Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז קודם כל,אני יודע שעכשיו עוד מוקדם לדבר על זה,כי יש עוד ארבע חודשים עד הכריסטמס,אבל חשבתי על להתכונן מראש,ןכן,לא שכחתי כמובן את הקורונה אבל יש לי תקווה שאני יוכל להסתדר עם הבירוקרטיה החדשה וכמובן להיות בבידוד עם יהיה צורך.

אני מאוד מפנטז על לבקר בשבדיה בתקופת הכריסטמס,אבל פוחד מתגובות אנטי ישראליות וחושש שעצם זה שאני ישראלי יכול להרוס לי את החוויה,יש מישהו שפעם ביקר שם ואולי יוכל להרגיע אותי בעניין הזה?

לצערי נולדתי בישראל ויש לי דרכון ישראלי,והשמועות אומרות שבשבדיה יש סוג של אווירה אנטי ישראלית בגלל כל מה שישראל עושה.לא בחרתי להיות ישראלי ולהיוולד פה אבל לצערי זה העונש שלי וזה הורס לי.

עכשיו לעניינינו,אני רוצה להסתיר עד כמה שאפשר את העובדה שאני מגיע מישראל(חוץ משדה התעופה והמלון כמובן),אבל האם מישהו יודע אם תהיה לי סיבה לחשוש שם?למישהו יש מושג?אני שואל ממש ברצינות וחולם להגיע לשם כבר כמה שנים ולראות איך נראה חג מולד סקנדינבי.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזו הגזמה. הייתי שם בקריסמס ובקיץ, ולאף אחד לא באמת אכפת מאיפה אתה. אין לך מה להסתיר את היותך ישראלי, באופן אישי הייתי מודאג יותר מהקור. אל תשכח להעלות תמונות טובות לטינדר, יצאו לך העיניים שם ולא תרצה לחזור.

ללא-מקומיים יכול להיות טיפה בעייתי להיכנס לחלק מהמועדנים, אבל זה לא מוכוון מוצא מסוים. פשוט סוג של מדיניות קצת מגעילה של חלק מהמועדונים, ולא בהכרח הטובים שבהם.

החלק הדרומי של העיר נחשב כיפי ונגיש יותר מהחלק הצפוני הקצת יותר מתנשא ופושי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 דקות, עידן. כתב:

איזו הגזמה. הייתי שם בקריסמס ובקיץ, ולאף אחד לא באמת אכפת מאיפה אתה. אין לך מה להסתיר את היותך ישראלי, באופן אישי הייתי מודאג יותר מהקור. אל תשכח להעלות תמונות טובות לטינדר, יצאו לך העיניים שם ולא תרצה לחזור.

ללא-מקומיים יכול להיות טיפה בעייתי להיכנס לחלק מהמועדנים, אבל זה לא מוכוון מוצא מסוים. פשוט סוג של מדיניות קצת מגעילה של חלק מהמועדונים, ולא בהכרח הטובים שבהם.

החלק הדרומי של העיר נחשב כיפי ונגיש יותר מהחלק הצפוני הקצת יותר מתנשא ופושי.

תודה רבה,הרגעת אותי מאוד.ועכשיו עשית לי ממש חשק עם זה שיצאו לי העיניים,נשמע ממש מפתה ואני מתאר לעצמי כמה יופי יש שם בתקופה הזאת.

לא ממש הבנתי מה העניין עם המועדונים,אולי תוכל לפרט יותר?הכוונה היא שהם מכניסים לשם רק תושבים מקומיים?

וטסת לשם לבד אם יורשה לי לשאול?או שהיית עם עוד אנשים?פשוט בגלל שאולי המחירים לאדם אחד יהיו ייקרים הרבה יותר.

יש שם מלונות זולים?כי אני ממש לא מחפש משהו פנסי מדי.

פורסם

אל תהיה נמושה. אם אתה נקלע לאמצע הפגנה של גלוחי ראש, או לחילופין נכנס למקום שמוכרים בו קבאב-פיצה-פסטה, בפנים יושבים טיפוסים עם טורבן על הראש ועל הקיר תמונה של חמינאי, אז כן, לא כדאי שידעו מאין אתה. בשאר הסיטואציות, אל תנפנף בזהותך שלא לצורך ואל תסתיר.

אין לי מושג לגבי סצנת המועדונים בשבדיה, רק אומר שיול (מה קוראים אותו באינגליזית קריסמס) בסקנדינביה זה חג משפחתי מאוד. אז יש מצב שאם תיסע לבד אתה תהיה שם מאוד לבד בזמן הזה.

• אהבתי 3

חזיר דיזל

פורסם

ביקרתי בשוודיה , אני מקווה שאתה גבוהה :) אחרת תגלה שהכל מסודר שם לבערך 10-15 ס״מ יותר גבוהה ממה שבישראל (לפחות)

לא הרגשתי בשום שלב חשש כזה או אחר. מדינה מאוד חברותית (ו מ א ו ד קרה בחורף.)

צריך לקחת בחשבון שזו גם מדינה דיי יקרה לביקור (לדעתי המונית ביחס כסף לזמן / מרחק הכי יקרה שלקחתי אי פעם היתה שם)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 9 דקות, Liviur כתב:

...

צריך לקחת בחשבון שזו גם מדינה דיי יקרה לביקור (לדעתי המונית ביחס כסף לזמן / מרחק הכי יקרה שלקחתי אי פעם היתה שם)

מפה לשם, נהג המונית, ישראלי.

• מצחיק 4
פורסם (נערך)
לפני שעה, stum כתב:

אתה במהלך חייך תפגוש לא מעט אנשים שאין להם מושג איפה זה ישראל או מה אתה רוצה מהם

קצר וקולע. סע ותיהנה.

מה שכן - שים לב, כמו שציינו לפני, יקר (לא רחוק מהתעריפים של נורווגיה) ועלול להיות קר מאוד. 

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, stum כתב:

התקשורת בארץ במהלך השנים עושה עבודה מעולה בלגרום לך לחשוב שישראל זה מרכז העולם וכולם שונאים אותנו.

אתה במהלך חייך תפגוש לא מעט אנשים שאין להם מושג איפה זה ישראל או מה אתה רוצה מהם.

הסר דאגה מליבך, בלשון המעטה.

זה ממש מדהים אותי עד כמה הממסד הישראלי ביחד עם התקשורת הישראלית שולטים על התודעה שלנו.הם ממש מתאמצים להכניס בנו פחד בכל מחיר.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

אמנם לא ביקרתי בשוודיה, אבל בהחלט במדינות אחרות שאין לחשוד בתושביהן כאוהדי ישראל מובהקים. חוץ מאיזו הפגנה אנטי-אמריקאית בברצלונה ב-2003 (תקופת מלחמת המפרץ השניה) לא היה שום מקום שבו הרגשתי צורך להסתיר את היותי ישראלי. כלומר, לא הייתי מסתובב עם חולצת סוף מסלול של גולני, אבל הדרכון הישראלי אינו מהווה בעיה, ושיחה עם המשפחה בעברית דווקא עוררה במקומות מסויימים סקרנות ללא כל עוינות.

מה שכן - קיבלת כמה התראות ואוסיף את שלי:

1. מזג האויר. צריך להיות מאורגן לקור שאינך רגיל בו בארץ.

2. תחבורה - בדוק היטב עד כמה יש תחב"צ בימי החג, כי בחלק גדול מאירופה, גם הלא דתית, התחב"צ בימי הכריסטמס דלילה עד לא קיימת. בדוק מה המצב ביעד שלך.

3. בדצמבר הלילה ארוך מאד ושעות האור קצרות - מצאתי כי הזריחה סביב 8:30 והשקיעה סביב 14:30. כמובן משרה אוירה שאינך מכיר, וצריך להיות מוכן לכך. חוץ מזה, זו העונה לצפיה בזוהר הצפון אם מזג האויר (הארצי והחללי) מאפשרים. תכנן לך לילה אחד או יותר במקום ללא זיהום אור וחפש אפליקציה או אתר עם תחזית זוהר, זו חויה שכדאי לחוות. כמובן, בתנאי שאתה במקום מספיק צפוני בשביל לחזות בארוע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, NEW10 כתב:

זה ממש מדהים אותי עד כמה הממסד הישראלי ביחד עם התקשורת הישראלית שולטים על התודעה שלנו.הם ממש מתאמצים להכניס בנו פחד בכל מחיר.

מה שאתה לא ידוע שהפורום הזה הוא בעצם זרוע של הממסד, וההנהלה כולה מופעלת מההממסד. ככה אנחנו מאתרים חתרנים שנוסעים לשוודיה ללא חשש ודואגים להחזיר שליטה על התודעה שלהם באמצעים אחרים, כולל צ'יפ 5G.

• אהבתי 3
  • מצחיק 7
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 7 שעות, NEW10 כתב:

לא צריך יותר מיד קונספירציות. 

זה הכי ידוע בעולם שלגרום לך לתחושות שלילות זה פשוט טוב לרייטינג. זה הסיבה שעושים את זה ומנסים להפחיד אותך. 

סתם אנקדוטה קטנה, ההורים שלי מתגוררים בחול ומתכוונים להגיע בקרוב לישראל, מלבדי אין להם שום קשר לארץ והדבר היחיד שהם ניזונים ממנו זה התקשורת הישראלית. 

הם היו בטוחים שהמצב פה עקב הקורונה הוא חמור מאוד חברתית, הרחובות ריקים מהאנשים וכולם בפחד מתמיד. 

פורסם
לפני 10 שעות, NEW10 כתב:

לצערי נולדתי בישראל ויש לי דרכון ישראלי,והשמועות אומרות שבשבדיה יש סוג של אווירה אנטי ישראלית בגלל כל מה שישראל עושה.לא בחרתי להיות ישראלי ולהיוולד פה אבל לצערי זה העונש שלי וזה הורס לי.

LOL 😄 מאחל לך בגלגול הבא להיוולד ב <רשימה ארוכה מידי של מדינות> שאתה מדמיין שבהן טוב יותר לחיות (ארה"ב ברשימה אגב).

בהצלחה בשבדיה.

פורסם
לפני 9 שעות, stum כתב:

מפה לשם, נהג המונית, ישראלי.

2 המוניות (גם הלוך וגם חזור) היו יקרות בצורה יוצאת דופן ושתיהן היו בשעות הערב אחרי הפקקים.

לא ישראלים 🤷‍♂️

גם הארוחות ערב היו יקרות להחריד.

אם ברוב המקרים היה לנו תקציב קל 50 יורו ליום באירופה שהספיק מעל ומעבר - שוודיה הוחרגה לזכרוני והתקציב הועלה ל70 או 80 יורו. 😕

חוץ מזה מדינה מהממת. אם כי משעממת למדי.

לגמרי הייתי מחפש יעד יותר טוסס במיוחד בחורף.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כמו שכבר כתבו, הבעיה העיקרית שלך תהיה שאתה תקוע בעיר זרה, יקרה וקפואה לבד.

הייתי בשטוקהולם לפני כ20 שנה, בסתיו, וסצינת הבילויים שם לא זכורה לי כמשהו מיוחד.

כמו שאמרו, הם לא מתים על זרים ואני זוכר לפחות מקום אחד שהיה נראה נחמד מבחוץ, אבל כשבאנו להיכנס הדורמן אמר לנו שזו מסיבה פרטית, שזה PC ללא רוצים זרים.

אני זוכר שהחניה במרכז העיר היתה כ"כ יקרה (אאל"ט משהו כמו 70 ש"ח לשעה, שהיו שווים אז הרבה יותר מהיום)  שחנינו מחוץ למרכז בתשלום זול יותר, הלכנו כמה קילומטרים למרכז לטייל, חזרנו לרכב כדי לחדש את החניה ושוב צעדנו למרכז. אחד הימים המתישים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...