Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, מלטבשי כתב:

כדי שישראל ישראלי יוכל לנסוע לאילת

דבר שהוא עושה פעמיים בשבוע אם לא יותר, ולכן ממש ממש חשוב שלא יקח 40 דק הפסקה לאכול משהו במצפה, ועל הדרך להטעין קצת את האוטו.

פורסם
לפני 12 שעות, Gopher כתב:

השנה המכירות של רכב חשמלי גדלו פי ארבעה! הקצב הזה צפוי להמשיך ואף לגדול בשנים הקרובות.

צריך לזכור שרוב יצרניות הרכב כבר הודיעו שעד 2030 הן יפסיקו ליצר או לפחות לפתח רכבי בנזין מזהמים.

לא מאמין שרוכשי המכוניות ירצו לרכוש עוד כמה שנים רכב עם טכנולוגיה מיושנת שכבר לא מפתחים.

המכירות של רכב חשמלי צמחו פי 4 וימשיכו לצמוח. אני מאמין שתוך 3 שנים מכירות רכב חשמלי כבר יגיעו ל- 40-50% ממכירות הרכב החדש בישראל.  אבל עדיין רוב המכוניות בישראל יהיו לא חשמליות ובעוד שלוש שנים עדיין יהיה להן שוק ענף.  אולי בעוד 10 שנים כבר לא, אבל אני לא נביא

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני כשעה, motior כתב:

המכירות של רכב חשמלי צמחו פי 4 וימשיכו לצמוח. אני מאמין שתוך 3 שנים מכירות רכב חשמלי כבר יגיעו ל- 40-50% ממכירות הרכב החדש בישראל.  אבל עדיין רוב המכוניות בישראל יהיו לא חשמליות ובעוד שלוש שנים עדיין יהיה להן שוק ענף.  אולי בעוד 10 שנים כבר לא, אבל אני לא נביא

לא יקרה. בגלל מגוון סיבות.

העיקריות שבהן:

1) מחירי החשמליות בארץ לא יוזלו, משום שליצרנים משתלם יותר למכור חשמליות באירופה, בגלל תקנות האוויר הנקי ביבשת. כל חשמלית שנמכרת מחוץ לאירופה משמעה הפסד של אלפי אירו על כל רכב.

2) בגלל סעיף (1) יש יתרון ליצרנים הסיניים בכל הקשור לכלי רכב חשמליים.

3) יעברו עוד לא מעט שנים עד שתשתיות הטעינה תהיינה ברמת שתוכל לשרת מאות אלפי כלי רכב.

פורסם

האמת שאני מסכים אתך, אבל ניסיתי לזרום עם  Gopher  שחושב שתוך שלוש שנים יקנו בארץ רק מכוניות חשמליות...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

ברגע שהממשלה שלנו תחליט שהגיע הזמן לרכב על הגל, ימצאו מיסים חדשים לזמבר את העם ואז האטרקטיביות של החשמליות תרד דרסטית. 

פורסם

זה כמו לברוח מדוב. אין צורך להיות מהיר יותר מהדוב, מספיק להיות יותר מהיר ממי שבורח איתך. אם הממשלה תטיל מיסוי נוסף על רכב חשמלי היא תוכל גם להטיל מיסוי נוסף על רכב עם מנועי שריפה פנימית כדי לשמור את היתרון היחסי של הרכב החשמלי.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 10.9.2021 בשעה 01:36, Gopher כתב:

השנה המכירות של רכב חשמלי גדלו פי ארבעה! הקצב הזה צפוי להמשיך ואף לגדול בשנים הקרובות.

צריך לזכור שרוב יצרניות הרכב כבר הודיעו שעד 2030 הן יפסיקו ליצר או לפחות לפתח רכבי בנזין מזהמים.

לא מאמין שרוכשי המכוניות ירצו לרכוש עוד כמה שנים רכב עם טכנולוגיה מיושנת שכבר לא מפתחים.

לא יודע איך לומר לך את זה, אבל כרגע דווקא טכנולוגיית הרכב החשמלי די מיושנת. סביר להניח כי רכב חשמלי שנרכש כעת כבר יהיה מיושן טכנולוגית (בתחום ההנעה) בעוד 3 שנים  וזה האחרון יהיה בעצמו מיושן בעד 3-4 שנים בהמשך. לדוגמה, טויוטה מבטיחה שברכב החשמלי שהיא תשיק בשנה הבאה הסוללות ישמרו על קיבולת של 90% גם לאחר 10 שנים, זה הופך את חלק מהרכבים החשמליים האחרים למיושנים טכנולוגית ויש לזה השפעה על הערך כיד 2. הנעה חשמלית יעילה יותר ללא ספק ממנועי בעירה פנימית, אבל הטכנולוגיה בתחום עדיין מיושנת או ליתר דיוק משתפרת כל הזמן וצריכה עוד כמה שנים טובות בכדי להשתפר משמעותית. 

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, PriceDevil כתב:

לא יקרה. בגלל מגוון סיבות.

העיקריות שבהן:

1) מחירי החשמליות בארץ לא יוזלו, משום שליצרנים משתלם יותר למכור חשמליות באירופה, בגלל תקנות האוויר הנקי ביבשת. כל חשמלית שנמכרת מחוץ לאירופה משמעה הפסד של אלפי אירו על כל רכב.

2) בגלל סעיף (1) יש יתרון ליצרנים הסיניים בכל הקשור לכלי רכב חשמליים.

3) יעברו עוד לא מעט שנים עד שתשתיות הטעינה תהיינה ברמת שתוכל לשרת מאות אלפי כלי רכב.

כמו שאתה כותב בעצמך יהיה בקרוב הצפה של השוק הישראלי ברכבים חשמליים סיניים זולים יחסית ואיכותיים, ככה שגם היבואנים של רכבים אירופאיים יאלצו להתישר בהתאם.

שלא לדבר על רכבים חשמליים מצוינים של יונדאי וקיה שמתחילים להגיע מדרום קוריאה, ככה שיש כבר היצע מכובד והוא יגדל משמעותית בשנה הבאה.

התשתית החשמלית גדלה בהדרגה, בהתאם למספר הרכבים החשמליים שיש כיום. אתה לא מצפה שכבר עכשיו תהיה תשתית למאות אלפי רכבים כאשר בכבישי ישראל נוסעות רק 10,000 חשמליות.

אני עוקב אחרי התשתית של עמדות הטעינה ויכול להגיד לך שבחודשים האחרונים כל שבוע מוקמת לפחות עמדת טעינה מהירה אחת, שזה קצב יפה מאוד.

לפני 20 שעות, Smiro כתב:

ברגע שהממשלה שלנו תחליט שהגיע הזמן לרכב על הגל, ימצאו מיסים חדשים לזמבר את העם ואז האטרקטיביות של החשמליות תרד דרסטית. 

בדיוק ההיפך, בחוק ההסדרים הקרוב יש שורה של תמריצים לעידוד רכישה של רכבים חשמליים כמו זה שניתן להתקין עמדת טעינה גם בלי אישור של ועד הבית ומס קניה של 10% עד שנת 2025 לפחות.

לפני 9 שעות, ch2856 כתב:

לא יודע איך לומר לך את זה, אבל כרגע דווקא טכנולוגיית הרכב החשמלי די מיושנת. סביר להניח כי רכב חשמלי שנרכש כעת כבר יהיה מיושן טכנולוגית (בתחום ההנעה) בעוד 3 שנים  וזה האחרון יהיה בעצמו מיושן בעד 3-4 שנים בהמשך. לדוגמה, טויוטה מבטיחה שברכב החשמלי שהיא תשיק בשנה הבאה הסוללות ישמרו על קיבולת של 90% גם לאחר 10 שנים, זה הופך את חלק מהרכבים החשמליים האחרים למיושנים טכנולוגית ויש לזה השפעה על הערך כיד 2. הנעה חשמלית יעילה יותר ללא ספק ממנועי בעירה פנימית, אבל הטכנולוגיה בתחום עדיין מיושנת או ליתר דיוק משתפרת כל הזמן וצריכה עוד כמה שנים טובות בכדי להשתפר משמעותית. 

אתה יכול להגיד את אותו דבר על מחשבים או פלאפונים שהטכנולוגיה שלהם משתפרת במהירות ובכל זאת אתה רוכש אותם.

לגבי מה שכתבת על הסוללה העתידית של טויוטה, אני לא מבין בדיוק מה החידוש. יש טסלות שנוסעות כבר יותר מעשר שנים ואיבדו פחות מעשרה אחוז סוללה.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
בתאריך 8.9.2021 בשעה 23:45, Gopher כתב:

זאת באמת התקדמות מדהימה בקצב הרכישה של רכבים חשמליים.

צריך לזכור שבשנת 2022 יגיע מגוון רחב של דגמים חשמליים ככה שזה רק ההתחלה.

מי שרכש עכשיו רכב בנזין מזהם צריך להיות מודאג כי בעוד שלוש שנים יהיה לו קשה מאוד למכור אותו.

יקח עוד כמה שנים יפות, אם לא עשור עד שיהיה קשה למכור רכב בנזין.

פורסם
לפני 4 שעות, MikMan כתב:

לפי הנתונים שמוצגים פה לא נימכרו טסלות מודל S? לא מיבאים לארץ או שלא קנו? 

המודל S הראשונות אמורות להמסר בנובמבר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 6 שעות, Gopher כתב:

כמו שאתה כותב בעצמך יהיה בקרוב הצפה של השוק הישראלי ברכבים חשמליים סיניים זולים יחסית ואיכותיים, ככה שגם היבואנים של רכבים אירופאיים יאלצו להתישר בהתאם.

היבואנים יכולים למכור מה שהיצרנים מקצים להם. נכון לרגע זה כלכלית לא משתלם ליצרנים למכור כאן כלי רכב חשמליים עממיים.

פורסם
בתאריך 6.9.2021 בשעה 16:37, PriceDevil כתב:

פורשה TAYCAN TURBO S   761 2.8   416 1650000 1650000 1 1    

מה זה מנוע טורבו חשמלי?

• תוכן חדש...