Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן קיה ריו 2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי קיה ריו אוטומטית. חסר שמן במנוע עקב נזילה קטנה ורציתי להוסיף שמן. אני לא בטוח איזה שמן מנוע אני צריך? בספר רכב כתוב:

API Serivce SG or SH

ויש טבלה של סוג השמן (5W-30, 20W-50 וכו) לפי תחום הטמפרטורה. לא ברור, לפחות לי :-)

מישהו יכול מנסיון לספר איזה שמן מנוע צריך?

תודה!

פורסם

מצטער שלא סיפקתי את הפרטים במדויק יותר. מדובר על קיה ריו, ידנית - דגם 2003, 1.3 סמ"ק.

בספר רכב לא כתוב סוג השמן במדויק. מצוין שה API Service צריך להיות SG או SH. לדעתי כבר אין כאלו בשוק? כל מה שמצאתי זה לפחות SJ/SL. בנוסף. יש טבלה של דרגת צמיגות מול טמפרטורה והערה נוספת שקיבולת שמן המנוע הוא 3.4.

אני מצרף תמונות מספר הרכב:

20160212_143135.jpg20160212_143139.jpg

ועוד משהו, לא מצאתי את סוג השמן שהשתמשו בו בטיפול האחרון. האם יש בעיה עם ערבוב שמנים מסוג שונה? כל העניין הזה זמני, מאחר והרכב נכנס לטיפול נוסף עוד כחודשיים וחצי (והוא רכב שזז מהחניה רק בסופי שבוע).

תודה!

פורסם

אתה יכול לשים 10/40 במידה ואין צריכת שמן אפשר גם 5/40 sl ומעלה(כלומר sn או sm).

במידה ואין לך מושג איזה שמן שמו פעם קודמת תשאל את המוסך או החלף כבר את כל השמן עם והחלף גם מסנן שמן על הדרך.

פורסם

תודה על התשובה. למה אתה מתכוון ב - "במידה ואין צריכת שמן"?

אני לא חושב שידעו במוסך, אבל אנסה. כמו שציינתי, הרכב צריך לעבור טיפול בקרוב (60 יום בערך) אז אני מניח שאבקש להחליף את כל השמן כולל המסנן. המנוע עלול להיפגע אם אני פשוט אוסיף חצי ליטר\ליטר של 40\10 לתקופה הקרובה?

פורסם

חצי ליטר זה גבולי במידה וזה מה שחסר לך אחריי 8 אלף ק"מ ומעלה חודשיים נסיעה עם מדיד על החצי לא יסכנו את המנוע.

מציע להקדים או לבדוק כל בוקר לפני יציאה שהמדיד לא ירד יותר מזה.

הנזילה טופלה?

פורסם

לא יגרם שום נזק אם תמשיך לנסוע עם מפלס בין ה L ל F.

לעניין השמן, כל שמן סינטטי מלא באחת מהצמיגויות המוזכרות בספר הרכב, מחברה מוכרת ובתקן API עדכני יהיה טוב לשימוש. ניתן לנסות שימוש ב 5W30 לטובת חסכון בדלק ושיפור קל בביצועים ואם תיראה כי קיימת צריכת שמן מוגברת ניתן לעבור ל 5W40.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

5-30 היא המלצת היצרן והיבואן למנוע הזה.

כל עוד מפלס השמן לא מתקרב למינימום אין סיבה אמיתית להוסיף. עקוב אחר המפלס ובצע טיפולים בזמן

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...