Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה באמת המזגן משפיע על צריכת הדלק? סתם כמו עוד משהו שעובד או שמזגן משפיע הרבה יותר?

זה באמת משפיע משמעותית?

זה תלוי בעוצמת האורור? סירקולציה פנימית? A/C?

toyota avensis 2007 manual

פורסם

אצלי באותו המסלול בדיוק - רנו קליאו דור 3 ידנית.

50/50 - 1/15.5-1/16.2

כמעט ללא מזגן 1/17.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מדחס מזגן צורך סדר גודל של 1-2 כ"ס. אז בנסיעה עירונית, כשמנצלים בממוצע הרבה פחות כ"ס ממה שהמנוע מסוגל לתת, מרגישים את העליה בצריכת הדלק וברכבים חלשים גם את הירידה בסחיבה.
אצלי בקנגו דיזל 1.9, נסיעה עירונית בלי מזגן 1/13, עם מזגן 1/12

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם

אני בטוח כמעט לגמרי שזה משפיע על הצריכה רק כשA/C פועל.

בבינעירוני במיצובישי ספייס סטאר האוטו צרך 1/18 עם מזגן ו1/20 ועוד טיפה כשהA/C כבוי.

אני בסדר עם קיה סטוניק 1400 רמת גימור LX אוטומטית.

פורסם
לפני 4 שעות, AviorXD כתב:

אני בטוח כמעט לגמרי שזה משפיע על הצריכה רק כשA/C פועל.

או, זה נתון מאד מעניין וגם הגיוני, כי המדחס לא עובד.

toyota avensis 2007 manual

פורסם

משפיע בערך בחצי ליטר עד שניים בצריכה הכוללת. בלאנסר קלאסיק, בנסיעה משולבת של 60% עירוני ו-40 בינ"ע קיבלתי צריכה של 1/9.8 עם מזגן ו-1/10.7 ללא. חשוב לציין שזה נעשה בשתי מדידות שונות אבל רק פעם אחת לכל מדידה.

בעבר הרחוק רחוק הייתה לי פיאסטה עם מזגן "מקומי" (95' youth), גם שם היה הבדל של בערך ליטר-שניים בצריכה הכוללת. מה שכן, הכוח שהמזגן גזל מהמנוע 60 כ"ס הצנום הזה הזה היה בולט מאוד... בוא ונגיד שבעליות לי-ם ללא מזגן הייתי מטפס בכיף, עם מזגן הייתי מרגיש כאילו אני באוטובוס של ליילנד. אם היית מכבה את המזגן בעליה, אז היית מרגיש כמו ויין דיזל במהיר ועצבני שלוחץ על הכפתור נייטרו.

פורסם

אתם מדברים על צריכת דלק מהפעלת מזגן, מי שבגיל המתאים זוכר שהיה צריך לכבות את המזגן בעקיפה , או עליה, או עם רכב מלא שבקושי זז. 

מאז המנועים השתפרו בצורה ניכרת באופן שמזגן כמעט לא מזיז למנוע. (יש עליה בצריכה אבל מי שנוהג מתון זה מתקזז)

פורסם
לפני 8 שעות, london130 כתב:

או, זה נתון מאד מעניין וגם הגיוני, כי המדחס לא עובד.

המדחס אכן אחראי לחלק העיקרי של הצריכה הנוספת. 

בגדול, צריכת דלק של המזגן תלויה בדרישת הקירור. 

יום חם, 38 מעלות בחוץ, אתה מפעיל את המזגן על עוצמה גבוהה - תהיה תוספת גדולה לצריכת דלק.

יום לא חם, 20 מעלות בחוץ, אתה מפעיל את המזגן בעוצמה נמוכה - תהיה תוספת קטנה לצריכת דלק. 

מעבר לכך זה תלוי בסוג המערכת שיש באוטו - מזגן רגיל או בקרת אקלים, מדחס רגיל או ספיקה משתנה. 

פורסם
לפני 20 דקות, yogev20 כתב:

מי שבגיל המתאים זוכר שהיה צריך לכבות את המזגן בעקיפה , או עליה, או עם רכב מלא שבקושי זז.

כמה שזה נכון

פורסם

גם כיום המזגן משפיע בצורה מורגשת על רכבי המיני עם מנועי ה 1.0, הקליאו שלי גם מעדיפה עליות ללא מזגן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפני 32 דקות, yogev20 כתב:

מי שבגיל המתאים זוכר שהיה צריך לכבות את המזגן בעקיפה , או עליה, או עם רכב מלא שבקושי זז. 

המתקדמים היו מתקינים על ידית ההילוכים כפתור לניתוק יזום של המדחס.

אתה מוריד הילוך, לוחץ על הכפתור הזה, ונותן גז. 

פורסם

ההגיון שלי אומר שככל שהמנוע חזק יותר כך ההשפעה של המזגן על צריכת הדלק הכללית היא זניחה יותר.

אצלי לא מורגש הבדל בכוח עם המזגן מופעל או מכובה אבל לא בדקתי את ההשפעה על צריכת הדלק.

טסלה 3 2022

• תוכן חדש...