Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד תנסו להסתכל גם על הצד הנגדי.

מה אתם חושבים, שהמדינה נהנית כשהאזרחים שלה סובלים ככה?

שהכבישים במצב זוועתי?

שיש פקקים?

לא.

אבל מה לעשות, יש דברים חשובים יותר. מישהו פה שמע על ההתנתקות? או על זה שאנחנו בסכנת מלחמה מתמדת?

אז נכון, אני לא מצדיק אותם, וצריך לייחס יותר חשיבות לאיכות הגרועה של הכבישים בארץ, אבל אתם מדברים כאילו הם רוצחים או כאילו הם עושים את זה בכוונה.

לא, הם לא. הם פשוט קודם כל דואגים למצב הכלכלי של האנשים.

מה אתם מצפים, ששרי הממשלה לא יסעו על וולוו? שיקנו להם מאזדה 3 ליסינג? אל תגזימו. אז נכון ש 745 זה הגזמה, אבל כמה כאלה כבר קנו?

אז נכון, צריך להשקיע בכבישים יותר. רכבת תחתית תעזור באופן מדהים לכל גוש דן וכל הפקקים כאן.

לאחרונה למשל שמעתי שמתחילים כרגע לעשות רכבת פרברים לגוש דן בלבד שתיהיה אמורה להיות מוכנה בשנת 2010 - היא אמורה להיות הפיתרון לכל הפקקים. זה, אגב, הסיבה למה יש הרבה חפירות כרגע באזור הטיילת בבת-ים.

הראו את זה מאוד יפה בחדשות - הראו שביבי נתניהו, אהוד ברק, ואהוד אולמרט (בזמנם) הבטיחו לעשות את זה. כל אחד בשנה אחרת (נתניהו ב96, ברק ב99, לא זוכר מתי אולמרט). אבל אף אחד לא עמד במילה, אבל סוף כל סוף, כמעט 10 שנים אחרי ההבטחה הראשונית, הם באמת מתחילים לעמוד במילה שלהם ובאמת מתחילים לבנות את זה.

מה שכן מרגיז אותי זה המס העצום על רכבים. עם כל הכבוד לאלה שחסר להם כסף בשביל עוד חצי שקל על ליטר דלק, זה מרתיח אותי שבשביל יאריס שעולה בחו"ל 60 אלף ש"ח, בארץ צריך לשלם עליה 105 אלף ש"ח.

אז לדעתי הפשרה צריכה להיות אומנם באמצע - אבל הרבה יותר לטובת הורדת מחיריי הרכבים החדשים. מחירי הדלק בארץ מאוד קרובים למחיריי הדלק בחו"ל (פרט לארה"ב, שם המחירים זולים). לעומת זאת, מחירי המכוניות יקרים הרבה הרבה הרבה יותר. אז אם מחירי המכוניות יקרים בלפחות 70% אחוז ממחירי המכוניות בחו"ל לעומת הדלק שיקר יותר ב 10% בלבד (וגם זה אני לא בטוח) אז אני חושב שהעדיפות האבסולוטית אמורה להיות למחירי המכוניות.

כמובן שגם את מחירי המכוניות אסור להוריד במכה (בגלל מחירי המשומשות) אבל בהדרגתיות.

לגבי איכות הכבישים.

אתם צריכים לראות מה הולך פה ליד הבית שלי. בושה וחרפה. מי שלא יודע (או מכיר), בצומת ראול ולנברג-שטרית, שנחשבת צומת די מרכזית בת"א, היו עד עכשיו הרבה פקקים. בשביל לפתור את זה החליטו לעשות גשר, ולפתוח עוד נתיבים ואנערף מה עוד. הרעיון טוב. אבל למה, למען השם, לבנתיים צריך לעשות הכל בצורה כ"כ גרועה? בגלל הגשר שבונים אז מן הסתם כל הכביש הנוכחי צריך להחליף אותו ולבנות מחדש יחד עם הנתיבים החדשים, אז לבנתיים בונים בו זמנית לכביש הנוכחי. בלילות הורסים קצת מהכביש, ובונים מחדש וכו'. הכביש הנוכחי שנוסעים עליו הוא פשוט אחד הגרועים שראיתי בחיים שלי - סיבובים לא סימטריים (סכנה לתאונה), כביש משובש לגמרי (סכנה לתאונה), סימוני כבישים נוראיים (סכנה ל...אתם כבר יודעים למה!) ועוד.

אז נכון, הכביש הנוכחי הוא זמני בלבד. אבל הכביש שהיה פה לפני התחלת השיפוצים היה מעולה. אומנם פקוק קצת לפעמים, אבל מעולה! הבנייה אמורה להיות מושלמת רק ב 2008 (וכולנו יודעים שהיא תיהיה בערך ב 2010...). - עד אז אני צריך לסבול מכבישים כאלה גרועים? אם הם יודעים שהכבישים הזמניים האלה עומדים להיות פה קצת הרבה זמן - למה אי אפשר לעשות את העבודה הזאת, אפילו אם היא זמנית, לאיכותית?

איילון הוא פשוט בושה וחרפה (כל כמה ימים יש חלק אחר בכביש שמגורד, יש בערך 7 סימנים של נתיבים שונים ואתה לא יודע איפה אתה בדיוק נמצא, שוליים קטנים, יותר מדיי פקקים, וכו') - אבל זה כבר משהו שאי אפשר לשנות. צריך אחת ולתמיד להשקיע בכביש הזה השקעה רצינית כדיי שהוא יהיה כמו שצריך, עד אז... אלוהים ישמור.

בעיות התחבורה והמיסוי של הרכבים הרבה יותר רציניים מאשר בעיות הדלק. למה? כי בעיות הדלק הם בעיות בכל העולם! אז נכון, בישראל הם טיפה יותר יקרים, אבל איפה עוד באירופה המודרנית יש כבישים באיכות כמו בארץ? איפה המכוניות יקרות כמו בארץ? אלה הם בעיות, לטעמי, הרבה יותר חמורות.

לא לתדלק יום שלם? בואו נראה כמה זמן תחזיקו מעמד. אותו דבר עם הפלאפונים. ואל תגידו לי "בחו"ל זה היה עוזר". כי זה לא. זה המחירים, וזה פחות או יותר מה שיש. גם אם תצליחו לשנות את מחירי הדלק, בכמה תצליחו? אולי על טנק דלק שלם זה יהיה בערך 20 שקל. וזה בהנחה שאני מגזים ויעשו לכם הנחה של 40 אגורות על ליטר דלק.

Back to the original - NC again.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ישנם דברים שאני מסכים איתך אך יש כאלה שלא.

למשל אמרת שהם קודם כל דואגים למצב הכלכלי של האנשים,ואני אומר שהם קודם כל דואגים למצב הכלכלי שלהם.

רכבת תחתית או תחבורה ציבורית מסודרת שתיהיה ברמה כמובן תתקבל בברכה אך אני שואל את עצמי כמה זמן יקח עד שיהיה דבר כזה אצלינו בישראל.

לגבי המחירים המוגזמים של הרכבים אני מסכים איתך,לגבי זה שמחיר הדלק מבחינתך לא חשוב אני ממש לא מסכים. החיים בארץ בכלל יקרים מאוד ביחס למשכורת הממוצעת ולדעתי זה לא המצב באירופה,שם האזרח הוא מישהו,פה האזרח הוא משהו. אם מחיר הדלק היה מתייצב נגיד על המחיר שלו כמו עכשיו בערך אז מילא,אבל המחיר רק ממשיך לעלות,על כל דבר,רק המשכורות נשארות כמעט ללא שינוי,וככה די קשה שלא להתלונן.

איכות הכבישים בארץ זוועתית. כבישים זמניים נסללים בצורה חאפרית וגם הכבישים הקבועים (דוגמת אילון) סובלים מתיכנון לקוי. אין תיכנון לעתיד,הפתרונות המוצעים מצליחים לטפל (אם בכלל הם מצליחים) במצב הקיים ואחרי זמן קצר הם שוב לא יעילים. וככה הכסף של האזרח משלם המיסים הולך לפח.

אני חושב שלא יעזור חרם של יום אחד וגם לא עצומה כי החבר'ה מלמעלה שמים עלינו,האזרח הקטן,פס.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לא בעייה לקנות מכונית. קשה להחזיק אותה. גם אני מחר יוכל לקנות מכונית ב-150K. אבל מה יהיה אז ? הדלק יקר, אגרות הרישוי יקרות, בטיפולים יפציצו אותנו במחירים (ואני רוצה לראות יבואן שלא יעשה כך), ועוד חרטא ברטא.

צריך למצוא את נקודת השיווי משקל. שיהיה נוח לצרכן, וגם למדינה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לא בעייה לקנות מכונית. קשה להחזיק אותה. גם אני מחר יוכל לקנות מכונית ב-150K. אבל מה יהיה אז ? הדלק יקר, אגרות הרישוי יקרות, בטיפולים יפציצו אותנו במחירים (ואני רוצה לראות יבואן שלא יעשה כך), ועוד חרטא ברטא.

צריך למצוא את נקודת השיווי משקל. שיהיה נוח לצרכן, וגם למדינה.

שמוליק

ברור שצריך למצוא את נקודת שיווי המשקל ושהכל צריך להיות פרופורציונלי...

אבל את עלות הדלק אי אפשר להוזיל בהרבה. מקסימום ב 10% (וגם זה אני לא מאמין...).

את עלות רכישת המכוניות אפשר להוזיל בלפחות 40%.

אז נכון שמה שקשה בדרך כלל זה להחזיק את המכונית ולא דווקא לרכוש אותה, אבל תחשוב שבמקום לקנות משפחתית חדשה ב 100K אתה תקנה אותה ב 60K.

היבואן יכול להרוויח את אותו הסכום בדיוק אם תקנה את הרכב שלך ב 60K ולא ב 100K. מי שתרוויח פחות תיהיה המדינה - אז למה ליבואן לעלות את מחירי הטיפולים?

המצב הנוכחי הוא רחוק מעוד משיווי המשקל, אבל הוא הרבה יותר רחוק מהצד של רכישת מכונית מאשר מהצד של אחזקת המכונית.

Back to the original - NC again.

פורסם

חברה תהיו הגיוניים:

פיאסט 84 לא צריכה ליסוע בכלל?

לבן אדם אין כסף לאכול ועל מה אתה רוצה שהוא יסע ,על ב.מ.וו. X5 חדשה?!

רכבת קלה עד 2010?

"חברי" היקרים בוועדת התכנון, על מי אתם עובדים? על מה אתם רוצים שניסע עד אז? אופניים וקורקינטים?! עם מחירי דלק שעד אז בטח גם יגיעו לכ-10 ש"ח לליטר אין מצב שבן אדם שמרוויח משכורת מינימום או ממוצעת יצליח להחזיק אוטו...

החמורים בכנסת דואגים לנו?

הצחקת לי את האגזוז, קודם כל התחת שלהם ורק אח"כ, אם בכלל, אנחנו...

מחירי החזקה יקרים ומכוניות זולות?

מה הטעם להשקיע 50K על אוטו שהעלויות החזקה שלו מסתכמות באותו סכום לחודש?!

למה לא לקנות כבר אוטו ב200K ושיעמוד למטה בשביל הפוזה?!

חברה, תראו מה נהיהנו, מדינת עולם רביעי, כי ת'שלישי כבר עברנו מזמן ובקצב הנוחכי תוך שנתיים נצתרך משכורת של 20K לחודש רק כדי לעשות עם האוטו סיבוב לסבתה מרמת גן

לבת ים? מה היה עם הדודה מירושלים שלא ראינו כמה שנים?

צריך דחוף לעשות משהו ולא רק לדבר באוויר כי עד עכשיו כולם רק מדברים,

ואם אנחנו לא נעשה משהו , אף אחד לא יעשה את זה בשבילינו!!!!!!!!

אם אתם רציניים תצטטו את השורה הזאת ותוסיפו את שמכם

כולנו כבר נמצא דרך וכח לעמוד מול המערכת כי במדינה הזאת הכל הולך רק בכוח ההמון!!!

אתם איתי?!

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

פורסם

להפוך את ארץ ישראל לחלק של ארה"ב אם ממשלה של ארה"ב..... :lol:

או איזה ארגון לזכויות הנהג... 8)

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
אני איתך, השאלה היא - מה אפשר לעשות ?

דניאל.

להתארגן ולצאת להפגנה, חרם צרכנים-אבל לא לשבת בחיבוק ידיים

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

פורסם
תמיד תנסו להסתכל גם על הצד הנגדי.

מה אתם חושבים, שהמדינה נהנית כשהאזרחים שלה סובלים ככה?

שהכבישים במצב זוועתי?

שיש פקקים?

לא.

אבל מה לעשות, יש דברים חשובים יותר. מישהו פה שמע על ההתנתקות? או על זה שאנחנו בסכנת מלחמה מתמדת?...

לא קשור.

בדיוק בשביל זה יש שר לכל דבר ועניין.

שר הבטחון מטפל בבטחון (קרי - סכנת מלחמה מתמדת) ביחד עם השר לבטחון פנים.

שר התחבורה, תפקידו (כן, ניחשת נכון!) לטפל בבעיות התחבורה.

במדינה מתוקנת, תקציב התשתית מגיע ממיסוי + קנסות על משתמשי התשתית (מס קניה לרכבים, דלק, קנסות וכו'...)

בארץ הכסף הזה הולך "לאנשהו". אף אחד לא באמת יודע (אני מנחש ש100 מטר כביש איכותי, נגזלו מאיילון לטובת ה745 של "אתם יודעים מי"...)

בקיצור - אין קשר למלחמה, משרד התחבורה מחזיק אנשים שכל תפקידם עלי אדמות הוא לדאוג לנו לכבישים טובים, כסף יש (מישהו אמר 25 מיליארד ש"ח לאיילון?), כבישים? יוק!

פורסם
לא קשור.

בדיוק בשביל זה יש שר לכל דבר ועניין.

שר הבטחון מטפל בבטחון (קרי - סכנת מלחמה מתמדת) ביחד עם השר לבטחון פנים.

שר התחבורה, תפקידו (כן, ניחשת נכון!) לטפל בבעיות התחבורה.

במדינה מתוקנת, תקציב התשתית מגיע ממיסוי + קנסות על משתמשי התשתית (מס קניה לרכבים, דלק, קנסות וכו'...)

בארץ הכסף הזה הולך "לאנשהו". אף אחד לא באמת יודע (אני מנחש ש100 מטר כביש איכותי, נגזלו מאיילון לטובת ה745 של "אתם יודעים מי"...)

בקיצור - אין קשר למלחמה, משרד התחבורה מחזיק אנשים שכל תפקידם עלי אדמות הוא לדאוג לנו לכבישים טובים, כסף יש (מישהו אמר 25 מיליארד ש"ח לאיילון?), כבישים? יוק!

שתי בעיות עיקריות...

האחת, חוסר ידע וניסיון... נותנים מינוי למישהו שאין לו ניסיון או ידע בתחום. יש מדינות שכדי להיות שר לעיניני משהו אתה צריך גם להבין בזה....

שניה היא, שבארץ כולם לוטשים את עינהם אל תפקידי הביטחון. כולם רוצים להיות גנראלים ולהיות חלק בעיסה הדביקה הזו...

ועל כן, הם מזניחים את התפקידים האחרים...

וכך זה נראה.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
להתארגן ולצאת להפגנה, חרם צרכנים-אבל לא לשבת בחיבוק ידיים

הלוואי שכולם היו נענים להצעה ומחרימים, תראה לדוגמא את היום בו ביקשו לא לשוחח בטלפונים סלולריים, כמה אנשים כבר לא השתמשו במכשיר??? אז מכאן עד לחרם צרכנים הדרך ארוכה מאוד וחבל.... כי אחרת היינו מגיעים לשינויים אולי.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

זה לא משנה כלום פה במדינה הכל הולך על מיסים ועובדה למשל אילת הדלק יותר זול ליטר בערך 4.5 אולי טיפה יותר לעומת זה בסיניי הייתי שנה שעברה שרנו מגאן שלי בארץ נכנס 260 שקל שם מיכל מלא יצא לי בסביבות ה 70 שקל למה ????? כי פה כל יום מחליטים להעלות את המחירים

אבל באמת בקרוב שמעתי שתהיה הוזלה במחירי הדלק אני עובד בדלק ויודע על מה אני מדבר חכו ותראו

106 ראלי -VR-6 - V-5 -- קינג קצר-- MGVVC-נמכרו

wv-v6 גולף + WRX- GTI306 *GTI -נמכרו

נמכרה ---Sti

clio sport כיום

פורסם
מה הטעם להשקיע 50K על אוטו שהעלויות החזקה שלו מסתכמות באותו סכום לחודש?!

למה לא לקנות כבר אוטו ב200K ושיעמוד למטה בשביל הפוזה?!

חברה, תראו מה נהיהנו, מדינת עולם רביעי, כי ת'שלישי כבר עברנו מזמן ובקצב הנוחכי תוך שנתיים נצתרך משכורת של 20K לחודש רק כדי לעשות עם האוטו סיבוב לסבתה מרמת גן

לבת ים? מה היה עם הדודה מירושלים שלא ראינו כמה שנים?

צריך דחוף לעשות משהו ולא רק לדבר באוויר כי עד עכשיו כולם רק מדברים,

ואם אנחנו לא נעשה משהו , אף אחד לא יעשה את זה בשבילינו!!!!!!!!

אם אתם רציניים תצטטו את השורה הזאת ותוסיפו את שמכם

כולנו כבר נמצא דרך וכח לעמוד מול המערכת כי במדינה הזאת הכל הולך רק בכוח ההמון!!!

אתם איתי?!

איתך במה??? בהשמצות טיפשיות על עולם רביעי?

מותר לשאול בן כמה אתה?

היית פעם במדינת עולם שלישי? ראית איך זה נראה? חיית שם קצת? חבל שלא, כי אז היית מעריך קצת יותר את המדינה שלך. (אולי תעשה את זה בכל אופן עוד שנתיים כשתתגייס ולא תשחרר השמצות לאוויר).

אם אתה צריך לבקר את דודה שלך בבת ים, קח אוטובוס אם אין לך כסף, הבעיות הרציניות יותר באוטובוסים זה שעד לאחרונה הם היו מתפוצצים וזאת אגב הסיבה שהרבה כסף הולך לאיבוד, כי אתה חי במדינה עם בעיות.

אם הבעיה שלך היא שאתה רוצה לבקר את דודה שלך באוטו שלך כי ככה בא לך, אז בשביל זה צריך לשלם.

כתטייל קצת בעולם, כשתגדל, אפילו באירופה, תוכל להשוות את המדינה שלך מול מדינות אחרות, אז אתה תוכל להתרשם שיש פה הרבה מה לשפר אבל סך הכל לא כל כך נורא.

[כשהגעתי לארץ אחרי חודש עבודה באפריקה חשבתי שהגעתי לשוויץ, הכל תלוי למה שאתה רגיל. אתה ממש מזכיר את הת'רד ההוא (אולי זה אפילו היית אתה???) של אותו אחד שלא רצה שיחנו לו מול הבניין כי הוא רוצה חנייה קרובה לבית. מפונק]

פורסם

הבעיה האמיתית שלנו היא השלטון מצד אחד, ומסע ההפחדה שאנחנו נמצאים במלחמה מתמדת מצד שני.

רבותיי, צריך להתעורר ולהבין שאוייב ממשי כבר אין לנו (מצרים נסמכת על הדוד סם בדיוק כמונו, ירדן לא מעונינת במלחמה, וסוריה - סוריה רוצה להיות סמוכה על שולחנו של הדוד סם, בגלל זה הם יצאו מלבנון. בלבנון יש בלגאן, ולזכותם ייאמר שהם מרימים את הראש ודואגים למדינה שלהם קודם כל).

מה שיש לנו זה את מסעות ההפחדה של הממשלה והתקשורת אל מול אוייב מסתורי וכמה שהפלשתינאים הולכים להשמיד אותנו. (ולראיה, מזמנים היום פחות אנשי מילואים מבעבר לתעסוקה מבצעית).

שוכחים ששתי המלחמות היחידות שיש לנו היא לשפר את רמת החינוך, ואת המצב הכלכלי.

ולגבי מחירי הדלק והמיסוי בכלל. אם מחירי הדלק ירדו והכבישים יתמלאו בנהגים, הרי שתיווצר נקודת איזון בסופו של דבר, שכן אנשים יעדיפו להיות ברכבת מאשר להיות תקועים שעות בפקק.

אם נסתכל על לונדון או פאריס למשל, אז שם יש פקקים כמו אצלינו אם לא יותר, אבל שם לאזרחים יש אלטרנטיבה - תחבורה ציבורית יעילה.

אצלינו מצד אחד מעלים את מחירי הדלק והרכבים, מעלים את מחירי החניה - ומצד שני לא נותנים אפשרות אחרת. אין אצלינו תחבורה ציבורית בכלל.

ואם במאה ה-19 בנו רכבת תחתית בלונדון, במאה ה-21 יכולים לעשות את זה בישראל.

ודבר אחרון, רוב הכבישים שנסללו ב-5 שנים האחרונות מבחינת עלות היו בשטחים. (כביש עוקף עוקף).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...