Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 שעות, motizkn כתב:

הדוגמא של VAG לא הייתה קשורה לנפילת מותג, התכוונתי שיש רכבים באירופה שנחשבים איכותים ואמינים (למשל VAG שבארופה רוב הרכבים הם בעלי תיבה ידנית) ופה בארץ הם הפגנו בעיות רבות שלא קשורות להזנחה של הישראלי המצוי.

אולי ב2013 באירופה,

המון רכבים שם אוטומטיים כיום.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 6 שעות, lanosforce כתב:

כשזה מגיע לישראלים אני מתייחס בעיקר לתגובות של אנשים שהיו בעלים בפועל של הרכב ולאנשים סופר טכניים שהידע שלהם והניסיון שלהם מהימן. אנחנו (ישראלים) מאוד אוהבים "לדעת" דברים - בלי ידע. תכונה נוראית כבר ציינתי את זה. 

כבר אמרנו -

image.png.bc1b7f536e8c0945299ab0e592905037.png

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

למה אף אחד לא מזכיר את מנועי קורולה הסופר דופר אמינה עם מנןעי 1.6 של שנת 2003-2004 כל המנועים כמעט ללא יוצא מן הכלל הוחלפו לחדשים . בגלל בוצה וכשל תכנוני. איפה הגיר החד מצמדי הדפוק של קורולה שלעולם כולל היום אחרי 10 שנים לא מצאו פתרון ופשוט הזניחו איך שזה. איפה דוושת תאוצה שנתקעה והרגה אנשים , איפה בעיות קרינה של פריוסים הראשונים ,איפה הדיזלים הדפוקים של לנד קרוזר? לטויוטה יש היסטוריה רבה עם מוצרי חרא רק שכל רוכש של טויוטה ,לא מובן לי למה, מחליט להרגיע את עצמו כשלטויוטה שלו יש כשל תכנוני וערמות של טויוטה נקראת לריקול במוסך וזה בסדר אבל לצרפתיה של השכן זה לא. נו באמת.

• אהבתי 2

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
לפני 5 שעות, orankohn כתב:

menir1 - אתה מאוד צודק. 

אכן ציינתי שמוניטין האמינות החיובי באתרים הבריטיים מתייחסים לשורת מנועים שאינם רלבנטיים לשוק המקומי. 

אולם הפות"ש ציין מפורשות שהוא מבין את טיב המנוע שאצלו ומביא בחשבון את הפוטציאל האפשרי לתקלות. 

כותב אחר ציין שלל תקלות שחווה/שמע עליהן שאינן קשורות למנוע ובהקשר זה נראה שבארצות הניכר המשתמשים דווקא גיבשו התרשמות חיובית בהחלט. 

הערה נוספת - שהיא בגדר השערה מלומדת שלי:

מה הסיבה שמכוניות/מותגים  מסוימים נתקבעו בתודעה המקומית כלא אמינים ובעייתיים ולמרבה הפלא בניכר הן מוכיחות עצמן היטב?

מכוניות "אמינות" כגון יפאניות  פשוטות לאחזקה וטיפול ורגישותן להזנחה נמוכה. להבדיל, מכוניות "מיוחדות" אירופאיות מצריכות טיפול מקצועני וללא פשרות של מרווחי טיפול וטיב חלפים. מוסכים שאינם מקצוענים בשילוב בעלים מזניחים גורמים לתקלות ולתדמית ירודה. 

בארצות עם תרבות רכב גבוהה - הן מצד הבעלים והן בתחום המוסכים - רכבים "רגישים" מתגלים כאמינים. 

ההשערה המלומדת שלך נכונה ברובה, אני חושב שאפילו יש לה סימוכין מעבר להנחות דומות.

התוצרים היפנים אכן שורדים יותר מאשר תוצרים אחרים, בהסתייגות מסויימת שכן נחסכו מאיתנו הכישלונות המפוארים של היפנים וקוראנים בניסיונות הראשונים שלהם להיכנס לשווקי המערב.

אנחנו זכינו ולא בציניות לקבל דגמים מעט יותר בוגרים שיצאו לשוק המערבי. היתרון היה תמיד בפשטות המבנה, וניצולת נמוכה על כדי הגחכה של הטכנולוגיה על מנת להשיג אמינות במובן של זמן ממוצע מרבי בין תקלה לתקלה.  לאורך השנים הוכיחו היצרנים היפנים ובעקבותיהם הקוראנים שרידות גבוהה. היפנים מן הסתם יותר ותיקים בתחום ולכן גם המוניטין שלהם מבוסס יותר.

היו ברשותי שתי מכוניות סובארו לאונה מודלים 89 ו 92 שקיבלתי כחדשים ונהגתי בהם למעלה מ 150 אלף ק"מ בכל אחד מהם ( באותן שנים צברתי כ 40 אלף בשנה) את דגם 93 לקחתי לארוע גימקאנה שנערך בזמנו בעפולה, חזרתי עם ציריות חורקות וגיר תקוע בהילוך שני, בגלל פריצת דיאפגמה בגיר ואובדן ואקום אבל הרכב הגיע בנסיעה חזרה לתל אביב . מאוחר יותר הסתבר לי שהאמינות הושגה עקב החלפת ציריות יזומה ב 60 אלף( בשתי המכוניות). אופייני או לא, המכוניות עברו לאיש מכירות אחר ונמכרו כשהגיעו ל 200 אלף ק"מ.  בשלושת ההונדה סיביק(94 ו 99) שהיו לי שבקו המפלגים עקב התפוררות הפלסטיקה של זרוע המפלג ( תקלה ידועה באותם מנועים ) מבחינתי כנהג, הכל טוב, מבחינת הנוסעים? בכל נסיעה מעבר לעירונית קצרה כל היושבים מאחור סבלו מבחילות כתוצאה מהמתלים האחוריים המסכנים, ובהונדה פשוט היה צפוף.  קורולה 94-99 שהיו לחברים וקולגות לא היו תלונות מיוחדות. אבל כולם נשאו עיניים לבכירים שנהגו בפורד פז'ו ויפנו/אמריקאיות (הונדה לגנד) 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 1 שעה, אליהו שבת כתב:

בעיני הבעיה הקשה של הרכב היא שהוא לא נותן שקט נפשי, לא הייתי נוסע איתו לצפון לדוגמא לטיול משפחתי פן בדרך הטורבו או משהו אחר יחליט לשבות ללא התרעה מראש.

המנוע הזה זכה לשמו בכבוד רב וללא שום גוזמא.

תראו את הפנים של יוסי ורונן כשמגיע מנוע כזה לטיפול, מבט רחמים על פניהם והם יודעים היטב למה.

אז נכון אני משבית שמחות אך ממליץ לכל מי שקורא את השרשור לפרגן לפות"ש, הוא אדם נפלא ומחושב אך ספציפית העסקה הזאת למרות מחירה אינה כדאית לדעתי.

נ.ב. פיקאסו אקסלוסיב בעיני לא בהרבה שונה אך זה רק אני...

ומה יוסי קנה לבן שלו? 

רמז: ds3 אדומה מגניבה עם אותו מנוע thp156. 

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 דקות, zaf כתב:

מאוחר יותר הסתבר לי שהאמינות הושגה עקב החלפת ציריות יזומה ב 60 אלף( בשתי המכוניות)

לפני 12 דקות, zaf כתב:

בשלושת ההונדה סיביק(94 ו 99) שהיו לי שבקו המפלגים עקב התפוררות הפלסטיקה של זרוע המפלג ( תקלה ידועה באותם מנועים )

לפני 12 דקות, zaf כתב:

מבחינתי כנהג, הכל טוב

וכל המוסיף, גורע

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, 98civic כתב:

למה אף אחד לא מזכיר את מנועי קורולה הסופר דופר אמינה עם מנןעי 1.6 של שנת 2003-2004 כל המנועים כמעט ללא יוצא מן הכלל הוחלפו לחדשים . בגלל בוצה וכשל תכנוני. איפה הגיר החד מצמדי הדפוק של קורולה שלעולם כולל היום אחרי 10 שנים לא מצאו פתרון ופשוט הזניחו איך שזה. איפה דוושת תאוצה שנתקעה והרגה אנשים , איפה בעיות קרינה של פריוסים הראשונים ,איפה הדיזלים הדפוקים של לנד קרוזר? לטויוטה יש היסטוריה רבה עם מוצרי חרא רק שכל רוכש של טויוטה ,לא מובן לי למה, מחליט להרגיע את עצמו כשלטויוטה שלו יש כשל תכנוני וערמות של טויוטה נקראת לריקול במוסך וזה בסדר אבל לצרפתיה של השכן זה לא. נו באמת.

ענית לעצמך.

טויוטה עושה ריקול,מחליפה ועומדת מאחורי המוצר שלה גם אם הוא לא מושלם.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם

היפניות, בד״כ מזדקנות יותר טוב מהאירופאיות.
לי היתה קורולה 2003 שהוחלף לה מנוע על ידי היבואן (בדיעבד התברר שללא סיבה), אבל זה היה מהיר, שירותי ונתן לי תחושה שיש מישהו שתומך ברכב. מעבר לכך, הרכב נמכר עם 270000 ק״מ וללא החלפה של פריטים מעבר לטיפולי שגרה ובלמים. מבחינתי, מדובר ברכב מאוד אמין.
לפי הבנתי, התמיכה של לובינסקי ברכבים שלה הרבה פחות טובה, לכן נוצר חשש אצל חלק מהאנשים כאן.
לאחרונה, התחלתי לנסוע כ-5000 ק״מ בחודש ופזלתי לכיוון ה-208 דיזל.
הסיפורים ששמעתי על בעיות האמינות של הרכב, בתוספת לחוו״ד של אחי (יש בבעלותו מוסך), גרמה לי להישאר עם ההונדה ג׳אז שלי, תוך הבנה שהרכב הזה ייסע מבחינתי עד שיתפגר, למרות שמבחינת דלק יעלה לי יותר.
אני מעדיף לבלות במוסך כמה שפחות, ולא פעם ביקור לא מתוכנן יכול לשבש המון דברים, כך שזה לא תמיד משתלם לכולם.

• אהבתי 1
פורסם

ענית לעצמך.

הדוגמאות שהבאתי לא היה ריקול רשמי בכלל אלא רק מי שלחץ לחץ וידע איפה ללחוץ קיבל. לא הייתי קורא לזה ריקול או שירות לקוחות.היו תביעות אישיות נגד זה. שוב פעם , למה בכלל להגן על טויוטה? מוצר זבל עם טכנולוגיה אפסית. לא נמאס באמת להלל מוצר כזה נחות? אמין? כי אין למה להתקלקל בדיוק כמו אופניים של מאה 17..גלגלי פח ורצועת שרשרת.
  • אהבתי 1

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

וכך הצלחת להבהיר לנו למה לסטיגמה חיים משלה והאפשרות לתקנה, גם אם קיימת, קשה. הבאת קורולה 2003 שהוחלף בה מנוע ועדיין נתפסת אצלך כמודל של אמינות, אז אני אביא ברשותך בורה 2 ליטר אוטומטית ש.י 2001 עם כ 220K ק"מ שנמצאת אצלי מיומה הראשון על הכביש ( מכוניות הדר המנוח מול בית מעריב בתל אביב לפני כמעט עשרים שנה ), ולא הוחלף בה לא מנוע לא גיר, גם לא נעליים. למעט רדיאטור לפני חצי שנה שהחליף את המקורי וטיפולים שוטפים אחת לשנה, ברקסים מפעם לפעם, טיימינג אחת ל.. כל מיני שטויות כמו גג נופל אחרי 17 שנה שהודבק וזהו. האוטו משמש אותי עד היום ועושה את זה ( טפו טפו ) יופי. אז עבורי הוא לא מודל לאמינות של הדגם, אפילו לא קרוב לשם, אחרי הכל זה אוטו אחד, ולגמרי מקבל שיש מכוניות זהות שהבעלים שלהן מקללים את הרגע שהתפתו להן, לפחות כמו אדון קורולה עם ה DS5 שלו. מזה להסיק שנוגע רק במכוניות שמגיעות מגרמניה, כמוך עם היפניות, פשוט לא. מי שרוצה לחיות לאור הסטיגמה הזו, שלמשל מנעה ממך אוטו פשוט מקסים ולידיעתי הלא מבוססת נטול בעיות כמו ה 208 דיזל, זכותו המלאה, כל שאני יכול הוא להשתתף בצערך..

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, 98civic כתב:
לפני 47 דקות, halperin96 כתב:

ענית לעצמך.

הדוגמאות שהבאתי לא היה ריקול רשמי בכלל אלא רק מי שלחץ לחץ וידע איפה ללחוץ קיבל. לא הייתי קורא לזה ריקול או שירות לקוחות.היו תביעות אישיות נגד זה. שוב פעם , למה בכלל להגן על טויוטה? מוצר זבל עם טכנולוגיה אפסית. לא נמאס באמת להלל מוצר כזה נחות? אמין? כי אין למה להתקלקל בדיוק כמו אופניים של מאה 17..גלגלי פח ורצועת שרשרת.

זו דעתך ודעתך בלבד.

עובדה שהם מוכרים הרבה ויש להם קהל קונים נאמן.

שכחו לקרוא לCIVIC98 להיות ראש מחלקת מו"פ לחדש להם.

והקורולה של 2011-2013 רכב מאוד מוצלח,הרכב שמופיע לי בסמלון זה רק כי לא הצלחתי למצוא אחת שלא נסעה מליון/מחיר הזייתי.

עריכה אחרונה על ידי halperin96
  • אהבתי 1

פורסם

בחיי אני לא עומד בקצב של שרשור שאני בעצמי פתחתי - מדהים. 

עזבו שטויות עצרו סוסים! 

ירדתי היום להזיז קצת את הקרוקומבוש ובדרך חזרה כשהגעתי לחניה החלטתי לבדוק קצת מיקומים אפשריים לחלקים למערכת סטריאו (שיגיעו חלקם רק אלוהים יודע מתי ולמען האמת לא כל כך איכפת לי כרגע - בכלל שואל את עצמי בשביל מה לשגע רכב משוגע). 

ואז אני שם לב לדבר הבא:

29bdc04c-de86-4261-9a6c-bd8a1d555d29.jpg.7e94716425645641947760a618217fc1.jpg

זה התא חפצים המרכזי מתחת למשענת יד - שימו לב לפתח\חלון הקטן מצד ימין על קיר התא.

אני מחפש אם יש שם במקרה איזה שקע מצת שלא שמתי לב אליו ולא מבין מה הדבר הזה? מכניס אצבע (למקום לא מוכר ולא מואר - אוי ישמרני השם זה רע) ועדיין לא נופל האסימון למה נכנס משם אוויר קר?!? 

ואז אני נהיה חרמן! פשוט חרמן על החיים (לא רוצה לאמר מה קיבלתי - די נו זה שוב הולך ומדרדר) כשאני מבין שמדובר בתא אכסון ראשי - מקורר! והוא אפילו די קר ולא רק קריר. 

ואז אני מבין למה בשם כל הצפרדעים וקרפדות הבולדוג הם בחרו ללקק דווקא קרפד הזיה על הגב ולעשות את התא הזה כמו מחילה של איזו ארנבת - בכדי לקרר שם בקבוק שתיה גדול - ביי ביי ימי המידנית - אה טוט אה'לאור! 

תא כפפות מקורר\מחומם מבין אבל זה חתיכת דבר לקרר תא חפצים מרכזי ואז אני נזכר שיש פתחי מזגן בקצה התעלה המרכזית ליושבים מאחור - איזה פיצ'ר קטן ומגניב! 

מרד אלור! פרונד לה באסטיל! 

• מצחיק 1
  • מעניין 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

התא המקורר הזה הוא פיצ'ר מדליק בטיולים, אני התלהבתי ממנו לא פחות ממך כשראיתי אותו ב 3008 של חבר.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם
זו דעתך ודעתך בלבד.
עובדה שהם מוכרים הרבה ויש להם קהל קונים נאמן.
שכחו לקרוא לCIVIC98 להיות ראש מחלקת מו"פ לחדש להם.

והקורולה של 2011-2013 רכב מאוד מוצלח,הרכב שמופיע לי בסמלון זה רק כי לא הצלחתי למצוא אחת שלא נסעה מליון/מחיר הזייתי.

Somebody shoot me..
קורולה זה זבל. זה רכב הכי אומלל בעולם כולו כי הוא הכי נמכר בעולם.
  • אהבתי 1

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

בתור אחד שיש לו סיוויק דור קודם בחניה,אני חושב שתואר הרכב האומלל בעולם שייך לה בגזרת המשפחתיות.

הם דאגו לעשות ברכב הזה ה-כ-ל בינוני.

הקורולה לפחות מרווחת מאחורה ועם מושבים יותר נוחים.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...