Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שום מגבלת כוח במנוע 3 צילינדרים, והעדות הכי טובה לזה הוא מנוע היאריס GR החדשה שלמרות היותו משולש צילינדרים מתהדר במעל 250 כ״ס ומומנט של גיבורים.

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתקציב שאתה מדבר עליו -
Keep it simple
תחזור לפאביה עם מנוע 1400 סמ"ק, פשוט, אמין, בלי טורבו, חסכוני, סוס עבודה.
פחות חזק מהטורבו, אבל מספיק חזק כדי לעלות כל עלייה, בעיקר אם מדובר על אדם אחד ברכב.
גם בסה"כ רכב מוצלח, נוח ונעים.

יש לי כזאת שנת  2012,  6 שנים אצלי, עם 160,000 ק"מ, רק טיפולים שוטפים עד עכשיו (חמסה חמסה).
טיפולים די זולים במוסך רון - מומחה של קבוצת וולקסוואגן.
חוץ מטיפול 120 אלף, אז מחליפים טיימינג.... וזו הוצאה גדולה אבל זה רק פעם ב.....
קניתי אותה כשהיינו זוג בלי ילדים, עכשיו עם ילדה, חשבנו שנחליף אחרי 3 שנים אבל מחזיקים אותה כבר 6 שנים פשוט כי היא עושה את העבודה ואין סיבה להחליף.

• אהבתי 1
פורסם

כלומר מנוע הטורבו פחות אמין? מבחינת כוח, אין לי מושג כי לא נהגתי ברכב לעליות לירושלים 

אבל יותר קל למצוא רכב שמור 1.4 מאשר מנוע טורבו. 

שאצא לסיבוב בין מוכרים, אוכל אולי להתרשם (מעט) מאיכות הגימור, חומרים, ואולי מבחינת מנוע 

עד כמה שאפשר לבדוק בנסיעה קצרה על מהירות לא גבוה. 

פורסם

מה קובע אם דגם הוא אמין? במבט פשטני, אני מניח שאפשר להסתכל על שני פרמטרים בקורלציה הבאה: (הסיכוי לתקלות) X (עלות ממוצעת לתקלה).

מנוע ה-TSI מורכב יותר ממנוע ה-1.4 האטמוספרי (העתיק יחסית, שורשיו נעוצים כמעט 40 שנה אחורה), וכולל רכיבים ייחודיים בהשוואה כמו משאבת דלק לחץ גבוה, מגדש טורבו, מצנן ביניים, הזרקה ישירה, משאבת מים מתוחכמת עם מעגל כפול ותוכנת ניהול מתקדמת - רכיבים שאין אותם במנוע האטמוספרי ה"טיפש". אז ברור שהסיכוי לתקלות, גבוה יותר ככל שהמורכבות הטכנולוגית עולה (ו/או יש הרבה יותר רכיבים), וגם העלות של כל רכיב גבוהה יותר. 

אז אם בסטטיסטיקה וחשבונאות עסקינן, אז אין מה להתלבט.

אולם, בהסתכלות לאחור, מנוע ה-1.2 TSI הוכח כמנוע אמין ומוצלח בסך הכל - זה עדיין לא ישנה את העובדה שבתוצאה של המשוואה הפשטנית למעלה, יהיה לו ציון פחות טוב מול המנוע ה"טיפש". אבל יש גם את עניין הרגשי באחזקה/שימוש ברכב (שקשה מאד לכמת אותו) ואם הרוכש המיועד יהנה יותר ממנוע TSI בהשוואה למנוע ה"טיפש", אז רק הוא יכול לענות האם ההנאה הגדולה יותר, שווה לו את הסיכון הגדול יותר. כלומר, אין תשובה מוחלטת (למעט אם מדובר במנוע שהוא צרה צרורה כמו THP156 של BMW/PSA - לפחות בשנים הראשונות שלו, אבל ה-TSI הזה כאמור, מוצלח למדי).

פורסם

זה ברור כבר בתחילת השרשור.

העדפה היא לרכב טורבו. אני נוטה ללכת עם התשוקה של הנוהג ברכב, לא עם ההיגיון שלי. (כי הוא לא רלוונטי, רק במקרה שהרכב יבלה הרבה במוסכים, אז אמצא את עצמי תופס בראש)

חייב למצוא אחד בימים האלה לראות אותו פיזית, ואולי איזו נסיעת מבחן. 

פורסם

לגבי האמינות של טורבו \ בלי טורבו,
בתקציב הנתון זה זה לא פאביה 2013 עם מנוע 1400 סמ"ק מול פאביה 2013 עם מנוע TSI.
צריך לקחת בחשבון שהדגם עם מנוע TSI עולה יותר,  מה שבתקציב נתון - גורר ירידת שנתון של בערך שנתיים-שלוש.
רכב ישן יותר בשנתיים-שלוש, על כל המשתמע.
וגם מנוע TSI יחסית נדיר בשנתונים האלה.

אבל תתחיל לחפש, אולי יתמזל מזלך ותמצא טורבו אטרקטיבית בתקציב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

התחלתי מזמן, לא מוצא כרגע משהו ששווה לנסוע עבורו. (מנוסה בקניית רכבים יד שנייה, יש לי סינון ראשוני)

שאמצא, אלך לראות. מעבר לזה שהרכב הזה על הנייר בלבד, לא פעם שרואים רכב כבר לא רוצים אותו, או הפוך.

דיברו איתי שוב  מטרייד מוביל (הם לא מניחים לרגע) לגבי קיה פורטה, אמרתי חד משמעי, אני לא נותן מקדמה

למרות שהם מחזירים אותה. רוצים להביא, בבקשה -אני לא מתחייב על כלום. כעסו. (את מי זה מעניין)

אין להם סקודה פאביה, אחרת הייתי הולך לראות.  

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

במקום לפתוח שרשור נוסף,  אשמח לסדר בעניין פיג'ו 208 על סייגים שצריך לשים לב אליהם לפני קנייה.

נראה לי שעדיף לי הרכב הזה על סקודה (לא סגור) גם מבחינת שוק. סקודה כמעט אין (טורבו) ומה שיש, הרוס.

208 אפשר להתקדם עוד שנתיים לפחות באותו מחיר, וגם אני רואה רכבים שמורים יותר. (כי לרוב רוכשים אותם אנשים יותר בוגרים)

מתכוון למנוע 1.6 אוטומט, רמת גימור גבוהה (Active) גיר טיפטרוניק הבנתי פחות מומלץ? רואה גם רובוטית? 

אולי ללכת על גיר רגיל? אולי בכלל 1.2 יספיק. (אותם צרכים לנסיעות לירושלים בקרוב שיחזרו ללמוד)

אשמח לכמה טיפים לפני שאני מתחיל לחפש. 

תודה. 

פורסם

ב-208 גיר רגיל קיים רק במנוע ה-1.2 האטמוספרי (82 כ"ס) - מנוע חמוד עם אופי, אבל הוא מתאים יותר (לדעתי) לסביבה אורבאנית/פרברית ופחות לאופי הנסועה שאתה מתאר (זה לא שעם המנוע הזה הפיג'ו הזאת תתקע בצד הדרך, אבל הנסיעה תהיה פחות חלקה).

למנוע 1.6 (VTi) שודכה תיבת ה-AL4 המפורסמת. בשנים הללו היא כבר נפתרה מכל מחלות הילדות שלה, והיא בסך הכל תיבה סבבה למעט העובדה שיש לה 4 יחסי העברה בלבד. בקשר למנוע, כדי להעדיף שנתון כמה שיותר גבוה (2014-2015) כי אז המנוע כבר כולל את הרוויזיה האחרונה של שרשרת התזמון.

הגיר הרובוטי החד-מצמדי שודך רק למנוע ה-1.2 האטמוספרי והוא לא מומלץ בכלל.

• אהבתי 1

פורסם

אני יודע  שיש רק 4 הילוכים באוטומט, ללא ספק מבאס. לפי ביקורות שקראתי הצריכת דלק סבירה

(כנראה 4 הילוכים עושים את שלהם)

התקציב עבור 2014/5 לא עומד ביעדים שהצבתי (אני קובע גבול עליון, ומותח ממש מעט) ככה שזה לא רלוונטי

אבל אבדוק את זה אולי  תהיה החלטה אחרת. (לא רוצה להוציא יותר מידי, גם ככה רכשתי עוד רכב לבית לפני שבועיים)

אולי בכל זאת אחפש פאביה, אבל חייב לומר שההרגשה הפנימית בפיג'ו יותר איכותית ומזמינה. (איכות גימור)

על  נהיגה דינמית ומהנה של פיג'ו,  אין מה לדבר (מכיר את הנהיגה ברכבים שלהם שנים רבות)

אני יותר מבטוח שזה יתאים לבחור צעיר שיעלה את ירושלים כמה ימים בשבוע. 

שקלתי אולי קיה ריו עד שנת 2013 שיותר קל למצוא רכבים שמורים. חייב לבצע בה נסיעת מבחן

במידה ואמצא אחת באיזה מגרש או אצל מוכר. אבל מנוע 1.6 ברמת אבזור גבוה לא זול בכלל. 

פורסם

לדעתי ה-208 יותר איכותית מהריו וכנראה תהיה יותר נעימה ונוחה לנהיגה.

לפני כשעה, menir1 כתב:

ב-208 גיר רגיל קיים רק במנוע ה-1.2 האטמוספרי (82 כ"ס) - מנוע חמוד עם אופי, אבל הוא מתאים יותר (לדעתי) לסביבה אורבאנית/פרברית ופחות לאופי הנסועה שאתה מתאר (זה לא שעם המנוע הזה הפיג'ו הזאת תתקע בצד הדרך, אבל הנסיעה תהיה פחות חלקה).

קיים גם ב-1.6 טורבו דיזל וב-GTI עם ה-1.6 טורבו.

כמדומני, נמכרו גם כמה יחידות בודדות של 1.6 אטמוספרי עם גיר ידני.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני יודע שפיג'ו 208 יותר איכותית בפנים וגם מבחינת נהיגה. (כיאה למותג)

אמינות, איני בטוח שהיא משתווה לקיה. 

לא מעניין במנוע טורבו, אם כן אז מעדיף סקודה פאביה. GTI לא בא בחשבון בכלל. 

אולי אופציה נוספת כמו רנו קליאו או I20. (נהגתי ב 20 לא התלהבתי)

פורסם

קליאו 3 או 4? ידנית או אוטומטית?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אפשר גם ידנית, זה לא מפריע. דור 4 יותר מאובזר אז הוא עדיף. 

העניין זה אמינות במנועי טורבו, יש 1.2 טורבו רובוטי כפול מצמדים,  עד כמה אמין? 

פורסם

ה1.2 tce שנכנס לך בתקציב הוא מהדור הבעייתי יש בעיה של אכילת שמן שמובילה להצתברות לכלוך במנוע ושמוביל לבעיות קשות יותר.

הגיר כמו כול כפול מצמדים גם בובל מבעיות.

אגב ה0.9 tce על פי סיקור שראיתי על המנוע (פירוק וסקירה כוללת של הרכיבים) מבוסס על ה1.2 tce רק מינוס צילינדר אחד.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...