Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, 

לפני כמה ימים באתי להניע את הרכב (i20) ללא הצלחה.

חיברתי ג'מפר והצלחתי להניע, אבל ברגע שניתקתי את הכבלים מהמצבר האוטו נכבה. המצבר עצמו ריק (בערך 2 וולט).

כשאני מחבר את הג'מפר אני מקבל 12 וולט, וברגע שאני מניע (כשהכבלים מחוברים) הזרם הוא בערך 11.8, לא 14 כמו שאני מצפה.

איך אני יודע אם הבעיה היא באלטרנטור או בפיוז שלו?

ניסיתי להוציא את הפיוז (125 אמפר), לפי ההוראות של  הספר רכב - ניתקתי את המינוס של המצבר ופתחתי את הברגים של הפיוז, אבל הפיוז עצמו לא יוצא ואני לא רוצה להפעיל יותר מדי כח. מדובר בפיוז גדול שנמצא במקום קטן והמלקחיים של הפיוזים הקטנים לא עוזר

תודה

אגב, אשמח לדעת מה אמור להיות המחיר עבור החלפת הפיוז וכמה אמורה לעלות החלפת האלטרנטור

עריכה אחרונה על ידי gozi1
פורסם (נערך)

היי

איך הגעת למצב שפיוז נשרף?

כדי שאלטרנטור יעבוד צריך מצבר תקין.

תחליף מצבר ואז תחזור לבדיקה מתח שוב.

אתה רושם זרם  11.8 ומתכוון על מתח? 

עריכה אחרונה על ידי alechko01
פורסם
לפני 2 שעות, gozi1 כתב:

לפני כמה ימים באתי להניע את הרכב (i20) ללא הצלחה.

לפני אותו יום, נסעת עם הרכב? או שהוא עמד בחנייה ללא תזוזה?

לפני 2 שעות, gozi1 כתב:

חיברתי ג'מפר והצלחתי להניע, אבל ברגע שניתקתי את הכבלים מהמצבר האוטו נכבה. המצבר עצמו ריק (בערך 2 וולט).

אני שואל כי 2V זה מצבר פרוק, ואלטרנטור לא מיועד להטעין מצבר פרוק.

לפני 2 שעות, gozi1 כתב:

איך אני יודע אם הבעיה היא באלטרנטור או בפיוז שלו?

אני נוטה להאמין שהפיוז הראשי לא נשרף.

בתור התחלה, בן כמה המצבר שמותקן ברכב?

האם הוא תואם לדרישות היצרן/ספר רכב?

והאם נסעת עם הרכב לפני אותו יום שניסית להניע אותו ללא הצלחה? הרכב נסע כל יום? או פעם בשבוע~?

יש ברכב קודן/איתוראן/פוינטר/מערכת אודיו?

פורסם
בתאריך 19.4.2020 בשעה 17:01, alechko01 כתב:

היי

איך הגעת למצב שפיוז נשרף?

כדי שאלטרנטור יעבוד צריך מצבר תקין.

תחליף מצבר ואז תחזור לבדיקה מתח שוב.

אתה רושם זרם  11.8 ומתכוון על מתח? 

כן התכוונתי למתח, לא יודע למה רשמתי זרם. המתח היה 11.8 וולט.

אני לא יכול להגיד בוודאות, אבל יכול להיות שחיברתי את הג'מפר לרכב הפוך בפעם הראשונה שחיברתי. ממה שקראתי זה יכול לשרוף פיוז.

את המצבר החלפתי לפני שנה בערך (אני לא זוכר מתי בדיוק), בנוגע לנסיעה- לא נסעתי באוטו בחודש וחצי האחרונים (בערך כשנכנס הסגר), לפני כמה שבועות באתי והנעתי אותו רגיל ונשארתי ברכב כ20 דקות בערך (הזזתי אותו קצת, בתוך החנייה. אבל לא מעבר לזה).

לפני כמה ימים באתי לעשות את אותה פעולה אבל הוא לא הניע לי. חיברתי ג'מפר וכמו שרשמתי כנראה חיברתי לא נכון.

ניתקתי את הג'מפר וחיברתי מחדש כעבור מספר דקות. הרכב הניע, אבל ברגע שניתקתי את הכבלים הוא נכבה.

את המצבר החלפתי באוטו דיפו, אז אני יכול לנחש שהוא תואם לרכב אבל לא וידאתי.

יש ברכב מערכת אודיו ויש קודן.

כרגע גם הג'מפר לא מספיק כי הוא כבר התרוקן והמטען שיש ברשותי מאפשר לטעון אותו דרך השקע של הסיגריות ברכב. אין לי מטען לבית אז כרגע גם הג'מפר לא מצליח להניע את האוטו

תודה לשניכם על המענה

• תוכן חדש...