Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ צמיגים מומלץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המלצת היצרן היא 36 לעד 3 אנשים. אפשר להעלות יותר אם אני נוסע יחיד באוטו?

מאזדה 3 2017 

עריכה אחרונה על ידי yzisano
הוספת דגם
פורסם (נערך)

אם אתה נוסע לבד, הגיוני  שאתה צריך למלא פחות מ36.

בדוק מה לחץ האוויר לעומס חלקי וסע לשלום. 

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

השאלה בשביל מה לעלות?

גם ככה הרכב קשיח.

יהיה עוד יותר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בספר הרכב ובלוחית על הקורה ליד מושב הנהג יש המלצות לתנאי העמסה שונים. הטווח די רחב, ואפשר שיהיו המלצות לא רק לפי משקל אלא גם לפי תנאי נהיגה. לי, למשל, יש המלצות שונות לחסכון ולנוחות, עם הפרש משמעותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

חשוב לציין שהערך שמופיע על דלת הנהג הוא לחץ ניפוח קר ב 20 מעלות ולפני שצמיגים התחממו בנסיעה. אם טמפ' הסביבה גבוהה יותר ו/או הרכב אחרי נסיעה ארוכה, יש להוסיף.

אני נוהג ביום חם ולאחר נסיעה ארוכה להוסיף 3-4 psi ביחס למספר שרשום.

עוד משהו חשוב: לא לסמוך על צמיגאים בעניין לחץ אוויר.

לא נתקלתי עדיין בצמיגאי שטורח לבדוק מהו לחץ האוויר שקבע היצרן. הם ממלאים בדר'כ 30 psi, לא משנה דגם המכונית, כי "זה מה שצריך בארץ".

עריכה אחרונה על ידי FARM
  • רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 13.11.2021 בשעה 09:27, שביט כתב:

אם אתה נוסע לבד, הגיוני  שאתה צריך למלא פחות מ36.

בדוק מה לחץ האוויר לעומס חלקי וסע לשלום. 

זה לא הגיוני שאם אני נוסע לבד אני צריך למלא יותר מ36...

מישהו שם 40?

פורסם

לא עניין של הגיון - עניין של הנדסה. ישבו מהנדסים ותכננו את הרכב - בין השאר קבעו מה לחץ האויר הנדרש בצמיגים. והמכוניות המודרניות יותר כבדות ומידות הצמיגים יותר גדולות מאשר דגמים מלפני עשורים - אז צריך להתרגל לערכי לחץ ניפוח שונים.

דרך אגב - צמיגי ה"בייגלה" הרזרביים מצריכים לחץ הרבה יותר גבוה - סדר גודל של 60PSI.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מסכים איתך. אני לא מזלזל במהנדסים של מאזדה אבל הם נוהגים במשנה זהירות כדי לקבל כוכבי בטיחות. הם לא יכולים להיות מדוייקים לכולם אז נותנים ממוצע.

קראתי בכמה מקומות שאנשים שמים 40 אפילו 44 על מנת להיות לחסוך בדלק וזה עובד להם מצויין. לא אעשה את זה אבל הכיוון הוא 38 גג 39 לנהג יחידני.

על המדבקה שלי מסומן 36 ל3 אנשים באוטו. אני נוסע לבד ומאזדה לא התייחסו לזה.

פורסם

תראה, בסוזוקי שלי נותנים טווח - אאל"ט מ-33 לנסיעה נוחה עד 41 לחסכון בדלק. אני מנפח משהו בין לבין. יש גם הבדל בין הקדמיים לאחוריים. מה שמעניין הוא שהפירוט הזה מופיע רק על הלוחית שעל קורה B, בספר הרכב יש רק הבחנה בין רכב במצב רגיל ובמצב עמוס. היתה תקופה בה ניפחתי ללחץ 41 (בד"כ אני לבד ברכב, ללא מטען), לא היתה שום בעיה.

• תוכן חדש...