Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולמה זה רלוונטי לדיון?

אם המועמד לא מפיק תועלת משיחת משוב כזו (עזוב לרגע ממש מקבל את הפידבק, סתם מעריך את העובדה שטרחת להתקשר ולא "מקלל" אותך), מה הטעם לקיים אותה?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תמיד מוסר תשובה חיובית/שלילית. הזמן שלו גם יקר, וכולנו היינו במצב הזה!

לפני הקורונה גם בצעתי שיחות בוובקס/זום ולכן גם שם ישנה התארגנות מצידו.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• אחראי פורום
פורסם
לפני 27 דקות, Mr.Hybrid כתב:

בחצי שנה האחרונה עברתי המון ראיונות עבודה, 

בחברות קטנות וגם בחברות גדולות.

פחות משפיל לקבל טלפון מאשר מייל.

תמיד קיללתי.

בחייאת, מה זה לקלל? (גם אם זה לא קללות אמיתיות אלא תגובה ילדותית ומעפנה)

התראיינת, השקעת - אחלה. אחרי הכל אתה מחפש עבודה.

חושבים שאתה לא מתאים. רוב הזמן הסיבות כנות ורלוונטיות לג'וב הנדון ואתה מקלל?

תחשוב למשל שהיית על הקצה ובישורת האחרונה החליטו על מישהו אחר וההוא פתאום עושה פרסה.

בוא נגיד, לא הייתי יושב על הטלפון במקומך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 36 דקות, pooh-bear כתב:

(אני מניח ש"קיללתי" == "לא עניין אותי לשמוע מה יש לך להגיד" ולא ליטרלי, אחרת בכלל

שים בצד רגע יחס לצד השני שטרח בשבילך. פה אתה מקלקל לעצמך.

קרה לי יותר מפעם אחת שבשיחה עם מועמד שנדחה לתפקיד פתאום נדלקה לי נורה שהוא יכול להתאים לתפקיד אחר אצלי ויותר מפעם אחת גם קלטתי עובדים כאלה בהצלחה.

אף פעם אל תסגור דלת. אתה לא יודע איפה תיפגשו ובאיזה סיטואלציות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה לי שהוא התכוון לקלל בלב, לא בפנים של הצד השני.

בכל אופן עדיף תשובה בכתב ולא בשיחה. פחות מבזבז את הזמן לשני הצדדים. אם ממש חשוב לך להבין למה לא התקבלת, תמיד אפשר להתקשר.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

קרה לי יותר מפעם אחת שבשיחה עם מועמד שנדחה לתפקיד פתאום נדלקה לי נורה שהוא יכול להתאים לתפקיד אחר אצלי ויותר מפעם אחת גם קלטתי עובדים כאלה בהצלחה.

אנחנו לא באותו מקום - אני מחפש לתפקיד ספציפי.

יש נוהל מסודר למועמדים שמקבלים דחיה שבו ה-HR בודקים אם הם מתאימים לתפקיד אחר.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 7 שעות, pooh-bear כתב:

כמו בכותרת.

ראיינתם מישהו לתפקיד מסויים, הבן אדם השקיע זמן בראיון/ות, אולי אפילו עשה איזשהו תרגיל בית, אבל לא היה מה שאתם מחפשים.

האם צריך / ראוי / מועיל להשקיע באותו מועמד 10 דקות של שיחת טלפון להגיד לו שהוא לא ממשיך בתהליך? אולי אפילו לנסות להסביר למה? או שמספיק אימייל מסודר?

קחו בחשבון מחסור כרוני בזמן ואת הבעייתיות לדבר עם מישהו שמחפש באופן דיסקרטי ועדיין עובד במקום אחר, צורך לקבוע זמן נוח לשיחה וכו'.

איך הייתם מגיבים לשיחה כזו כמחפשי עבודה? מעריכים את השקעת הזמן של המראיין או מקללים אותו?

אדיש.

אולי אפילו מבאס. קיבלתי צלצול\מייל ממעסיק ונפתח צוהר של תקווה שאולי רוצים אותי ואז אומרים לי לא?! עדיף אל תיצור קשר, אני חכם מספיק כדי להבין את המשמעות. 

היה מקום עבודה שהתראיינתי בו ואמרו לי תוך שבוע-עשרה ימים תקבל תשובה חיובית\שלילית, אחרי שלושה ימים קיבלתי תשובה שלילית במייל. זה היה אפילו קצת מעליב

אולי כדאי בכלל לשאול את הבנאדם מה הוא מעדיף?

פורסם
לפני 2 דקות, עדי-אל כתב:

עדיף אל תיצור קשר

זה, כמו שכבר נאמר, מנוגד לחוק.

לפני 5 דקות, עדי-אל כתב:

אולי כדאי בכלל לשאול את הבנאדם מה הוא מעדיף?

אני לא לגמרי בטוח שהמערכת בנויה לתוכנית כבקשתך כזו, ואני גם חושב שכמעט כולם יגידו שהם מעדיפים לקבל שיחה, ואז "יקללו".

אני מסכים איתך

פורסם

אני באופן אישי הייתי מעדיף לקבל שיחת טלפון עם פידבק, אבל בכנות אני חושב שחצי מהמקומות שאיי פעם התראיינתי אליהם בכלל לא החזירו תשובה...

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אני חושב שאחד הרעיונות הכי טובים שעלו בשרשור הם (וכך גם אני הייתי עושה) לענות במייל מכובד ומכבד, אנושי, ומעבר לכך - לציין גם כי במידה והמועמד יהיה מעוניין הוא יוכל לקבל משוב טלפוני ממך.

זה מעל ומעבר ואני הייתי שמח באופן אישי שיענו לי בצורה מכבדת כזאת.

שיחת טלפון ש"נפלה עליו משום מקום" יכולה להיות מביכה וקצת לא נעימה. אתה לא מבשר טובות בסופו של דבר.

במידה וירצה ויעריך את הצעתך ואף ירצה לדעת היכן להשתפר - תהיה לו את האופציה שתיתן לו את חוות דעתך, וזה מבורך

עריכה אחרונה על ידי Ragnar
  • אהבתי 3
פורסם

עכשיו, שאל אל השאלה מצידך כמראיין, או מצד המעסיק שמשלם את שכרך: האם אתם מוכנים להקדיש את משאביכם לטובת מועמד שדחיתם? אני לא מדבר על מועמד עם פוטנציאל לאיוש תפקיד אצלכם בעתיד הנראה לעין, כזה שהשקעה בו עשויה להניב פירות בעתיד, אלא השקעה במועמד שאינו מתאים לארגון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 51 דקות, itaysamurai כתב:

בחייאת, מה זה לקלל?

👇

לפני 39 דקות, SlowRide כתב:

נראה לי שהוא התכוון לקלל בלב, לא בפנים של הצד השני.

• רעיון טוב! 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

משאבים? מדובר על שיחה טלפון של חמש דקות, לא על הרמת הליקופטרים באויר.
קצת יחסי אנוש. עוד מעט נוותר על להגיד תודה בבקשה וסליחה

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

פורסם

תלוי מה העבודה, וכמה המרואיין נדרש להתכונן לפני הראיון.

בגדול, הייתי מעדיף את מה שragnar כתב- מייל עם אופצייה לפירוט בטלפון. מאמין שרוב המסורבים לא יבקשו הסבר מעמיק, כי זה לא רלוונטי תמיד.

השאלה אם יש לך את הזמן/כח האדם להקצות לכל השיחות האלו. הרי מי שיחזור אליך טלפונית זה בדר"כ יהיה כדי לנסות לשכנע אותך שטעית, ולא להבין איפה הוא טעה, וזו לא שיחה של דקה.

אם הייתי מתמודד לתפקיד בכיר בחברה, הייתי מצפה למשוב מפורט (טלפוני או מייל), אם הייתי מתמודד על משרת עובד בפס ייצור, הייתי מסתפק ב"לא, תודה ובהצלחה" במייל.

פורסם

בתחום של ההייטק התראיינתי המון, היו כאלה שהתקשרו (בראיונות המתקדמים) והיו כאלה ששלחו מייל והיו שנעלמו.

* בזמן שהוא לא הקורונה (לא עבודה מהבית) - אני לגמרי הייתי מעדיף לקבל מייל עם אפשרות לפנייה לקבלת משוב. היות והחיפושים היו דיסקרטיים.
* בזמן הקורונה (עבודה מהבית) או המועמד לא עובד (סטודנט, עבודה ראשונה) - נחמד לקבל שיחת טלפון קלילה עם "שמחתי להיפגש איתך אבל X Y Z..."

אבל במידה ואתה חושב שלא תצא מהשיחה הזאת בלי עצבים (בהתאם למועמד) - כנראה שבמקומך הייתי מוותר על השיחה הזאת ושולח מייל.

• תוכן חדש...