Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בשבוע-שבועיים הקרובים צריך להחליט על הרכב שמחליף את הקליאו שמסיימת חוזה ליסינג בחברה.

המבחר הוא מוגבל לרכבים הנ"ל, רכב מחוץ לקטגוריות הנ"ל יהיה בעייתי מאוד לבקש - כנראה שגם לא יאושר.

הצרכים שלי:

- רכב נוח לנהג, מושב נעים יחסית ומרווח טוב לרגליים - אם אפשר לכוון תנוחת נהיגה נמוכה מעדיף.

- עדיפות לכפול מצמדים או אוטומטי פלנטרי, הימנעות מרציף.

- בקרת שיוט על גבול הדרישה, עדיפות לאדפטיבית.

- שיהיה קצת נחמד לנהיגה, שלא ירגיש כמו מקרר על גלגלים.

- תאי אחסון סבבה ברכב, בקליאו חסר לי קצת תאי אחסון(מה שיוצר קצת באלגן בתא נוסעים עם ניירת/דברים שמאופסנים בכל פינה).

מה פחות קריטי:

- מרווח מאחורה, פחות קריטי לא הרבה נוסעים אצלי במושב האחורי.

- נפח תא מטען סביר לא חייב ענק(הקליאו היה סבבה).

הרכבים שזמינים:

- טויוטה יאריס SOL

- סוזוקי בלאנו GLX

- יונדאי I20 פריים

בתוספת של 200 שקל:

- יונדאי אקסנט החדשה 1.4 אינספייר

- סוזוקי קרוסאובר SX4

- סיאט ארונה סטייל 1.0

אני מאוד מכוון לכיוון הארונה, מפחיד אותי קצת הנוחות של המושב -

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לפני שאתה מוותר על רכבים "ללא תוספת", תבדוק את יונדאי. אולי המנוע החדש יספק אותך.

סיאט קצת מתנגש עם העדפה לישיבה נמוכה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא כתבת דבר על צרכיך. אתה לא יכול להשוות באלנו לקרוסאובר, אלה דגמים שמיועדים לצרכים שונים. אם אתה רווק או זוג צעיר הייתי בוחר בדגם יותר קטן, אם אתה בעל משפחה מחפש רכב יותר מרווח. כמובן שצריך לבחון עד כמה העלות הנוספת של 200 ש"ח משפיעה עליך. או, האם הליסינג מתאים לך ולא עדיף לך להחזיק רכב משלך (עם שיפור בהכסות ובתנאים הסוציאליים, כמובן במחיר ההתעסקות והעלויות של אחזקת הרכב).

נושא שמטריד אותי הוא אמצעי בטיחות מודרניים, חלק מהדגמים עדיין מצויידים במובילאיי בלבד, מה שמפחית מהאטרקטיביות שלהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1.לדעתי דיי כיסיתי את רוב צרכיי, אני רווק נהג יחיד כמעט רוב הזמן ואולי נוסע ליד פעם ב..(רשמתי בכותרת והשאר פירטתי בפוסט) - אם חסר משהו ספציפי תגיד ואענה.

2.נסועה בין 25-30 אלף בשנה תלוי בתקופה - הנסועה שלי מאוד לא יציבה, יש לי תקופות של חודש-חודשיים שאני יכול לא לצאת מגבול ה10-20 קילומטר ליום ויש לי תקופות שאני נוסע 300 קילומטר ליום(כל יום אצל לקוח אחר/2 לקוחות - לא בדרכים ממש אבל גם לא יודע לאן אני בהכרח אסע כל יום - לדוגמא בתקופה מסויימת שעברתי לרכב פרטי היה לי קו תל-אביב-חיפה 4 פעמים בשבוע למשך חודש וזה לא נעים).

אני יכול בקלות יחסית לספוג את העלות - הליסינג הוא האופציה היחידה מבחינה טכנית בחצי שנה+ הקרובה ואמשיך איתו כנראה גם אחרי כי בכל תחשיב שהוא יצא לי ברייק איבן לרכב פרטי(ביחס לתנאים שלי ספציפית בעבודה).

הבעיה עם הרכבים הקטנים שכל אחד חסר בהם משהו שחשוב לי:

- בI20 בקרת שיוט היא בעיית ענק מבחינתי(וזה לפני העובדה שבליסינג הרמת גימור היא בלי מערכות בטיחות) ליסוע לחיפה/ירושלים בלי בקרת שיוט היא בגדר עינוי מבחינתי.

- הבלנו לא נוחה לי, עם גיר רציף ומנוע עייף(שאחרי קליאו זה בעיה בשבילי, אני אוהב לנהוג) וגם פסיכולוגית לא מסוגל לנהוג בסוזוקי בלנו - פשוט לא מסוגל מסיבות אישיות.

- היאריס SOL מאובזרת בקצמנות בלי בקרת שיוט ובעצם בלי שום אבזור בסיסי שקיים ברוב הדגמים מסביב.

בקטגוריה מעל:

- אין לי צורך בנפח מטען של האקסנט והמנוע 1.4 נשמע מבעס ביום יום - כמובן גם אין מערכות בטיחות.

- הקרוסאובר גדול מידיי,גם לא מאוד נוח, גם לא מרגיש מאוד יציב על הכביש וגם בו הקטע הפסיכולוגי של סוזוקי מכה.

ולכן הארונה שמכילה אפילו בקרת שיוט אדפטיבית(שזה משהו שאני ממש מחפש ברכב הבא) אבזור מעולה ושילוב מנוע-גיר שאני לא עף עליו אבל עדיף על שאר החברות בקבוצה גורם לי לחשוב עליו, מצד שני כבר הייתה לי איביזה 2014 שהרגה לי את הגב - המושב עדיין קשה כמו פעם אבל לפחות מרגיש לא צר כמו הזה שהיה באיביזה הקודמת, מקווה שלא יהרוג אותי לטווח הארוך.

פורסם

אני יכול להרגיע אותך לגבי יציבות הקרוסאובר - הוא מושמץ על לא עוול בכפו (אני נוהג בגרסה האטמוספרית של 2016 אבל דווקא היא זו שהושמצה). מה שהיה פוסל את הרכב מבחינתי כיום הוא החוסר במערכות בטיחות אקטיביות. אני לא יודע מה הקטע הפסיכולוגי שלך עם סוזוקי, מבחינתי הקרוסאובר הוא הרכב הששי שלי מתוצרת זו (נכון להיום יש לי חוץ ממנו גם סויפט 2013 ו-SX4 מ-2010) ועד היום כולם מילאו את משימותיהם על הצד הטוב ביותר, כולל שתי ליאנות עייפות בליסינג שעברו בכבוד את שלב הנהג החדש של שניים מבני.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הקרוסאובר המחודש סובל מכיול מתלים מרושל שגורם לו לנוע יותר מדיי על המתלים ללא סיבה, גם בהתעלם מהחוסר באבזור הבטיחות האקטיבי, איכות החומרים הפשוטה והעובדה שרוב האבזור בהתקנה מקומית במקום מקורית , לא הייתי מוכן לנהוג בדבר הזה עקב הכיול המעצבן הזה.

לא רואה למה לבחור במשהו אחר חוץ מארונה, רובן הן גרסאות ליסינג ערומות מאבזור עם מחיר מנופח שיוצא מהכיס שלך, וכמו שבתור לקוח פרטי לא הייתי מוכן לשלם מכוניות ערומות שכאלה , ככה גם בליסינג.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

נוחות יכולה להיות דיל ברייקר במיוחד אם האיביזה ל הייתה נוחה לך.

אבל מבחינת רכב נטו, אין פה בכלל התלבטות. הארונה לוקחת. אין לך אפשרות לעשות עליה נסיעת מבחן? אמנם זה לא משקף תמיד אבל תוכל לראות אם התחושות הם דומות למה שהיה לך באיביזה.

וכן, למי שנוסע הרבה , ברגע שאתה רגיל לב.שיוט, זה פשוט עינוי לנהוג בלי.

פורסם

נסיעת מבחן של 20 דקות גם ככה לא מייצגת שום דבר ברכב, אם הייתי יכול למצוא רכב שכור לסיבוב יותר רציני זה היה אדיר - אחכה אולי שמישהו מסביב יקח אחת ואקח אותה לסיבוב לראות איך היא.

לגבי הסוזוקי זה פשוט בעייתי אצלי משפחתי - מטראומת עבר(לא אמינות) לא קונים סוזוקי אצלנו ועדיף שלא אנהג על אחת, לדעתי היא גם ככה לא מתאימה אז זה לא נורא.

פורסם (נערך)

מדהים. עם 6 סוזוקי במהלך 18 השנים האחרונות, כולל אחת שחוותה המסת כל הפלסטיקים החיצוניים משמאל בגלל מישהו שהצית חומר דליק לידה - היחידה שנזקקה לתיקונים מחוץ לשגרה היתה הסויפט שהצריכה ניקוי מצערת והחלפת ממיר קטליטי אחרי 5 שנים. בעצם היתה באלנו 1996 שהצריכה החלפת סטארטר כשהיתה בת 9 או 10. אחותי נוהגת בליאנה בת 18 (מהמשלוח הראשון או השני שהגיע ארצה) - מכוער, איטי, לא נוח (בכל זאת המושבים זקנים) - אבל עד כמה שידוע לי עם אפס תקלות.

היחידה שהתחרתה באמינות שלהן היתה קורולה אושריקו (1998 ).

מצד שני - לי יש טראומה מסובארו אימפרזה מדור ראשון שהיתה הרכב היקר ביותר שהיה אצלי מבחינת שעות מוסך ועלות תיקונים, כך שכל אחד יכול ליפול על לימון ולחטוף כוויה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

הסיבה שאני לא הולך לקחת סוזוקי היא לא(!) בגלל אמינות - אני ממש מצטער שרשמתי אותן אם הן לא אופציה בשבילי(לא! בגלל שאני חושב שהן לא אמינות).

פורסם (נערך)

זה בסדר. גם אני לא הייתי לוקח אותן היום - אבל לא בגלל אמינות אלא בגלל אמצעי בטיחות.

מצד שני, גם לדגמים האחרים לא מעט חסרונות, שאותם כבר מנית.

בסופו של דבר תצטרך להתפשר. השאלה היא על מה.

ודרך אגב - לגבי נוחות - זה כל כך אינדיבידואלי, עד שאף אחד לא יוכל לייעץ לך. רק הישבן שלך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אני כן חושב שנסיעת מבחן, אפילו של 20 דקות, על סיאט יכולה לעזור בהחלטה, וגם ישיבה באולם התצוגה - אם המושב בהרגשה מזכיר את מה שהיה לך באיביזה, כנראה שכדאי לוותר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זהו שישבתי, וקמתי ושוב ישבתי ושוב קמתי באולם תצוגה - וכל פעם אני מתלבט איך אני איתו, זה משגע אותי.

הוא בפירוש קשיח כמו הקודם אבל לא יודע אם בהכרח הוא לא יתאים לי, כל פעם אני יוצא עם תובנה שונה לגבי המושב.

• תוכן חדש...