Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה הרכב הראשון שלי עם הפיצ'ר הזה - עדיין מיוחם על זה. 

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היה אפילו באופל אומגה שנת 1988 שהיתה לי בה היה מותקן מזגן מקומי של אלכס. היה פתח למזגן בתא ההכפפות.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עדיין מתחשק לי לעשות לתא חפצים הזה דברים שהשתיקה יפה להם 🤐

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כמו צב מפוחד! 

איי דונט קייר! 

• מצחיק 1

Pioneer TS-X150

פורסם
 וכך הצלחת להבהיר לנו למה לסטיגמה חיים משלה והאפשרות לתקנה, גם אם קיימת, קשה. הבאת קורולה 2003 שהוחלף בה מנוע ועדיין נתפסת אצלך כמודל של אמינות, אז אני אביא ברשותך בורה 2 ליטר אוטומטית ש.י 2001 עם כ 220K ק"מ שנמצאת אצלי מיומה הראשון על הכביש ( מכוניות הדר המנוח מול בית מעריב בתל אביב לפני כמעט עשרים שנה ), ולא הוחלף בה לא מנוע לא גיר, גם לא נעליים. למעט רדיאטור לפני חצי שנה שהחליף את המקורי וטיפולים שוטפים אחת לשנה, ברקסים מפעם לפעם, טיימינג אחת ל.. כל מיני שטויות כמו גג נופל אחרי 17 שנה שהודבק וזהו. האוטו משמש אותי עד היום ועושה את זה ( טפו טפו ) יופי. אז עבורי הוא לא מודל לאמינות של הדגם, אפילו לא קרוב לשם, אחרי הכל זה אוטו אחד, ולגמרי מקבל שיש מכוניות זהות שהבעלים שלהן מקללים את הרגע שהתפתו להן, לפחות כמו אדון קורולה עם ה DS5 שלו. מזה להסיק שנוגע רק במכוניות שמגיעות מגרמניה, כמוך עם היפניות, פשוט לא. מי שרוצה לחיות לאור הסטיגמה הזו, שלמשל מנעה ממך אוטו פשוט מקסים ולידיעתי הלא מבוססת נטול בעיות כמו ה 208 דיזל, זכותו המלאה, כל שאני יכול הוא להשתתף בצערך..

אני ממש לא נגד האירופאיות והייתי בעבר בעלים של 106xsi שהיתה מעולה. לפני כחמש שנים הייתי גם בעלים של 206 ידנית למס׳ חודשים והיא היתה מהנה מאוד לנהיגה, אבל פחות אמינה. היתה לי גם וולוו s60t6 למשך 5 שנים ובמשפחה יש לנו יותר אירופאיות מיפניות, ככה שהסטיגמות פחות מדברות אליי.
אם הייתה לי יכולת כלכלית, אין ספק שאחת האופציות שהייתי שוקל זו ה-3008. רכב מדהים מבחינתי.
הבורה שאצלך היא היוצאת מהכלל שאינה מעידה על הכלל, ולא להיפך.
כמות הגירים שהוחלפו לדגם הנ״ל ולגולף של אותם שנים היא לא קטנה בכלל. יש גם את תפעת ״החלונות הנופלים״ והתפרקות של הפלסטיקה וריפוד הגג (מזמין אותך לראות גולף 2002 של חבר שנראית זוועה מבחינת הגימור שלה למרות שהוא מנסה לשמור עליה הכי טוב שאפשר).
בקורולה הוחלף מנוע בגלל כשל בתכנון והיא הפגינה אמינות מוחלטת (בדיעבד המנוע הוחלף לללא כל סיבה) כנ״ל אלה ששירתו במשטרה ועברו חיים קשים מאוד, אבל שמרו על המנועים והגירים המקוריים גם אחרי חצי מיליון ק״מ!
אמינות של רכב בחלק גדול מהמקרים מאוד דומה למשפט: ״אם כמה אומרים לך שאתה שיכור, אתה כזה״.
יש גם דבר שנקרא ״סטטיסטיקה״ ו״הסתברות״.
זה נכון שיש לא מעט סטיגמות, אבל עובדתית ברוב סקרי האמינות בעולם הרכבים ה״יותר פשוטים״ גם יותר אמינים.
אני ממש לא מצטער שלא רכשתי 208 דיזל, מכיוון שלגביה ביררתי מול אנשים שהחזיקו את הרכב, ויש לי גם חבר שעובד בלובינסקי ובמוסך המרכזי שם.
מעדיף את השקט שיש לי עם הג׳אז (אף אחד לא מבטיח שזה יימשך) קרוב ל-130000 ק״מ, ולא יכול לקחת סיכון של השבתת רכב לכמה ימים במוסך בגלל תקלות.
  • אהבתי 1
פורסם

התא משענת יד יש בו קירור כי הוא מיועד לבקבוק 1.5 ליטר ./ 0.5 אחד מה2 לא זוכר
נסה להכניס בקבוק ותראה זה הסוד של האמיתי של התא

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם
סתם מתוך התעניינות, מה המחלות של ה 208 דיזל?

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

מיכל אוריאה בעייתי, מסך שנתקע די הרבה, ממיר רגיש, תקלות חשמל ונורות אזהרה שנדקלות לסירוגין. קירטועים פתאומיים כשגם נושא רצועת/ שרשרת תזמון מצריך החלפה מוקדמת בגלל הרגישות שלהן.
  • אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

-- ^ --

בתור בעלים של 208 דיזל מהמשלוח הראשון שהגיע לארץ (פברואר 2016) - על מה בדיוק אתה מדבר ?

• אהבתי 2
פורסם

בדיוק בפוסט הזה אנו מדברים על סטטיסטיקות והסתברויות.

מעולה שהרכב שלך חף מתקלות (וחלילה שזה לא ישמע ציני), אבל זה המידע שאני קיבלתי וגם קראתי ברשת (בחו״ל), לכן ויתרתי על ה-208.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, asafasraf כתב:

אני ממש לא נגד האירופאיות והייתי בעבר בעלים של 106xsi שהיתה מעולה. לפני כחמש שנים הייתי גם בעלים של 206 ידנית למס׳ חודשים והיא היתה מהנה מאוד לנהיגה, אבל פחות אמינה. היתה לי גם וולוו s60t6 למשך 5 שנים ובמשפחה יש לנו יותר אירופאיות מיפניות, ככה שהסטיגמות פחות מדברות אליי.
אם הייתה לי יכולת כלכלית, אין ספק שאחת האופציות שהייתי שוקל זו ה-3008. רכב מדהים מבחינתי.
הבורה שאצלך היא היוצאת מהכלל שאינה מעידה על הכלל, ולא להיפך.
כמות הגירים שהוחלפו לדגם הנ״ל ולגולף של אותם שנים היא לא קטנה בכלל. יש גם את תפעת ״החלונות הנופלים״ והתפרקות של הפלסטיקה וריפוד הגג (מזמין אותך לראות גולף 2002 של חבר שנראית זוועה מבחינת הגימור שלה למרות שהוא מנסה לשמור עליה הכי טוב שאפשר).
בקורולה הוחלף מנוע בגלל כשל בתכנון והיא הפגינה אמינות מוחלטת (בדיעבד המנוע הוחלף לללא כל סיבה) כנ״ל אלה ששירתו במשטרה ועברו חיים קשים מאוד, אבל שמרו על המנועים והגירים המקוריים גם אחרי חצי מיליון ק״מ!
אמינות של רכב בחלק גדול מהמקרים מאוד דומה למשפט: ״אם כמה אומרים לך שאתה שיכור, אתה כזה״.
יש גם דבר שנקרא ״סטטיסטיקה״ ו״הסתברות״.
זה נכון שיש לא מעט סטיגמות, אבל עובדתית ברוב סקרי האמינות בעולם הרכבים ה״יותר פשוטים״ גם יותר אמינים.
אני ממש לא מצטער שלא רכשתי 208 דיזל, מכיוון שלגביה ביררתי מול אנשים שהחזיקו את הרכב, ויש לי גם חבר שעובד בלובינסקי ובמוסך המרכזי שם.
מעדיף את השקט שיש לי עם הג׳אז (אף אחד לא מבטיח שזה יימשך) קרוב ל-130000 ק״מ, ולא יכול לקחת סיכון של השבתת רכב לכמה ימים במוסך בגלל תקלות.

נתחיל מזה שלסקרי אמינות הידועים גם כמדד שביעות רצון הבעלים, יש בעיה אחת מהותית, הם לא אמינים, לכך סיבות רבות שהעיקרית שבהן היא תיחום והגדרת ציפיות ( מי שקונה יפנית עושה זאת ולא רק בארץ מהסיבות שלך בדיוק, הוא חושב שהן אמינות יותר, מכאן שהשתתפותו בסקרים הללו באופן מובנה ובלתי נמנע היא מוטה ). נעבור לגירים ולחלונות הנופלים באוטו שלי, אז דיברתי על האוטו שלי, קיבלתי כבר קודם  את האפשרות שיש מכוניות זהות עם "נסיון חיים" אחר לגמרי, אבל אין לדבר הזה בסיס מספרי מבוסס כלשהוא, יש את הסיפורים מפה לאוזן וגם באופן פומבי ואלו,  מה לעשות, מצביעים על ציפיות יותר מאשר על עובדות, בדיוק כמו הפגם הבסיסי המובנה בסקרי שביעות הרצון. קח כדוגמה את האוטו שפתח את הדיון הנוכחי, נקודת המוצא של כולם כאן היא שמדובר באוטו לא אמין בבסיסו, לא היה צריך יותר מדוגמה ספציפית של משתתף ספציפי בכדי לעורר כאן דיון ארוך שעיקרו שיש לנו כאן בעצם טריידאוף של אוטו לא אמין כעובדה מול הנאה ואיבזור עשיר כ"פיצוי", למרות שאין כאן לא סטטיסטיקה ולא ממצאים אובייקטיביים שאפשר בכלל לבסס עליהם משהו. בגלל שיש לנו ענין כאן עם צרוף "קטלני" של אוטו צרפתי ועוד פרימיום, אז לא צריך יותר מדי, גם בורג שמשתחרר לפני הזמן באוטו כזה יהווה אישוש להנחה הרווחת שמגלמת הסטיגמה שאתה מייצג כאן. נדמה לי שלו היתה עולה כאן קורולה עם אותן תקלות, השירשור הזה היה נעלם הרבה יותר מהר, אף אחד לא היה מתרגש יותר מדי מתיבת פיוזים או חלקים מתקלפים, אחרי הכל מדובר באוטו לא ילד כבר ותקלות, ודאי לא מג'וריות, הן אחרי הכל ענין נורמלי למדי. בכל מקרה מצדיק את ההחלטה וההתנהגות שלך, עצם קיום החשש התמידי שיקרה משהו מקזז יופי את ההנאה שניתן להפיק מרכב, בלי קשר להצדקה האובייקטיבית של אותו חשש. זה כוחה וזה ניזקה של הסטיגמה.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

אם הייתי ניזון מסטיגמות, לא הייתי מתקרב לרכבים אירופאיים ונצמד ליפניות. בפועל, רוב הזמן היו לי אירופאיות יוצר מאשר יפניות ומב לעשות שהאמינות של האירופאיות היתה פחות טובה.
לתפיסה שלך כל סיפורי המצמדים של פורד היא יותר סטיגמטית...
האם הציפיות של רוכש לקסוס שונות מזה של מותג פרימיום אחר? נראה לי שלא באופן מהותי, וגם אם כן רוכשי המותג מצפים ממנו לרמת אמינות ושירות גבוהים והעובדה היא שבכל סקרי האמינות לקסוס נמצאת בצמרת.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

כתבתי כבר כמה פוסטים לאחור, שישנן תקלות סידרתיות, גם ביפניות גם באירופאיות, לא מכיר את החלוקה היחסית איפה יש יותר, אבל אלו כאמור נפתרות בדרך כלל ע"י היצרן בריקולים, שקטים יותר או פחות או בניסיונות היצרן לשפר או להחליף. הגיר הדפוק של פורד, הגירסה הראשונה של המנוע באוטו של לנוס, הן דוגמאות לכך, לא נכנס לזה, אין מחלוקת על הענין. מדובר בתקלות שאינן סידרתיות לאלו התייחסתי. ובשל כך שאין מימצא בדוק לגבי  שכיחותן על פי פילוח של מוצא אתני, כך אי אפשר באופן רציני לקבוע שאוטו כזה אמין יותר כי הוא מפה ואחר אמין פחות כי הוא משם. 

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...