Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זכותו להגיב שאם לא טוב לו פה הוא יכול לחפש מקום אחר - הכל בסדר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 שעות, NEW10 כתב:

וכמובן שאם משווים את ישראל למדינות כמו גרמניה,דנמרק,שבדיה,נורבגיה ופינלנד,מכל כך הרבה בחינות אלה מדינות מדהימות ומוצלחות בעיניי

באחת העבודות שלי בעבר, עבד איתי מהנדס שבדי.

שבדי אסלי. גבוה, בלונדיני, ויקינג אמיתי. התחתן עם ישראלית והם חיו בארץ.

כמובן ששאלו אותו למה הוא גר כאן אם הם יכולים לגור בשבדיה ובאירופה.

התשובה שלו: אתם לא מעריכים מה יש לכם כאן..

יש לי המון ביקורת על המדינה הזו, אבל לכל מקום יש יתרונות וחסרונות ואנחנו נוטים להעריך ביתר את החסרונות שלנו ואת היתרונות של מקומות אחרים.

• אהבתי 4
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 שעות, NEW10 כתב:

אני מבין ומסכים שאולי זה לא היה ראוי מצידי לבחור להשתמש במילה הזאת בפורום ציבורי.אמרתי את זה נטו מתסכול ומכעס נוכח הדיווחים על התחלואה העולה ועל הבירוקרטיה של ההגבלות.

אבל באמת שאני לא מאוד אוהב את ישראל שבה נולדתי,מהרבה סיבות,ואם הייתי יכול הייתי משנה את רוע הגזרה.אני בכלל לא גאה בזה שאני יהודי וישראלי ומרגיש שזה עונש שהורס לי.

וכמובן שאם משווים את ישראל למדינות כמו גרמניה,דנמרק,שבדיה,נורבגיה ופינלנד,מכל כך הרבה בחינות אלה מדינות מדהימות ומוצלחות בעיניי(זכותך לא להסכים איתי),מדינות מוצלחות מכל בחינה אפשרית,שישראל אפילו לא מגיעה לקצה שלהן בכל כך הרבה מדדים.שוב,זאת דעתי האישית.

נשמע שיש לך הרבה זעם?

מה אתה עושה בחיים? מאיפה אתה מתגורר?

כן בחיים פה די קשים, אפילו מאוד, מסורבלים, לא נוחים.

אתה אפילו לא חייב להיות יהודי, אתה יכול להתנצר או להתאסלם, להיות נזיר. אף אחד לא עוצר אותך.

אתה גם יכול להגר לאירופה, יש דרכים.

המדינה לא מכוערת, האמת שהיא די יפה ומאוד מיוחדת, אולי הנורמות פה והאנשים הופכים אותה פחות יפה. אבל תנסה להילחם על זה, לשנות מבפנים. בשוודיה, גרמניה לא תוכל לעשות שינוי בכלום. 

להסתדר בשפה שהיא לא שפת אם ולא אנגלית זה לא קל.

אני גרתי 5 שנים בנורווגיה, וגם גרתי בשוודיה, פינלנד, הייתי המון בגרמניה. יש לי פרספקטיבה על שם ופה.

אז תנסה, סע לשנה תנסה, תחווה.

תעבור איזה חורף של 5 חודשיים שלג וקור, תראה אם זורם לך.

תנסה להזמין תור לרופא בנורווגית, או לפתוח חשבון בנק בשוודיה. 

אולי השמש תזרח מחר גם.

אולי לא

אבל בחיית תשחרר קצת.

העולם חופשי, מי עוצר אותך לנסות?

• אהבתי 3

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

זכותו המלאה זו דעתו והשקפת עולמו ובהמשך החלטה על המשך מגורים במקום

שנראה לו לנכון.

לדעתי הוא קצת טעה בניסוח. המדינה שלנו יפייפיה מבחינת טבע ונוף, יש הרבה

שנתקלים באנשים לא נחמדים בלשון המעטה, יתכן שלכך הוא התכוון ואני מסכים

שזה מעיב על החיים כאן.

להשוות את המדינה למדינות שונות אחרות גם ליגיטימי בעיני.

אבל אחרי שהתגוררת שם כמה שנים ולא אחרי שראית תמונות או שמעת ממישהו או אפילו טיילת שם חודש ושבת לארץ.

זו אינדיקציה נכונה.

אני התגוררתי בטוקיו יפן במשך כ שנה והצלחתי שם מאד.

להגיד ששם זה גן עדן? יותר טוב מכאן? ממש לא. פשוט ללמוד את היתרונות והחסרונות ואז להחליט.

אינני מצטער לדקה על זה ששבתי לארץ והקמתי פה בית.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 19 שעות, לירון .ה. כתב:

נשמע שיש לך הרבה זעם?

מה אתה עושה בחיים? מאיפה אתה מתגורר?

כן בחיים פה די קשים, אפילו מאוד, מסורבלים, לא נוחים.

אתה אפילו לא חייב להיות יהודי, אתה יכול להתנצר או להתאסלם, להיות נזיר. אף אחד לא עוצר אותך.

אתה גם יכול להגר לאירופה, יש דרכים.

המדינה לא מכוערת, האמת שהיא די יפה ומאוד מיוחדת, אולי הנורמות פה והאנשים הופכים אותה פחות יפה. אבל תנסה להילחם על זה, לשנות מבפנים. בשוודיה, גרמניה לא תוכל לעשות שינוי בכלום. 

להסתדר בשפה שהיא לא שפת אם ולא אנגלית זה לא קל.

אני גרתי 5 שנים בנורווגיה, וגם גרתי בשוודיה, פינלנד, הייתי המון בגרמניה. יש לי פרספקטיבה על שם ופה.

אז תנסה, סע לשנה תנסה, תחווה.

תעבור איזה חורף של 5 חודשיים שלג וקור, תראה אם זורם לך.

תנסה להזמין תור לרופא בנורווגית, או לפתוח חשבון בנק בשוודיה. 

אולי השמש תזרח מחר גם.

אולי לא

אבל בחיית תשחרר קצת.

העולם חופשי, מי עוצר אותך לנסות?

לצערי,מסיבות אישיות שלי,אין לי כרגע את היכולות לעבור למדינה אחרת.אולי אולי בעתיד הקרוב אני אנסה לשקול גם את זה.אבל כן קיוויתי ומאוד רציתי לפחות לבקר ולטייל שם בתקופה הזאת,ותודה לאל אין לי בעיה של כסף מהבחינה הזאת.בסך הכל השאיפות שלי לכרגע היו יחסית צנועות,רק לבקר במדינות האלה בתקופת הכריסטמס או בתקופות אחרות ולפחות לטעום מהאווירה שיש למדינות האלה להציע.

אבל אז הגיעה הקורונה הארורה,שאחרי שנה וחצי היא עדיין כאן וזה נראה כרגע שהיא לא מתכוונת להעלם לשום מקום,והעניין הפך להיות הרבה יותר מסובך עד בלתי אפשרי.

נניח למשל שאני איכשהו מצליח להתגבר על כל הבירוקרטיות ולטוס,אבל בחזרה לפני העלייה למטוס אני צריך לעשות בדיקת קורונה וחס וחלילה יוצא חיובי,אז אסור לי לעלות לטיסה ואני יהיה חייב לממן בעצמי את הבידוד מי יודע לכמה זמן ולהתארגן מחדש על מלון והכול,כמו שכבר אמרתי,כסף לזה אפשר להשיג,אבל עדיין זה יכול להיות מצב מאוד לא נעים שהסביבה הקרובה שלי מאוד ממליצה לי להימנע ממנו וזה נורא מתסכל וגם מי יודע מתי זה ייגמר כבר.אני ממש רוצה לפחות להגשים את החלום הזה אבל מי יודע כמה זמן אני עוד אצטרך לחכות.

על טיולים בתוך הארץ כתחליף אין על מה לדבר מבחינתי.למרות שהסביבה הקרובה שלי מאוד ממליצה לי על זה אני דוחה את זה בכל תוקף ומסרב אפילו לשקול את זה.

במדינת ישראל אני לא מוכן להשקיע אפילו אגורה על טיולים(אני מתכוון להצטרף לטיולים עם אחרים או טיולים מודרכים כי אני עצמי לא נוהג בכלל,אני מבין שזה אולי נשמע לך הזוי להגיד את זה בפורום רכב,אבל כן,אני לא נוהג בכלל ומבחינה אישית אני לא מרגיש שום צורך בכך ולא מעוניין.זה בכלל לא אישיו מבחינתי.

אבל בכל מקרה,אין שום דבר בכלל שאני רוצה לראות או לבקר כאן במדינת ישראל.זה לא מעניין אותי בכלל ואני כל כך כועס על המדינה הזאת(מלא בזעם כמו שאמרת)וכל כך לא סובל את המדינה הזאת ולא נהנה פה(חלק זה גם מסיבות אישיות) שאני לא מעוניין להשקיע פה אגורה וממש לא רוצה לתרום בכלל לקופת התיירות של מדינת ישראל.אני מצטער על איך שזה נשמע אבל אני מאוד כועס על המדינה הזאת ובוודאי שלא מעוניין לתרום באופן אישי בלהגדיל את תיירות הפנים בה.

פורסם (נערך)

בוא, אספר לך משהו, מניסיונות קצרים כתייר:

בקנדה נתקלתי ברמאים ובסתם אנשים וולגריים.

בבלגיה בזבזתי חצאי ימיםצבפקקי תנועה.

בלטביה בשיכורים בפתח המלון.

ועוד כהנה וכהנה.

מן הסתם בכל מקום שבו תחיה יותר מכמה ימים תגלה חסרונות. אבל, כמו ששרה חווה אלברשטיין, בלונדון הייאוש יותר נוח. אני ממש לא בטוח. יש לי הרגשה שניסיון הגירה שלך עשוי להסתיים בחזרה ארצה עם זנב בין הרגליים. אבל, בינתיים, תחסוך מאתנו קצת סבל מהקיטורים.

והערה לגבי הבידודים בגלל בדיקות חיוביות לפני הטיסה ארצה: אכן בעיה מוכרת. יש מדינות שמארחות על חשבונן, יש מקומות בהן התייר משלם הכל. וכמובן כן או לא בידוד אחרי החזרה ארצה, על חשבון החופש השנתי שלך. חפש את הסיפורים, למשל, על סיישל (שם יש חשדהשבדיקות זוייפו ואנשים נתקעו) או הסיפור מלפני שבועיים מאיסלנד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

לך לטיפול פסיכולוגי.

חוץ מההצעה הזו, שלאור מה שכתבת אני תומך בה - עם הגישה שלך אתה פוגע רק בעצמך.

לגופו של עניין, עכשיו שלא צריך בידודים למי שהתחסן במנה שלישית, לדעתי זאת הזדמנות, אלא אם יש לך משהו שמגביל אותך, תפסיק לכתוב הודעות בפורמים ותתחיל לעשות שיעורי בית.

בכל הנוגע לדאגה להתעסקות עם בידוד כפוי עקב תשובה חיובית (לא עלינו), יש ביטוח נסיעות לקורונה שלדעתי אמור לטפל בדיוק בדברים האלה.

פורסם

קבל טיפ: קנה בדיקת קורונה מהירה איתך, טוס לחו"ל ביום שאתה צריך לחזור ארצה השתמש בבדיקה.
חיובי? חפש מקום זול לגור עד שתבריא, כך הרשויות לא יודעות שאתה חיובי ויש לך זמן באותו היום לחפש מקום זול לבידוד.
שלילי? מעולה, עשה בדיקת קורונה רשמית של מדינת היעד וחזור ארצה בשלום.

*בדיקת קורונה מהירות אינן אמינות ב-100%, לכן אולי רצוי לבדוק פעמיים וגם זה לא בטוח.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)

^

רעיון טיפשי, אם המצב שלו יחמיר(יצטרך אשפוז) הוא יהיה בצרות - גם לא מבוטח יותר לקורונה בכלל(כי הביטוח עד יום העזיבה) וגם נתון לעבירה פלילית.

הביטוח מכסה אותך לתקופת הבידוד במידה ואתה קונה ביטוח מורחב, תקרא את הפוליסה ותראה -  הסכומים משתנים אבל זה בין 4000-10000 דולר פיצוי במידה ויצאת חיובי וזה אמור לכסות אותך.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
בתאריך 30.8.2021 בשעה 00:09, noknok כתב:

אגב, בקושי נתקלתי באירועים אנטישמיים/פרו-פלסטינים באירופה - הזכורים לי הם

לא הבנתי למה ברושורים פרו פלסטינים ודגלי פלסטין הם גילויי אנטישמיות בעינייך?

זכותך לתמוך בפלסטין (כמדינה, כארגון, כעם או כבודדים) או להתנגד להם אבל מישהו אחר שתומך בהם הוא בפירוש לא אנטישמי. אנטישמיות היא אולי אימאם במאלמו שקורא ליהודים צאצאים של קופים וחזירים או מישהו שתוקף יהודי רק בגלל שהלך עם תיליון מגן דוד.

לפני כמה שנים מישהו ערך ניסיון וביקש מידידיו היהודים בשוודיה להסתובב בגלוי עם סממן יהודי (אני לא זוכר אם כיפה או מגן דוד) ולתעד איך הם מותקפים. התוצאה? שיעמום מוחלט, לאיש לא היה אכפת

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 31.8.2021 בשעה 20:04, noknok כתב:

^

רעיון טיפשי, אם המצב שלו יחמיר(יצטרך אשפוז) הוא יהיה בצרות - גם לא מבוטח יותר לקורונה בכלל(כי הביטוח עד יום העזיבה) וגם נתון לעבירה פלילית.

הביטוח מכסה אותך לתקופת הבידוד במידה ואתה קונה ביטוח מורחב, תקרא את הפוליסה ותראה -  הסכומים משתנים אבל זה בין 4000-10000 דולר פיצוי במידה ויצאת חיובי וזה אמור לכסות אותך.

לא מבין למה אתה אומר טיפשי? אני אמרתי שלא ייעשה ביטוח? נתתי לו עצה איך לחסוך שלא ייתקע בבית מלון יקר בבידוד וימצא לפני מקום זול יותר.

גם עבירה פלילית זה לא, הבן אדם בדק את עצמו ולא בבדיקה רשמית, לקח אחריות ובידד את עצמו.

אני למשל סגרתי כמה ימים בבית מלון "יוקרתי" 4K-10K פיצוי לבידוד של שבוע במקרה הטוב, לא יכסה את המלון, ומי אמר שלא אהיה חיובי יותר משבוע.

שיעשה ביטוח, יחפש מקום זול, ושיתכונן מראש לכל תרחיש.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 24.8.2021 בשעה 09:21, borsood כתב:

פות״ש,

אתה מדבר על פנטזיה אבל בכלל לא ברור לי מהי. אולי תמקד על מה בדיוק אתה מפנטז...

* יכול להיות שתרצה לחגוג את הולדתו של המושיע: הכמרים השוודים תמיד עושים רושם של חמוצים. יש קהילות לותרניות בגרמניה שיהיו יותר מסבירות אורחים...

נחשפתי לסרטונים האלה לא מזמן ונזכרתי בתגובה שלך, דווקא הכמרים השבדים בסרטונים עושים רושם של מאוד חביבים ומסבירי פנים, ובהזדמנות גם רציתי לשאול אותך מאיפה אתה כל כך בטוח שדווקא בגרמניה יש קהילות לותרניות שהן יותר מסבירות אורחיים? אתה מדבר מניסיון אישי או מידע מוקדם או שזה פשוט שמועות? או שאולי פשוט רוב הישראלים פחות מכירים את שבדיה בהקשרים הללו? ודווקא כל המדינות הסקנדינביות הן מדינות לותרניות במקור(כולן כולל פינלנד),ככה שלא כל כך ברור לי למה החלטת שדווקא בגרמניה הקהילות הנוצריות יהיו יותר מכניסות אורחים משבדיה בפרט ומסקנדינביה בכלל?פשוט צפיתי בסרטונים הללו וזה גרם לי להיזכר בתגובה שלך.

פורסם
בתאריך 25.8.2021 בשעה 20:59, NEW10 כתב:

ואחת מהקבוצה שלנו סימנה לו וי לאות peace,

אולי לקח את זה כ V for Victory 

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תוכן חדש...