Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון לרכוש דירה להשקעה בארה"ב אבל מעוניין לטוס (כחלק מטיול)לשם ולראות/לבחון את הנכס בעצמי, האם הדבר מומלץ/מקובל או שאפשר לסמוך על חברת הניהול בעיניים עצומות?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

מכיר אנשים שנכוו קשות. סע, וגם שוטט באזור בלעדיהם כדי לראות מה התמונה האמיתית.

איפה הנכס?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

עוד לא הוחלט,יש המלצה לאיזור טוב/עדיף?

ובכלל מה דעתכם על העניין?שווה להשקיע?מסוכן?הרבה כאב ראש ?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

לא מאמין בזה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
עוד לא הוחלט,יש המלצה לאיזור טוב/עדיף?

ובכלל מה דעתכם על העניין?שווה להשקיע?מסוכן?הרבה כאב ראש ?

תראה, אם אתה שואל שאלות כאלה כנראה שעדיף להימנע. זה אשכרה לקנות חתול בשק

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

דעתי היא להתרחק מזה כמו מאש. בתור בעל בית רחוק בלי היכרות של איך דברים מתנהלים מקומית, אנשים נוטים לנצל אותך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

היכן הדירה נמצאת? קח בחשבון שיש שכונות בארה"ב שלא נעים להסתובב בהם.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לא מאמין בזה

אני מכיר יותר מאחד שחשבון הבנק שלהם מאמין באופן מלא.

זה כמו לשאול, האם לקנות אג"ח או מניות או כל השקעה אחרת.

זה תלוי איזו וממי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתה יכול לספר איפה הנכס נמצא ? כתובת ?

בעיקרון הרבה אנשים רוכשים בלי לראות את הבית, ויש גם הרבה ישראלים כאלה. לפני שבועיים דיברתי עם ישראלי שנמצא בישראל ורכש פה 12 בתים בלי לבקר בהם. זה לקח לו זמן וניסיון אבל הוא הצליח לשכלל את השיטה שלו לרמה שיש לו פה בארה״ב מתווכת, קבלן שעושה לו תיקונים, איש שעושה לו בדיקה לפני רכישה (inspection) וחברת ניהול שמנהלת את הטיפול השוטף + מציאת דייר לנכס.

בסופו של דבר הכל תלוי בכמה אתה לומד לעומק את הנושא. יש פורום מאוד מפורסם פה בארה״ב שנקרא bigger pockets ואפשר להתייעץ שם לגבי איזה איזורים הם טובים יותר ופחות לרכישת נדלן ואיזה סוג בתים מומלץ לקנות ואיזה פחות. אחרי שאתה מזהה את האזור שאתה רוצה להתמקד בו הדבר הבא שאתה צריך זה מתווך טוב שישלח לך עדכונים קבועים על נכסים שיוצאים לשוק. ברגע שמצאת נכס שמוצא חן בעיניך אתה שולח את המתווך להסתכל עליו ולהסריט וידאו שלו. אחרי הוידאו אתה יכול להתקדם ל-לתת הצעה לרכישה - הכל נעשה דרך המתווך.

בסה״כ זה תהליך שצריך לעבור כדי להשתפשף בו. אם אתה עובד עם אנשים מקצוע איכותיים שקיבלת עליהם המלצה יש לך סיכוי טוב שהתהליך יצלח. אם אתה סתם מביא חברה מגוגל שתמכור לך נכס באזור ששמעת שהוא טוב אז יש לך סיכוי טוב להכשל בכל העניין.

נ.ב: ממליץ באופן כללי לא לקנות נכס מחברת ניהול או משהו בסגנון של turn key כי הם עושים עליך את נתח הרוווח הכי גדול. קנה נכס שנמכר בשוק על ידי הבעלים שלו (בין אם זה משקיע שהחליט למכור או בעלים של בית שהחליט לעבור לבית אחר) ותעשה לו תיקונים קלים ותתחיל לרוץ.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

בא נגיד שבסופו של דבר אין כסף הגון קל כן ?

אני אסביר גם למה - אם היה אפשר לעשות הרבה כסף בקלות מכסף - המון אנשים מקומיים היו עושים את זה קודם.

לגבי כל מוכרי החלומות מרחוק - דיברתי בזמנו עם הMortgage broker שלי (הוא בעלים של חברה בסדר גודל בינוני באיזור שלי, הסוכנת נדל״ן שלנו הכירה אותו אישית אז ההתנהלות שלי היתה מולו) - בנוסף למשכנתאות שהם מגשרים יש להם קרן השקעות - ואם יש סיכוי לעשות יותר מ7-8 אחוז לשנה על ערך הכסף המושקע (ואל תשכח שהם יכולים ״לדאוג״ לעצמם לריביות נמוכות במשכנתאות) - הוא משקיע. והוא תמיד מחפש לשמוע עוד פרטים ועוד אופציות - אז אם ה״מוכרי חלומות״ האלו היו מדברים דוגרי במספרים אמיתיים - המקומיים כבר היו שמים את הכסף. אף אחד לא צריך כסף מעבר לאוקינוס וישראל היא לא ערב הסעודית ששוחה בערימות של כסף. ארה״ב היא מדינה שבמקומות הטובים - העלות מחיה יותר גבוהה מבארץ - והמשכורות בהתאם.

לכן הסיפורים המוזרים של סוכני נדל״ן שם או כל מני מגשרים בארץ מתווכים עסקאות רווח כאלו נשמע הזוי. אם הכסף בטוח - אפשר למנף את זה כהשקעה מMortgage broker ואפילו לפטור חלק מההכנסות ממס , ויש מספיק קהל פה שיש לו כסף לבתים להשקעה.

THAT SAID - אם חוקרים ומשקיעים מאמצים עצמיים בצורה אקטיבית (או שיש מזל) - אפשר לעשות כסף - כמעט תמיד מלקנות ולהשכיר.

אבל צריך לעשות מחקר רציני של השוק - ולהבין עלויות וניואנסים מקומיים (איזה שכונות , בתי ספר , עלויות אמיתיות של דברים , Property tax וכו וכו)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

וכתוספת - רוב החברים האמריקאים שלי שעושים את אותו הדבר - לא משקיעים בארה״ב - אלא במדינות שמהם הם / ההורים / משפחה באו - לדוגמא מקסיקו וקולומביה. איפה שהכסף שלהם גדול.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, זה מאוד תלוי שוק. שוק המתחת ל-100 אלף דולר לבית, מעמד ביניים נמוך אצלנו בוער. נכסים עומדים בשוק בין כמו שעות לשבוע. יש לי חבר שקנה בית ב-25,000 דולר, השקיע בו עוד איזה עשר אלף דולר ועושה ממנו איזה 800 דולר בחודש. בחישוב גס אחרי עלויות ביטוח, ארנונה וחברת ניהול הוא עושה 18% תשואה שנתית. הנכס לא נחטף מהר, הבן אדם לא מוגול השקעות מקצוען, השכונה בסדר מינוס. אבל וואלה, הבן אדם מכניס כל חודש שכירות כבר מעל שנה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אם אתה לא שם הולכים לגזור עליך קופונים ברמות קשות, בטח אם איפשהו בשרשרת ישנו מישהו ישראלי.

לדעתי, תתרחק מעסקה כזו אם אתה לא שם וחותם בעצמך ואין מישהו עם אינטרס חזק לטובתך לטפל בעסק הזה (חבר-משפחה)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כמה דברים שדואגים להסתיר מפני משקיעים בינלאומיים:

1. מס עזבון - שתזכה ל-120, אבל אם אתה לא תושב או אזרח אמריקאי ולא יצרת תכנון מס חכם, היורשים החוקיים שלך יצטרכו לשלם מס משמעותי מאוד של עד 40% משווי הנכסים האמריקאים שברשותך(!!), אם סך שוויים גבוה מ-60 אלף דולר:

https://saar-soury.com/2019/06/30/if-you-are-a-non-u-s-citizens-investing-in-the-u-s-capital-and-real-estate-market-watch-out-you-might-need-to-pay-estate-tax/

2. Property Tax - מה שקרוי בישראל ארנונה נגזר בארה"ב לפי אחוז משווי הנכס ותמיד באחריותו המלאה של בעל הבית (כמובן שאם יש שוכר או אין שוכר לא ממש מעניין אף אחד). תן מבט בצד הימני של הטבלה על מנת להבין על אלו סכומים מדובר בכל מדינה:

https://wallethub.com/edu/t/states-with-the-highest-and-lowest-property-taxes/11585/

3. קאצ'ים - כמובן שצריך לבדוק את המבנה עצמו - טרמיטים, יסודות, וכו... אבל יתרה מכך, יש באיזור צפון מזרח ארה"ב נכסים ישנים עם מיכלי נפט \ דלק מתחת לאדמה. עם השנים רוב הבתים עברו לחימום בגז והוציאו את המיכלים מהאדמה. אם אתה רואה בית ישן במחיר טוב שנמצא בשוק תקופה ארוכה - כנראה שיש לו עדיין מיכל. אם המיכל לא דלף, אז ניתן להוציא אותו ולהמשיך הלאה. לעומת זו, אם הייתה דליפה והאדמה הזדהמה -חפש נכס אחר - https://www.biggerpockets.com/forums/67/topics/141834-oil-tank-contaminated-soil-clean-up-costs

No worries 8)

• תוכן חדש...