Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אני מתכנן להחליף את הרצועת טיימינג כפי שרשום כל 60K ואת הנוזל בלמים - כל 80K.

עוד משהו חוץ מזה? מה לגבי נוזל הגה כוח נגיד? 

האם כדאי גם להחליף שמן מסנן כמו בטיפול רגיל של 10K? למרות שעשיתי 10K לפני חצי שנה...

פורסם (נערך)

טיפול לרכב הזה צריך לבדוק בספר הרכב האם יש לבצע כל 15,000/10,000 ק"מ או שנה.

זכור לי שבלאנטיס שהיתה לנו זה היה כל 15,000 ק"מ והיא היתה משנתון 2000, טיימינג היה מוחלף ב 90K או 6 שנים- הטויוטה היתה די מקבילה ללאנטיס הזו.

ממליץ לך להשיג ספר רכב או שאם לא תצליח,תתייעץ עם מוסך מורשה טויוטה -יגידו לך מה מחליפים ובאיזו תדירות.

אם החלפת שמן ומסנן ולא עברו 15000 ק"מ או שנה,לא חושב שיש צורך להחליף שוב כרגע

חשוב להתמקד בבדיקת רצועות אביזרים (שאינן סדוקות/קרועות) ובבלמים,ככל שצריכים החלפה ולא הוחלפו. 

נוזל הגה כח- גם הוא כמו כל נוזל אחר מאבד מתכונותיו ואם לא הוחלף ב 2-3 השנים האחרונות- הייתי מחליף.

לגבי שמן גיר- אם לא הוחלף 3-4 שנים אחרונות כדאי לבצע החלפה חלקית שלו ואם יש מסנן חיצוני לגיר להחליף גם אותו כדי לשמור על הגיר.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לגבי הספר רכב אני לא דואג.

יש לי היסטוריה של הטיפולים ברכב מ2000...ככה שאני יודע איזה טיפולים יש לבצע כל כמה זמן..

איך נראות רצועות קרועות/סדוקות? אני חושב שבכל מקרה נחליף כי מה שצריך לעשות אבל מעניין לדעת...

פורסם
לפני כשעה, arik100 כתב:

איך נראות רצועות קרועות/סדוקות? אני חושב שבכל מקרה נחליף כי מה שצריך לעשות אבל מעניין לדעת...

רצועות מנוע תחליף, זה כסף קטן. אתה לא רוצה להיתקע עם רצועת הג"כ/אלטרנטור קרועה באמצע שום מקום. אני מליף אותם כל 5 שנים ללא באופן אוטומטי.

לפני 5 שעות, arik100 כתב:

למרות שעשיתי 10K לפני חצי שנה...

כן, תחליף פילטר ושמן לפי דעתי. להזיק זה לא יזיק.

את הנוזל בלמים - כל 80K.

בטוח שזה המרווח הנדרש? 80 K זה בערך 5 שנים (75K/5 שנים) וזה נשמע מרווח ארוך מידי לנוזל בלם. בדר"כ הוראת יצרן זה כל שנתיים-שלוש/30-45K.

החליף את הרצועת טיימינג כפי שרשום כל 60K

את המותחן/מותחנים.

נוזל קירור מה מצבו?

שמן גיר?

פורסם
לפני 6 שעות, colauti 9 כתב:

טיפול לרכב הזה צריך לבדוק בספר הרכב האם יש לבצע כל 15,000/10,000 ק"מ או שנה.

זכור לי שבלאנטיס שהיתה לנו זה היה כל 15,000 ק"מ והיא היתה משנתון 2000, טיימינג היה מוחלף ב 90K או 6 שנים- הטויוטה היתה די מקבילה ללאנטיס הזו.

ממליץ לך להשיג ספר רכב או שאם לא תצליח,תתייעץ עם מוסך מורשה טויוטה -יגידו לך מה מחליפים ובאיזו תדירות.

אם החלפת שמן ומסנן ולא עברו 15000 ק"מ או שנה,לא חושב שיש צורך להחליף שוב כרגע

חשוב להתמקד בבדיקת רצועות אביזרים (שאינן סדוקות/קרועות) ובבלמים,ככל שצריכים החלפה ולא הוחלפו. 

נוזל הגה כח- גם הוא כמו כל נוזל אחר מאבד מתכונותיו ואם לא הוחלף ב 2-3 השנים האחרונות- הייתי מחליף.

לגבי שמן גיר- אם לא הוחלף 3-4 שנים אחרונות כדאי לבצע החלפה חלקית שלו ואם יש מסנן חיצוני לגיר להחליף גם אותו כדי לשמור על הגיר.

אם שמן גיר לא הוחלף אף פעם/לפני הרבה יותר מדי זמן ממליץ לא לגעת כדי להימנע מהחלקות בגיר.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...