Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 דקות, markb205 כתב:

אולי תסביר למה הכוונה ב"לא היו לה ברקסים" בעניין מסיעת המבחן שביצעת(?) ל 3008.

מכיר אישית 3008 בת 3 ועוד שתי 5008 בנות שנתיים (כולן 1600 בנזין). כולן עם אפס תקלות ובעלים מרוצים עד הגג. 

כותב בלי שום ציניות, 

שמח מאד בשביל לובינסקי על המידע הזה 

והלוואי ששום מכונית צרפתית לא תהיה עם תקלה והנדסת האנוש תהיה הגיונית. 

אמן 

לפני 3 דקות, wildlands2019 כתב:

ה3008 הוכיח את עצמו, עובדה,

אך תמיד יישארו כאלה ששנאת הצרפתיות יושבת להם כמו גידול בדם.

לאט לך חבר, 

לא כל ביקורת נובעת משנאה, לפעמים היא נובעת מהשכל... 

רכב אחד מוצלח ככל שיהיה, לא משנה מציאות של עשרות שנים. 

רק לפני כמה ימים ביקשתי חוות דעת על 308 sw אחרי שראיתי אותה ונדלקתי ( יש לי חולשה לסטיישנים) 

לא תאמין לאיזו רשימה של תקלות היא הגיעה והיא רק בת שלש.  ( ושלא נדבר על המחירון שלה שקרוב לאדמה) 

ועד שזה לא ישתנה לא יעזרו 3000 יחידות בשנה של 3008 ו 500 יחידות של ה 5008 ( מול כמעט עשרת אלפים יחידות של הקודיאק והאאוטלנדר יחד) המספרים לא מדויקים  אבל זה בערך מה שאני זוכר

פורסם

קרלוס טוורס בגיע לנהל את psa החל

משנת 2014, ומאותה עת הוא התחיל לחולל מהפכים בחברה הזו,

ולי יש ניסיון מדהים עם הרכבים שלהם, למרות שכרגע אין לי אחת.

פורסם

היפנים (ובפרט טויוטה) הרוויחו  את המוניטין אמינות שלהם (עם כל התקלות וריקולים). אותו דבר גם צרפתים. וזה למרות שצרפתים של היום יכולים להיות חצי יפנים (או יפנים חצי צרפתים 😁 ). יכול להיות ש-3008 אוטו מאוד אמין, אבל בינתיים לאף אחד מהמגיבים לא היה אותו נגיד 4 שנים. לכן מוקדם לדבר על אמינות. ישנו דבר שנקרא Predicted Reliability. וזה מתבסס על ניסיון קודם. כדי לשנות את המוניטין דרוש זמן.

פורסם

שאלתי ברצינות לגבי הברקסים ולא נתת לי תשובה. 

לקרוא לקודיאק רכב אמין זה כנראה נובע באמת מחוסר ידיעה. 

אאוטלנדר זה אכן סוס עבודה. אבל הוא כ"כ משעמם... 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני שעה, mikyl כתב:

היפנים (ובפרט טויוטה) הרוויחו  את המוניטין אמינות שלהם (עם כל התקלות וריקולים). אותו דבר גם צרפתים. וזה למרות שצרפתים של היום יכולים להיות חצי יפנים (או יפנים חצי צרפתים 😁 ). יכול להיות ש-3008 אוטו מאוד אמין, אבל בינתיים לאף אחד מהמגיבים לא היה אותו נגיד 4 שנים. לכן מוקדם לדבר על אמינות. ישנו דבר שנקרא Predicted Reliability. וזה מתבסס על ניסיון קודם. כדי לשנות את המוניטין דרוש זמן.

בוודאי שכן ,הרכב משווק מינואר 2017.

פורסם
לפני 3 שעות, מיכאל רדמיני כתב:

ועד שזה לא ישתנה לא יעזרו 3000 יחידות בשנה של 3008 ו 500 יחידות של ה 5008 ( מול כמעט עשרת אלפים יחידות של הקודיאק והאאוטלנדר יחד) המספרים לא מדויקים  אבל זה בערך מה שאני זוכר

3008 לא מתחרה בקודיאק אלא בקארוק ומוכרת יותר טוב מהקארוק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

"מוכרת יותר טוב" זה עניין נזיל משהו אם מסתכלים על המספרים של 2020 בישראל,

3008 מכרו 2863 רכבים

KAROQ מכרו 2739 רכבים

אפשר לומר שהם באותו המקום,

מצד שני, אם תסתכל על המותגים עצמם,

קצת קשה לומר שפיז'ו מוכרים טוב לעומת סקודה, כשפיז'ו עם 5778 רכבים לעומת 17908 של סקודה ..
אגב, באופן כללי, אין מה לעשות - הצרפתיות לא מוכרות כמו ה"גרמניות" בישראל (על הקוריאנים וחלק מהיפנים אני לא מדבר)
רנו עם 7428 רכבים...

סיטרואן עם 5901 רכבים...

משמע, סקודה לבד מכרה כמעט כמו כל השלוש האלה יחד.

אין מה לעשות, אנשים מצביעים ברגליים, 
למען הסר ספק, אין לי בעיה מיוחדת מול צרפתיות ובעברי נהגתי כמה שנים ב-306XR (מנוע 1.6) ומאוד נהניתי ולא היו לי בעיות,
אבל גם אני לא אקנה רכב צרפתי, הדגם היחיד ששקלתי היה 308GTI שחבר מכר עקב ירידה מהארץ וגם אז ויתרתי.
לא יכול להסביר את זה, אבל זה או שאתה מתחבר או שלא, ופה בישראל, כמעט ולא מתחברים לרכבים האלה,

למרות שה-3008 בסך הכל רכב דיי מגניב ומוצלח.

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

הוא התייחס לדגמים ספציפיים, אני התייחסתי לדגמים ספציפיים. 

מה זה גרמניות? פולקסווגן גם לא מוכרת מי יודע מה מבחינת כמויות.

סקודה וסיאט זה לא גרמני. זה יפה שזה נשלט על ידי VAG, זה לא גרמני. 

לא מבין למה אנשים מתעקשים לקרוא למכוניות האלו גרמניות.

לגביי המכירות:

אל תשכח שלסקודה יש דגם מייצג בקטגוריה המשפחתית האהובה בארץ (סדאן, למרות שהסקודה אוקטביה היא ליפטבק, אבל בסדר) שלפג'ו אין.

זו קטגוריה שמוכרת לא מעט. האוקטביה נמכרת הרבה לליסינג וגם בפרטי נמכרת לא רע. 

אין לפג'ו ולסיטרואן גם מתחרה מול הסקאלה שאמנם היא לא להיט מכירות לכשעצמה, אבל נראה שנמכרת יחסית לא רע לשוק הליסינג.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

קצת סטינו מנושא השרשור :-) 
אבל אני מסכים איתך שלא כל היצרנים מציגים (בארץ) דגמים מתחרים ליצרנים אחרים,

אבל כן, חל שינוי מהותי בסיאט וסקודה מאז שהן "VAG-יות" 
אז הן נמכרות ככה,
ליסינג הוא סרט אחר, את זה אפשר לראות ביונדאי וקיה וכאלה ממש טוב .. המספרים פסיכיים.

לפיז'ו היתה את ה308, שנכשלה לחלוטין בגרסת הGT, שבעיני אגב, פשוט לא פורסמה ושווקה נכון כי זה רכב מגניב ממש,
לגבי סיטרואן, אני פחות מעורה אבל נראה שהם ניסו להיות בגישת "נגביה את כל הדגמים שלנו ונראה מה יהיה" וזה קצת פגע בהם.

פולקסוואגן היתה ותהיה (בישראל) רמה אחת מעל הכלל מבחינת המיתוג והמחיר,
אני טוען שגם ברמת הגימור הם מעולים, אבל זה לא מצדיק את המחיר הגבוה בחלק מדגמיה, 
הם נמצאים איפשהוא באמצע הדרך לקראת הפרימיום.
השוק שלנו מוזר, המחירים זוועתיים, וכן, דיעות קדומות על רכבים עדיין מניעות את השוק..

עריכה אחרונה על ידי Super_T

פורסם
לפני 25 דקות, dorsht כתב:

הוא התייחס לדגמים ספציפיים, אני התייחסתי לדגמים ספציפיים. 

מה זה גרמניות? פולקסווגן גם לא מוכרת מי יודע מה מבחינת כמויות.

סקודה וסיאט זה לא גרמני. זה יפה שזה נשלט על ידי VAG, זה לא גרמני. 

לא מבין למה אנשים מתעקשים לקרוא למכוניות האלו גרמניות.

לגביי המכירות:

אל תשכח שלסקודה יש דגם מייצג בקטגוריה המשפחתית האהובה בארץ (סדאן, למרות שהסקודה אוקטביה היא ליפטבק, אבל בסדר) שלפג'ו אין.

זו קטגוריה שמוכרת לא מעט. האוקטביה נמכרת הרבה לליסינג וגם בפרטי נמכרת לא רע. 

אין לפג'ו ולסיטרואן גם מתחרה מול הסקאלה שאמנם היא לא להיט מכירות לכשעצמה, אבל נראה שנמכרת יחסית לא רע לשוק הליסינג.

סקודה וסיאט זה לא וולוו ויגואר שנשלטות ע"י קונגלומרטים מהמזרח, אבל נשארות עצמאיות בכל הנוגע לתכנון וייצור, סקודה וסיאט הן וואגיות שמכלליהן המכניים גרמנים טהורים, אפילו מדיניות המיתוג שלהן נקבעת בוולפסבורג, מבחינה זו מדובר במוצר גרמני עם פרצוף מקומי של ארץ המוצא, אבל זה הכל. ונכון קבע קודמך שהסלידה ממכוניות צרפתיות, היא לא בדיוק ענין מושכל, יותר של יכולת להתחבר או העדרה. השוק הישראלי רווי בסטיגמות על טיבן, איכותן ואמינותן, אז הרבה יותר קל לא להתחבר מאשר להיפך.

פורסם
לפני 16 דקות, רועי5 כתב:

ונכון קבע קודמך שהסלידה ממכוניות צרפתיות, היא לא בדיוק ענין מושכל, יותר של יכולת להתחבר או העדרה. השוק הישראלי רווי בסטיגמות על טיבן, איכותן ואמינותן, אז הרבה יותר קל לא להתחבר מאשר להיפך.

וזו בדיוק הבעיה. קיבעון, סטיגמות וכו'. 

יש מכוניות צרפתיות נהדרות לצד מכוניות יפניות וקוריאניות שסובלות מבעיות כאלו ואחרות, חמורות יותר או פחות.

ועדיין, אם תשאל את הישראלי הממוצע, הוא יגיד לך ש"צרפתי זה זבל" ו"יפני וקוריאני זה אמין".

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, mikyl כתב:

יש לך 3008 כבר 4 שנים?

לי יש את הרכב כמעט שלוש שנים,לרבים בקבוצה הישראלית והבריטית שאני חבר בהן יש רכבים מודל 2017 ולכן הרכבים בני ארבע..

לפני 6 שעות, Super_T כתב:

"מוכרת יותר טוב" זה עניין נזיל משהו אם מסתכלים על המספרים של 2020 בישראל,

3008 מכרו 2863 רכבים

KAROQ מכרו 2739 רכבים

אפשר לומר שהם באותו המקום,

מצד שני, אם תסתכל על המותגים עצמם,

קצת קשה לומר שפיז'ו מוכרים טוב לעומת סקודה, כשפיז'ו עם 5778 רכבים לעומת 17908 של סקודה ..
אגב, באופן כללי, אין מה לעשות - הצרפתיות לא מוכרות כמו ה"גרמניות" בישראל (על הקוריאנים וחלק מהיפנים אני לא מדבר)
רנו עם 7428 רכבים...

סיטרואן עם 5901 רכבים...

משמע, סקודה לבד מכרה כמעט כמו כל השלוש האלה יחד.

אין מה לעשות, אנשים מצביעים ברגליים, 
למען הסר ספק, אין לי בעיה מיוחדת מול צרפתיות ובעברי נהגתי כמה שנים ב-306XR (מנוע 1.6) ומאוד נהניתי ולא היו לי בעיות,
אבל גם אני לא אקנה רכב צרפתי, הדגם היחיד ששקלתי היה 308GTI שחבר מכר עקב ירידה מהארץ וגם אז ויתרתי.
לא יכול להסביר את זה, אבל זה או שאתה מתחבר או שלא, ופה בישראל, כמעט ולא מתחברים לרכבים האלה,

למרות שה-3008 בסך הכל רכב דיי מגניב ומוצלח.

דווקא פיגו מוכרים בארץ יותר רכבים מפולקסווגן,אבל מה הקשר בכלל בין הכמויות של המכירות לאיכותו של הדגם או המותג?!.

עריכה אחרונה על ידי ronrcz
פורסם

בעיני לפחות, יש קשר הדוק בין הכמויות לאיכות,
BMW לא ימכרו כמו קיה,
VW לא ימכרו כמו יונדאי.
אתה לא מסכים? 🙂

• תוכן חדש...