Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלווה

מאוהב בעתיקות
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מלווה חודשיים מספיק בהחלט

למרות ששלושה חודשים זה לא מוגזם.

אני כבר שנה עם רישיון, בתקופת המלווה יצא לי לעשות הרבה נסיעות (בהשוואה לחברים שלי שאת הנסיעה הראשונה שלהם למרכז הם עשו חודשיים-שלושה אחרי המלווה). אני למדתי הרבה מהמלווה. אבא שלי הוא נהג טוב (מבחינתי) והעצות שלו מועילות לי ביומיום! (דווקא העצות שלו עוזרות לי לעומת העצות של המורה נהיגה שהיה לי).

אומנם אני נוסע מעט מהר (120 לערך) ואני לא הנהג הכי זהיר (בזמן האחרון אני כן....אבל לפני זה לא הכי), אבל עד היום אין לי שום דו"ח, ואת התאונה הראשונה שלי עשיתי לפני שבועיים, שגם לא הייתה באשמתי וגם קרתה במהירות 0 קמ"ש...כן כן אני הספקתי לעצור אבל המפגר נכנס בי.

בתקופת המלווה שלי לקחתי את האוטו הרבה פעמים לסיבובים ביישוב, אני שמח על כך שעשיתי את זה, זה נותן לי ביטחון על הכביש, שלפי דעתי אין דבר יותר חשוב מזה. גם לנהוג בכבישים מאוד ראשיים למדתי לבד (מי שגר פה בדרום לא ממש רגיל לנהוג בכבישים ראשיים)...

ההורים שלי רצו להמשיך לי את המלווה לחודש נוסף...אני זוכר כמה בלגן היה לי איתם, אבל בגלל שסיימתי מלווה בדיוק ביום האחרון ללימודים שנה שעברה, הם הסכימו לי לקחת את האוטו לבצפר...ומאז...אני נוהג לי חופשי.

תקחו את תקופת המלווה בקלות. אני מכיר אנשים שלא יכלו לנהוג בתקופת המלווה ואפשר לראות כמה הם גרועים על הכביש, אז תנצלו את העצות שנותנים לכם ותנהגו בזהירות!

שי

למכירה: טויוטה אוונסיס מודל 2003, 2000 סמ"ק, יד ראשונה צבע שמפניה. 052-4355354- משה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

אומנם זה לא הכי כיף לחכות שלושה חודשים עד שאפשר לנהוג לבד, אבל זה גם לא יכול להזיק!.

להפך, זה יכול רק לעזור. יש לי שנה וחצי רשיון וכשאני מסתכל עכשיו על החוק החדש אני חושב שהוא לא

רע בכלל. ואם עוד חודש זה כל הסיפור- ויש אפילו סיכוי מינימלי שזה ימנע תאונות, אז באמת למה לא?

אז החוק הזה בכלל, אבל בכלל לא מסריח. תתאזרו בסבלנות ותפסיקו לבלבל את המוח.

ודרך אגב, אני מופתע שהשרשור הזה עוד לא ננעל.

אדם.

פורסם

לדעתי אין טעם לעשות את מלווה ל3 חודשים מפני שתמיד יהיו כאלו שפשוט יחכו 3 חודשים ולא ינהגו. צריך לקבוע מס' שעות נהיגה מסויים שכל נהג עם מלווה חייב לעבור,עד שהנהג לא יסע X קילומטרים ללא הגבלת זמן, הנהג לא יקבל חידוש רישיון. הבעיה היא שאין לי מושג איך להוכיח שנסעת X קילומטרים... אבל אם היו רוצים לעשות את זה היו ממציאים משהו, אני בטוח שיש מישהו שיחשוב על פתירון.

לגבי הסעת 2 נוסעים עד גיל 21 פשוט לא נראה לי שזה יעזור. וכל מי שכותב שהאוטו לא מתנהג אותו דבר כשהאוטו מלא או כשנוסעים 2 אנשים. אני נסעתי רק עם מלווה וגם כשכל האוטו מלא כולל כל תא המטען עם קניות וחוץ משהאוטו מאיץ יותר לאט אני לא מרגיש שום הבדל... אני מבין שיש הבדל כשמתחילים לעשות שטויות בכביש וכל זה... אבל היי.. אנחנו לא אמורים להגיע למצב כזה בכלל בנהיגה בכביש ציבורי!

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אתה לא אמור להגיע למצב כזה אבל בינינו כשאתה עם החברים אתה לא עושה שטויות בשביל הכיף? אני יודע שאני עושה ותאמין לי שהרכב מגיב שונה.

עזוב אבל איך האוטו מתנהג תיסע עם 5 חברים או עם 2, שים לב איזה הרעש שיש באוטו השתנה פתאום, וכשיש פחות רעש יותר קל להיות מרוכז וגם אין את מי שאומר "תיסע יותר מהר", "יאללה תעקוף" וכ'ו.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

מה שאתה עושה עם 5 חברים אתה יכול לעשות גם עם 2 האותה מידה וזה לא קשור.

זה שאתה עושה שטויות עם חברים זאת כבר בעיה שלך. ומה הקטע? בגיל 21 פיתאום אנשים יבינו שהם עושים שטויות ויפסיקו? תראה את רוני,בן 28, ועושה שטויות :)

פורסם

זה שאתה עושה שטויות עם חברים זאת כבר בעיה שלך. ומה הקטע? בגיל 21 פיתאום אנשים יבינו שהם עושים שטויות ויפסיקו? תראה את רוני,בן 28, ועושה שטויות :)

חשבתי שהוא בן 24...

ותוסיף... עושה שטויות לבד בלי חברים.. :-D

פורסם

כשאנשים נמצאים אצלך באוטו אתה אחראי על החיים שלהם! וזה אחריות גדולה מאוד.

להיות אחרי על שני אנשים זה לא כמו להיות אחרי על 5 וכשאתה מתבגר אתה מבין ומפתח חוש אחריות טוב יותר. בגלל זה אבא שלך אף פעם לא יעשה שטויות כשהמשפחה באוטו וצעירים כן.

כשאתה לבד ועושה שטויות עם עצמך אז רוב הזמן רק אתה תינזק אם יקרה משהו(רוני) וזה כבר יותר טוב מאשר לקחת איתך את חברים שלך.

פורסם

אז מה ההבדל? אז עכשיו במקום לנסוע במכונית אחת, יסעו ב2 מכוניות מה שבלי שום קשר יעלה את הזיהום הסביבתי. ובטח יגרום לחבר'ה לעשות עוד יותר שטויות ויתחילו לעשות תחרויות מי יגיע ראשון ויתחילו לעקוף על ימין ועל שמאל. ועכשיו שיהיו יותר מכוניות בכבישים יהיו יותר תאונות ,יותר פקקים ופשוט יהיה יותר מהכל...

פורסם

שיהיו עוד מיליון תאונות, אבל אם הצילו חיים של אדם אחד זה שווה!

אם תיצא עם חברים בשני מכוניות תעשו שטויות והכל אז מקסימום אוטו אחד יעשה תאונה, הסיכויים ששניהם יעשו הם נמוכים מאוד. אז הנהג שעשה תאונה ועוד שני אנשים נפצעו(בתקווה) או מתו ויש את החברים באוטו השני שיעזרו להם או יזמינו אמבולנס מהר.

פורסם

בסדר, נכון שיש יותר סיכויי השרדות עם אתה מסתכל על 2 מכוניות בפרט מכלל המכוניות, אבל אם אתה תסתכל בכלליות אז יש יותר סיכויים לתאונות מהסיבה הפשוטה שיהיו יותר מכוניות בכבישים

פורסם

אם יותר תאונות = פחות פצועים והרוגים אז זה טוב שיהיו יותר תאונות(פגיעות ברכוש) מאשר הרוגים(פגיעות בנפש).

נכון שצריך להוריד את שניהם אבל מתחילים מהחשוב יותר.

פורסם

אתה יודע מה? הזמן והסטטיסטיקה יעשו את שלהם. נראה... אני בטוח שבעוד כשנה או משהו יעשו בחדשות סטטיסטיקה ויבדקו האם החוק באמת גרם לפחות הרוגים בקרב נהגים חדשים שקיבלו רישיון לאחר 1.1.2005

פורסם

נתחיל מזה שחוק לא בודקים תוך שנה.

ורק שתבין גם אני נהג חדש(9 חודשים) והייתי מתבאס רצח אם החוק היה חל עליי ולא יודע אם הייתי שומר עליו כי נסעתי בלי מלווה גם בתקופת המלווה אבל, זה לא מוריד מערך החוק ומהיתרונות שלו. והחוק חל על מי שעשה רישיון אחרי ה 1.11.04 .

פורסם
אתה צודק אבל לא לכל ההורים יש את הזמן הזה "לסתובב" אם הילדים ולעביר להם מניסיונם.

ואני מסכים גם אם deltaHF שכן אני מעדיף לנסוע בלי מלווה מאשר אם המלווה שלי, אני ביכלל לא מבין איך נתנו לה רשיון היא בכלל לא יודעת את החוקים ואין לה שום תרבות נהיגה. המראות שבמקור הם דבר מאוד חשוב ברכב, אצלה מיעודות לתפקיד אחר לגמרי.

אם אין להורים זמן וידע להקדיש לנהג החדש (בנם/ביתם) אז הם פשוט מפקירים אותו לנהיגה לא בטוחה ואף מסוכנת .

הרי אתם מסכימים איתי שלנהג שרק הוציא רישיון לפני יומים אין ניסיון בכביש , וחס וחלילה במצבים מסויימים הוא לבדו באוטו זה חוסר אחריות מצדי ההורים .

ומי שנוהג בלי מלווה , חבל מאוד על הרישיון שלכם שעבורו עבדתם כל כך קשה.

• תוכן חדש...