Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת נוזל בלמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מה עושים כשצריך להחליף נוזל בלמים? 

אמנם אני מטפל ברכב לבד, אבל נוזל בלמים זה גדול עלי. במוסכים ששאלתי אומרים שלא מחליפים אלא אם יש בעיה. אני יודע שהנוזל סופח לחות ושאר מריעין בישין ולכן כן מומלץ להחליף.

מה עושים? אם להחליף - האם להחליף לבד בהדרכת אחד מהכנופיה או ללכת למוסך?

תודה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 14 דקות, roeibf כתב:

במוסכים ששאלתי אומרים שלא מחליפים אלא אם יש בעיה. אני יודע שהנוזל סופח לחות ושאר מריעין בישין ולכן כן מומלץ להחליף.

...ואתה צודק לחלוטין!

בהנחה שהרכב שלך סטנדרטי, הוא משתמש בנוזל בתקן DOT4, ואכן סופח לחות.

זה בפרוש כן הכרחי להחליף נוזל (רוב היצרנים דורשים זאת אחת לשנתיים-שלוש אאל"ט) - ממליץ להחליף מוסך אם זו התשובה שנתנו לך במוסכים שלך...

• רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)

וכמה זה אמור לעלות? או כמה זה מסובך/מסוכן לעשות לבד?

עריכה אחרונה על ידי roeibf

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם (נערך)

נוזל בלמים מחליפים, והדרך הנכונה היא לבצע החלפה מכל הגלגלים ולא רק מהמיכל. מוסך שלא מבצע זאת לא עושה זאת נכון, ועדיף לברר לפני כיצד הם מבצעים את ההחלפה או לפחות לוודא שמחליפים אותו כהלכה.

יש אפשרות להחליף בשיטה הישנה, ויש אפשרות להחליף עם שיטה יותר חדשנית, משאבת וואקום ששואבת את הנוזל הישן מהגלגלים תוך כדי מילוי חדש.

משום שמדובר בבלמים ומערכת בטיחותית שכדאי מאוד שבעל מקצוע מנוסה יטפל בה, לא הייתי ממליץ להתעסק ללא הידע והניסיון, לכן אינני ממליץ לבצע טיפולים במערכות בטיחות ברכב לבד.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, roeibf כתב:

וכמה זה אמור לעלות? או כמה זה מסובך/מסוכן לעשות לבד?

בדר"כ צריך פחות מליטר נוזל DOT 4. עולה 20-40 ש"ח. לדוגמא: https://www.autostore.co.il/?s=dot+4

מחליפים כל שנתיים או 30K לרוב, ובישראל רוב המוסכים המורשים לא מבצעים זאת כנדרש.

תוסיף עלות עבודה למכונאי ותקבל עלות מלאה.

על אף שגם אני מטפל באופן אישי ברכבי, שמדובר על דברים הקשורים להיגוי/בלימה אני נותן למכונאי מוסמך שיבצע את זה. אל תעשה את זה לבד

עריכה אחרונה על ידי dotan123
פורסם

אני חושה שההסיבה שלא מבצעים את זה כל כך זה כי הסיבה העיקרית שמחליפים זה שכדי שלא יכנס לחות שתוריד את טמפרטורת הרתיחה של הנוזל (כמובן שרתיחה זה רע מאוד).

מעשית, גם אם היא תרד מאוד, הרכב שלך בשימוש יום יומי כנראה בחיים לא יגיע לאזור הרתיחה אלא אם כן אתה במסלול מירוצים או תנאים מאוד קיצונים.

כמובן שאם אפילו המורשה לא עושה תהיה בטוח שכמעט אף אחד לא עושה, ועוד לא יצא לי לראות אנשים שרותח להם הנוזל בארץ (ומניסיון שלי גם יסתכלו עליך במבט הזוי אם תבקש לרוקן את כל המערכת ולא רק את המיכל ויטענו שלא צריך).

אבל יש עוד צדדים לזה וזה הגנה נגד קורוזיה שלאט לאט נעלמת, צמיגות שיכולה לשחק עם הזמן ולהזיק למערכות כמו abs, העניין של what if ושקט נפשי.

דעה אישית שלי (אבל בחירה שלך) זה ששנתיים זה באמת קצת מוגזם כי הנקודת רתיחה פחות מעניינת אותי אלה הקורוזיה והצמיגות. ובכל זאת להחליף לפחות כל 4-5 שנים.

אם תבחר להחליף זה משהו שלא כל כך קשה לבצע לבד רק צריך זמן כפפות וראצט עם בוקסות בהחלפה מלאה (ועוד בן אדם לעזור יהיה נחמד).

חצי ליטר לא יספיק כי לרוב הקיבולת המלאה של מערכת היא 800-1000 מיליליטר אז ממליץ לקנות ליטר ואם כבר להשתדרג ל5.1 אם לאוטו שלך מומלץ 3/4 (הם תואמים והטמפרטורת רתיחה שלו גבוה יותר זה רק עדכון לתקן ישן, רק לא לקנות 5 רגיל).

תסתכל ביוטיוב איך עושים את זה כי אם אתה עושה לא נכון אתה יכול להכניס אוויר למערכת שיגרום לברקסים לא לעבוד עד שתרוקן אותם (לא משהו שיתפוס אותך בהפתעה אתה תרגיש בדוושת הבלם אם יש אוויר עוד לפני נסיעה).

אם בכל מקרה תבחר מוסך תנסה למצוא אחד שמסכים לעשות את כל המערכת ולא סתם מהמיכל ומציע לך להביא את הנוזל 5.1 בעצמך.

בהצלחה :)

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 17 דקות, Shab00 כתב:

מעשית, גם אם היא תרד מאוד, הרכב שלך בשימוש יום יומי כנראה בחיים לא יגיע לאזור הרתיחה אלא אם כן אתה במסלול מירוצים או תנאים מאוד קיצונים.

הגבתי לך בשרשור השני, זה פשוט לא נכון, ולא משנה כמה פעמים תחזור על זה.

באיזור הררי, קל מאוד להרתיח נוזל בלם ישן וזה קורה לאנשים בפועל.

• אהבתי 2

יום טוב גם לך

פורסם
Just now, Igalz כתב:

הגבתי לך בשרשור השני, זה פשוט לא נכון, ולא משנה כמה פעמים תחזור על זה.

באיזור הררי, קל מאוד להרתיח נוזל בלם ישן וזה קורה לאנשים בפועל.

כמו שאמרתי מקודם זה כן אפשרי.

אם אתה יורד את ירושלים רק עם ברקסים בלי בלימת מנוע בכלל אולי זה יקרה אם הוא סופר ישן ונהג שמגזים עם הברקס.

נוזל בן 2-3 בטוח לא ירתח מירידה כזאת... ובגלל זה אמרתי שלדעתי כל 4-5 שנים זה סביר.

למרות שאני יכול להעיד מהאוטו הקודם של אמא שלי (גטס) שלעולם לא הוחלף לו החלפה מלאה של נוזל והוא היה בן 13-14 שהוא עשה את ירושלים ואילת בכיף.

פורסם (נערך)

אני אספר לך סיפור.

קרה לפני שבועיים.

נכנסתי עם הרכב למוסך מורשה של היבואן לצורך טיפול שגרתי. 

חלק מהטיפול השגרתי הוא החלפת נוזל בלמים (הנחיה של היצרן).

שאלתי לפני האם ההחלפה מבוצעת מהכוסית בלבד או מכל הגלגלים. 

אמרו לי - מה שתרצה.

ביקשתי מכל הגלגלים.

זה לקח להם משהו כמו שעה והרבה ויכוחים כי הם לא ידעו לעשות את זה. או שידעו אבל זה לא היה משהו שגרתי אצלהם. זה בטוח.

מוסך מורשה יבואן. טיפול שעושים על פי החיית היבואן כל 24 חודשים (סוזוקי).

עריכה:

ממליץ לך לראות את הסרטון של כריספיקס על החלפת נוזל בלמים. אני די בטוח שאתה תבין מהר מאוד שזאת אחת הפעולות היותר פשוטות לביצוע לבד.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • אהבתי 1
  • מעניין 2
פורסם

כן זה לא כל כך סטנדרטי פה לי בכלל אמרו שבחיים לא עושים מכל הגלגלים🤣

ממליץ על chrisfix לכל דבר שעושים לאוטו, הוא מאוד מקצועי מסביר טוב ומראה פיזית.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Shab00 כתב:

אני חושה שההסיבה שלא מבצעים את זה כל כך זה כי הסיבה העיקרית שמחליפים זה שכדי שלא יכנס לחות שתוריד את טמפרטורת הרתיחה של הנוזל (כמובן שרתיחה זה רע מאוד).

כמובן שאם אפילו המורשה לא עושה תהיה בטוח שכמעט אף אחד לא עושה, ועוד לא יצא לי לראות אנשים שרותח להם הנוזל בארץ (ומניסיון שלי גם יסתכלו עליך במבט הזוי אם תבקש לרוקן את כל המערכת ולא רק את המיכל ויטענו שלא צריך).

אבל יש עוד צדדים לזה וזה הגנה נגד קורוזיה שלאט לאט נעלמת, צמיגות שיכולה לשחק עם הזמן ולהזיק למערכות כמו abs, העניין של what if ושקט נפשי.

דעה אישית שלי (אבל בחירה שלך) זה ששנתיים זה באמת קצת מוגזם כי הנקודת רתיחה פחות מעניינת אותי אלה הקורוזיה והצמיגות. ובכל זאת להחליף לפחות כל 4-5 שנים.

אם תבחר להחליף זה משהו שלא כל כך קשה לבצע לבד רק צריך זמן כפפות וראצט עם בוקסות בהחלפה מלאה (ועוד בן אדם לעזור יהיה נחמד).

חצי ליטר לא יספיק כי לרוב הקיבולת המלאה של מערכת היא 800-1000 מיליליטר אז ממליץ לקנות ליטר ואם כבר להשתדרג ל5.1 אם לאוטו שלך מומלץ 3/4 (הם תואמים והטמפרטורת רתיחה שלו גבוה יותר זה רק עדכון לתקן ישן, רק לא לקנות 5 רגיל).

תסתכל ביוטיוב איך עושים את זה כי אם אתה עושה לא נכון אתה יכול להכניס אוויר למערכת שיגרום לברקסים לא לעבוד עד שתרוקן אותם (לא משהו שיתפוס אותך בהפתעה אתה תרגיש בדוושת הבלם אם יש אוויר עוד לפני נסיעה).

אם בכל מקרה תבחר מוסך תנסה למצוא אחד שמסכים לעשות את כל המערכת ולא סתם מהמיכל ומציע לך להביא את הנוזל 5.1 בעצמך.

בהצלחה :)

שוב אתה טועה ומטעה אחרים בגלל הקשקושים שלך.

אפשר לשאול מה המקצוע שלך?

נראה לך שבמוסך חוששים שיכנס לחות?

מי אמר לך שנוזל בלמים לא יכול להגיע לרתיחה?.

הצעה טובה ממני, שב תלמד תכין שיעורי בית ועם הזמן אולי תוכל לענות תשובה נכונה. כל התגובות שלך בפורום שגויות מהיסוד.

נוזל בלמים 5.1 אורך החיים שלו קצר מ dot3/4.

מחליפים על פי הוראות היצרן ולא לפי מה שאתה חושב.

זה שלא היה אכפת לך מאמא שלך שנסעה 13 שנה בלי טיפול לנוזל הבלמים בוודאי שלא יהיה אכפת לך מאחרים ואתה חושב עוד שיקשיבו לך? רשלנות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אתה מבין שמחליפים אותו כל שנתיים בגלל שזה נוזל היגרוסקופי ושנכנס לחות וזה מוריד את הנקודת רתיחה נכון?

ו5.1 עם אורך חיים קצר יותר?, תוכיח לי מאיפה הבאת את השטות הזאת.

באיזה עולם נוזל עם נקודת רתיחה גבוה יותר (גם אחרי אותה כמות לחות כמו ה4) אתה צריך להחליף מהר יותר?

אתה מדבר שטויות ללא גיבוי וטוען שאני טועה

הנדסאי מכונות ובמקרה בצבא ומתעסק גם בברקסים של בלאק הוקים... כמובן שגם יצא לי ברכב שלי להחליף ברקסים ונוזלים ועוד לא מתתי או ריסקתי מסוק אז נראה לי שאני בסדר ויודע איך לעבוד...

פורסם

כמו שאמרתי, תעשה שיעורי בית.

נוזל 5.1 סופח לחות מהר מאוד, כאשר הוא חדש טמפ' הרתיחה גבוה, כאשר הוא סופח לחות טמפ' הרתיחה יורדת ולכן הנוזל יוצא מכלל שימוש.

טמפ' הרתיחה היא רק גורם אחד לבעיה, מה עם לחות שחודרת למערכת וגורמת לנזקים וסתימות?

פורסם

נוזל 5.1 כימית מורכב אותו הדבר כמו נוזל 3 או 4 ובגלל זה גם תואם אותם ולא אמור להיות הבדלים בספיגה של הלחות. אם יש לך מאמר או משהו בסגנון אני אשמח לקרוא.

אם תסתכל על נתונים של 5.1 ו4 עם 2 אחוז לחות אתה תראה שהנקודת רתיחה של ה5.1 גבוה יותר.

שאתה מחליף את הנוזל לגמרי מהמערכת דרך כל הצינורות אתה מוציא גם כל הלחות (כי היא נמצאת בנוזל) אז בגלל זה אני אומר גם שלהחליף רק במיכל זה שטויות וצריך להחליף הכל.

לפני שנייה אמרת שאין דאגה ללחות ואני מדבר שטויות אבל סבבה העיקר שקיבלת את זה שזאת כן דאגה של היצרן.

פורסם (נערך)

הנה ציטוט שלך, עם הדגש על מה שאתה אמרת, בשאלה של פותח האשכול למה לא מבצעים החלפה במוסך.

מכאן מבינים מדבריך, שבמוסך לא מבצעים החלפה כי בזמן ההחלפה יכנס לחות למערכת.

השאלה שלי היא כזאת, כי ההבנה אצלך קצת בעייתית אז הכי פשוט:

לקחתי 2 מיכלים חדשים של נוזל בלמים. אחד DOT4 והשני DOT5.1, פתחתי את הפקקים של המיכלים והשארתי אותם כך במשך נניח חצי שנה באוויר הפתוח באותם תנאים.

האם בשני המיכלים כמות אחוז הלחות בנוזל תהיה זהה?

ועוד שאלה, היכן אמרתי שאין דאגה ללחות?

אם אחוזי הלחות בנוזל גבוהה, אז נניח וטמפ' הרתיחה עדיין בטווח התקין, אבל קיימת לחות גבוהה שגורמת לקורוזיה וזאת  סיבה להחליף את הנוזל.

המצב ממש קשה אם אתה טוען שאתה הנדסאי ומטפל בכלים צבאיים עם רמת ידע כזאת.

• תוכן חדש...