. כלומר עם מידע קונקרטי.

הבעיה שמידע קונקרטי לא יגיע, כי מדובר ב-IP של היצרן.

יצרן לא ישקר בכתב לבקשת איזה יבואן קטן. ל-VAG יש נסיון די טרי וכואב בהצהרות שקריות.

פורסם (נערך)

היצרן ככה"נ עומד מאחורי השינמוך... כמובן משיקוליו.

לבית משפט בישראל אין שום דרך להכאיב ל-VAG גם אם הם יטענו שהרכב שלהם פולט אדי מים ולא פד"ח.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 35 דקות, m3x7r3m3 כתב:

היצרן ככה"נ עומד מאחורי השינמוך... כמובן משיקוליו.

לבית משפט בישראל אין שום דרך להכאיב ל-VAG גם אם הם יטענו שהרכב שלהם פולט אדי מים ולא פד"ח.

נכון לשני הצדדים. זאת לא מלחמה של VAG ואין להם שום אינטרס לעשות מעבר למינימום הנדרש ולחתום על המסמכים מעבר למה שהם באמת חייבים.

פורסם

היצרן והיבואן בנו יחד קונפיגורציות של רכב, היצרן שינה (ככה"נ חד צדדית) את הקונפיגורציות בגלל הקורונה.

במסגרת הזו - מכתב כזה מצד היצרן יכול להיות "תשלום" זול במיוחד על השינוי החד צדדי.

על חשבונך כמובן, אבל זה לא שיש לך ברירה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בתאריך 18.12.2021 בשעה 17:34, Boltik כתב:

ולדרוש מסירת רכב לפי המפרט המקורי.

זו המצאה שלך.

הסיעף מדבר על הפרה של החוזה מצד היבואן ומה הלקוח רשאי לעשות. ואתה החלטת שאם הוא בוחר לא לעשות זאת, אז הוא למעשה רשאי לדרוש מהיבאון לבטל את ההפרה.

זו הנפצה שלא קיימת, לא בחוזה ולא במציאות, אם הלקוח יכול לדרוש לבטל את ההפרה הרי שאין הפרה והסעיף לא רלוונטי.

אתה עדיין חושב שתוכל לכופף אותם למסור לך את הרכב שהזמנת. תחזור לספר אם הצלחת.

פורסם
לפני 19 דקות, Be roo כתב:

זו המצאה שלך.

הסיעף מדבר על הפרה של החוזה מצד היבואן ומה הלקוח רשאי לעשות. ואתה החלטת שאם הוא בוחר לא לעשות זאת, אז הוא למעשה רשאי לדרוש מהיבאון לבטל את ההפרה.

זו הנפצה שלא קיימת, לא בחוזה ולא במציאות, אם הלקוח יכול לדרוש לבטל את ההפרה הרי שאין הפרה והסעיף לא רלוונטי.

אתה עדיין חושב שתוכל לכופף אותם למסור לך את הרכב שהזמנת. תחזור לספר אם הצלחת.

לא לבטל, אלא לתקן את ההפרה. מה לא מסתדר כאן?
90% מהמלל של חוזה הממוצע לא רלוונטי כאשר העיסקה מתנהלת כראוי,but when the shit hits the fan.....

פורסם
לפני 14 דקות, Boltik כתב:

מה לא מסתדר כאן?

ננסה פעם אחרונה, אתה חושב שתצליח לכפות עליהם לספק את מה שהובטח.

עכשיו גם טענת שזה כתוב בחוזה. זה שכתוב שיש לך אופציה לבטל את ההזמנה לא אומר שאם בחרת לא לבטל יש לך אופציה שניה לכפות את קיומו. הרי כל הענין מתחיל מחזרתם מהחוזה.

אתה חושב שתוכל לכפות עליהם לספק לך את מה שסוכם, מה שלדעתי ולדעת אחרים בשרשור לא יקרה. אתה מוזמן לחזור ולעדכן.

• תוכן חדש...