Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,

העליתי כאן לפני כמה שבועות סיכום תקופה של 7 שנים בה אני מחזיק באוריס היברידית מודל 12/2013 ועד כה עשתה עבודתה נאמנה ובצורה נהדרת,

הסיבה העיקרית שאני בכלל שוקל להחליפה היא למטרת שדרוג לרכב יותר מרווח, כרגע צפוף לנו עם 2 בוסטרים וילדים שודחפים לנו רגליים לגב תוך כדי הנסיעה :)

וכן רצון להשתדרג קצת באופן כללי.

חוץ מזה, עולה החשש מצדי באם אשאיר אותה אצלי עוד שלוש-ארבע שנים, שיהיה לי קושי למכור אותה כאשר תהיה בת 10-11 

(למרות נושא הארכת האחריות של טויוטה עד סוף השנה ה12).

אז התחלתי במסע גישושים לקראת שדרוג אפשרי של הרכב בתקציב נוסף של עד 50 א' ש"ח.

לא חייב היברידי, (נסועה ממוצעת של 11 א' בשנה) אך כן אשמח לרכב יותר מרווח, עדיפות עליונה לטויוטה/לקסוס וכן עם רמת בידוד רעשים טובה.

נתקלתי ברכב מסוג לקסוס GS250 מודל 04/2013 שנמכר דרך לקסוס סלקט אשר אחרי דין ודברים אצטרך להוסיף עוד 33 א' ש"ח להשלמת העסקה.

הרכב יד שנייה (יד ראשונה היה רכב הדגמה של לקסוס למשך כחצי שנה), יד שניה פרטי וכעת חזר אל הסלקט למכירה מחדש.

הרכב עבר 96,000 ק"מ , ללא תאונות מהותיות/החלפת חלקי מרכב (למעט החלפת טמבון קדמי ואחורי) ובוצע אצלם טיפול 90 אלף לפני כמה ימים.

הכל תקין ברכב למעט מנגנון קירוב והרחקה של ההגה- כרגע הוא עד הסוף בפנים והמנוע החשמלי מזיז את ההגה רק מעלה-מטה.

הם שלחו לי הסטורית טיפולים מלאה של הרכב, ללא תקלות , למעט טיפולים שנתיים אך כן שמתי לב שבכל טיפול שני (אחת לשנתיים) הייתה החלפת רפידות ו/או צלחות קדמיות.

אצלי באוריס כבר 7 שנים עם אותן הרפידות (ולדברי המכונאי שעבד על הרכב שלי לפני כמה שבועות יש עוד הרבה בשר לרפידות)

כך שעניין שחיקת הרפידות מרתיע.

לקסוס מבקשים כ-9% מעל המחירון המשוקלל, לאחר משא ומתן. מחיר סופי.

(ומיותר לציין שאת שלי הם רוכשים בהרבה מתחת למחירון המשוקלל).

מבחינת עלויות נלוות:

ביטוח מקיף- עוד 700 ש"ח שנתי תוספת מעל האוריס

ביטוח חובה- עוד 200 ש"ח /שנתי תוספת

דלק- יודע שההפרש יהיה מכה רצינית-  (תוספת שנתית של כ- 4,500 ש"ח עם הנסועה שלי).

טסטים ואגרות- עוד 1,100 ש"ח לשנה.

טיפולים- משיחתי עם מנהל מוסך טויוטה בו אני מטפל כיום הוא אמר שכל הטיפולים יבוצעו אצלם (אותו היבואן) וכי העלויות יהיו סד"ג של עוד כ500-600 ש"ח לכל טיפול

לעומת האוריס וכי אצלם זה אותו טיפול ואותם חלפים רק בעשרות אחוזים יותר זול ממחיר הטיפול במוסך לקסוס.

בלת"מ- בטוח יהיה אך מצד שני גם עם הרכב שלי יכול להיות לכן קשה לי להעריך את הדלתא.

האם אתם הייתם מבצעים את המהלך במקומי?

לקבל רכב מעט ישן יותר, יד שנייה (כאשר היד הראשונה הינה רכב הדגמה) אך מפנק ומהנה יותר לנהיגה?

או שמא אין כאן היגיון ?

עריכה אחרונה על ידי roie83
פורסם

במחיר של הלקסוס הזו אתה יכול לרכוש רכב מנהלים צעיר יותר ו(כנראה) יותר זול לאחזקה. 

מאזדה 6.

טויוטה אוונסיס. 

סובארו b4. 

העיסקה המוצעת יותר מידי חד צדדית לטובתם. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לא יודע כמה לקסוס תהיה מהנה לנהיגה, היא בוודאות לא קרובה לאיזה ב.מ.וו או אינפיניטי מהבחינה הזו,

מבחינת נוחות ויוקרה אני יודע שלקסוס לא פישלו שם,

אך לדעתי ההחלפה הזו ממש אבל ממש לא אמורה להתבצע עם היש חשיבות כלשהי לפ הכלכלי,

1. אולי שווה יותר לנסות למכור את הרכב שלך לבד, לפעמים זה הרבה יותר משתלם,

2. כל הרעיון ברכישת רכב היבריידי או חשמלי זה להחזיק אותו כמה שאפשר כל עוד לא עושה בעיות, כי הפלוס הכי גדול שלו זה תחזוקת בלמים זולה יותר ודלק שמתקזז עם עלות האחריות והמחיר הגבוה של הרכישה לצד התמורה שמקבלים.

שאלה, כמה עולה להחליף רפידות בלם בלקסוס?

לי זה עולה סביב ה300-400 כל שנתיים ברכב עממי, תלוי איזה רכב, כ15 שקלים בחודש, זה מפחיד?

• אהבתי 1
פורסם
Just now, wildlands2019 כתב:

לא יודע כמה לקסוס תהיה מהנה לנהיגה, היא בוודאות לא קרובה לאיזה ב.מ.וו או אינפיניטי מהבחינה הזו,

מבחינת נוחות ויוקרה אני יודע שלקסוס לא פישלו שם,

אך לדעתי ההחלפה הזו ממש אבל ממש לא אמורה להתבצע עם היש חשיבות כלשהי לפ הכלכלי,

1. אולי שווה יותר לנסות למכור את הרכב שלך לבד, לפעמים זה הרבה יותר משתלם,

2. כל הרעיון ברכישת רכב היבריידי או חשמלי זה להחזיק אותו כמה שאפשר כל עוד לא עושה בעיות, כי הפלוס הכי גדול שלו זה תחזוקת בלמים זולה יותר ודלק שמתקזז עם עלות האחריות והמחיר הגבוה של הרכישה לצד התמורה שמקבלים.

שאלה, כמה עולה להחליף רפידות בלם בלקסוס?

לי זה עולה סביב ה300-400 כל שנתיים ברכב עממי, תלוי איזה רכב, כ15 שקלים בחודש, זה מפחיד?

היי, תודה על ההתייחסות. מסכים איתך לגבי סעיפים 1 ו- 2. אנסה למכור גם דרך יד 2 אך הם לא יכולים לשמור אותו עבורי למשך יותר משבוע.

לעניין הרפידות- הערכת מחיר שלהם זה 800-1,200 ש"ח לזוג רפידות (תלוי אם זה עם/בלי צלחות או איך שלא קוראים לזה...)

פורסם

הייתי מחפש לקסוס מפרטי, קונה במחיר הוגן לשני הצדדים, ומוכר את האוריס שלי בלי טובות מאף אחד.

העסקה המוצעת לך היא מאוד חד צדדית לרעתך. 

• אהבתי 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 58 דקות, roie83 כתב:

היי, תודה על ההתייחסות. מסכים איתך לגבי סעיפים 1 ו- 2. אנסה למכור גם דרך יד 2 אך הם לא יכולים לשמור אותו עבורי למשך יותר משבוע.

ממש טריק מכירות,"תסגור מהר לפני שייגמר".

לא יהיה אז לא יהיה,תמצא אחת אחרת.

תמכור את הרכב שלך לבד,תבוא אליהם עם מזומן ותראה איך גם המחיר יירד.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

העסקה לא נשמעת אטרקטיבית לדעתי. 

אם אתה מעוניין להחליף תעשה זאת, אבל על פניו אין לך מה לחשוש ממכירה עתידית של הרכב שלך לדעתי, בסופו של דבר מדובר בדגם מבוקש ובטח אם אתה לא נוסע הרבה מעל הממוצע הוא יתבלט בקרב רכבים דומים עם עבר ליסינג וכ׳ו. 

במידה ואתה כן מעוניין להחליף הייתי מוכר את הרכב שלך ביד 2, מנסיון לפני מספר חודשים עזרתי למכור אאוריס הייבריד מעט חדשה משלך אך עם עבר מעט בעייתי של תאונה עם ירידת ערך נמוכה, בכל מקרה הרכב נמכר תוך שבוע וקצת מפרסומו במחירון פחות או יותר. 

גם את הלקסוס לא הייתי רוכש בהכרח דרך החברה, וגם אם כן אל תלחץ ממה שאומרים לך סוכני המכירות, הרכב שמוצע לך לא נשמע כמו מציאה, במקרה הגרוע ביותר יבוא רכב אחר גם אם זה יקח חודש נוסף בו תצטרך לשכור רכב גישור. 

בהצלחה!

• אהבתי 2
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

היי, מעדכן על השינוי שנעשה

רכשתי לבסוף את הלקסוס GS250 מודל 2013 עם 96,000 ק"מ.

הלקסוס נרכשה כאמור מלקסוס סלקט אשר לאחר דין ודברים מולם עשו עוד מאמץ גם במחיר וגם הסכימו לבצע על חשבונם את ההחלפה של מנגנון המנוע החשמלי של ההגה

(תחילה טענו שהעלות כולל עבודה עומדת על כ13 א' ש"ח והציעו כפשרה לסגירת העסקה שאשלם "רק" 4 אלף על התיקון, וטענו שזה אפילו לא העלות שלהם על החלק עצמו...

והם ימסרו לי את הרכב לאחר החלפת החלק), כמובן שסירבתי ומסרתי להם שאני יורד מהעסקה.

לאחר זמן מה חזר אליי לאחר בדיקה מול המנכ"ל, מסרו כי קיבלו אישור לבצע את תיקון החלק על חשבונם

וכן אף יוסיפו לי אחריות יצרן מלאה על כל הרכב למעט על ריפודים ופלסטיקה,  ל12 חודשים קדימה, במקום אחריות רק על מנוע וגיר כפי שהוצע תחילה.

קיבלתי ספר טיפולים מלא, היסטוריה מלאה במוסכי לקסוס (בוצע לאחרונה טיפול 90 א' , רפידות, צלחות, החלפת מצבר ועוד)

צירפתי כאן את קובץ הטיפול וכן ראיתי שגם הצמיגים ברכב צמיגים חדשים יחסית בני כמה חודשים לפי תאריך הייצור המוטבע עליהם (2020)

את הרכב שלי מכרתי לבסוף לטויוטה סלקט וקיבלתי לבסוף הצעה "משופרת", 3 אלף ש"ח מתחת למחירון של  לוי יצחק.

תוצאות הבדיקה שלהם על הרכב שלי הייתה: 4 צמיגים יבשים, מצבר בן 4 ודרוש בהחלפה,  טמבון וכנף שמאל שהוחלפו

(הוחלף מקורי אצלם בטויוטה ב2014 לאחר שפשוף בחנייה) ואיתרו לי איזה שפשוף/מעיכה קטנה בסף דלת שמאל אחורית.

הם ביצעו העברה בנקאית והסיעו אותי לסוכנות לקסוס להשלמת התשלום ורכישת הרכב.

(שירות מעולה של חברת דנאל מוטורס - הנהג שלהם אפילו נכנס איתי פנימה ובדק שאני אכן מקבל את הרכב היום ושלא חלילה אהיה ללא רכב לחזור הביתה :))

אני יודע שמכירה דרך יד 2 הייתה מניבה לי תיאורטית עוד 3 עד 5 אלף ש"ח, אך האמת שעייפתי מעשרות טלפונים של אנשים הזויים בשעות לא שעות והצעות

"שאם אוריד 5 אלף אני מקבל היום מזומן".. עניין הנוחות בקבלת מפתח תמורת מפתח ניצח כאן, בייחוד בזמן הסגר.

הרכב עצמו חלומי ולא פחות ובאמת שאין מה להשוות לאוריס חוץ מעניין הנסיעה השקטה בתוך העיר לאור ההנעה ההיברידית.

הנוחות כאן פשוט עילאית- חימום, קירור ו3 מצבי זכרונות למושבים שמזיזים את המראות, מושבים וההגה בהתאם לזכרון,

2 שלטי נוחות שכל אחד משויך לכפתור זכרון (אם אשתי לדוגמא מתקרבת לאוטו עם השלט שלה ההגה והכיסא זזים לפי מה שהיא קבעה לעצמה), 

חיישני גשם שמתחילים לעבוד לבד, אורות אוטומטיים, וילון אחורי חשמלי,ריפודי עור במצב כמעט מושלם ללא שפשופים או קרעים,

12 רמקולים מעולים, וגולת הכותרת מבחינתי ברכב בידוד רעשים - פשוט כיף, הרכב אטום ועם רכות עילאית על הכביש.

יש אמנם מעט רעשי כביש זה כי הצמיגים של יצרן סיני עלום שם (toledo tl1000) , אבל הם דיי חדשים, כך שזה קצת מבאס להחליף עכשיו לא?

עלויות ביטוחים - תוספת של 474 ש"ח לשנה על המקיף - סה"כ 2,174 ש"ח לשנה לכל נהג מעל גיל 35,  כולל ביטוח פגושים, מראות ופנסים  

(שבוע הבא אני מתקין מוביליי והמחיר יירד ל1,957 ש"ח לשנה) ועל החובה הייתה תוספת של 198 ש"ח (יירד ל-124 ש"ח אחרי שאתקין את המוביליי).

לא כזה נורא, טיפולים יבוצעו במוסך טויוטה, לאחר בירור מול היבואן יש אישור כמובן וזה לא ייפגע באחריות ברכב.

מצורפות תמונות :)

טיפולים לקסוס.JPG

InkedIMG-20210107-WA0028_LI.jpg

IMG-20210107-WA0032.jpg

IMG-20210107-WA0031.jpg

IMG-20210107-WA0029.jpg

עריכה אחרונה על ידי roie83
  • אהבתי 3
פורסם

מרשים, תתחדש. 

הרכב הבא שלי אחרי אוריס יהיה בהחלט לקסוס. רציתי לפני, אבל עליות מעט גבוהות מבחינתי, דחו את הרכישה לפעם אחרת. 

בארצות הברית נהגנו הרבה על לקסוס, כי זה רכב שהם אוהבים. (בפלורידה כל רכב שלישי/רביעי לוקסוס)

פורסם

היי, תודה רבה :)

השדרוג זה שמיים וארץ

חבר טוב שלי מפלורידה נוסע על gs350, נגמר לו הליס לפני כמה חודשים והוא החליף לוולו s90

מאז הוא לא מספיק לקטר שהוא עשה טעות והוא רוצה למצוא ליס חדש חזרה ללקסוס GS.

פורסם
לפני שעתיים, roie83 כתב:

יש אמנם מעט רעשי כביש זה כי הצמיגים של יצרן סיני עלום שם (toledo tl1000) , אבל הם דיי חדשים, כך שזה קצת מבאס להחליף עכשיו לא?

קנית רכב בסכום גבוה, רכב מפואר, למה לנהוג על צמיגים שהם עלומי שם? תחליף ועוד איך!

בזמנו (2011) שרכשתי את הרכב שלי, היו צמיגים שהותקנו שבוע לפני, טריים, של GOORIDE או לינגלונג או שקר כלשהו.

הדבר הראשון (והיחידי) שעשיתי במסגרת יישור הקו היה להחליף לצמיגים נורמליים (קונטי') והיה הבדל גם בנוחות וגם ברעש ואני בטוח שגם בצריכת הדלק.

בכל אופן, סע בזהירות ותתחדש!

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 דקות, dotan123 כתב:

קנית רכב בסכום גבוה, רכב מפואר, למה לנהוג על צמיגים שהם עלומי שם? תחליף ועוד איך!

בזמנו (2011) שרכשתי את הרכב שלי, היו צמיגים שהותקנו שבוע לפני, טריים, של GOORIDE או לינגלונג או שקר כלשהו.

הדבר הראשון (והיחידי) שעשיתי במסגרת יישור הקו היה להחליף לצמיגים נורמליים (קונטי') והיה הבדל גם בנוחות וגם ברעש ואני בטוח שגם בצריכת הדלק.

בכל אופן, סע בזהירות ותתחדש!

תודה חבר, התחלתי לבדוק על צמיגים מומלצים. כנראה אחליף לגודייר

פורסם
לפני 3 דקות, roie83 כתב:

כנראה אחליף לגודייר

רק תבחין לאיזה GOODYEAR. יש טורקי ויש ויש גרמני והם שונים לחלוטין. הנושא די טחון בפורום.

• תוכן חדש...