Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, discoTD5 כתב:

יקוצק, אעלק. 

הכרתי פעם מישהו שנסע לשתות בירה בפתח תקווה! 

עשיתי את זה פעם, פעמיים. לא מצצתי בזה שום דבר חיובי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 שעות, Rשף כתב:

שוודי כאן

הקור אכן קר ברמות ישראליות, אבל לרוב אין עדיין שלג והטמפרטורות לא יורדות הרבה מתחת לאפס עדיין אם בכלל. סטוקהולם חמה יחסית ולרוב לא תמצא בה קור קיצוני, בכל מקרה בכל מקום שתהייה החימום עובד ותוכל להפשיר בקלות

אז כבר שכחת מה זה חורף ישראלי, כאן ב-10 מעלות אנחנו כבר "קופאים מקור" 😀

כפי שרבים כתבו, בחג עצמו אין ממש מה לעשות בבירות אירופה, בטח לא אלו הקרות יותר, כל הכיף/יופי הוא בתקופה לפני החג, אז כל הקישוטים במקומם ובחלק מהערים יש את שוקי החג עם מאכלים מקומיים וכך גם לומדים שמה שנראה כמו משקה חורף מחמם בשמונה בבוקר לפני טיסה זה לא סוג של נס קפה אלא eggnog עם המון אלכוהול כפי שהגרמנים אוהבים. 

פורסם (נערך)

לגמרי מצטרף ליבגני - למרות שאני מחפש דברים אחרים. כתייר, גם בפינלנד וגם בדנמרק, פשוט היתה הרגשה מעוד נוחה ונעימה, אנשים מאד מסבירי פנים.

קופהגן היתה פעם בירה של אימפריה ואתה רואה את זה עם כל אוצרות התרבות. ומצד שני, רואה לא מעט מקומות בם הצעירים יושבים. 

הלסינקי בדיוק ההפך - מדינה שעד לפני 100 שנה היתה שדה הקרב בין הרוסים לשוודים, שדרסו אותה משני הכיוונים. ועדיין אחת המדינות היותר נעימות ומעניינות. אבל אם מדברים על פינלנד בחורף הרי שטיול בלפלנד יהיה חוויה אם תצליח להתארגן, כי זה טיול של אטרקציות בשטח עצום והלוגיסטיקה קצת מעיקה (מבחינתי עשיתי זאת בטיול מאורגן) אבל אין לי מושג מה קורה בימים טרופים אלה, כולל מבחינת האטרקציות וההתניידות אליהן).

פות"ש - לפני שאתה מתחיל לחפש את היעד בדוק את מדיניות הקורונה של כל מדינה, ובמיוחד עד כמה היא משתנה. וגם את מדיניות החזרה בישראל. לא נעים להגיע לאיזה מקום ולגלות שדורשים ממך בין שבוע לחודש של בידוד לפני שאתה יכול להוצא את האף מהמלון. כמוכן, לפני שאתה מזמין משהו, וודא את גמישות הביטול ואת היכולת לבטח עצמך נגד פגעי הקורונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, falou כתב:

עשיתי את זה פעם, פעמיים. לא מצצתי בזה שום דבר חיובי.

כאן הבעיה, כשאתה הולך לשתות בירה, אתה לא צריך למצוץ שום דבר 🤣

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 16 שעות, NEW10 כתב:

תודה על המידע.

עכשיו,יש לי כמה שאלות.

בתור אחד שגר שם,באמת פחות מרגישים את האווירה של החג כמו בערים אחרות לטעמך?יש סיכוי לראות שם קצת שלג בתקופה הזאת?

ועוד עניין,שמעתי שבשבדיה כבר כמה שנים לא משתמשים בכסף מזומן,אלא התשלומים מתבצעים בעיקר באפליקציות,אז רציתי לשאול,האם בכל זאת יש סיכוי שבתור תייר יקבלו ברוב המקומות כסף מזומן?או שזאת תהיה ממש בדיחה מבחינתם אם אני אנסה לשלם במזומן?

אין לי הרבה ניסיון בלחגוג כריסטמס בערים אחרות, אבל מהמעט שאני יודע אז כן- בחג עצמו העיר סגורה וישנה ובימים לפני החג אמנם הכל מקושט וחגיגי אבל אין יותר מדי מה לעשות שקשור לחג. כאמור בברלין נהניתי הרבה יותר משווקי הכריסטמס

סיכוי לשלג קיים אבל קטן מאד אלא אם תיסע לצפון הרחוק יותר

כרטיסי תשלום לא רק מועדפים אלא שהרבה בתי עסק פשוט לא מקבלים מזומן, לא יצחקו עלייך אבל שירות לא תוכל לקבל

לירון .ה. מחירים מטורפים זה נורווגיה, שוודיה יקרה אבל נורווגיה יקרה הרבה יותר. לא סתם בעיירות גבול נורווגים עוברים את הגבול לשוודיה לקנות ממתקים ושתייה

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

עוד 👍 לקופנהאגן, עיר יותר ליברלית ומגניבה ממה שיש לשוודיה להציע (לא הייתי בשוודיה אבל זו ההתרשמות שלי אחרי צפיה בכל העונות של "הגשר" 😃)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 דקות, Rשף כתב:

אין לי הרבה ניסיון בלחגוג כריסטמס בערים אחרות, אבל מהמעט שאני יודע אז כן- בחג עצמו העיר סגורה וישנה ובימים לפני החג אמנם הכל מקושט וחגיגי אבל אין יותר מדי מה לעשות שקשור לחג. כאמור בברלין נהניתי הרבה יותר משווקי הכריסטמס

כרטיסי תשלום לא רק מועדפים אלא שהרבה בתי עסק פשוט לא מקבלים מזומן, לא יצחקו עלייך אבל שירות לא תוכל לקבל

לירון .ה. מחירים מטורפים זה נורווגיה, שוודיה יקרה אבל נורווגיה יקרה הרבה יותר. לא סתם בעיירות גבול נורווגים עוברים את הגבול לשוודיה לקנות ממתקים ושתייה

יודע, גרתי 5 שנים בנורווגיה, והייתי בשוודיה הרבה פעמיים. הרבה עוברים את הגבול לקנות בעיקר אלכוהול יותר זול, לא שחסר לנורווגים כסף.

המחיר של האלכוהול יקר בנורווגיה, בגלל חוקי השתייה שלהם, עד לפני 15 שנה, כדאי לקנות אלכוהול הייתה צריך להיכנס לחנות ממשלתית עם וילון, ולהזמין שתייה מקטלוג.

ועדיין אפשר בתור תייר להסתדר בנורווגיה, אם יודעים מה עושים.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

קופנהאגן "קומפקטית" יותר מסטקהולם. היא לא פרושה על איים והרבה מאד נמצא במרחקי הליכה. אזורי הארמון ,הפארק, אופרה, הגנים, הנמל, הכל במרחקים סבירים.

השבדים מגיעים לנמל במעבורות על מנת  לשתות אלכוהול ולכן כמעט תמיד מלא בברים. עד הקורונה הגעתי לא מעט לקופנהאגן ולסטוקהולם. קופנהגן עדיפה בעיני.

כמו שכתבו לך, אל תסתובב בחולצות "סוף מסלול" ואל תחצין סממנים ישראליםץ וכן אם אתה רואה "אחים" בולטים, תתרחק. אל תחפש קבב או "מזרחי" שם ולא תגיע למקומות ריכוז של פליטים/סורים/איראנים/פלסטניאים, כן יש כאלה לא מעט והם בולטים מאד.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 37 דקות, zaf כתב:

אל תחפש קבב או "מזרחי" שם ולא תגיע למקומות ריכוז של פליטים/סורים/איראנים/פלסטניאים, כן יש כאלה לא מעט והם בולטים מאד.

מחזיר אותי הרבה שנים לאחור, לביקור בהולנד, שבה בכל פינה היה "גריל ישראלי" שנקרא "שוארמה חיפה" או "שוארמה תל אביב" או דומה. חשבת שתמצא את אח שלו? בירור קצר אצל בת דודה (משפחתית) העלה שהבעלים תמיד יהיה או מצרי או לבנוני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

קבל סיפור הייתי בסקנדינביה במבצע צוק איתן, טיול מאורגן.

בשוודיה בעיקר היו הפגנות נגד ישראל ואני ממש עברתי בתוך ההפגנה! כך יצא עם המדריך.

זה היה כבר בסופה של ההפגנה והמקומיים (נוער בעיקר), הסתכלו עלינו ולחששו.

אחרי זה רחוב אחד אחרי ההפגנה נתקלנו בערבים, סימנו לנו אצבע מגונה ואחת מהקבוצה שלנו סימנה לו וי לאות peace, הוא התעצבן עוד יותר והתחיל לצעוק אבל מהר מאוד זה הסתיים. לא ראיתי אבטחה בהפגנה אבל כן היה אבטחה במוסדות, נאמר לי שזה בגלל ההפגנות.

בכל מקרה מה שהמליצו לך כאן תקף לדעתי לכל מקום בעולם. בלי חולצות סוף מסלול, רצוי בלי כיתוב בערבית בכלל, כולל תיקים. אפשר לדבר בעברית רק לא לצעוק ולהימנע מאזורים של בני דודים ויהיה בסדר.

המדינות האלו מאוד רגועות ובטוחות. אז אם במבצע צוק איתן היה בסדר, אצלך זה ברמה של עריסת תינוק.

עריכה אחרונה על ידי aka77

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
בתאריך 19.8.2021 בשעה 10:44, Rשף כתב:

תודה רבה על המידע.

אני חייב להגיד שהעניין שלי עם שבדיה(וסקנדינביה בכלל),הוא שגם אם אתה אומר שלא מרגישים מדי את העבירה של החג לעומת ערים אחרות,עצם זה שאני נמצא בצפון אירופה בכריסטמס,ועוד בחורף,עם כל האווירה המיוחדת שיש לסקנדינביה להציע גם לא בתקופת הכריסטמס,יכול בעיניי לתרום המון לעניין שלי לרצות לבלות את החג דווקא שם ולא במקומות אחרים,כי שם מרגישים הרבה יותר את האווירה החורפית.

פורסם

פעם ראשונה שנסעתי לסקנדינביה הייתי לבד,נסעתי לחודשיים עם תרמיל על הגב. שכולם טסו להודו, דרום אמריקה, אני נסעתי לשם ולא התחרטתי. אין רע בלהיות לבד קצת, גם אני הייתי לבד שם בחג המולד איזה חורף. האווירה לפני שווה את זה

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

שנתיים בשוויץ בכריסמס (ולפני) חוויה דומה,
בגדול הכל סגור (כולל סופרים) והמסעדות שפתוחות יקרות להחריד,
שבוע לפני הייתי ב2 שווקים מיוחדים לכריסמס והייתה שם אחלה אווירה חברה צעירים ונחמד, אבל לא יותר מזה בכלל חיי הלילה בברן בירת שוויץ ישנוניים לחלוטין.

פורסם

פות״ש,

אתה מדבר על פנטזיה אבל בכלל לא ברור לי מהי. אולי תמקד על מה בדיוק אתה מפנטז...

* יכול להיות שתרצה לחגוג את הולדתו של המושיע: הכמרים השוודים תמיד עושים רושם של חמוצים. יש קהילות לותרניות בגרמניה שיהיו יותר מסבירות אורחים...

* עצי אשוח מנצנצים כמו בשכחו אותי בבית, וחגיגת קניות ללא הסכריניות האמריקאית: וורשה או המדינות הבלטיות יתנו את אותו אפקט. אפשרות אחרת שהוזכרה היא ברלין. אבל כמו שכתבו, ברוב מדינות אירופה ליל חג המולד  נמצא איפשהו על הסקאלה בין ליל הסדר לערב יום כיפור.

* שלג וקור מתחת ל-20- , יערות של עצי אשוח אמיתיים ומזחלות כלבים. פה ההמלצה היא על רוביניאמי. בוודאות יהיה שלג וקר ואטרקציות מהנות מהסוג הזה.

* אווירה של חג, אנשים עם נרות על הראש או קבוצות ששרות מזמורי חג ליד הכנסיות בלילה: נראה לי שאחרת ב 40 שנה, גם אם יש דברים כאלה זה בעיקר "הצגות לתיירים".

* כמובן שאי אפשר לפסול שאתה בכלל חושב על אינגה ואסטריד ותרצה לתרגל איתן שוודית בסיסית כמו טום האנקס בספלאש (https://www.youtube.com/watch?v=zPf3kO-p7hc) 😉

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...