Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב המדובר הוא סיאט איביזה שנת 2016 , 44,000 קילומטרז' דגם סטייל מאובזר

יש שחיקה בצמיגים (בלאי של רכב משומש בגדול) אלו צמיגים רכבים , אחרי 40 אלף אם אני לא טועה יש צורך לבצע החלפה ? כי לא בוצעה

הסעיפים שמפריעים לי זה שחיקה בצלחות ורפידות , בגלגלים הקדמיים הבפנים של הצלחת (רפידות) שקועות פנימה קצת והקצוות של העיגול בולטות (הקוטר של העיגול.) אני פחות הבנתי מה המשמעות של זה , המוסכניק אמר שצריך לפרק את הגלגלים לבדיקה טובה יותר

הסעיף השני זה שילוב הילוך באיחור , ששמים רברס ה"ביפ" קורה אחרי 2-3 שניות (זה הדגם של הגיר או שזו בעיה ספציפית?), המוסכניק אמר שצריך "לעדכן גרסא" (כולל לגבי הרעידות , שתכלס לא באמת מורגשות או מפריעות) הכוונה שלו הייתה להחליף גיר ?

בגדול הרכב נוסע טוב והוא דיי שמור , אבל יעזור לי שורה תחתונה של חומרת התקלות , מצב הרכב הכללי, ותרגום לירדת ערך

עריכה אחרונה על ידי _Tal_
פורסם

א. צמיגים תלויים באופי הנסיעה, במשך הזמן שהם מורכבים, היכן הרכב מחנה רוב הזמן, וכמובן בסוג הצמיגים, יש כאלו שיסעו 100 אלף וכאלו שאחרי 20 אלף יראו כבר לא טוב (קניתי את הרכב שלי עם 205 אלף קמ וצמיגים מקוריים, לא שאני ממליץ, החלפתי כבר באותם יום, מצבם היה מעבר לשחיקה סטנדרטית, אבל מרשים!)

ב. לא הבנתי למה אתה משלם לבדיקה אם לא מפרקים גלגל (כשרכב על ליפט זה לוקח כמה שניות עם אימפקט) ומודדים אפילו לפי העין את העובי? זה מרגיז אותי. ובכל מקרה גם אם צריך להחליף לא מדובר בסיפור של יותר מכמה מאות שקלים.

ג. לגבי הביפ - לא ברור אם הרוורס מותקן מקומית או בא מהיצרן, אבל לא הייתי מתרגש מזה, צריך להשוות רכב אחר דומה כדי לראות איך זה מתופעל.

לגבי השמן והנוזל קירור תשאל את המוכר מה הסיפור שם, אולי הוא סתם מילא לפני שלקחת לבדיקה כיד להסתיר תקלות?

מה הכוונה ב'לטפל במערכת הזרקה'?

לא הבנתי למה סימן X על מצבר בן 4 חודשים

בגדול זה רכב עם גיר ומנוע לא אמינים במיוחד, ואם אתה מודע להשלכות של קניית אחת כזו משומשת, אז לך על זה, תצטייד בהיסטורית טיפולים מלאה ותקווה לא ליפול.

פורסם
א. צמיגים תלויים באופי הנסיעה, במשך הזמן שהם מורכבים, היכן הרכב מחנה רוב הזמן, וכמובן בסוג הצמיגים, יש כאלו שיסעו 100 אלף וכאלו שאחרי 20 אלף יראו כבר לא טוב (קניתי את הרכב שלי עם 205 אלף קמ וצמיגים מקוריים, לא שאני ממליץ, החלפתי כבר באותם יום, מצבם היה מעבר לשחיקה סטנדרטית, אבל מרשים!)

ב. לא הבנתי למה אתה משלם לבדיקה אם לא מפרקים גלגל (כשרכב על ליפט זה לוקח כמה שניות עם אימפקט) ומודדים אפילו לפי העין את העובי? זה מרגיז אותי. ובכל מקרה גם אם צריך להחליף לא מדובר בסיפור של יותר מכמה מאות שקלים.

ג. לגבי הביפ - לא ברור אם הרוורס מותקן מקומית או בא מהיצרן, אבל לא הייתי מתרגש מזה, צריך להשוות רכב אחר דומה כדי לראות איך זה מתופעל.

לגבי השמן והנוזל קירור תשאל את המוכר מה הסיפור שם, אולי הוא סתם מילא לפני שלקחת לבדיקה כיד להסתיר תקלות?

מה הכוונה ב'לטפל במערכת הזרקה'?

לא הבנתי למה סימן X על מצבר בן 4 חודשים

בגדול זה רכב עם גיר ומנוע לא אמינים במיוחד, ואם אתה מודע להשלכות של קניית אחת כזו משומשת, אז לך על זה, תצטייד בהיסטורית טיפולים מלאה ותקווה לא ליפול.

אני גם שמתי לב הנוזלים שהם מעל המקסימום , צריך לנקז כדי להבין מה קורה , ואני מאמין שהפירוק גלגלים זה עניין של הרשאה ... הX על המצבר זה כאילו לבדוק עם המוכר אבל זו לא בעיה המצבר

כמה אתה חושב מבחינת מחירון ? , והליקויים האלה לא מונעים קניה ?

פורסם

לא הבנתי מה בדבר מערכת ההזרקה.

שמן כמה היה מעל המקסימום? נבדק ברכב קר או אחרי נסיעה?

נוזל קירור אם יש מעל המקסימום, בזמן לחץ במערכת הוא אמור לצאת מהמיכל עיבוי.

פורסם
לא הבנתי מה בדבר מערכת ההזרקה.

שמן כמה היה מעל המקסימום? נבדק ברכב קר או אחרי נסיעה?

נוזל קירור אם יש מעל המקסימום, בזמן לחץ במערכת הוא אמור לצאת מהמיכל עיבוי.

הנוזל קירור אני זוכר היה מעל הקו לא בהרבה, השמן הקוטר היה דיי ספוג בשמן , אבל המצב של השמן לפי המוסכניק היה בסדר , גם בבדיקה הוא שם לב לזה אבל לא עשה מזה עניין, אמר משהו על צורך בניקוז בשביל לבדוק את העניין, וגם אני לא יודע על מה מדובר בעניין מערכת הזרקה, אולי זה קשור לפרט שלא ציינתי , בקבלה של ה gas analyzer הכל תקין חוץ מערך אחד , C02 הוא 14.5 במקום 14.7, הוא הסביר אבל לא בדיוק הבנתי , אמר שזה בסדר בגדול

פורסם

צריך להיות יחס דלק:אוויר של 1 ל14.7, כלומר יש בעיה שבדרך כלל היא באחד החיישנים או בבריחת אוויר מהיניקה.

לגבי הבדיקה של הנוזלים היא בוצעה במנוע חם?

פורסם (נערך)
צריך להיות יחס דלק:אוויר של 1 ל14.7, כלומר יש בעיה שבדרך כלל היא באחד החיישנים או בבריחת אוויר מהיניקה.

לגבי הבדיקה של הנוזלים היא בוצעה במנוע חם?

אני בדקתי במנוע קר וגם במוסך נבדק ליידי במנוע קר , אחרי זה הייתה נסיעת מבחן , אתה אומר אולי המוכר מילא לפני הבדיקה ? כי זה אמור להתנקז בזמן נסיעה לקו ? זאת אומרת שאם לא יכולה להיות בעיה במנוע ?

את האמת שאני בדקתי לא שמתי לב שהנוזל קירור מלא מדי , שאלתי אותו אם הוא החליף או נגע והוא אמר שלא, מה שכן הנוזל שמן אני כן זוכר שהיה מלא , ובנוזל קירור במדיקה במוסך דווקא נראה שהוא היה מלא מעל הקו, והרכב כן נסע כמה דקות אבל ישב מעל שעה במוסך עד שהסתכלתי על הנוזל קירור שוב

עריכה אחרונה על ידי _Tal_
פורסם
Elic, לגבי הגיר העניין ידוע אבל מה לא אמין במנוע ?

פותח הנושא- הגיר חייב להיבדק במוסך מתמחה ברכב כמו רון או בחברה בהסתייגות קלה, שאם הוא עדיין באחריות ( אם עלה מיוני 16 או אחריו לכביש והאריכו אחריות לעוד שנה הרכב עדיין באחריות היבואן ולכן, הוא הכתובת היחידה).

אתה יכול לפרט קצת מה הממצאים של הבדיקה ומה אני אמור לקבל ולא לקבל? יכול לשלוח את המוכר לבצע את הבדיקה לבד?

פורסם
בדיקת גיר במוסך,בנוכחות הקונה רצוייה מאוד כדי שלא יהיו הפתעות לא נעימות אח"כ.

מעבר לכך,אם צריך להחליף בנוסף לזוג צמיגים קדמיים וביצוע כיוון פרונט גם בלמים/חלקים נוספים זה ישחק לידיים שלך במו"מ הכספי כמו גם העובדה,שהיתה מכה כזו או אחרת בכנף האחורית כחלק מתאונה כזו או אחרת בצידו השמאלי של הרכב-דבר שלטעמי מעט חריג לרכב בן 3 פחות או יותר.

שאלה קלה: המוכר פרטי ? שאלת את הבוחן על משמעותה האמיתית של הפגיעה (לאו דווקא בטיחותית אלא יותר סחירותית אם באמת משמעות נמוכה).

הפגיעה לא נראית לעין , הפגיעה היחידה שרואים זה בטמבון מקדימה כל השאר זה לחיצות , ואיך הגעת לזה שצריך להחליף בלמים ? , והמוכר פרטי כן , אני מעוניין לקנות כי על פניו האוטו היה נראה במצב טוב וקילומטרז נמוך , כמו כן הדגם יקר יחסית למחיר

פורסם

יותר מדי ריג'קטים יחסית לגיל הרכב.

כל אחת מההערות יכולה להיות זניחה או לא זניחה.

ממליץ לקחת את הרכב למוסך רון על מנת שיבחן את הליקויים ויתקן מה שנדרש.

אישית הייתי מנסה להוריד כסף למוכר כדי לממן את התיקונים במידה ויידרשו או לחילופין לקבל יחד איתו הצעת מחיר ולקזז את העלויות מעלות הרכב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
יותר מדי ריג'קטים יחסית לגיל הרכב.

כל אחת מההערות יכולה להיות זניחה או לא זניחה.

ממליץ לקחת את הרכב למוסך רון על מנת שיבחן את הליקויים ויתקן מה שנדרש.

אישית הייתי מנסה להוריד כסף למוכר כדי לממן את התיקונים במידה ויידרשו או לחילופין לקבל יחד איתו הצעת מחיר ולקזז את העלויות מעלות הרכב.

למה דווקא לנסוע עד לתל אביב? כל מוסך מורשה אחר לא מספיק טוב ? (שמטפל בסיאט כמובן)

פורסם

לא היה ידוע לי המיקום שלך , קיבלת המלצה על הדרך על מוסך מצויין שנותן יחס אישי ,רמת עבודה גבוהה ואפשר לסמוך על הדיאגנוזה שלו.

אתה בהחלט מוזמן להכנס לרשת צ'מפיון מוטורס ,על הנייר לא צריכות להיות בעיות . לי אישית משקשקות הבי#ים רק מלחשוב על זה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...