Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חניה רגילה ברחוב, יש תמרור עם שלט לבן שזוהי חניה השמורה לרכב נכה מספר XYZ.

אבל על הכביש אין סימון מעטפה (תמרור 820) אלא רק מסגרת לבנה ובפנים סימון של עגלת נכים.

מותר לחנות שם? 

לפי הידוע לי כדי לאסור לחנות צריך או תמרור  ג-43, או תמרור מעטפה 820. לא?

עריכה אחרונה על ידי YULI1
פורסם

אין דבר כזה תמרור ג-43. הוא קרוי תמרור 437. 

הסימון הנדרש על הכביש הוא 819, כלומר תיבה. סימון העגלה אינו מחוייב. סימון 820 (מעטפה) אוסר חניה לחלוטין. 

לפיכך אסור לך לחנות בתיבה הסמוכה לתמרור. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הבנתי

אין שם תמרור 437 או משהו שדומה לו. רק תמרור שמציג כיתוב.

ותמרור 819 - תיבה, לא מתיר או אוסר מצד עצמו אלא רק בכפוף לתמרור תואם, לא?

והסימון של עגלת נכים מצד עצמו גם לא אוסר, אז למה אסור לחנות שם?

פורסם

צילום המקום עשוי לעזור.

על פניו התמרור לא תקני, כי 439 אמור להיות צהוב. או שה-437 היה ונעלם (קורה). אבל סטיות קלות בצורת תמרור אינן פוסלות אותו, וחניה בחנית נכים היא עבירה חמורה, כך שאם התמרור מאושר כחוק ותגיע למשפט, סביר שהשופט יגלגל אותך מכל המדרגות.

אישית לא הייתי חונה במקום כי סביר שאקבל קנס של 1000 ש"ח. אם זה מציק לך על בסיס,קבוע פנה לרשות המקומית - אם התמרור אושר על ידי ועדת התמרורים הוא חוקי, ואם לא, ומדובר בסימון פיראטי, בקש מהעיריה לסלקו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פות"ש , כאמור אתה מחפש צרות לחינם. על פי תיאורך (שדי חסר למען האמת) מצטייר שיש סימון תיבה +ציור עגלת נכים, כיתוב שהמקום שמור לרכב נכה. אם המקום קרוב לבית מגורים, ייתכן והמקום מוקצה כחוק לנכה והתמרור 437 נפל או לא הותקן בזמנו. ייתכן כמובן שבעל הרכב ניכס לעצמו את המקום ללא היתר מהרשות המקומית. בשני המקרים, קיים סיכוי לא מבוטל לקבל קנס של 1000 ש"ח אם תחנה שם. במיוחד שבעל הרכב שמספרו רשום בתמרור נמצא באזור מרבית הזמן ויכול להתקשר למוקד עירוני/משטרה.

גם אם התיבה סומנה שלא בהיתר, תצטרך להתאמץ ע"מ לבטל את הדו"ח.

הצעתי לבדוק במחלקת הנדה/רשות תמרור ,האם התיבה סומנה בהיתר, ואז להתקדם משם.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

התמרור אינו תקין ועלה בי חשד שהוא הוצב בידי מישהו שרצה חניה לעצמו, אבל ציור של עגלת נכים דורש שבלונה שאני בספק שיש לאזרח המצוי, כך שזה נשמע יותר כמו הצבה לא תקנית של תמרור.

אתה יכול לבדוק שני דברים:

1. האם לרכב שמצויין בתמרור יש תו נכה, ואז ענין התמרור המזוייף נחלש (כן, יש נכים שאינם זכאים לחניה, אבל אני לא אריב עם נכה אם הוא זכאי או לא).

2. לפנות לרשות המקומית ולבקש את פרוטוקו הצבת התמרור, ובהנחה שהם אכן אלה שהציבו אותו להפנות את תשומת ליבם לכך שאינו תקני.

פורסם
לפני 9 דקות, Be roo כתב:

התמרור אינו תקין ועלה בי חשד שהוא הוצב בידי מישהו שרצה חניה לעצמו, אבל ציור של עגלת נכים דורש שבלונה שאני בספק שיש לאזרח המצוי, כך שזה נשמע יותר כמו הצבה לא תקנית של תמרור.

אתה יכול לבדוק שני דברים:

1. האם לרכב שמצויין בתמרור יש תו נכה, ואז ענין התמרור המזוייף נחלש (כן, יש נכים שאינם זכאים לחניה, אבל אני לא אריב עם נכה אם הוא זכאי או לא).

2. לפנות לרשות המקומית ולבקש את פרוטוקו הצבת התמרור, ובהנחה שהם אכן אלה שהציבו אותו להפנות את תשומת ליבם לכך שאינו תקני.

בהחלט זה מה שאני חושש, שהתימרור בוצע שלא בהיתר. 

בנוסף בעל הרכב חונה לעיתים ליד, ומשאיר את החניה שמסומנת עבורו פנויה.

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, YULI1 כתב:

בהחלט זה מה שאני חושש, שהתימרור בוצע שלא בהיתר. 

לדעתי זה לא המקרה, אלא אם הציור של העגלה נראה חובבני. אם הוא נעשה עם שבלונה אני בספק שהוא מזוייף.

לפני 26 דקות, YULI1 כתב:

נוסף בעל הרכב חונה לעיתים ליד, ומשאיר את החניה שמסומנת עבורו פנויה.

נכים רבים עושים זאת לצערי, ולא ממש ניתן לעשות דבר נגד זה. זה לא משנה לענין.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

דיברתי עם העיריה וזה עבר בועדה.

כנראה מישהו לא סימן נכון.

בכל מקרה לא חושב שאקח סיכון ואחנה שם. למרות שהרכב שלו חונה צמוד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כמו שאמרו - אם הרכב חונה בסימון או לא - לא רלוונטי לכך ש*לך* אזור לחנות שם.

אבל, אסוף צילומים רבים שמוכיחים שבאופן שיטתי הוא אינו משתמש בחנייה שיועדה לו, ועקב כך גורם לגריעת מקום חנייה מהרחוב, ושלח לעיריה.  ואל תוותר.

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 שעות, dani666 כתב:

אבל, אסוף צילומים רבים שמוכיחים שבאופן שיטתי הוא אינו משתמש בחנייה שיועדה לו, ועקב כך גורם לגריעת מקום חנייה מהרחוב, ושלח לעיריה.  ואל תוותר.

אתה מכיר מקרה שבו שללו לנכה מקום חניה על פי תלונה כזו?

כי לפי החוק הוא לא עושה שום דבר אסור, אין שום תקנה שמחייבת אותו לחנות בחניה שהוקצתה לו.

ומבחינת אכיפת הענין, הוא תמיד יכול לטעון שמישהו חנה לו בחנית הנכה באותו רגע.

פורסם

כן.

היה פה מישהו שסיפר שהיה לו שכן עם חניה שמורה לנכים והיה חונה בחניה רגילה עד שהבת שלו חוזרת לבית ואז מפנה לה את המקום וחונה בחנית נכים. הם התלוננו וביטלו לו את החניה

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 59 דקות, Be roo כתב:

אתה מכיר מקרה שבו שללו לנכה מקום חניה על פי תלונה כזו?

מעבר למה שאמר עדי-אל -

1.  אז אם אין תקדים - לא לעשות דבר ?

2.  לא טענתי שיש בזה בעייה חוקית.  אבל יש כאן שתי בעיות אחרות :

- פגיעה בכלל דיירי הרחוב בכך שהשכן הנ'ל מנכס לעצמו שתי חניות.

- יש מטרה בהקצאת חנייה לנכה.  לאפשר לו יציא/כניסה נוחה לרכב, להבטיח חנייה קרובה לבית/משרד, להבטיח נגישות לחניה.  אם מראים שבאופן עקבי הוא לא באמת נדרש לכך - אין סיבה להקצות לו את החניה תוך פגיעה בכלל דיירי הרחוב.

3.  אפשר כמובן בכל צלום שלו חונה מחוץ לחנייה לצלם גם את החנייה הריקה.  בנוסף אפשר לשאול מדוע אינו מתלונן בפקוח העירוני/משטרה על זה שבאופן עקבי תופסים את החנייה שיועדה לו ?  וכמובן אפשר להגיש תצהיר של המתלונן ובטח גם של אחרים שמאשרים שחנית הנכה ריקה כאשר הוא חונה מחוץ לה.

פורסם

1. בשביל לעשות צריך סמכות. אם אין חוק שמחייב את הנכה להשתמש בחניה שהוקצתה לו, אין לעיריה סמכות לעשות דבר, ואתה יכול לאסוף כמה תמונות שתרצה.

כדי לשנות את המצב, אתה מוזמן להוביל חקיקה שתיצור בסיס חוקי לפעולה.

2. אף אחד לא אמר שאין פגיעה ושזה תקין, רק שאין יכולת חוקית לפעול נגדו.

3. אם לא צילמת אותו ברגע שהגיע וחנה מבקום אחר למרות שהחניה שלו היתה ריקה, לא השגת כלום. צילום בדיעבד יאפשר לו לטעון שכשהגיע החניה היתה תפוסה.

כמו כן אף אחד לא יכול לחייב אותו להתלונן על שחונים בחניה, כמו שאתה לא חייב להתלונן על כל מי שחתך אותך בכביש. 

בקיצור, מעצבן, חוקי, וחסר יכולת אכיפה.

• תוכן חדש...