Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי רכב יד 2 ומסתבר שהמוכר חסם את הדלקן, אך לא הסיר אותו.

איך מסירים דלקן? אפשר לעשות את זה בעצמי או שנדרש לגשת למוסך?

פורסם

אם זה היה דלקן עם דיווח ק"מ, יש פלג שמחובר לשקע OBD, צריך להוציא אותו.

אם מדובר בדלקן מסוג ישן (הותקן לפני יותר מ 6-7 שנים בערך) אז יש קופסת פיקוד שמחוברת לחשמל של האוטו, צריך לנתק אותה, החיבור בדרך כלל באיזור בית פיוזים. או לתנק בצד הקופסא.

בדלקנים החדשים אין שום התממשקות למערכת החשמל, רק טבעת סביב פיית התדלוק שמחוברת לצ'יפ וכאופציה דיווח ק"מ.

דלקן חדש בלי דיווח ק"מ זה רק חוט סביב פיית התדלוק, תוציא אותו וזהו.

פורסם

המשקל לא מפריע אבל בהחלט אני ממליץ לנתק כל מערכת בהתקנה מקומית שלא בשימוש כי הן מקור לצריכת זרם פרזיטית.

אלא אם כן זה דלקן מהסוג החדש וללא קריאת ק"מ שלא מחובר לשום דבר באוטו. אותו אין צרוך לפרק, הוא לא מפריע לכלום.

ועדיין הייתי מפרק גם דלקן כזה מטעמים אסתטיים (הטבעת הזו לא נראית טוב) וכדי לא לבלבל את המתדלקים.

פורסם
זה דלקן אוניברסלי?

מה מפריע לך שזה שם?

זה דלקן של "דלק".

מה שמפריע לי זה שאני לא יכול לתדלק בעמדות השירות עצמי כי הוא מזהה את הדלקן כחסום ואז אני צריך ללכת לקופאי או למתדלק ולהאריך את הפרוצדורה.

פורסם
המשקל לא מפריע אבל בהחלט אני ממליץ לנתק כל מערכת בהתקנה מקומית שלא בשימוש כי הן מקור לצריכת זרם פרזיטית.

אלא אם כן זה דלקן מהסוג החדש וללא קריאת ק"מ שלא מחובר לשום דבר באוטו. אותו אין צרוך לפרק, הוא לא מפריע לכלום.

ועדיין הייתי מפרק גם דלקן כזה מטעמים אסתטיים (הטבעת הזו לא נראית טוב) וכדי לא לבלבל את המתדלקים.

במבט מבחוץ, אני רואה רק את הטבעת ושני חוטים שהולכים מתחת לפח הרכב.

איך אני יכול לדעת אם הוא מחובר לקריאת ק"מ?

הרכב משנת 2015, כך שפחות סביר שמדובר בדלקן ישן.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

נתקלתי בסוגיה זהה. יש אצלי ברכב משנת 2018 דלקן. זו רק טבעת עם שני חוטים שיוצאים ממנה אבל היא מונעת ממני לתדלק בתחנת "דלק". אני מעוניין להסיר אותה לחלוטין.

כיצד עושים זאת? האם אפשר סתם לחתוך את החוטים או שצריך לבצע פרוצידורה של הסרת הדלקן קומפלט?

פורסם

דלקן קומפלט נראה ככה:

Screenshot_20210823-233535_(1).thumb.png.674becccbe1a9b1c20b1d40dd8d6e253.png

הדלקן מורכב מטבעת עם שני חוטים שמחוברים לצ'יפ ששומר את פרטי הזיהוי של הלקוח. בעת התדלוק מתבצעת קריאת נתונים מהצ'יפ דרך האנטנה שבאקדח המילוי. 

את הצ'יפ מדביקים במקום נסתר כלשנו, לא רחוק מהטבעת.

תפרק את הטבעת עם החוטים - האנטנה שבאקדח המילוי לא תקלוט את הצ'יפ ובזה בעצם פירקת את הדלקן. 

אם יש לך כוח, תעקב אחרי החוטים עד לצ'יפ ותוציא גם אותו. 

אם בחברה בה היה האוטו מקדם נדרש היה דיווח קילומטרז' בכל תדלוק, יכול להיות שבשקע OBD יש רכיב שמדווח. גם אותו צריך להוציא, אם לא הוציאו מקודם. 

פורסם

פירוק דלקן, הנחיות משרד התחבורה. 

כלים נדרשים:

רכב עם דלקן אותו יש להסיר (להלן 'הרכב')

קאטר ( להלן 'קאטר)

החנה את הרכב כך שאינו מהווה סיכון לתנועה. 

פתח את הדלת הקטנה המסתירה את פתח התדלוק. 

אחוז בקאטר בידך הדומיננטית, וביד השניה אחוז בטבעת הדלקן. 

חתוך את החוטים המחוברים לטבעת התדלוק, ושלוף אותה החוצה. 

במידה והיא מוחזקת גם באמצעות בורג, עליך להביא מברג מתאים, ולהבריג את הבורג החוצה, כך שתיתאפשר הוצאת הטבעת. 

השלך את הטבעת לפח. 

הוסמכת כמסיר דלקנים מדופלם. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אחרי שראיתי את המבנה שלו, אני מבין שהוא לא מחובר למעשה לכלום בתוך הרכב. בהחלט אסיר אותו בעצמי. 

חששתי שמדובר בחיבור כלשהוא לתוך הרכב עצמו. 

תודה לעוזרים ושמח שאני עכשיו מסיר דלקנים מוסמך!!!

פורסם

מכיוון שלא רשמת דגם ושנתון, שווה לציין שזה תלוי בגיל הדלקן.

דלקנים מהעשור+ האחרון ניראים כמו שבוקי הראה.

דלקנים ותיקים יותר מתחילת שנות האלפיים הגיעו עם קופסא שהותקנה לפעמים מתחת להגה ולפעמים מאחור וחיווט שהלך עד אליה. 

עדיין אין מניעה לחתוך את האנטנה, אבל בשביל לעשות עבודה כמו שצריך, נדרש להסיר את הקופסא המדוברת ואת כל החיווט שסללו אליה.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 1 דקה, Igalz כתב:

מכיוון שלא רשמת דגם ושנתון, שווה לציין שזה תלוי בגיל הדלקן.

הוא רשם 2018...

• תוכן חדש...