Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

לא צריך יותר מיד קונספירציות. 

זה הכי ידוע בעולם שלגרום לך לתחושות שלילות זה פשוט טוב לרייטינג. זה הסיבה שעושים את זה ומנסים להפחיד אותך. 

סתם אנקדוטה קטנה, ההורים שלי מתגוררים בחול ומתכוונים להגיע בקרוב לישראל, מלבדי אין להם שום קשר לארץ והדבר היחיד שהם ניזונים ממנו זה התקשורת הישראלית. 

הם היו בטוחים שהמצב פה עקב הקורונה הוא חמור מאוד חברתית, הרחובות ריקים מהאנשים וכולם בפחד מתמיד. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Mean_world_syndrome#:~:text=Mean world syndrome is a,related content on mass media.

https://en.wikipedia.org/wiki/Summer_of_the_Shark

לפני 42 דקות, פינדר כתב:

כמו שכבר כתבו, הבעיה העיקרית שלך תהיה שאתה תקוע בעיר זרה, יקרה וקפואה לבד.

הייתי בשטוקהולם לפני כ20 שנה, בסתיו, וסצינת הבילויים שם לא זכורה לי כמשהו מיוחד.

כמו שאמרו, הם לא מתים על זרים ואני זוכר לפחות מקום אחד שהיה נראה נחמד מבחוץ, אבל כשבאנו להיכנס הדורמן אמר לנו שזו מסיבה פרטית, שזה PC ללא רוצים זרים.

אני זוכר שהחניה במרכז העיר היתה כ"כ יקרה (אאל"ט משהו כמו 70 ש"ח לשעה, שהיו שווים אז הרבה יותר מהיום)  שחנינו מחוץ למרכז בתשלום זול יותר, הלכנו כמה קילומטרים למרכז לטייל, חזרנו לרכב כדי לחדש את החניה ושוב צעדנו למרכז. אחד הימים המתישים.

היה לי בנדוד יקר (ז"ל) שהגיע למוסקבה באמצע הנייטיז, ביקש כרטיס למקום הכי רחוק שאפשר, נחת ביקוצק, ובילה שם חופשה מטורפת של שבועיים מהנים במיוחד. 

להיות תקוע או לא זה עניין של מי אתה ומה אתה עושה, זה לא קשור למקום.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, Liviur כתב:

2 המוניות (גם הלוך וגם חזור) היו יקרות בצורה יוצאת דופן ושתיהן היו בשעות הערב אחרי הפקקים.

לא ישראלים 🤷‍♂️

גם הארוחות ערב היו יקרות להחריד.

אם ברוב המקרים היה לנו תקציב קל 50 יורו ליום באירופה שהספיק מעל ומעבר - שוודיה הוחרגה לזכרוני והתקציב הועלה ל70 או 80 יורו. 😕

חוץ מזה מדינה מהממת. אם כי משעממת למדי.

לגמרי הייתי מחפש יעד יותר טוסס במיוחד בחורף.

אני בטוח ששבדיה היא מדינה מהממת.

בקשר ליעד תוסס יותר,כבר כתבתי שהפנטזיה שלי היא חג מולד סקנדינבי,ככה שאני לגמרי יהיה בסדר עם הקור בחורף.

ואגב,היו אנשים שהמליצו לי שכדאי להגחע לשבדיה כבר ב 13 לדצמבר,כי אז מתחילות בשבדיה חגיגות יום לוסיה הקדושה,חגיגות מיוחדות של לפני הכריסטמס שאנשים לובשים בהן חליפות לבנות מיוחדות ושמים נרות על הראש.

פורסם

לא מודע לגבי שוודיה, אבל בכל אירופה המערבית וחלק מהמסרחית, 2-3 שבועות לפני הכריסטמס הערים לובשות חג עם תאורה, קישוטים ושווקים (יש מדינות בהן הדת היא נצרות מזרחית, ותאריכי החגים שונים).

אישית אהבתי מאד לטייל באירופה בחנוכה, וזה חלק מהעניין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שוודי כאן

בסטוקהולם פרט ללצרוח בעברית ״מוות לערבים״ מול הפגנה של פלסטינאים אני חושב שאנחנו, וישראלים אחרים שאנחנו מכירים כאן, ניסינו כל שיטה אפשרית לגרום לעוינות ולא ממש הצלחנו.

בשכונות עם רוב ערבי הייתי נזהר מעט יותר אבל לך אין מה לעשות שם ממילא. במאלמו ישנם אזורים שבהם יש רוב ערבי ורוב היהודים עזבו את העיר בגלל התנכלויות, אבל אני יודע על ישראלים שגרים ונהנים שם

כמה תובנות אקראיות-

המוניות אכן יקרות מאד אבל אתה יכול לקנות במחיר שפוי כרטיס אוטובוס תקופתי

בחג עצמו כמעט הכל סגור כולל מסעדות, זה אחד הימים הבודדים בשנה שזה קורה

קשה לי להשוות בדיוק מחירים לישראל אבל לדעתי אם לא תלך למסעדות יוקרה המחירים יהיו שווי ערך לישראל, בסופרים הגדולים תתפלא לראות שאפשר לצאת במחיר זול יותר אפילו

אלכוהול יקר עד יקר מאד בגלל מסוי כבד שוודיה

בגדול אכן משעממת אם אתה מחפש אקשן ובילויים, מצד שני תוכל למצוא טבע מדהים בכל חור ואם אתה חובב ספורט חורף תוכל להחליק ולגלוש בחינם עד זול בכל עיר כמעט

שוודיה היא ברובה חילונית, אם תגיע ב Luciadagen (היום של לוציה) הסכוי שלך לראות נערה לבושה בלבן עם נרות על הראש, במיוחד בזמני קורונה, יהיה די קטן. יש פה ושם שווקי כריסטמס, החג נקרא כאן יול אגב, אבל אל תצפה לשווקים בסגנון ברלין. העיר מקושטת וחגיגית אבל כאמור חסר קצת האקשן שיש בערים אחרות 

הקור אכן קר ברמות ישראליות, אבל לרוב אין עדיין שלג והטמפרטורות לא יורדות הרבה מתחת לאפס עדיין אם בכלל. סטוקהולם חמה יחסית ולרוב לא תמצא בה קור קיצוני, בכל מקרה בכל מקום שתהייה החימום עובד ותוכל להפשיר בקלות

• אהבתי 3
פורסם
לפני שעתיים, Rשף כתב:

שוודי כאן

בסטוקהולם פרט ללצרוח בעברית ״מוות לערבים״ מול הפגנה של פלסטינאים אני חושב שאנחנו, וישראלים אחרים שאנחנו מכירים כאן, ניסינו כל שיטה אפשרית לגרום לעוינות ולא ממש הצלחנו.

בשכונות עם רוב ערבי הייתי נזהר מעט יותר אבל לך אין מה לעשות שם ממילא. במאלמו ישנם אזורים שבהם יש רוב ערבי ורוב היהודים עזבו את העיר בגלל התנכלויות, אבל אני יודע על ישראלים שגרים ונהנים שם

כמה תובנות אקראיות-

המוניות אכן יקרות מאד אבל אתה יכול לקנות במחיר שפוי כרטיס אוטובוס תקופתי

בחג עצמו כמעט הכל סגור כולל מסעדות, זה אחד הימים הבודדים בשנה שזה קורה

קשה לי להשוות בדיוק מחירים לישראל אבל לדעתי אם לא תלך למסעדות יוקרה המחירים יהיו שווי ערך לישראל, בסופרים הגדולים תתפלא לראות שאפשר לצאת במחיר זול יותר אפילו

אלכוהול יקר עד יקר מאד בגלל מסוי כבד שוודיה

בגדול אכן משעממת אם אתה מחפש אקשן ובילויים, מצד שני תוכל למצוא טבע מדהים בכל חור ואם אתה חובב ספורט חורף תוכל להחליק ולגלוש בחינם עד זול בכל עיר כמעט

שוודיה היא ברובה חילונית, אם תגיע ב Luciadagen (היום של לוציה) הסכוי שלך לראות נערה לבושה בלבן עם נרות על הראש, במיוחד בזמני קורונה, יהיה די קטן. יש פה ושם שווקי כריסטמס, החג נקרא כאן יול אגב, אבל אל תצפה לשווקים בסגנון ברלין. העיר מקושטת וחגיגית אבל כאמור חסר קצת האקשן שיש בערים אחרות 

הקור אכן קר ברמות ישראליות, אבל לרוב אין עדיין שלג והטמפרטורות לא יורדות הרבה מתחת לאפס עדיין אם בכלל. סטוקהולם חמה יחסית ולרוב לא תמצא בה קור קיצוני, בכל מקרה בכל מקום שתהייה החימום עובד ותוכל להפשיר בקלות

תודה על המידע.

עכשיו,יש לי כמה שאלות.

בתור אחד שגר שם,באמת פחות מרגישים את האווירה של החג כמו בערים אחרות לטעמך?יש סיכוי לראות שם קצת שלג בתקופה הזאת?

ועוד עניין,שמעתי שבשבדיה כבר כמה שנים לא משתמשים בכסף מזומן,אלא התשלומים מתבצעים בעיקר באפליקציות,אז רציתי לשאול,האם בכל זאת יש סיכוי שבתור תייר יקבלו ברוב המקומות כסף מזומן?או שזאת תהיה ממש בדיחה מבחינתם אם אני אנסה לשלם במזומן?

פורסם (נערך)

שוב, לא שוודיה, אבל כתייר אני (כמעט) לא משתמש במזומן. לפני 3 שנים הייתי בקנדה חודש, השתמתשתי בפחות מ-100 דולר(קנדי, זה היה 70 דולר אמריקאי) במזומן, וגם זה כיוון שבקלגרי וטורונטו התחב"צ עדיין שולם במטבעות. בוונקובר הייתי מצמיד כ"א לקורא באוטובוס, אישור העסקה היה מגיע תוך שניה אחת. כך גם באיסלנד, באיטליה, צרפת, שווייץ, טנריף (שזה ספרד). משלם הכל בכרטיס אשראי, מכרטיס אוטובוס דרך שכירת רכב ועד מתנות. גם עמלת ההמרה באשראי קבועה ולא גבוהה, ויש כרטיסים זולים במיוחד.

ואגלה לך סוד: השימוש היחיד שלי במזומן בישראל הוא תשלום לעוזרת הבית ולירקן בשוק. כל השאר בכ"א/ביט/פיי/ארנק דיגיטלי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, falou כתב:

היה לי בנדוד יקר (ז"ל) שהגיע למוסקבה באמצע הנייטיז, ביקש כרטיס למקום הכי רחוק שאפשר, נחת ביקוצק, ובילה שם חופשה מטורפת של שבועיים מהנים במיוחד. 

יקוצק, אעלק. 

הכרתי פעם מישהו שנסע לשתות בירה בפתח תקווה! 

• אהבתי 1
  • מצחיק 6

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

בעבר נחקרתי במשטרת פתח תקווה. אבל זה מתקשר לשרשור לוחיות הזיהוי המזוייפות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

לשוודים יש תסמונת שטוקהולם ולישראלים תסמונת פתח תקווה. בולט במיוחד בפוטו-כלכליסט, אבל זולגת אפילו לשרשור הזה.

פורסם

גרתי 5 שנים בנורווגיה, אז יצא לי לחוות 5 חגי מולד באווירה הצפונית. יצא לי כמובן להיות גם בשוודיה, דנמרק, פינלנד.

חג המולד מתחיל כחודש לפני, באווירה ברחוב, בשווקים(לא יודע אם בימי קורונה זה אותו הדבר בכל מקום?). יש משהוא מאוד יפה, ואגדתי באווירה שם במיוחד עם שילוב החורף המושלג .

חג המולד עצמו, זה חג משפחתי, והכול די סגור. אנשים בבית עם המשפחות והחברים. אז תרגיש קצת בודד.

לכן אולי מומלץ לנסוע לפני חג המולד לספוג אווירה.

אלא עם בא לך להצטרף למיסה של חצות בכנסיה בערב חג המולד?.

דווקא שוודיה פחות משכה אותי. סטוקולהם עיר נחמדה, אבל לא יותר מידי מסעירה, אם אתה מחפש יותר אקשן, אז קופנהגן. שמזכירה בוויב יותר בילויים.

פינלנד מוזרה לחיוב.

נורווגיה זה היהלום של סקנדינביה,יודע שאני קצת משוחד.

בכל ה 5 שנים שגרתי שם, וכל הטיולים באזור והביקורים, לא נתקלתי במשהוא עוין מצד המקומיים. וכולם ידעו שאני ישראלי. יש יותר סיכוי לתגובה פחות נעימה מתושבים שהם לא מקומיים, או שכונות עם רוב מוסלמי. וגם שם הסתובבתי הרבה.

המקומיים יותר מסוגרים, פחות נוטים להיות פתוחים. שתייה עוזרת להם חח.

בכל מקרה זה אזור מאוד מומלץ, במיוחד עם אתה אוהב טבע פראי?

ובונוס בחורף באזורים חשוכים, אם יש מזל זה לראות את הזוהר הצפוני. תופעת הטבע הכי מהפנטת שאפשר לחוות!

אם יש לך עוד שאלות על סקנדינביה, נורווגיה בפרט.

איך אפשר לחסוך למרות המחירים המטורפים, ואפשר או כל דבר

תשאל!

• אהבתי 2

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

רוצה דומה לסקנדינביה, בכריסמס, לא כזה יקר ? סע לבלטיות (ליטא וכד') 
הייתי באוסלו בתקופה שלפני כריסמס והיה שוק אחד נחמד עם פסלי קרח וכו' אבל העלויות שם בלתי שפויות בעליל.

הכי נחמד סביב כריסמס היה לי בפוזנן פולין, מינכן ואוסטריה (במיוחד זלצבורג)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מקומות בהם הרגשתי היטב את אווירת לפני החג היו וינה ורומא. ריגה ווילנה היו נחמדות, אבל אווירת החג פחות בולטת. 

פורסם

מעבר למה שכבר נכתב, הייתי מציע לך לבדוק את קופנהגן או הלסינקי. מהזכרון שלי כתייר, קופנהגן אכן מרגישה יותר חיה, והלסינקי גם די כיפית, גם מוזרה וגם נטולת פוזה (אבל כנראה עדיין יקרה ביחס למקומות אחרים באירופה).

מניסיון מטיול סילבסטר מלפני הקורונה (הפעם הראשונה שהסתובבתי בחוץ ב-0-3 מעלות מאז שעליתי לארץ לפני 30 שנה) - מומלץ מאוד להצטייד בכל סוג של בגד תרמי שאתה יכול לחשוב עליו, כולל כפפות ומשהו שמגן על האף.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...