Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דו"ח על מעבר שלא במעבר חצייה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני בערך חודש הלכתי עם אבא שלי בתל אביב, ופתאום באופן מפתיע "תקף" אותנו שוטר.

בטון של התנשאות, דרש השוטר (מתנדב) בתוקף את הפרטים ותעודת זהות של אבא שלי.

אבא שלי סירב לתת לו תעודה מזהה עד שה"שוטר" יאמר לנו מהי העבירה שביצענו.

השוטר סירב להגיד מה העברה, ובסוף "נכנע" ואמר כי עברנו שלא במקום של מעבר חצייה.

אבא שלי, די מכיר את החוקים והדינים, וגם זה בלשון המעטה.

והחל מעין ויכוח עם השוטר (שאיתו היתה קצינה).

חצינו את הכביש במקום שבו לא היה מעבר חצייה בקירבת מקום במרחק של 30 מטר, ויש סעיף בחוק שאומר שאם אין מעבר חצייה במרחק 30 מטר, מותר לעבור שלא במעבר חצייה.

השוטר סירב לקבל את הטענה ועמד על שלו.

כמו כן, על מעבר החצייה שהיה במרחק של משהו כמו 45-50 מטר משם, עמדה מצד אחד של הכביש משאית, ומצד שני ג'יפ.

הקצינה (שדיברה בחוצפה והתנשאות) כתבה את הדו"ח, כשהמתנדב ממשיך בשלו.

אבא שלי ביקש מהמתנדב את הפרטים שלו, והוא סירב למסור אותם אך לבסוף מסר את שמו. כשאבא שלי ביקש את מספרו האישי במשטרה, הוא טען : "אין לי מספר אישי במשטרה".

כשסיימה הקציה לכתוב את הדו"ח, אבא שלי לא הבין את הכתב כשניסה לקרוא וביקש מהשוטרת להקריא (וחובתה על פי חוק היא להקריא את מה שכתבה), הקצינה סירבה, אז אבא שלי אמר לה שהוא לא חותם על הדו"ח עד שהיא תקריא לו. היא לא הסכימה, ואמרה שהוא לא מסכים לחתום (באמת הוא לא הסכים) ונתנה לנו בקשה להשפט, לא לפני שאבא שלי הכתיב לה את כל טענותיו (סירוב לאמר מהי העבירה, אין מעבר חצייה בקרבת מקום, סירוב להקריא את הדו"ח, מכוניות חוצות על מעבר החצייה-למרות שלא רלוונטי).

השאלה היא כזאת- מה קורה עכשיו?

אנחנו צריכים לקבל זימון כלשהו בדואר?

ואם לא נגיע למשפט, מה אז?

תודה וסליחה שיצא קצת ארוך.

תוספת קטנה ששכחתי, אמרתי שהשוטר "תקף" אותנו- זה היה תוך כדי שהוא מגיע בניידת, ובולם בלימת חירום (כאילו קרה אסון) כשמאחוריו היתה מכונית, שכמעט נכנסה בו. גם את זה אבא שלי ביקש לציין בדו"ח והשוטרת כתבה את זה בדו"ח.

פורסם

עד כמה שידוע לי - אם קיבלת דו"ח - בצידו האחורי צריכה להיות בקשה למשפט אותה עליך לשלוח לכתובת שרשומה שם תוך 90 יום.

אם הכל קרה בדיוק כפי שתיארת את זה - לך למשפט.

ואז תתבע הוצאות משפט.

אכן גישה מרגיזה של השוטרים במקרה הנ"ל.

:evil:

כל הציוד למכירה!

Clarion | Morel | JL Audio | Helix | Custom Crossovers | Custom Silver RCAs

<< FF

פורסם

עכשיו ראיתי מאחורי הדו"ח כתוב שאי הגעה למשפט תגרום למצב בו כאילו הורשעתי במשפט ועליי יהיה לשלם את הסכום הנקוב בדו"ח, זאת אומרת , במקרה הכי גרוע, אצטרך לשלם 100 ש"ח.

חשוב לציין שכתוב שם גם כי משרד הרישוי רשאי לא לחדש רישיון נהיגה למי שלא ישלם- הכוונה היא גם למצב בו לא הופעתי למשפט? ותקף גם למצב הזה, בו קיבל את הדו"ח בעצם בתור הולך רגל, ולא בתור אדם עם רישיון?

פורסם
עכשיו ראיתי מאחורי הדו"ח כתוב שאי הגעה למשפט תגרום למצב בו כאילו הורשעתי במשפט ועליי יהיה לשלם את הסכום הנקוב בדו"ח, זאת אומרת , במקרה הכי גרוע, אצטרך לשלם 100 ש"ח.

חשוב לציין שכתוב שם גם כי משרד הרישוי רשאי לא לחדש רישיון נהיגה למי שלא ישלם- הכוונה היא גם למצב בו לא הופעתי למשפט? ותקף גם למצב הזה, בו קיבל את הדו"ח בעצם בתור הולך רגל, ולא בתור אדם עם רישיון?

אם לא תגיע למשפט בזמן ובמועד, רשאים לשפוט אותך שלא בפניך, ולהאשים אותך בדין. עדיף כבר לשלם את הדו"ח.

אם העניין הוא עקרוני ואתה בדרך למשפט ולא משנה מה, דע לך שאך אחד לא מחזיר הוצאות משפט, אפילו שיצאת זכאי.

דבר נוסף, לכל דו"ח יש את תיאור המקרה לפי עדות השוטר, בהרחבה, ואין לך גישה לזה עד שתקבל כתב אישום. שם השוטר כותב את נסיבות המקרה באופן מפורט יותר. אם היה ויכוח בינך לבינו, הוא יקפיד לרשום את כל הדברים שמצדיקים את הדו"ח.

בתכל'ס, יותר זול לך לשלם את הדו"ח כמו טטלה. אף שופט לא יראה בעין יפה את העיקרון שבשמו אתה נלחם, ומשאיר אותו (את השופט) ער בשעות לילה מאוחרות.

dirty old man

need love too

פורסם

אבא שלי החליט שזמן עבודה שלו שווה יותר מה -100 שקל האלה, ושנשלם את הדו"ח וזהו.

סתם מעצבן העקרון, של השוטרים האלה- שאפילו במקרה הספציפי הזה, בחרו לתת את הדו"ח להולך רגל, שחצה את הכביש שלא במעבר חצייה, אבל בזמן שבו לא היו מכוניות בכלל, בזמן שמשאית חונה על מעבר החצייה ואין ספור מכוניות חונות על המדרכות.

נשלם את הדו"ח, 100 שקל זה לא כזה עניין, אבל העקרון מעצבן.

פורסם
על זה בדיוק הם בונים - חבל לבזבז זמן, נשלם את המאה ש"ח וזהו...
אין ברירה......עדיף לתת להם "לנצח"
  • תוכן חדש...