Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין צורך להחליף את הנוזל ההידראולי. יישנם חובבים/חובבנים שאינם בעלי מקצוע אשר עשויים לחשוב שיש להחליף את הנוזל בגלל שכול נוזל מתיישן/מתחמצן/סופח לחות ועוד שלל דברים שקראו באינטרנט או ראו בסירטוני יוטיוב.

איזה כייף לי :)

פורסם

ואתה אומר את זה בתור מה?

מומחה ?

מה רע ברענון? במה זה יכול להזיק חוץ מלכיס?

לקרוא חובבן למי שרוצה להקפיד זה בהחלט לא מתאים לפורום רכב.

פורסם

למה סתם לזרוק כסף לפח ? לא לכלם יש עודפי מזומנים. נזק לא יקרה אם מבצעים את ההחלפה נכון ודואגים שתמיד יהייה שמן במערכת ולא אוויר.

אני אישית לא ממליץ לפתוח את הצנרת ההידראולית שלא לצורך.

פורסם

אצלי החלפת שמן בהגה פתרה רעש ממשאבת ההגה.

ייתכן ואין קשר אבל אני מעדיף להוציא 30 שקל ולרענן את כל הנוזלים ברכב כל כמה שנים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

מסכים שאין ליגוע בנוזל ההגה אם אין בעיות, לא פעם קרה שהחלפתי את הנוזל ואחר כך מיד ההגה התקשה יותר והמשאבה החלה להרעיש. קרה לי כמה פעמים, ומאז ההוראות יצרן אינן משקרות, אם יש הורעה להחליף מחליפים ואין הוראה להחליף אין צורך ליגוע.

פורסם

יש יצרנים שמורים על החלפה תקופתית אבל הרוב לא.

בכל מקרה, כמו כל שמן או נוזל הידראולי ועוד כזה שעובד בלחצים גבוהים, יש לו אורך חיים מוגבל ואפשר בהחלט להחליפו כל כמה שנים.

פורסם

מה שהוא שמעלי אמר, הוא מבין עניין.

אוסיף שכדאי ומומלץ להחליף אך ורק לנוזל שדורש יצרן הרכב, ולא להקשיב להמלצות "קח-שמן-גיר-אדום-כי-זה-מה-שהולך-בהגה-כוח".

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
מסכים שאין ליגוע בנוזל ההגה אם אין בעיות, לא פעם קרה שהחלפתי את הנוזל ואחר כך מיד ההגה התקשה יותר והמשאבה החלה להרעיש. קרה לי כמה פעמים, ומאז ההוראות יצרן אינן משקרות, אם יש הורעה להחליף מחליפים ואין הוראה להחליף אין צורך ליגוע.

אמת לא קיימת שום הנחיה אצל רוב הייצרנים להחליף החלפה ייזומה של הנוזל ההידראולי. כול בעלי המקצוע המומחים ששוחחתי איתם על הנושא כתבו את שכתבת.

פורסם

החלפת שמן הידראולי יזומה במרצדס ml

גרמה לסיבוב ההגה להיות יותר קל

וזה באה מפיה של אחותי נהגת קבוע ברכב שכלל לא ידעה על ההחלפה

לאומת זאת באופל עם משאוובה חשמלית לא הורגש שום שינוי לטובה או לרעה

ובוודאות הנוזל יצא הרבה יותר כהה מאשר נוזל חדש

למיטב ידעתי יש גם יצרנים שלא מציינים החלפת שמן בתיבה

פורסם

הרוב לא מבקשים, אם כי מומלץ לבצע החלפה, כאשר יש נוזל סינטטי (כמו דקסרון 6) אחת ל 100,000 ק"מ ונוזל מינראלי כמו דקסון 3 חאת ל 60,000 ק"מ.

• תוכן חדש...