Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנית דירת גן מתמ"א

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

אנחנו זוג צעיר בשנות ה 30 לחייינו, כרגע ללא ילדים אבל עובדים על זה.

מעוניינים לרכוש דירה ראשונה.

התקציב המקסימלי שלנו למשכנתא הוא סביב 1.85

מצאנו דירה באשדוד, דירת גן עם 4 חדרים שמורכבת מ 125 מטר דירה ועוד כ 90 מ"ר גינה.

בניין שבמקור היה 4 קומות, ועכשיו הוסיפו עוד 2 קומות, ודירת גן.

המחיר של הדירה המוצא לנו הוא כ 1.75.

עכשיו אשמח ליעוץ מכם:

1. אני שומע מהרבה אנשים שצריך להיזהר מתמ"א - בכל זאת מדובר על בניין בן קרוב ל 50 שנה אשר עבר חיזוקים,אבל הבסיס עדיין ישן. כמו כן הבנתי שבדירת גן למטה, היות והיא באה על חשבון הלובי של הבניין, חלק גדול מהצנרת של הבניין כולו עוברת מתחת לקרמיקה בדירה שלי - כלומר אם יש תקלה או משהו אני צריך להרים רצפות. האם זה נשמע לכם כמו דיל כדאי? כדי לסבר את האוזן, דירה חדשה או יד 2 במצב טוב עם הנתונים הללו עולה כ 2.1-2.3 מליון שח. אשמח לחוות דעת ספציפית לגבי השאלות וכן לגבי פרויקט תמ"א בכלל.

לפי שמועות הבנתי שמפסיקים את זה ועוברים רק לשיטת של פינוי בינוי.

2. אם מישהו מכם בעלים של דירת גן - עד כמה זה מסובך כל הקטע הזה שזורקים מלמעלה זבל לתוך הגינה שלך? נפוץ?

פורסם

מכיוון שמדובר בתמ"א באשדוד, הרי שמדובר בשכונה ישנה עם אוכלוסיה חלשה. יש סיכוי לשכנים בעייתיים מעליך שאכן יטנפו לך את החצר, אך יתכן שיהיה לך מזל ותיפול על קשישים רוסים שקטים ומנומסים. המחיר אכן זול מאוד בשביל אשדוד, אבל תלוי איזו שכונה, רחוב וכו'.

אני גר בשכונה חדשה עם אוכלוסיה חזקה ולרוב הדיירים בבניין ממש בסדר, ועדיין מדי פעם יש תלונות של הדירות גן על איזה זבל שזרקו להם לגינה.

פורסם
1.8 מיליון לדירה 4 חדרים מתמ"א באשדוד... לאן הדרדרנו...

מבין את הציניות...

אבל עם זאת... תמ"א זה אומר סטנדרט ירוד?

פורסם
אך יתכן שיהיה לך מזל ותיפול על קשישים רוסים שקטים ומנומסים.

מה חבל שהם לא חיים לנצח הקשישים האלה...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם (נערך)

זוג חברים רכשו תמא אבל דירה רגילה...

יש בעיה בתכנון הדירה כי היו עמודים לפני ויש עמודים שתקועים והורסים קצת את המבנה של הדירה.

המדרגות צרות כי עשו מעלית.

חניה בעייתית כי זה מתחת לעמודים

עומס ברחוב כי ביצעו עוד תמא ברחוב ועכשיו יש מחסור בחניה

המרפסת יצאה והיא כמעט על הרחוב

צפיפות בין בניינים

ועוד. לגבי חשמל ואינסטלציה לא ציינתי כי עשו להם חדש

לגבי הצנרת כי זה דירת גן, קח בחשבון שיעלה לך גיפה מידי פעם, סתימות וריחות. כמובן גם רעש של המים שהשכן מוריד באסלה שלו ואצלך זה נשמע כמו בום.

עכשיו לעניין האשדוד ןהמחיר שציינת... במרכז הארץ תמצא מחירים טובים יותר.

ולא מתמא

עריכה אחרונה על ידי vogel
פורסם (נערך)

ספציפית באשדוד כמעט כל הבעיות שציינת לא קיימות.

חניות של הדירות החדשות מגיעות על חשבון הגינה המשותפת. (בעיה אחרת) הריאה הירוקה של הבניין היא בעצם דירת גן שאתה רוצה לרכוש. המרפסות לא יוצאות לרחוב ואין צפיפות בין הבתים כי הבתים הישנים באשדוד נבנו במרחק רב אחד מהשני. חיצונית הבתים האלה נראים לא רע בכלל. מבחינת תכנון פנימי אין לי מושג.

תכנון בצד מדובר בבניין שכנראה יהיה מלא בדיירים מאוד חלשים מבחינה כלכלית עם כל הבעיות שנגזרות מכך ואתם בתור בעלי דירות חדשות תסבסדו את ועד הבית שלא ישלמו הדיירים החלשים.

בנוסף, 1.8 לדירה באשדוד נשמע יותר מידי ועוד בבניין מתמ"א. זה מחיר של דירה חדשה בראשון לציון.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

יש לי חברים שקנו בפחות מ-1.8 על הנייר דרך מחיר למשתכן.

אני לא ממש בקיא במחירים של ראשון, אבל 1.8 בשביל דירת גן באשדוד נשמע לי המון.

אם זו המציאות בישראל בהצלחה לכולנו.

פורסם
בראש העין עדיין מוכגים דירות 5 חדרים ב 1.6
אשמח שתפנה אותי איפה. בפסגות אפק על 4 חדרים מבקשים 1.7 -1.8

Sent from my LEX820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם (נערך)

יש כל מיני פרסומים, אני אבדוק לך. בכל מקרה אני מפסגות אפק בפרוייקט ימוכרים אצלי בבניין דירת גן אחורית 5 חדרים, מבקשים 2.1

דירה בת שנה

עריכה אחרונה על ידי vogel
  • תוכן חדש...