Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלווה

מאוהב בעתיקות
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמובן שיש יתרון ענק בלנהוג עם מישהו מנוסה, אבל עדיין אם המלווה הוא הורה אז לפעמיים זה רק מפריע כי ההורים מתחלקים ל2 החלק הראשון הוא של אלה שכל שניה אומרים יאללה שים גז..., תעקוף אותו כבר...

ויש את הסוג השני האמאות בדרך כלל שאומרות לא יותר לאט, מה אתה נוסע כזה מהר, אתה כבר נוסע על 20 קמ"ש...

ככה שלפעמים עדייף כבר בלי מלווה

צודק, אני עכשיו בתקופת מלווה :x סיוט לנסוע עם ההורים...

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם
ראשית לא בטוח שאותו אדם "בעל נסיון" יודע מה הוא עושה, או שפשוט אותו אדם לא יודע להסביר או להנחות את הנהג החדש כמו שצריך...

סיבה נוספת היא אותם אנשים שאין להם מלווים ולא נוהגים במשך 3 חודשים...

עוד חוק מפגר הוא זה שאוסר על נהג מתחת לגיל 21 להסיע יותר משני נוסעים. מה ההגיון מאחורי חוק זה? אפשר לחשוב שאם יש לו רק שני נוסעים אז הוא יעשה פחות שטויות, להיפך כעת יותר נהגים יצאו עם הרכב שלהם בגלל שאפשר רק 3 ברכב ולא 5...

הבעיה היא שמי שקובע בסוף הוא פוליטיקאי חסר ידע (ולרוב חסר שכל) ולא מומחה שמבין בעניין...

כדי להסיע יותר משני אנשים צריך רשיון מיוחד יש לך אחריות על חייהם של אנשים להסיע אותם ולהחזיר אותם בשלום.

גם בצבא לעיתים היינו יוצאים בשיירות של רכבים רק עם שלושה אנשים ברכב כי לנהגים לא היה רשיון להסיע יותר מ 3 אנשים.

לפי דעתי כל אדם שהוא מבוגר יותר ממני, ולדוגמא נהג יותר שנים ממני ברכב הוא בעל נסיון טוב יותר משלי, אולי הוא לא הנהג הכי טוב ולא נותן עצות ומדריך אך הוא על הכביש יותר זמן ממני ויש לכך השפעה.

עד היום אני מקבלת עצות מכל נהג שהוא מימן יותר ממני ואין בכך בושה, להפך הנהיגה והביצועים משתפרים.

ליטל

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
מה זה קשור? "הוא" לא יכול לקנות מכונית?

עזבי עכשיו אין אוטו,יש אוטו.

נגיד הבן אדם יתום(שלא נידע...) אין משפחה,אין חברים , אין עבודה,קשה קשה...

אבל הוא הוציא רישיון וקנה רכב, מי המלווה? מה עושים?

ד"א יש עכשיו ב MTV PIMP MY RIDE מי שיספיק לראות, ירוויח

אם אין לו מלווה אז הוא יאלץ לחכות שלושה חודשים.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

גם למי שיש מכונית ולמי שיש מלווה (אפילו 2) לא תמיד יש להורים שלי זמן כדי לנסוע (בכלל אין להם זמן לזה). פעם בשבוע אני נוסעה לסופר אם אמא (5 דקות), ואיזה היגיון יש בזה?! אז אני נוסעה בלי מלווה כבר יותר מחודשים ולא נתפסתי, ויש לי עוד שבועה לסיום תקופת מלווה. ואני מרגיש התקדמות, ואני כלל לא זקוק למלווה, למרות שאני יודעה שהוא הרבה יותר מנוסה ממני ויש לו יותר נסיון.

פיאג'ו טייפון ז"ל

פורסם
צודק, אני עכשיו בתקופת מלווה :x סיוט לנסוע עם ההורים...

סיוט??? יש לי רשיון כבר 10 שנים כמעט ותמיד להורים יש הערות על הנהיגה:

"מהר מדיי.. לאט מדיי..." וכו'...

אבל אצלי יש פתרון נוסעים בשני רכבים, הכי פשוט.

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תגידו מה שתגידו : לסיים תקופת מלווה זה הדבר הכי כיף שיכול להיות, זה כמו להשתחרר מהצבא :-D

?!?!?!?מי זרק ביצה זה?!?!?!? חוליגנים, חולרות

פורסם
תגידו מה שתגידו : לסיים תקופת מלווה זה הדבר הכי כיף שיכול להיות, זה כמו להשתחרר מהצבא :-D
זה הדבר הכי כיף אם נותנים לך את האוטו אחרי זה...

אצלי תקופת המלווה נמשכה 3 חודשים למרות שהחוק דרש רק חודשיים... :?

אני זוכר את הפעם הראשונה שקיבלתי את האוטו לנסוע לבד, השעה הייתה 15:00 אחר הצהריים באמצע יום בהיר אחד. להורים שלי סיפרתי שאני נוסע לשיעור תגבור בתנ"ך (שכמובן לא התכוונתי להיכנס אליו)... הגעתי לבית ספר, למורה מסרתי כי יש לי דברים יותר חשובים לעשות ויצאתי לחרוש את העיר... על ההתחלה לצערי כבר התחלתי עם השטויות, זה החל במוסיקה בעוצמה שלא הייתה מביישת מועדון קטן והמשיך בפרפורים ברמזורים (שכעת אינם קיימים) ובחארקות בכיכרות ובסיבובים... אחרי איזה חצי שעה של נסיעה נרגעתי קצת, כיביתי את המוסיקה ונסעתי בצורה רגועה לכיוון הבית...

כמה טוב שכיום אני יותר בוגר ואחראי... :wink:

פורסם

לגבי כל אלא שאומרים שהמלווה 3 חודשים זה חוק מסריח , כולכם טועים !

המלווה זה דבר טוב מאוד שבא ללמד את הנהג הצעיר שרק הוציא רשיון קצת מתרבות הנהיגה הוותיקה של ההורים , תאמינו לי שזה עוזר מאוד !

ישנם המון מקרים של נהגים חדשים שמתקשים עם כל מיני טכניקות בנהיגה כמו למשל לעבור בין נתיבים תוך כדי להסתכל במראות וקדימה שבהתחלה המלווה עוזר מאוד.

והשתלבויות בכבישים מהירים שזה מאוד מסוכן למי שלא מיומן (כאשר ישנה תנועה בכביש).

ועוד ...

בקיצור כל החכמים שעם מלווה עכשיו ,תאמינו לי בכביש אל תחשבו שאתם יודעים הכל , תנו להורים שלכם או למלווים השונים להעביר לכם את הידע בכבוד.

כפיר.

פורסם

הבעיה מתחילה כאשר המלווה שבעצמו לא יודע להסתכל במראות ולא נתקל במושג "תרבות נהיגה" אף פעם בחייו מעביר את אותה "תרבות" גם לנהג החדש.

ויש הרבה נהגים כאלה-ותיקים עם הרבה שנות נסיון אבל ללא תרבות נהיגה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

עוד חוק מפגר הוא זה שאוסר על נהג מתחת לגיל 21 להסיע יותר משני נוסעים. מה ההגיון מאחורי חוק זה? אפשר לחשוב שאם יש לו רק שני נוסעים אז הוא יעשה פחות שטויות, להיפך כעת יותר נהגים יצאו עם הרכב שלהם בגלל שאפשר רק 3 ברכב ולא 5...

הבעיה היא שמי שקובע בסוף הוא פוליטיקאי חסר ידע (ולרוב חסר שכל) ולא מומחה שמבין בעניין...

זה אחד החוקים הטובים! אתה לא מבין את זה כי החוק חל עלייך ובשבילך זה עונש להסיע רק 2 איש באוטו אבל אם תחשוב על זה טוב, בצורה אובייקטיבית תבין שזה חוק טוב.

כשהאוטו מלא הוא מגיב שונה ונהג חדש שבקושי מסתדר עם אוטו ריק יהיה לו יותר קשה להתסדר עם אוטו מלא.

כשהאוטו מלא מי שמאחור עושה יותר בלאגן ושטויות ונהג חדש שרוצה להיות חלק מהחברה אז גם יעשה שטויות ויגרום לתאונה.

ואם עדיין אוטו אחד יעשה תאונה אז לא יהיו 4 או 5 הרוגים אלא מקסימום 3 וזה מוריד את מניין ההרוגים שגם זה משהו.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

המלווה זה דבר טוב מאוד שבא ללמד את הנהג הצעיר שרק הוציא רשיון קצת מתרבות הנהיגה הוותיקה של ההורים , תאמינו לי שזה עוזר מאוד !

ישנם המון מקרים של נהגים חדשים שמתקשים עם כל מיני טכניקות בנהיגה כמו למשל לעבור בין נתיבים תוך כדי להסתכל במראות וקדימה שבהתחלה המלווה עוזר מאוד.

ועוד ...

בקיצור כל החכמים שעם מלווה עכשיו ,תאמינו לי בכביש אל תחשבו שאתם יודעים הכל , תנו להורים שלכם או למלווים השונים להעביר לכם את הידע בכבוד.

כפיר.

הבנאדם צודק לומדים הרבה מאוד בתקופת המלווה בעיקר טכניקות שלא מלמדים בשיעורי נהיגה כי הם לא "יעילים" לטסט בכל מקרה אני עדיין מסכים פה עם כולם שהחוק של שתי אנשים הוא טיפשי בגלל שככה יש יותר מכוניות על הכביש ויש יותר סיכוי לתאונה וגם שההרגשה אחרי סיום המלווה דומה לשיחרור מהכלא...ועוד ההורים שלי די נינוחים:wink:

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם
זה אחד החוקים הטובים! אתה לא מבין את זה כי החוק חל עלייך ובשבילך זה עונש להסיע רק 2 איש באוטו אבל אם תחשוב על זה טוב, בצורה אובייקטיבית תבין שזה חוק טוב.

כשהאוטו מלא הוא מגיב שונה ונהג חדש שבקושי מסתדר עם אוטו ריק יהיה לו יותר קשה להתסדר עם אוטו מלא.

כשהאוטו מלא מי שמאחור עושה יותר בלאגן ושטויות ונהג חדש שרוצה להיות חלק מהחברה אז גם יעשה שטויות ויגרום לתאונה.

ואם עדיין אוטו אחד יעשה תאונה אז לא יהיו 4 או 5 הרוגים אלא מקסימום 3 וזה מוריד את מניין ההרוגים שגם זה משהו.

דווקא עלי החוק לא חל, ולכן לי לא ממש איכפת ממנו... אבל עדין, לפי דעתי הוא לא ממש מועיל, הרי להגיד שיהרגו "רק" 3 זה לא תמיד נכון...

סתם לדוגמא יוצאים 5 חברים, בגלל החוק הם צריכים לצאת בשתי מכוניות, שני נהגים שנוסעים זה אחרי זה, אחרי מסיבה זה יכול לגרום לתחרויות עם החבר'ה שיהיו לפי דעתי עוד יותר מסוכנות מנסיעה ברכב בודד...

לגבי הרעש והשטויות כשיש 5 נוסעים, נכון יש משהו בכך שאם יש רק 2 אז יש פחות רעש, אך עדיין גם עם 2 נוסעים הנהג יכול לעשות שטויות ולנסוע בצורה מסוכנת, בנוסף נהג שקול שיודע להפגין קצת שליטה לא יעשה שטויות וגם יגרום לכך שכולם באוטו ישבו אצלו בשקט...

פורסם

ועוד ...

כפיר.

אתה צודק אבל לא לכל ההורים יש את הזמן הזה "לסתובב" אם הילדים ולעביר להם מניסיונם.

ואני מסכים גם אם deltaHF שכן אני מעדיף לנסוע בלי מלווה מאשר אם המלווה שלי, אני ביכלל לא מבין איך נתנו לה רשיון היא בכלל לא יודעת את החוקים ואין לה שום תרבות נהיגה. המראות שבמקור הם דבר מאוד חשוב ברכב, אצלה מיעודות לתפקיד אחר לגמרי.

פיאג'ו טייפון ז"ל

פורסם

אני גם חושב שהמלווה זה דבר טוב, טוב כל עוד לא מגזימים.

אצלי לדוגמא, אבא שלי מאוד עזר לי במתן עצות שעד היום אני מיישם ואני חושב שהן מאוד עזרו לי. ובתקופת המלווה ההורים שלי כל הזמן גררו אותי לאוטו גם מתי שלא ממש רציתי לנהוג. עד היום אני מודה להם על זה.

וחוץ מזה, אם חיכיתם 17 שנים עד שתוכלו לנהוג בצורה חוקית, מה יקרה אם תחכו עוד 2/3 חודשים עד שתנהגו לבד? למה לכם להרוס את זה אם תתפסו ע"י שוטר וילקח מכם הדבר שלו חיכיתם 17 שנים?

!AWDSOME

פורסם

לבחור היתום

הוא כניראה יצטרך לחכות 3 חודש ולא לינהוג

חבר שלי אין להורים רישיון וגיסו גר 100 ק''מ ממנו אז ככה שאת קישורי הנהיגה שלו הוא בדק פעם אחת בתקופתו

אז הוא פשוט חיכה בסבלנות 3 חודש קנה מכונית ועכשיו הוא לא חייב כלום לאף אחד

לגבי המלווה אישית אני חושב שרק חודש אחד היה מספיק (וזה גם למי שהמלווה אצלו עובד נכון הכוונה שיש לנהג החדש שעות נהיגה איתו). משום שחוץ מעצות נכונות איך לינהוג ומה לעשות ואיך להשתלב המלווה הוא מוגבל ביכולת הסיוע לך (עכשיו יהיו אלא שיגידו שהניסיון שלו קובע, ואני אומר שאם אתה עירני מספיק אז הכל טוב) אם חס וחלילה קורה משהו אז אין למלווה שום יכולת לעזור לך, ותודה רבה את הבלם יד אני יכול להרים לבד (למי שחשב על הרעיון הדבילי הזה).

לגבי ההגבלה שהיא פשוט שטותית משום שהנהגים יצאו מומרמרים יותר (כן הפסיכולוגיה היא דבר נורא חשוב, ואם הראש שלך לא נקי בזמן הנהיגה ואתה דואג איך חבר שלך יגיע ומתי משום שלא היה לו מקום, אז כן זה מסיח את דעתך)

ועוד משהו אני נורא מסכים עם זה שיצאו יותר מכוניות לכביש והינה קטע נורא יפה אותם שתיים במכונית א' והשתיים האחרים במכונית ב' יצעקו לנהגים להיתחרות אחד בשני(והם גם חברים אחרי הכל, אז מה בדיוק מפריע קצת מישחקי כח ושליטה). שוב תודה רבה והינה היסתכלות אובייקטיבית ואני עדיין לא מוצא היגיון בזה

לרקע כללי אני עוד מעט חודשיים מלווה נישאר לי עוד חודש אבא שלי חוץ מלשגע אותי(שזה סיפור ביפני עצמו) לא עוזר לי בכלום. את העצות (ותודה לו על זה) שלו הוא כבר נתן את כל השאר יעשה הניסיון

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

• תוכן חדש...