Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני שואל שאלה זו מכיוון שאני מאוד מבולבל...

ברשותי 106 XR שנת 95 ואני מעוניין להחליף את זוג הבולמים הקדמיים. ע"פ ג'אן, הבולמים אצלי זהים לאלו של ה-XSI. שאלתי בפורום PSI ונאמר לי שלא כך הדבר (חבר'ה מאוד מקצועיים ונחמדים, אני מוכרח לציין).

בדקתי ב-EPC של פג'ו ושם הבולמים זהים.

אני מעוניין לדעת אם קיימת אפשרות להחליף את הבולמים ב-XR שלי בכאלו של XSI מבלי לבצע שינויים נוספים.

אשמח לתגובה מיודעי דבר,

תודה רבה!

יניב.

פורסם

בוקר טוב,

מבנה המתלה הקידמי (מקפרסון) הוא זהה לכל דגמי ה 106, מה שמשנה את איכות הנסיעה, ומקטין או מגדיל את זויות הגלגול הם מוטות מייצבים בעוביים שונים וקפיצים שונים.

מה שבטוח שמידות הבולמים של כל ה 106 זהים, השוני בבולמים נובע רק מהמשקל השונה בין הדגמים (בגלל מכלולי הנעה שונים).

באתר של בילשטיין יש קטלוג מפורט להורדה שבטוח יענה לשאלתך:

http://www2.bilstein.de/en/katalog/

שחר

פורסם

המון תודה ! :-D

מה שאומר, בעצם, שהחלפת קפיץ ובולם תגרום לרכב "לאמץ" את אותן תכונות התנהגות הכביש של הXSI, נכון?

פורסם

לא ממש נכון.

התנהגות הדגמים הספורטיביים היא פועל יוצא לא רק של שילוב קפיץ ובולם.

כמו שכבר ציינתי לדגמים הספורטיבים מוטות מייצבים עבים יותר - דבר שמשפיע מוחשית על זויות הגלגול שהרכב מייצר.

בנוסף, ונקודה זו אני יודע בוודאות רק לגבי הראלי, יש חיזוקי מרכב שאינם קיימים בדגמים הרגילים. חיזוקים אלו גורמים לגוף הרכב להתעוות פחות.

בקיצור, אין מה לעשות.... אם אתה רוצה רכב ספורטיבי עדיף שתקנה אחד שיוצר ככזה.

שחר

פורסם

אני לא רוצה רכב ספורטיבי... אני מאוד מרוצה מהסט-אפ המקורי של הרכב... העניין הוא שחשבתי שאם כבר מחליפים בולמים וקיימת אפשרות לשדרגם כדאי לעשות כך.

בכל אופן, המון תודה לך על התשובות! :-D

יניב.

פורסם

sfains , איזה חיזוקי מרכב יש בדיוק בראלי שאין בדגמים הרגילים?

נגיד ראלי אל מול XS 3 דלתות.

ואני לא מדבר על מוטות מיצבים וקפיצים וחלקי מתלה שונים.

אני מבקש עם הוכחות בבקשה , ולא להגיד שיש הבדל.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

גם אם אפשר להחליף בין הבולמים והקפיצים בין שני הרכבים אני לא בטוח שאני יכול להמליץ לך על ה"שידרוג" (כביכול) שכן אתה מדבר על שדרוג של המתלה הקדמי בלבד בעוד שהמתלה האחורי ב-XSI נועד לעבוד בהרמוניה עם המתלה הקדמי ושלך לאו דווקא (יחס הקשיחות והשיכוך בין הסרן הקדמי לאחורי), הדבר יכול לפגוע באיזון הטבעי של התנהגות הרכב, ומכיוון שאתה מרוצה מרכבך אינני רואה סיבה לעשות זאת.

אם אתה משדרג את שני הסרנים במקביל - לך על זה.

מוטי.

פורסם

שדרוג שני הסרנים = החלפת קפיצים ובולמים בשניהם או החלפת הסרן האחורי כולו?

אם מדובר בהחלפת הקפיצים והבולמים בלבד אעשה זאת (למרות שאם אני לא טועה גם ב-XSI מדובר בסרן תוף אחורי).

• תוכן חדש...