Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

השפים הגדולים בישראל נחשפים במערומיהם בתוכנית ״ישראל מבשלת יחד״


קאררה
שימו לב! השרשור הזה בן 1432 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אייל שני שחקן. אם לא הפריצה שלו בטלוויזיה הוא מזמן היה הופך המבורגרים במקרה הטוב.

ההצגה שלו עוברת מסך וזה מה שחשוב בטמבלוויזיה.

אנסקי סתם כוסית שהיו לה הקשרים הנכונים להתברג לתוכניות האלה. מינפה את ההצלחה הטלוויזיונית לפתיחת עסקים שמשכו קהל ו... ההמשך ידוע.

חיים כהן בשלן מעולה. מעבר לכך אדם צנוע ו'אחלה גבר'. וזה מהיכרות איתו בתוכניות הבישול הראשונות שלו.

מעבר לכך- לא יודע, לא צופה בערוצים המסחריים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

הייתי פעם אחת בצפון אברקסס. הזמנתי פוקצ'ה עם קרם פרש.

לקח הטבח במקום שמנת מהמקרר ושפך על הפוקצ'ה.

 

תודה. הבנתי.

 

אני לא מבין באוכל גורמה, למרות שאכלתי בכמה מקומות ידועים בעולם (El Bulli וכאלה), עם כוכבי מישלן וכו'. לא מכיר בארץ מסעדה שמתקרבת למסעדה של שני כוכבים מישלן (וממש לא אכלתי בכולן). המסעדות האלו מגישות אוכל שלא דומה לשומדבר מוכר, מבחינת מראה, עיבוד המרכיבים, טעמים והשילוב שלהם, מרקמים וחווית הסעודה. זה לא 'אוכל' זה ניסיון בטעימה של דברים אחרים לגמרי ממה שאתה רגיל לטעום, אפילו אם אתה חושב שאתה מכיר את המרכיבים, וממש סוג של אומנות.

 

ההערצה הזו לשפים הישראלים היא לגמרי מוגזמת, שלא לאמר פרובנציאלית. יש מסעדות מצויינות בארץ, ואנחנו יכולים להתפנק בטווח רחב יחסית של מחירים, ומגוון נאה. יש מוסדות כמו הקופי בר/בראסרי ושות', שמדהימים אותי עם היכולת להציג תפריט מגוון מאוד עם איכות טובה מאוד וללא נפילות, ויש געגועים לטעמים של 'מול ים', שזה הכי גורמה שהגענו אליו בארץ, ואם צריך להשוות את מה שיש היום לעומת מה שהיה לפני עשרים שנה ושלושים שנה, עשינו כברת דרך נאה.

 

אבל בכל זאת.. אנחנו לא בליגה של הגדולים.

  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא התלהבתי מהאוכל במזנון יותר מדי, וגם לא בסלון (אבל הייתי שם באירוע, אז אולי זה לא מייצג - לא יודע).

ראמן זה משהו שמהניסיון שלי בינתיים אף אחד בארץ לא יודע להכין, וזה מבאס כי ביפן נהנתי מזה גם כשזו היתה מנה של 600 יין, ולא בושל על ידי טבחים או שפים בעלי שם. וגם את הראמן של אהרוני לא אהבתי יותר מדי.

בכלל, יש אומנם מיליון ואחת מסעדות אסיאתיות בארץ, אבל משום מה אני נהנה בהן פחות ממסעדות דומות בחו"ל.

דווקא ביפו תל אביב מאוד נהנתי. ואני לא יודע איך הם במציאות, אבל גם בטלויזיה חיים כהן ואהרני מצטיירים כפחות פוצים מחלק מהקולגות שלהם. 

 

אגב, לא יודע כמה המסעדות בארץ קרובות למסעדות עם כוכבי מישלן. מהניסיון שלי, כנראה בפחות מקומות ממה שפאלו ביקר בהם, ישנן מסעדות ברמות מאוד שונות במדריך, כולל גם ברמת המקוריות והשילובים.

 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכללי אני חושב שהאוכל בארץ overrated בטירוף או שאולי אני פשוט מפונק מהבית. הייתה תקופה שהייתי אוכל הרבה ארוחות צהריים בחוץ ואחרי מספר שבועות מציתי לחלוטין את סצנת האוכל של תל אביב. כל מקום שהזמנתי ממנו מכר פחות או יותר את אותן מנות רק בצורה הגשה/הצגה קצת שונה.  בקיצור אין על אוכל של בית. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראיתם את חיים כהן היום? נראה לי שהוא פשוט לא עומד בלחץ בשידור חי, היה קטע שהוא זרק את הטלפון במגירה של הסכו"ם.

נראה שהבשר שהוא הכין לא היה מוכן(9 דקות בתנור זה מספיק?), הבצל חי לגמרי ומה קרה לבצק?

לא יודע, ציפיתי ליותר קור רוח ושליטה במטבח אחרי כל כך הרבה שנות ניסיון.

  • מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ציטוט

בכללי אני חושב שהאוכל בארץ overrated בטירוף או שאולי אני פשוט מפונק מהבית.

 

זה בגלל שגדלת על קטלטקה \ בורשט ...

 

נרשם בהומור אם מישהו לא קלט 😃

  • מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני 2 שעות, ChemGuy85 כתב:

בכללי אני חושב שהאוכל בארץ overrated בטירוף או שאולי אני פשוט מפונק מהבית. בקיצור אין על אוכל של בית. 

אין על גיוון. לפעמים אין כח לבשל בבית רוצים לצאת. חוץ מזה, סצנת האוכל של ת"א מתחלפת כל הזמן. מסעדות מעדכנות את התפריט ומקומות חדשים נפתחים. זה לא כמו סצנת האוכל בקרית אתא ששם יש כמה ווריאציות לפיצה שאוורמה בורקס קפה גרג ושם זה נגמר.

 

  • מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים



הכותרת קצת מטעה - מיכל אנסקי לא שפית (כך שהציפיות קצת מופרזות).
** ** ** ** ** **
וכאן סיפור:
לא תמיד כשאצלנו במשפחה "לוקחים" מתכונים מהסבתות - הם מצליחים.
הבדיחה שסובבת סביב זה, היא שזה נעשה בכוונה (שתמיד ישכחו בכוונה לתת לך הוראות מדוייקות או העדרות מכוונת של מצרך חיוני להכנת המתכון...),
וזה - על מנת לשמר את ה"עליונות" של הדור הקודם בבישול (על פנינו).
בדיחה או לא תחליטו בעצמכם.


לא בדיחה בכלל.
גם במשפחה המורחבת של אשתי זה קורה.

סיפור משלי: יש לקרובת משפחה שלה מתכון לפקאן מפוצח קלוי בתנור. טעים שאי אפשר להפסיק לאכול. אשתי בקשה המתכון וניסינו להכין. אחרי 2 נסיונות הבנו שזה לא מצליח ולא במקרה.
חפרתי בגוגל. מצאתי מתכון דומה, בנסיון השני יצא בול. ובאמת היה חסר מצרך קטן אבל משמעותי.
בארוחה הבאה שנפגשנו עם אותה הקרובה, אחרי הארוחה שמנו על השולחן 2 קילו פקאנים לכיבוד. נשמטה לה הלסת. רק זה היה שווה את כל הכאב ראש...

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

  • מצחיק 2

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צחוק צחוק, אחרי קצת אימון, היום אפשר להוציא כל מנה יותר טוב מהסבתא של כל אחד. כל אחד בטוח שהדג המרוקאי של סבתא שלו הכי הכי בעולם, אבל בתכל'ס 99% מהמקרים זה לא נכון. קצת מתכונים, קצת הצלבות, קצת ניסוי וטעייה ואפשר תוך כמה פעמים להגיע לתוצאה טעימה יותר (עם כל העניין שבסובייקטיביות של הטעם) מכל מנה שכל סבתא אי פעם הכינה.

 

לגבי האוכל בישראל, אני חושב שהוא מצוין. להוציא את מטבח ה"עילית", האוכל בישראל לא פחות ממצוין לדעתי. יש לא מעט מסעדות טובות, במגוון רחב (מאוכל רחוב ועד מסעדות יקרות) וטבחים מוכשרים. 

 

@יבגניפ ראמן זו באמת תופעה מוזרה. בישראל פשוט לא מצליחים לעשות את זה טוב כמו במקור. לא יודע, אולי זה עניין חומרי הגלם? הטריות? אין לי מושג. זה אפילו לא חייב להיות ציר חזיר. אכלתי ראמן מציר עוף בקיוטו ובחיים שלי לא אכלתי מרק עוף כזה טעים בשום מקום. נכון שזה לא כוחות להשוות ליפן, שהיא המדינה עם האוכל הכי טעים בהיסטוריית האנושות וחומרי גלם מדהימים שזמינים לכולם, לא רק למסעדות וייצוא, אך בכל זאת אני לא מבין למה בישראל זה לא מצליח. 

  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניקו בגלל אני מסכים איתך לגבי עניין הסבתות למינהם, להוציא מספר מאכלים חריגים שמצריכים ׳תרגול׳ של עבודת ידיים כמו קובה (ועוד כמה...).


Sent from my iPhone using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

אמן זו באמת תופעה מוזרה. בישראל פשוט לא מצליחים לעשות את זה טוב כמו במקור. לא יודע, אולי זה עניין חומרי הגלם? הטריות? אין לי מושג. זה אפילו לא חייב להיות ציר חזיר. אכלתי ראמן מציר עוף בקיוטו ובחיים שלי לא אכלתי מרק עוף כזה טעים בשום מקום.

 

באופן כללי, אוכל אסיאתי אמתי יש רק באסיה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 26 דקות, חן ג. כתב:

 

באופן כללי, אוכל אסיאתי אמתי יש רק באסיה.

 

לא כזה נכון, ברוב המדינות שיש אליהן טיסות ישירות מהמזרח ואוכלוסיה אסייתית משמעותית- תוכל למצוא אוכל אסייתי אמיתי. בפריז יש ראמן טוב כמעט כמו בטוקיו בגלל ריכוז גדול של אוכלוסיה יפנית ופופולריות גדולה של המטבח הזה בעיר (ובטוקיו יש מסעדות צרפתיות טובות בדיוק כמו בפריז....)

עניין של זמינות רכיבים טריים ואימון נכון. בישראל אין ראמן אמיתי כי אף אחד פה לא למד להכין ראמן אמיתי- והרכיבים הדרושים לא באמת זמינים, חותכים פינות.

כמובן שהתרכזתי פה במאכל אחד, אבל זה נכון באופן כמעט גורף.

*על הדרך, ברוב אסיה לא מפחדים ממונוסודיום גלוטומט. פה מתייחסים לזה כשטן.

 

לגבי אהרוני- אחד מהשפים האמיתיים שיש לנו פה, נטול יומרה, למרות שהוא בטלויזיה כבר עשורים הוא הבין שזה לא אומר שהוא מינימום לארי קינג בכלל. הבנאדם יודע ליצור מתכונים, יודע לבשל, יש לו ידע נרחב מאוד לגבי המטבחים שהוא חקר במהלך חייו ונראה שהוא נהנה לחלוק את הידע והדעות שלו באופן מאוד נעים. עם צ'יל כזה אין פלא שהוא וגידי גוב כ"כ מסתדרים ביחד.

לגבי השאר יש לי דעות לפה ולשם, אבל מיכל אנסקי- מה לה ולאוכל, חוץ מהעובדה שכמו כולנו היא אוכלת אותו? בכל העונות של [מה שזה לא יהיה] השף, לא ראיתי שהיא תרמה דעות מועילות כל כך, ובענייני בישול עצמו אני בספק שהיכולות שלה עולות על של יושבי הת'רד הזה. אם כבר, הפוך.

  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשגרתי בתאילנד היתה רשת של ראמן שהייתי אוכל בה שמסתבר שזכתה ב-2 כוכבי מישלן, מקום לא מי יודע מה יוקרתי, אוכל לא יקר גם כן. עוד לא אכלתי ראמן בחיים שלי ברמה הזאת. הייתי מוכן לשלם הרבה כדי לאכול שם ארוחת ערב היום.

 

Time is the only thing standing between me and the throne

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 דקות, Pika007 כתב:

*על הדרך, ברוב אסיה לא מפחדים ממונוסודיום גלוטומט. פה מתייחסים לזה כשטן.

 

זה אחד ההבדלים הגדולים. מעבר לכל הסויה, סיני/תאילנדי טוב ישים איזה כפית מונוסדיום גלוטומט טהור על האוכל לפני שהוא מגיש אותו. עובד כמו קסם.

  • רעיון טוב! 1
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראיתם את חיים כהן היום? נראה לי שהוא פשוט לא עומד בלחץ בשידור חי, היה קטע שהוא זרק את הטלפון במגירה של הסכו"ם.

נראה שהבשר שהוא הכין לא היה מוכן(9 דקות בתנור זה מספיק?), הבצל חי לגמרי ומה קרה לבצק?

לא יודע, ציפיתי ליותר קור רוח ושליטה במטבח אחרי כל כך הרבה שנות ניסיון.

והקטע שקדם לזה כשהתקשרה אליו "השכנה", עוד יותר הזוי/מביך. אני לא מבין איך תופסים ממנו כל כך? כנראה שאנשים קונים את המשחק המתלקק שלו, ממש תפס את משבצת המאמי הלאומי (ולפחות פעמיים במשך השידור הוא היה חייב לתחזק את הדימוי הזה ולהראות בכוח כמה הוא down to earth). מעבר לזה ששוב האוכל שהכין יצא לא מוכן (ראו שהבשר והבצק יצאו מהתנור לא אפויים וכשהוא נתן ביס הוא עשה פרצוף שאי אפשר להתבלבל בו, ואח"כ שניה לפני שהשידור נגמר זרק "תנו לקבב עוד 2-3 דקות בתנור"), הוא (שוב) מפוזר לגמרי ולא מוצא דברים ו/או מכין אותם מראש, למרות שאמר למנחה "שהוא עושה חזרות לפני כל שידור" (ועדיין כבר 3 תכניות לא מצליח להוציא מנות כמו שצריך). וזה שהוא לא הצליח להפעיל את המקסר של עצמו והצלם היה צריך להגיד לו מה לעשות?

 

אבל הקטע ששבר אותי היה כשהוא הכין "מסבחה" ו"סלטים". הוציא 6-7 קופסאות סלטים מוכנים של צבר ופרס אותן על השולחן. לקח בשביל המסבחה טחינה מוכנה מקופסא של צבר (ברצינות?), פותח אותה ודופק "וואוווווו" (???). אחרי זה עשה צלחת של סלט פלפלים, לוקח קופסאת סלט פלפלים של צבר ומתחיל לחרטט איזה טעים הסלט הזה וגם טוען ומוסיף "ממ טעים". מה זה? וזה אותו אחד שבתכניות שהוא שופט קוטל מתמודדים כי הם משתמשים במרכיבים מוכנים כן?

 

 

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...