Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה גיר של יצרן יפאני שמוכר גם לניסאן.

כשהוא תקין הגיר מצויין, כמובן עם התכונות של גיר רציף. וזה מסוג התקלות שמתגלות רק אחרי שהדגם נמצא בשוק כמה שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני ממש בדילמה לגבי מה לעשות הלאה עם הרכב.

מצד אחד, אני מאוד מרוצה ממנו. מרבית הנסיעות שלי עם הרכב הם מחוץ לעיר. הגיר הרציף על כל החסרונות שלו מאוד חסכוני בדלק בעיקר בשיוט רגוע בכביש 6.

הצלחתי להגיע לצריכת דלק (נמדדה במשאבה) של ליטר ל-18 ק"מ וזה נהדר לרכב בגודל הזה (בקרת שיוט ו-110 קמ"ש).

מצד שני, אני לא רוצה להגיע למצב שבו אני צריך לשכנע בעתיד את היבואן להשתתף בתיקון של הגיר ולקוות שיסכים.

במידה ואני אלך על טרייד אין או מכירה של הרכב וגם מכיוון שאי אפשר להשיג היום רכב ידני בגודל דומה אצל שום יבואן, עד כמה זה בטוח ללכת על רכב אחר עם גיר רציף?

האם הבעיה הזאת מאפיינת רק דגם ספציפי שבו השתמשו סוזוקי ברכב הנ"ל או שקיימת במידה כזאת או אחרת בכל גיר רציף? האם עדיף לחפש רכב עם גיר אוטומטי רגיל במקום?

פורסם
בתאריך 15.9.2021 בשעה 16:20, msti כתב:

למה סוזוקי עשתה לעצמה את זה? שימוש בגיר של ניסאן -שממה שאני מכיר גיר גרוע (וגם הרכבים החדשים שלה גרועים)

באיזה דגמים יש את הגיר הזה?

קשה לעקוב אחרי שיתופי הפעולה היום..

סוזוקי ומיצובישי שותפות בחברת הגירים של ניסאן.

הגירים הרציפים של ניסאן הלכו והשתפרו בשנים האחרונות,לדוגמא הגיר של ניסאן שמותקן באאוטלנדר מפגין אמינות מצוינת.

לפני שעה, Max_igo כתב:

אני ממש בדילמה לגבי מה לעשות הלאה עם הרכב.

מצד אחד, אני מאוד מרוצה ממנו. מרבית הנסיעות שלי עם הרכב הם מחוץ לעיר. הגיר הרציף על כל החסרונות שלו מאוד חסכוני בדלק בעיקר בשיוט רגוע בכביש 6.

הצלחתי להגיע לצריכת דלק (נמדדה במשאבה) של ליטר ל-18 ק"מ וזה נהדר לרכב בגודל הזה (בקרת שיוט ו-110 קמ"ש).

מצד שני, אני לא רוצה להגיע למצב שבו אני צריך לשכנע בעתיד את היבואן להשתתף בתיקון של הגיר ולקוות שיסכים.

במידה ואני אלך על טרייד אין או מכירה של הרכב וגם מכיוון שאי אפשר להשיג היום רכב ידני בגודל דומה אצל שום יבואן, עד כמה זה בטוח ללכת על רכב אחר עם גיר רציף?

האם הבעיה הזאת מאפיינת רק דגם ספציפי שבו השתמשו סוזוקי ברכב הנ"ל או שקיימת במידה כזאת או אחרת בכל גיר רציף? האם עדיף לחפש רכב עם גיר אוטומטי רגיל במקום?

אין רכבים מושלמים באמינות,כל רכב והנקודת תורפה שלו,תימצא רכב עם גיר אמין ובעיות אחרות,בגדול טויוטה מפגינה אמינות טובה, צריך לבחון כל דגם.

פורסם
בתאריך 14.9.2021 בשעה 08:50, Max_igo כתב:

השאלה היא האם יש לי דרך להגיע למוסך יבואן ולהגיד משהו כמו: "אני רוצה שתחליפו לי שמן CVT, את כל ה 6.5 ליטר, כדי לשמור על חיי הגיר, למרות שבספר רכב מצוין אחרת ולמרות שכבר אמרתם לי בעבר שלא עושים את זה". לדעתי יצחקו עליי ויסרבו או יותר גרוע, במקרה של תקלה בגיר בעתיד יתנערו מאחריות לחלוטין ויגידו שזה קרה בגלל שהתעקשתי להחליף שמן למרות שהם אמרו שלא צריך.

אגב, הסיבה היחידה לכך שאני ממשיך לטפל במוסכים של היבואן היא כדי שבעתיד במידה ואכן תגיע הבעיה בגיר, הם לא ינסו להתנער בטענה שהחלפתי פילטר מזגן אצל מישהו אחר לפני כמה 5 שנים ולכן בעצם אין להם שום אחריות לגיר.

אם לא מסכימים וזה חוזר על עצמו במספר מוסכים מורשים שלהם אז פשוט אל תעשה ואל תתעקש. 

בשלב הזה האינטרס שלך זה לשמור על תיקון תקלה במסגרת רצון טוב שהיבואן מבצע למי שטיפל אצלו מעל כל דבר אחר. ראית שכבר בשרשור הזה בנאדם כולה החליף פילטר במקום אחר והם נתלו על זה כדי לא לטפל לו בתקלה. 

לא משחקים בדברים האלה. 

פורסם (נערך)

ללנסר 1.5 מודל 2011 הגיר הוא אוטומטי פלנטרי, לא רציף.

הגיר הרציף מותקן בדגם עם מנוע 1.8, ויש לגביו הנחיה להחליף  שמן גיר אחרי 6 שנים או 90/100 אלף קילומטרים ( לא זוכר בדיוק ).

לפותח השרשור, אם אתה מפחד מתקלות בגיר הרציף אבל מרוצה מאוד מהרכב ,  מדוע שלא תתקדם לסוזוקי קרוסאובר חדשה יותר בשנתיים- שלוש עם מנוע 1.4 טורבו וגיר אוטומטי?

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני שעתיים, vladclar כתב:

לפותח השרשור, אם אתה מפחד מתקלות בגיר הרציף אבל מרוצה מאוד מהרכב ,  מדוע שלא תתקדם לסוזוקי קרוסאובר חדשה יותר בשנתיים- שלוש עם מנוע 1.4 טורבו וגיר אוטומטי?

אני מאוד רוצה רכב כמה שפחות "מורכב". אם הייתה לי אפשרות לקנות רכב חדש בגודל המתאים שיהיה עם גיר ידני ומנוע אטמוספרי, הייתי עושה את זה.

מכיוון שכמעט אף אחד לא מיבא רכבים ידנים לארץ הכיוון הוא גיר אוטומטי פלנטרי כמה שיותר פשוט ואמין (לא אכפת לי שצריכת הדלק לא תהיה אופטימלית) ומנוע אטמוספרי. 

לא שלא חשבתי על הקרוסאובר החדשה בכל זאת, חשבתי גם על הויטארה החדשה ואפילו פשוט להשאיר את הרכב הנוכחי.

פורסם (נערך)

@lior2321 ציינת שמצאת ברשת הרבה חומר על התקלה. אני חיפשתי ומצאתי רק על תקלה בגיר  של ה-SX4 בגרסה האמריקאית (מנוע 2 ליטר) ושל הקיזאשי. אם תוכל לתת קצת לינקים (אם יש לך רשומים, אל תטרח לחפש במיוחד) אני אודה לך מאד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@sperial השם של הקרוסאובר זה מקומי בלבד. בשאר העולם הוא נקרא S CROSS

חוצמזה גם בעברית ניתן למצוא כתבות בגוגל ע''י חיפוש "סוזוקי קרוסאובר גיר" אך המידע הטכני מוגבל.

פורסם
לפני 4 שעות, lior2321 כתב:

@sperial השם של הקרוסאובר זה מקומי בלבד. בשאר העולם הוא נקרא S CROSS

חוצמזה גם בעברית ניתן למצוא כתבות בגוגל ע''י חיפוש "סוזוקי קרוסאובר גיר" אך המידע הטכני מוגבל.

יש מידע לגבי כמה מכוניות מהדגם הנ"ל בארץ סבלו מהתקלה מבין סה"כ המכוניות שנמכרו?

פורסם
בתאריך 14.9.2021 בשעה 08:50, Max_igo כתב:

השאלה היא האם יש לי דרך להגיע למוסך יבואן ולהגיד משהו כמו: "אני רוצה שתחליפו לי שמן CVT, את כל ה 6.5 ליטר, כדי לשמור על חיי הגיר, למרות שבספר רכב מצוין אחרת ולמרות שכבר אמרתם לי בעבר שלא עושים את זה". לדעתי יצחקו עליי ויסרבו או יותר גרוע, במקרה של תקלה בגיר בעתיד יתנערו מאחריות לחלוטין ויגידו שזה קרה בגלל שהתעקשתי להחליף שמן למרות שהם אמרו שלא צריך.

אגב, הסיבה היחידה לכך שאני ממשיך לטפל במוסכים של היבואן היא כדי שבעתיד במידה ואכן תגיע הבעיה בגיר, הם לא ינסו להתנער בטענה שהחלפתי פילטר מזגן אצל מישהו אחר לפני כמה 5 שנים ולכן בעצם אין להם שום אחריות לגיר.

אני לא מכיר את הגישה של המוסכים שלהם אבל שאני הלכתי למוסך הראשי של שברולט כדי לבדוק משהו לגבי הטיפולים הקודמים אמרו לי להחליף כל 60 אלף קילומטר שמן גיר וזה לא כתוב בספר רכב.

יש יבואנים שהבינו שזו הנחיה שגויה.

פורסם

התקשרתי למוסך סוזוקי שאני מטפל בו בדר"כ.

טוען שלא ידוע להם על בעיה עם הגירים הרציפים ובטח שאין שום הארכת אחריות לגיר או לקיחת אחריות.

פורסם (נערך)

עדכון נוסף, הנציגה הקודמת הייתה חדשה או לא סתם לא ידעה על מה היא מדברת.

הפעם דיברתי עם הנציג שאני בדר"כ בקשר איתו.

אכן אישר שיש הארכת אחריות לגיר מהדגמים הנ"ל וגם אישר שמה שאני מתאר (הרכב לא מגיב בלחיצה על הגז בפקקים) הוא סימפטום של הבעיה בגיר.

לאחר החגים הרכב יכנס למוסך, כל ההיסטורית טיפולים תשלח ליבואן (זה יהיה קל כי הרכב מטופל רק במוסכים של סוזוקי) והגיר אמור להיות מוחלף.

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
  • אהבתי 3

• תוכן חדש...