Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מאוד אוהב את הטיגואן בגלל הסיבות שציינת (מרווח, איכותי ונעים מאוד לשימוש). 

סביר להניח שהיה לי אחד כזה אם המחיר שלו לא היה תלוש מהמציאות. 

אני ממש לא בטוח לגבי הגיר הרטוב בדגם ה 1.5 ליטר. לא מצאתי שום אישור לזה. 

אז אם הגיר רטוב והמחיר לא מרתיע אותך - מצאת רכב מתאים וראוי בהחלט. עם התפשרות גדולה בנושא עלויות אחזקה.

עלות הטיפולים שנמסרה לך גבוהה בכ 40 אחוז ממה שאני משלם על הספורטאז', אתה מתכנן להחזיק ברכב הרבה אחרי תום האחריות וכל תיקון / חלק יהיה יקר. אתה מתפשר על נושא הדלק - אומנם הרכב חסכוני יחסית לבנזין, אבל זה לא מה שחיפשת. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

בדיוק קראתי מבחן ב"אוטו" לטיגואן ,לא מאד מחמיא,ואני עוד עדין,אין שום סיבה לקחת רכב כזה בינוני עם אמינות בסימן שאלה גדול ושירות של יבואן גרוע.

פורסם

בין הרכבים שאצלי על הכוונת מחיר של טיגואן נמצא באמצע. 3008 Active Pack Hdi 1.5L עולה 167K, ראב4 E-VOLVE 2X4 18 עולה 184K וטיגואן ברמת הגימור 'לייף' 175K. פרמיום של 3008 עולה 188K, ראב E-MOTION עלה 212K וטיגואן לייף פלוס 200K. אם מחיר הטיפולים מה שכתבתי, אז זה סביר, אני רגיל

מהונדה. ועם תום תקופת האחריות טיפולים במוסך ג'נרי יעלו פחות. תיקונים/חלקים זה משמעותי יותר יקר מהונדה/טויוטה? שמעתי שגם אצל צרפתיות חלקים יקרים ותיקונים מסובכים כי צריך לפרק חצי אוטו. כן, חבל שלא מייבאים 2.0 TDI. בסופו של דבר עם כל בחירה אצטרך לבוא לפשרות. נראה אחרי נסיעות מבחן.

לפני 5 שעות, ronrcz כתב:

בדיוק קראתי מבחן ב"אוטו" לטיגואן ,לא מאד מחמיא,ואני עוד עדין,אין שום סיבה לקחת רכב כזה בינוני עם אמינות בסימן שאלה גדול ושירות של יבואן גרוע.

גם אני קראתי את המיבחן. כל אחד רואה משהו רוצה  🙂 טיגואן זה SUV מספר 1 באירופה מעל 3008 והרבה מעל ראב 4.

פורסם

מתוך המבחן על הטיגואן:

"צליל המנוע אינו נעים תמיד ולפעמים בולט מדי, התגובות ללחיצה על המצערת אינן הדרגתיות לעיתים ועלולות להפריע, שילוב ההילוכים אינו תמיד זורם וחלק".

"בייחוד בעיר מפגינים בולמי הזעזועים כיול נוקשה, והטיגואן אינו מסתדר עם שיבושים בינוניים או גדולים. אלה ינטרלו תמיד חלק ממפגעי התשתית, אך פעולתם "עסוקה" ורועשת. נוחות הנסיעה ופעולת הבולמים משתפרות בכבישים הבין-עירוניים. רעשי הרוח היו בולטים מאוד, אבל היום היה סוער". 

"הטיגואן אינו נוח גם בשבילים"

"בכל הקשור ליכולת הדינמית, גם התנהלותו של הטיגואן מאופיינת באותה סולידיות פולקסווגנית. להגה משקל קל מדי, אבל תגובות הרכב להפנייתו מדודות. הרכב יכולת לצלוח כבישים מפותלים באופן מהיר, בטוח וצפוי. הוא אינו מהנה בנהיגה כזו, וגם כוח המנוע עלול לגבור במקרים מסוימים על אחיזת הצמיגים הקדמיים בפניות (במשטחים חלקים נשמעים גם נקישות מהמתלים), אבל הכל נעשה ומבוצע כמו שצריך. בקרת היציבות מעט פעלתנית מדי אבל מעודנת. הבלמים איבדו מיכולתם לאחר עומס ממושך". 

וכמובן שכל זה עטוף עם האמינות הבעייתית של פולקסווגן והשירות העוד יותר בעייתי.

על עיצוב אפשר להתווכח,על כל זה ,לא,ואין קשר בין הכמות שנמכר רכב לבין איכותו.

שיהיה בהצלחה.

פורסם (נערך)

עם כל הכבוד ל"אוטו" יש עוד מקורות. למשל:

ציטוט

Suspension and ride comfort

By family SUV standards, the Tiguan rides very well indeed. It smooths over bigger imperfections, such as speed bumps, better than the BMW X1 and the unsettled Jaguar E-Pace, yet its suspension is still firm enough to stop the body from bouncing up and down too much along undulating roads.

Patched up roads and broken Tarmac can unsettle the Tiguan a little – especially if you choose a version with big alloy wheels (R-Line cars get massive 20in alloys) – but compared with most key rivals the Tiguan is comfortable – only the Volvo XC40 and Range Rover Evoque feel more plush, although the Skoda Karoq runs it close. If you want a more settled ride, you'll need to choose something with a lower centre of gravity, such as the Golf.

https://www.whatcar.com/volkswagen/tiguan/estate/review/n17357/on-the-road

ציטוט

As expected, then, this is a very sharp and tidy car to drive. Much of the praise must go to that MQB architecture, which is shared with an abundance of cars across the whole VW Group. Golf, A3, Octavia, TT… they’re all precise, pleasing cars to drive, and the Tiguan is no different.

https://www.topgear.com/car-reviews/volkswagen/tiguan/driving

אבל אני לא מתעקש. אהבתי טיגואן באולם, נראה איך יהיה על הכביש. בקשר לאמינות היתי רוצה לשמוע את בעלי נסיון אישי, כי ככה באוויר גם על "האמינות הבעייתית" של צרפתיות אפשר למלות עמודים.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם

בתנאים של חו"ל זה לא בתנאים של ארץ,סיפור אחר לגמרי.

תקנה מה שאתה רוצה ,מנסים להמליץ לך,ולא רק אני שים לב,אתה יכול לקבל ההמלצות או לא,זאת החלטה שלך,כפי שאמרתי, בהצלחה.

פורסם

זה שנים שאני מתיחס למבחני הרכב בערבון מוגבל. 

כבר קשה לדעת מי אמין ומי ממומן או נוקם. 

אני חושב שאתה פועל נכון, מתייעץ, ניגש לראות את הרכבים שעלו לגמר ולא מוותר על נסיעת מבחן. 

אני חושב ש 3008 דיזל (רצוי פרימיום, אם כבר הגעת לסכומים של טיגואן וראב4) הוא הרכב הנכון בשבילך. 

הייתי בודק גם c5 שיין פאק שיהיה מאובזר, נוח ובעל תא מטען ענק שניתן להגדיל ע"י הזזת מושבים בשורה 2. ומגיע עם 5 שנות אחריות. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אני מקשיב לכל ההמלצות. טיגואן נכנס לתמונה אחרי שראיתי אותו בעולם תצוגה. חיצונית (פחות חשוב) וסידור פנימי (מאוד חשוב) הוא הכי מתאים לי. אם זה היה רכב מעבודה על חשבון הברון כבר הייתי לוקח. אבל מכיוון שזה על חשבוני אני ממשיך לבדוק. 3008 דיזל בהחלט ברשימה, אפילו קיבלתי הצעת מחיר למרות שלא ביקשתי. אין מה להסתיר, מפריעים לי דברים שאני שומעה על אמינות ועלות התיקונים של רכב צרפתי, במיוחד מבעלי מיקצוע. מצד שני דיברתי היום עם חבר שיש לו ראב 4. מבסוט עד הגג, לפי דבריו יקר בקניה זול בתחזוקה, מאוד נוח בנסיעה. דרך אגב גם המליץ על 3008 וקיה סלטוס.

פורסם

לא מבין איך הסלטוס עולה בקנה אחד עם ראב 4, 3008 וטיגואן, אבל שיהיה.

לגביי צרפתיות - את מי שאלת? אנשים שקנו פעם איזו רנו מגאן I (כן, אני יודע שאין קשר בין רנו ל-PSA) ב-2000₪ ואחר כך בוכים שהלך מנוע (או משהו בסגנון)? או ששאלת מישהו שבאמת החזיק רכב כזה או רכב עם מכלולים דומים\זהים של קונצרן PSA? יש הבדל.

חלק ניכר מהאנשים תקועים בסטיגמות ולא יודעים על מה הם מדברים בכלל, כי הם שמעו מהשכן, כי הם שמעו ששמים גיר שמתקלקל ב-100 אלף ק"מ, שהרכב לא מתאים לאקלים בארץ או כל מיני דברים מוזרים שיצא לי לקרוא ולשמוע על צרפתיות שאין לי מושג מאיפה אנשים ממציאים או שומעים.

חלק מבעלי המקצוע, מהניסיון שלי, תקועים עדיין עם כל מיני סטיגמות מוזרות שלא רלוונטיות להיום. לא כולם כמובן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אפשר להתחיל מ"המלצות על רכבים" של מידרג על סמך פניה ל-100 מוסכים:

ציטוט

המוסכים נשאלו על רכבים ממודל 2012 היות ואלו רכבים שזמן ההימצאות שלהם על הכביש מספיק כדי לגבש דעה מקצועית לגביהם. הרכבים ששאלנו עליהם הם רכבים פרטיים...

59% מבעלי המוסכים שהשתתפו בדירוג המליצו על טויוטה כיצרן הרכב האמין ביותר בעדיפות הראשונה...

בעדיפות השנייה נבחרה מאזדה כיצרן האמין על ידי 22% מהמוסכים, ובעדיפות השלישית היצרן האמין הוא יונדאי, שנבחר על ידי 34% מהמוסכים...

זהירות: רכבים צרפתיים

שאלנו את בעלי המוסכים לאיזה רכב לא כדאי להתקרב, כלומר –  איזו ארץ מייצרת את הרכב הכי פחות אמין, מבלה הרבה במוסך ונוטה להתקלקל. 65% מהמוסכים ציינו כי יצרניות הרכב הצרפתיות: פיג'ו, סיטרואן ורנו לא אמינות, כי הרכבים שלהן נוטים להתקלקל בתדירות גבוהה וכי עלות החלקים שלהן גבוהה. לבעלי המוסכים היה הרבה מה להגיד על הרכבים הללו, והנה חלק מהדברים שאמרו לנו:

יש שם גם התבתויות הרבה יותר חריפות, כמו:

ציטוט

לא להתקרב לצרפתיות. רנו, פיג'ו סיטרואן. רכבים עם הרבה תקלות, וירידת ערך מטורפת. פשוט רכב לא אמין. זה נכון גם לגבי הרכבים החדשים, הפרסומת שלהם היא רכב שלא רואה מוסך, שמענו, הם לא יוצאים מהמוסך אולי.

https://www.midrag.co.il/content/product/97  

יכול להסיף לזה גם ניסיון אישי עם ברלינגו 2019 בעבודה. רכב אצלינו שנה וחצי, 30K וכבר מספר פעמים חזר לחברה. אני מבין שרכבים דפוקים יכולים להיות אצל כולם, אבל אימונה זה לא מוסיף.

פורסם (נערך)

כן, רק לפי התגובות אפשר להבין "זה זבל" וכו', בהחלט משכנע.

רוצה לשכנע אותי? תן לי סיבות למה זה זבל. מה הסיפור, מה כל כך גרוע, אילו חלקים נוטים להיכשל ולמה.

סתם להגיד "זה זבל" מבחינתי זה בדיוק הסטיגמה. להגיד שזה זבל.

אני מצטער להגיד, אבל משפטים כמו: "ברור שהיאריס הכי טובה. מבחינת אמינות. מבחינת הכל! היא גם יקרה יותר."

הכי טובה? ממש אבל ממש לא משכנעים אותי, בייחוד אחרי שנהגתי ונסעתי ביאריס יותר מפעם אחת.

רכב מאוד בינוני בעיניי, שנהנה בארץ משם טוב רק בגלל הסמל שיש לו ובגלל שהוא חסכוני ואמין. רכב בלי שום ערך מוסף.

הדור הקודם של היאריס היה מיושן להחריד ביחס לכל המתחרות בקטגוריה. הדור הנוכחי השתפר ועדיין זה לא ברמה של ה-208.

וגם: "יאריס במקום הראשון כמובן! אחרי זה הגטס ואחרי זה הגולף."  

אוקיי, יאריס וגטס סופר מיני. מה הגולף קשורה?

"רנו מגאן. היא פשוט זוועה - אסור לגעת בה. כשאני מסתכל מהצד שלי בתור בעל מקצוע יש לו ימבה של תקלות. המנורות שלו הולכות בתדירות כמו לחמניות."

וואו! מנורות נשרפות, איזה אסון!

"גולף הוא פולסקווגן - אני אישית לא אוהב אותם בגלל החלקים היקרים שלהם והבעיות שיש להם. אוואו הוא אוטו טוב למרות שהוא קוראיני. הוא באמת סביר וושווה את הכסף שלו. הנוחות שלו והגימור טובים!" 

איך אפשר להשוות גולף לאבאו? גם לא אותה קטגוריה וגם לא אותה רמה. האבאו מכונית מזעזעת.

תשאל בערך כל בן אדם שאתה מכיר, לא מכיר בן אדם אחד שיענה לך שהוא מעדיף אבאו במקום גולף.

מעבר לעובדה שאני לא מכיר את האתר ולא שמעתי עליו מימיי, אני מתקשה להתחבר למה שאומרים שם מהרבה סיבות - בעיקר הרבה תלונות שנראות יותר כמו סטיגמות ובלי להסביר באמת מה שורש הבעיה ומה כל כך לא בסדר.

ללא קשר לכתבה - מתקבלת תחושה שלחלק מהמכונאים, הצרפתיות קצת יותר מסובכות מהטכנולוגיה הפרה היסטורית שיש בחלק מהמכוניות מהמזרח, אז הם מאשימים את המכוניות במקום ללמוד. אני מסכים שיש דבר שנעשו בצורה טיפשית (החלפת נורות במגאן II למשל), אני לא בא להגיד שהצרפתים מושלמים.

אגב, אם הצרפתיות כל כך זבל, למה טויוטה עושה שת"פ עם PSA ומוכרת גרסת Rebadged של הברלינגו ושל הג'אמפי? 🤔

ועוד משהו - מה כתבה משנת 2012 רלוונטית לרכבים מ-2020? רכבים אחרים לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מרוב הזעם לא הבנת על מה מדובר 😄 השאלה שחזרה על עצמה פעם אחר פעם היא איזה רכב/יצרן יותר אמין. יותר אמין ולא יותר טוב. אתה מבין את ההבדל? רכב יכול להיות נוח, מעולה בנהיגה, אבל כל שני וחמישי לבקר במוסך. למישהו זה לא אכפת וזה לגיטימי. אבל זה לא רכב אמין. הכתבה היא על אמינות ולא איזה רכב יותר טוב.

בקשר לאתר- זה לא אתר רכב. הוא נותן המלצות על בעלי מיקצוע שונים. השתמשתי בו מספר פעמים ותמיד נשארתי מרוצה. במקרה הזה מדובר על משאל של 100 מוסכים עם הרבה המלצות חיוביות ודירוג גבוה. ומאיפה לקחתה שכתבה מ2012? פשות השתמשו במכוניות שנמצאות מספיק זמן על הכביש.

ציטוט

מדוע התמקדנו בהמלצות על רכבים משנת 2012?

יש צורך לתת לרכב להתיישן קצת לפני שמישהו יוכל לחוות עליו דעה. הפרספקטיבה של הזמן היא קריטית בכדי לקבוע איזה רכב אמין יותר. ובכל זאת, מדוע דווקא שנת 2012? 

בחרנו בתקופת זמן מספיקה כדי לגלות תקלות משמעותיות בדגמי הרכבים ולקבוע איזה רכב הוא האמין ביותר, ועם זאת לא ארוכה מדי כדי להפוך את הרכבים האלו ללא – רלוונטיים.

עם זאת, ההמלצות תקפות גם עבור רכבים מדגמים מוקדמים יותר, אם מזמן ייצור המכונית ועד ל – 2012 לא נעשו שינויים בדגם המכונית.

פורסם
לפני 16 שעות, dorsht כתב:

שאלת מישהו שבאמת החזיק רכב כזה או רכב עם מכלולים דומים\זהים של קונצרן PSA? יש הבדל.

נראה שאני צריך לצטט את עצמי.

אין שום קשר בין הפלואנס, ה-C4 וה-407 שמדברים עליהן שם לבין 3008.

פורסם
לפני 9 שעות, mikyl כתב:

אפשר להתחיל מ"המלצות על רכבים" של מידרג על סמך פניה ל-100 מוסכים:

יש שם גם התבתויות הרבה יותר חריפות, כמו:

https://www.midrag.co.il/content/product/97  

יכול להסיף לזה גם ניסיון אישי עם ברלינגו 2019 בעבודה. רכב אצלינו שנה וחצי, 30K וכבר מספר פעמים חזר לחברה. אני מבין שרכבים דפוקים יכולים להיות אצל כולם, אבל אימונה זה לא מוסיף.

לפי ההמלצות שלהם אתה צריך לקנות לנטיס כי "מאזדה לנטיס הוא רכב אמין מאד" ,אז לך חפש לנטיס.

• תוכן חדש...