Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

אני מנסה להבין, אם אני מגיע למוסך כדי לבדוק אם נגרם נזק לרכב עקב ירידה ממדרכה גבוהה מדיי, ואני מגיע עם גרר כדי למנוע סיכונים לרכב.

האם זה לא אומר שאני סוג של שבוי של המוסך הזה? כי אם נניח והוא יתן הצעה מופרזת או יגיד שנגרם נזק לכל מיני מכלולים ולכן התיקון יקר, איך אני אוכל לוודא שזה אכן המצב? האם נהוג לגרור רכב בין כמה מוסכים במקרים כאלו כדי לוודא שהתיקון אכן כפי שהמוסכניק מציע?.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי wzo4
פורסם

מה שעולה לי לראש זה להחנות את הרכב בצד, לבקש ממוסכניק להגיע בתשלום לרכב, ולתת לך הצעת מחיר בכתב. בסוף גוררים למוסך שמתאים לך.

אם אין נזילות רציניות, אפשר לנסות נסיעה בטוחה ואיטית כדי להבין את המצב. יתכן ומדובר רק בנזק של ברזל/פח.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, mcaspi כתב:

, לבקש ממוסכניק להגיע בתשלום לרכב, ולתת לך הצעת מחיר בכתב. בסוף גוררים למוסך שמתאים לך.

רעיון טוב אבל אני לא יודע אם פרקטי, כי צריך לעלות את הרכב על ליפט כנראה בשביל לדעת מה הנזק.

מעניין אותי לדעת איך נהוג להתנהל במצבים כאלו כדי ללמוד לעתיד (שלא אצטרך).

האם לכולם יש פשוט מוסך קבוע שהם סומכים עליו וישר גוררים אליו ומטפלים אצלו בלי לקבל ביקורת נוספת וזהו?

עריכה אחרונה על ידי wzo4
פורסם

לרוב לאנשים יש את המוסך שהם מטפלים בו קבוע ועליו הם סומכים ואליו הם גוררים.

כשנתקלתי במצב שאני צריך לטפל ברכב שאני לא מכיר מוסך שמתמחה בו, חיפשתי פה בפורום ובאינטרנט וקראתי ביקורות ו״לקחתי את הסיכון״.

במקרה שלי, המוסך שמצאתי הסתבר כ״לא מומחה״ לדגם. אבל כשהבעיה נפתרה כן קיבלתי החזר (והחלפה חזרה לרכיבים הישנים שהיו מורכבים) של כל מה שהוחלף בדרך לפתרון של הבעיה שהייתה (רעידות בעמידה בהילוך) - ואת זה סגרנו לפני תחילת העבודה (שנמשכה על פני מספר ביקורים).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, dorgo כתב:

לרוב לאנשים יש את המוסך שהם מטפלים בו קבוע ועליו הם סומכים ואליו הם גוררים.

כשנתקלתי במצב שאני צריך לטפל ברכב שאני לא מכיר מוסך שמתמחה בו, חיפשתי פה בפורום ובאינטרנט וקראתי ביקורות ו״לקחתי את הסיכון״.

טיפלתי בנתיים במוסכים של קיה בגלל האחריות של ה7 שנים, והם לרוב יקרנים, אני לא יודע לגביי האמינות.

העניין הוא שבדיוק השנה ,נכנסתי לשנה ה4 של האחריות שהיא רק על מנוע וגיר אם אני לא טועה, וקראתי כאן שבתקופה הזו, בנגידו ל3 בשנים הראשונות, האחריות מתבטלת אם לא מטפלים\מתקנים תקלות במוסך של קיה, האם זה נכון?.

כדאי לי פשוט ללכת למוסך האחרון שטיפלתי בו בקיה וזהו?.

פורסם

רעיון יקר מאוד להסתובב טיול עם גרר.

קבל הצעות למוסכים אמינים לתקלה הספציפית או בכלל, ותגרור אליו. תצטרך לסמוך עליו.

ממש לא למוסך יבואן.

אגב, יש סימנים לנזק רציני? בדרך כלל הנזק הוא בעיקר למדרכה. הנהג נבהל מה'בום' של השלדה אבל זה מקסימום שריטה קטנה לשלדה.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

אחרי שהרכב עמד יום רואים עדיין נזילה?

חסר מים/שמן?

הגיוני שנסעת עם מזגן ירדת מהמדרכה ומיד כיבית את הרכב וזה הכמה טיפות שראית

סע בזהירות למוסך המומלץ תבקש הצעת מחיר , לא מתאים לך? סע בזהירות למוסך הבא.

עריכה אחרונה על ידי טרט
  • אהבתי 1

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם
לפני 31 דקות, tinoki כתב:

אגב, יש סימנים לנזק רציני? בדרך כלל הנזק הוא בעיקר למדרכה. הנהג נבהל מה'בום' של השלדה אבל זה מקסימום שריטה קטנה לשלדה.

מה שקרה הוא שפשוט ירדתי ממדרכה גבוהה מדיי עם הפנים של הרכב לכיוון המדרכה (יצאתי מחניון מוגבה מהמקום הלא נכון) אז הרכב "נפל" ממנה על שתי הגלגלים הקדמיים ואכן היה בום מבהיל.

לפני 19 דקות, טרט כתב:

אחרי שהרכב עמד יום רואים עדיין נזילה?

חסר מים/שמן?

אבדוק זאת...אשאל ככה, אם אין נזילה יותר, שמן מנוע מלא, שמן גיר מלא ומי קירור מלאים, אפשר לומר שאין צורך ללכת למוסך?

לפני 20 דקות, טרט כתב:

הגיוני שהיא נסעה עם מזגן ירדה מהמדרכה ומיד כיבתה את הרכב וזה הכמה טיפות שראיתם

אני גבר :).

העניין הוא שאני זוכר נוזל צהבהב, מן הסתם שזה שמן ככל הנראה...אבל אסתכל שוב, יכול להיות שאני לא זוכר טוב.

בכל מקרה, אם כן אלך למוסך מורשה לא יבואן, האם זה לא יבטל את האחריות של ה4 שנים האחרונות של קיה? (כי שוב, הבנתי שרק ב3 שנים הראשונות אפשר לטפל בכל מוסך מורשה)

תודה לכולם על העזרה שוב!

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, wzo4 כתב:

אני גבר :).

סליחה, ערכתי

לפני 5 דקות, wzo4 כתב:

העניין הוא שאני זוכר נוזל צהבהב, מן הסתם שזה שמן ככל הנראה...אבל אסתכל שוב, יכול להיות שאני לא זוכר טוב.

יכול להיות שהמים של המזגן התלכלכו בדרך

תנסה להיזכר האם המים היו קרים כשנגעת בהם

לפני 7 דקות, wzo4 כתב:

בכל מקרה, אם כן אלך למוסך מורשה לא יבואן, האם זה לא יבטל את האחריות של ה4 שנים האחרונות של קיה? (כי שוב, הבנתי שרק ב3 שנים הראשונות אפשר לטפל בכל מוסך מורשה)

קשה לי להאמין שבדיקת ליפט תוריד את האחריות, אם ח"ו זה משהו רציני אז תעבור למוסך שלא יוריד לך את האחריות 

• אהבתי 1

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

לגבי הנושא של האחריות כדאי שתצלצל לקיה או למוסך ותשאל כדי להיות בטוח.

לפי מה שאתה מתאר נשמע שהפרונט של הרכב קיבל מכה, יכול להיות סתם פלסטיקה שעשתה רעש או שגם המנוע או מכלול אחר קיבל מכה, כדאי להיות על הצד הבטוח וללכת לבדוק.

הרמה של רכב על ליפט לבדיקה (בכל מוסך) לא מסירה אחריות.

אני ממליץ לפנות למקום הקבוע שאתה מטפל בו (אלא אם אתה מחפש להחליף מוסך) לביצוע בדיקה. לאחר ההבנה של המצב (אם יש תקלה או אין) תוכל לדעת איך להמשיך.

השיקול אם לגרור או לנהוג לשם הוא שלך בלבד, יש צורך לבדוק שאין נזילות (לפעמים יש כיסויים מתחת למנוע אז הנזילות לא יראו מתחת לרכב) ורעשים שלא היו לפני זה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לשאלתך, אין קשר אם הגעת בגרר או בנסיעה, לעלות התיקון.

לגבי "מרגיש שבוי למוסך" זאת רק הרגשה, כי מן הסתם רכב שמגיע בגיררה לרוב אלו תקלות מסובכות יותר או מסוכנות לנהיגה ברכב.

במקרה שלך הכי טוב זה בגרירה אין לדעת מה נוזל שם, אולי צינור של נוזל הבלמים/שמן מנוע/נוזל קירור/גיר וכו.

גרור את הרכב למוסך מומלץ, יבדקו את הרכב ותקבל הצעת מחיר, אם ישנן נזקים ונדרש תיקונים ברכב תבקש לראות מה קרה בדיוק ומה צריך לתקן ולהחליף, בעוד הרכב במוסך ואם אתה עדיין חושש תתייעץ למשל פה.

מבלי לבדוק אף מוסך שמכבד את עצמו לא יתן לך הצעת מחיר.

לפעמים רכב מכבל מכה שנראית תמימה אבל כאשר בודקים לעומק מגלים נזקים כבדים מאוד.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 2
  • תוכן חדש...