Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה המצב? אשמח לייעוץ.

אני יחיד + ילד מחפש רכב לנסיעה יומית של כ70 ק"מ בינעירוני פקוק + סופי שבוע נסיעה מעט ארוכה יותר.

אני מחפש רכב שיהיה נוח בבינעירוני כי אני אבל  די הרבה על הכביש אבל לא מזללת דלק, אמינות גם חשוב. 

הדבר היחיד שהסתכלתי עליו עד עכשיו זה רכבים (בעיקר i30) 2010, עם ק"מ עד 130k, לא פסלתי גם סטיישן למרות שאני יחיד, מה שאני בא להגיד שאם יש רכב שהוא "משפחתי" אבל עדיין עונה על הצרכים שלי כיחיד + ילד אני מוכן לוותר על המראה הצעיר, לא מתעקש על מיני אבל פתוח לכל.

אשמח לרעיונות נוספים שירחיבו לי את האופציות.

תודה רבה!

פורסם

I20 - סה"כ נוחה והגיונית ליחיד + ילד.

ניסן נוט - יותר מרווחת וגם מצויינת.

קיה ריו - אמינה מאוד אבל פחות חסכונית

הונדה ג'אז - קופסאת קסם מרווחת מאוד חסכונית אבל מעט יקרה בקניה.

C4/308 - בגדול אמינות (אבל מצריכות יותר תחזוקה שוטפת) נוחות ותוכל לרכוש שנתון מתקדם יותר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, llaavvii כתב:

I20 - סה"כ נוחה והגיונית ליחיד + ילד.

ניסן נוט - יותר מרווחת וגם מצויינת.

קיה ריו - אמינה מאוד אבל פחות חסכונית

הונדה ג'אז - קופסאת קסם מרווחת מאוד חסכונית אבל מעט יקרה בקניה.

C4/308 - בגדול אמינות (אבל מצריכות יותר תחזוקה שוטפת) נוחות ותוכל לרכוש שנתון מתקדם יותר.

מצטרף להמלצה למעט ה C4/308 יש בפורום שרשור ענק שמתאר את "אקסטרה החזקה שוטפת" ובגלל ששמת אמינות אז לא הייתי מתקרב(תקף למנוע 1.2 טורבו)..

יש לי ניסיון עם הקיה ריו וה I20, שמעתי רק דברים טובים על הגאז

ניסן נוט אינני מכיר

בכללי גם סוזוקי סוויפט תוכל להיכנס בתקציב שלך ולהתאים לדרישות, אפשר גם לבדוק אולי סיוויק תוכל להיכנס בתקציב שלך..

*עוד רכבים פשוטים שיתאימו לצרכים שלך סובארו B3 , מאזדה 3/6 , טויוטה אוריס אם תצליח להכניס אוטומטית לתקציב שלך, סיטרואן C אליזה / פיגו 301 עם מנוע 1.6 ליטרים בלבד (מנוע זה הינו גרסא מעט משופרת של מנוע ה NFU ומשודך לגיר אוטומטי מלא 4 הילוכים שנחשב לקל לטיפול/אמין מאוד בשנתונים אלו)

הסיטרואן והפיגו אומנם יציעו חווית נסיעה ירודה ייחסית אבל יספקו שנתון צעיר ומרכבים עיקרים אמינים ייחסית

תראה באופן כללי אלה רכבים עם מכלולים פשוטים מה שהמלצנו לך פה ואמורות לספק אמינות ייחסית..

כמובן קח בחשבון שיש בלאי טבעי של רכב שנגרם עכב שנים(לא כל גומי ברכב נועד להחזיק למשך 10 שנים וברוב המקרים כשגומי כזה נהרס יהיה עלייך להחליף אותו)

ובסוף ברכב ישן זה גם הרבה מזל ולקוות לטוב אז כדי לעזור לעצמך להגדיל את המזל אמליץ לך לעשות רשימה של מה לבדוק בכל רכב,נקודות חלשות שלו ולהגיע מוכן..

אם תראה רכב שיעבור את הבדיקה שלך אז תריץ עליו בדיקה באתר של סליקה כדי לראות היסטוריה ביטוחית ואם הכל טוב ואין הפתעות רק אז תמשיך לבדיקת מוסך

אגב לא ציינת אם רכב ידני זו אופציה כי נראה שאתה כן נוסע המון בבין עירוני ואם ידני זו אופציה אז אפשר בקלות להגדיל את הרשימה..

פורסם

קיה ריו אופציה טובה, אמינה ומרווחת, לא זריזה או חסכונית במיוחד.

אפשר גם לבדוק מזדה 2 ברמת אבזור דינמיק שתהיה זריזה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, online כתב:

מצטרף להמלצה למעט ה C4/308 יש בפורום שרשור ענק שמתאר את "אקסטרה החזקה שוטפת" ובגלל ששמת אמינות אז לא הייתי מתקרב(תקף למנוע 1.2 טורבו)..

ניסן נוט אינני מכיר

בכללי גם סוזוקי סוויפט תוכל להיכנס בתקציב שלך ולהתאים לדרישות, אפשר גם לבדוק אולי סיוויק תוכל להיכנס בתקציב שלך..

*עוד רכבים פשוטים שיתאימו לצרכים שלך סובארו B3 , מאזדה 3/6 , טויוטה אוריס אם תצליח להכניס אוטומטית לתקציב שלך, סיטרואן C אליזה / פיגו 301 עם מנוע 1.6 ליטרים בלבד (מנוע זה הינו גרסא מעט משופרת של מנוע ה NFU ומשודך לגיר אוטומטי מלא 4 הילוכים שנחשב לקל לטיפול/אמין מאוד בשנתונים אלו)

הסיטרואן והפיגו אומנם יציעו חווית נסיעה ירודה ייחסית אבל יספקו שנתון צעיר ומרכבים עיקרים אמינים ייחסית

תראה באופן כללי אלה רכבים עם מכלולים פשוטים מה שהמלצנו לך פה ואמורות לספק אמינות ייחסית..

כמובן קח בחשבון שיש בלאי טבעי של רכב שנגרם עכב שנים(לא כל גומי ברכב נועד להחזיק למשך 10 שנים וברוב המקרים כשגומי כזה נהרס יהיה עלייך להחליף אותו)

ובסוף ברכב ישן זה גם הרבה מזל ולקוות לטוב אז כדי לעזור לעצמך להגדיל את המזל אמליץ לך לעשות רשימה של מה לבדוק בכל רכב,נקודות חלשות שלו ולהגיע מוכן..

אם תראה רכב שיעבור את הבדיקה שלך אז תריץ עליו בדיקה באתר של סליקה כדי לראות היסטוריה ביטוחית ואם הכל טוב ואין הפתעות רק אז תמשיך לבדיקת מוסך

אגב לא ציינת אם רכב ידני זו אופציה כי נראה שאתה כן נוסע המון בבין עירוני ואם ידני זו אופציה אז אפשר בקלות להגדיל את הרשימה..

תודה לך ולכולם, ידני לא אופציה.

פורסם
לפני שעתיים, online כתב:

ניסן נוט אינני מכיר

סובארו B3 אמינה אבל עצלה ושתיינית לא קטנה,

מאזדה 3 גם צורכת 10% יותר דלק משאר  המשפחתיות אבל אמינה להפליא (יחסית צפופה למשפחתית).
דווקא ה301 והאליזה רכבים מיושנים צורכי דלק ולטעמי לא מוצלחים (גם הסחירות שלהם אח"כ תהיה זוועתית).

פורסם
לפני 3 דקות, llaavvii כתב:

מאזדה 3 גם צורכת 10% יותר דלק משאר  המשפחתיות אבל אמינה להפליא (יחסית צפופה למשפחתית).
דווקא ה301 והאליזה רכבים מיושנים צורכי דלק ולטעמי לא מוצלחים (גם הסחירות שלהם אח"כ תהיה זוועתית).

הi20 והריו נשמעות לי שתי המועמדות הטובות ביותר, האם יש מחלות/שנתונים שכדאי להזהר?

דרך אגב למה אף אחד לא הזכיר את הi30? 

ואשמח לדעת איך שתיהן בשיוט בכביש מהיר, נניח 110, ויברציות נוראיות או שקטות יחסית? 

פורסם

לקריו/i20 אין ויברציות, גם לא בעמידה כי יש להם 4 צילנדרים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, llaavvii כתב:

מאזדה 3 2009 אני מכיר נתון מחבר של 1-10 שזה לא כזה נורא, B3 יש לעוד חבר אשאל אותו:P 

ואליזה צורכת במשולב 60/40 בין עירוני 1-11 אפילו 1-12 מדוד בדוק:)

הם אומנם נראים מיושנים אבל חלקים ייחסית "טריים" לעומת השאר שיהיו משנתונים ישנים יותר אבל סחירות זוועתית כמו שציינת

וגם איכות נסיעה לא להיט

פורסם

הb3 תצרוך נתון דומה, אך תהיה חלשה יותר, מנגד אהבתי את הנוחות שלה.

הסיטרואן/301 פשוטה בפנים, אך מרווחת מאחורמועם תא מטען גדול, בנוסף נוחות נסיעה טובה.

• תוכן חדש...