Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב 0 ק"מ מליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין שהרבה רכבי ליסינג שוכבים אצל החברות בגלל הקורונה.

מצד שני המחיר שמבקשים הוא 5% פחות מעלות אותו רכב אצל היבואן ברכישה פרטית

האם זה הגיוני?  האם ערך רכב יד2 שהיה במקור ליסינג לא אמור לרדת בלפחות 15% ?

נהג ותיק

פורסם

חברות ליסינג צריכות לעשות כסף, יש להן את התחשיב של איך לעשות כסף(אם התחשיב היה אומר להוריד לפחות 15% היו מורידים ב15%) - כנראה את הדגם שאתה רוצה לא חסר להם בביקוש הקיים והן לא צריכות הנחות גבוהות כדי למכור, אז למה להוריד?.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

1. אתה מבין לא נכון.

2. הרוב  המוחלט של כלי רכב הנמכרים כ-0 ק"מ נרכשים מראש למטרה זו ונרשמים כרכבי חברה ולא ליסינג.

3. מחירון לוי יצחק קובע הפחתה של 14% לכלי רכב שבעברם נרכשו כ-0 ק"מ.

4. בפועל המחירים נקבעים לפי רצון היבואנים, חברות הליסינג, המלאי, וכוחת השוק: לעיתים ההנחיה נמוכה יותר, ועיתים גבוהה יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה לא הבנתי נכון?  שמציעים לי רכב ליסינג עם אפס ק"מ בהנחה של 5% ?   את זה לא הבנתי ?  זו עובדה.  מה יש פה לא להבין?

אני קונה בהנחה של 5%, ומחר אם הרכב נגנב, אני מקבל מהביטוח 15% מתחת למחירון.   לא נראה לי דיל משתלם.

אני דיי בטוח שבקניית רכב חדש אפשר להוציא הנחה של לפחות 5% במיקוח הנכון.

נהג ותיק

פורסם

אז למה אתה לא עושה את זה? חברת הליסינג הורידה רק 5% כי כנראה היא יודעת שתמכור את הרכב רק ב5% פחות או שלחלופין היא מצליחה לתת את הדגם הנ״ל בליסינג במחיר משתלם מספיק.

זה עסק מאוד פשוט, אם יש להם קהל והם מצליחים למכור מספיק ב5% מתחת למחירון למה למכור לך בפחות 15%? זה שירד הערך בביטוח זה לא בעיה שלהם.

• אהבתי 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

איזה רכב זה?

עדיף לקנות אצל היבואן במקרה כזה

עריכה אחרונה על ידי Michazzz

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, noknok כתב:

אז למה אתה לא עושה את זה? חברת הליסינג הורידה רק 5% כי כנראה היא יודעת שתמכור את הרכב רק ב5% פחות או שלחלופין היא מצליחה לתת את הדגם הנ״ל בליסינג במחיר משתלם מספיק.

זה עסק מאוד פשוט, אם יש להם קהל והם מצליחים למכור מספיק ב5% מתחת למחירון למה למכור לך בפחות 15%? זה שירד הערך בביטוח זה לא בעיה שלהם.

לא אמרתי שזו בעייה שלהם שהביטוח מעריך את הרכב  ב 15% פחות בהשוואה לאותו רכב מיד פרטית.   הם מבחינתם יכולים גם למכור במחיר מחירון אם יהיה מי שישלם.

מה שאני טוען שזה לא משתלם לי כצרכן ותקנו אותי אם אני טועה

ראיתי פרסומים של לובינסקי של 2008 ו 3008 דגמי 2020 עם אפס ק"מ מליסינג

עריכה אחרונה על ידי kalda01

נהג ותיק

פורסם

יש גם מקרים בהם ההנחה מהמחירון גבוה. אבל בפועל היא ממש לא. 

לדוגמא קיה סטוניק טורבו lx שנמכרת בליסינג סביב 105k כשהמחירוו 117.5k. 

אבל באולם התצוגה של היבואן ניתן לרכוש בהנחה של 10k את אותו הדגם. 

אז כל מקרה לגופו. ויש לבצע בדיקה מעמיקה לפני הרכישה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

כל אחד עושה את החישוב שלו. בהרבה מהמקרים העסקה כוללת טרייד-אין של רכב לא אטרקטיבי, ולכן יש עסקאות שקשה למדוד אותן רק במונחים כספיים מוחלטים.

מה שנכון הוא שאם רכב שנרכש במחיר גבוה יחסית ניזוק ומוכרז כאובדן להלכה/מוחלט הבעלים עלול למצוא את עצמו עם הפסד משמעותי.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני כשעה, kalda01 כתב:

מה לא הבנתי נכון?  שמציעים לי רכב ליסינג עם אפס ק"מ בהנחה של 5% ?   את זה לא הבנתי ?  זו עובדה.  מה יש פה לא להבין?

אני קונה בהנחה של 5%, ומחר אם הרכב נגנב, אני מקבל מהביטוח 15% מתחת למחירון.   לא נראה לי דיל משתלם.

אני דיי בטוח שבקניית רכב חדש אפשר להוציא הנחה של לפחות 5% במיקוח הנכון.

הבנת נכון מאוד.
זה לא שאם גונבים לך את הרכב למחר, זה אם אחרי שאתה יוצא מהמגרש עם הרכב החדש והנוצץ, ועוברת משאית ועושה לך טוטל לוס, תקבל בערך 10% פחות ממש ששילמת 10דק' קודם. למה? כי ככה.

ההנחה צריכה לשקף את זה.

אם זה מסתכם רק ב 5% הנחה לדעתי עדיף לקנות רכב חדש.

פורסם

פה ראיתי:

https://www.lubinskitrade.co.il/search.php?page=0&sp=0&tp=10000000&tm=5000&hide=1&pp=1&cid=10930002

הנחה של 7000 שקל מהמחירון של אותו דגם אצל היבואן.

יש במלאי אצל היבואן.  בדקתי הבוקר וההנחה שהוא מציע על הזמנה מיידית במזומן גבוהה יותר מההנחה על 0 ק"מ.

נהג ותיק

פורסם

פות"ש - בשוק חופשי מה שקובע את מחיר הרכב אלה כוחות השוק ולא מחירון כזה או אחר.

ישנם רכבים פרטיים שנמכרים מתחת למחירון וישנם רכבים שנמכרים מעל המחירון, פשוט בגלל שהמחירון לא משקף את מצב השוק האמיתי.

כך זה עובד גם בשוק רכבי 0 ק"מ - חברות ליסינג מכירות את השוק מצוין ויודעות אילו הנחות הן צריכות לתת כדי למכור רכב ספציפי (זה גם תלוי באיזו הנחה הן רכשו את הרכב מהיבואן). למשל במקרה של רנו, תהיה הנחה גדולה יותר מאשר טויוטה למשל.

בכל אופן, השיקול האם ההנחה משתלמת או לא תלויה במספר פרמטרים:

1. מחיר הרכב אצל היבואן והמבצעים הקיימים בנקודת זמן. למשל במבצעים של חבר אפשר להגיע כמעט למחירים של 0 ק"מ מליסינג.

2. זמינות מלאי - בדרך כלל חברות ליסינג מוכרות רכבים ממלאי קיים, לטוב ולרע. במקרה שמדובר ברכב מבוקש, אצל יבואן תצטרך להמתין.

3. תקופה שבה אתה מתכוון להחזיק ברכב. ככל שהתקופה ארוכה יותר, כך הקניה מליסינג משתלמת יותר. למשל אם אתה רוכש את הרכב ל- 15 שנה, כשתמכור את הרכב המצב שלו ישפיע הרבה יותר מאשר הרישום של ליסינג בעברו הרחוק.

• תוכן חדש...