Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני מחפש לרכוש רכב שישמש לרוב לנסיעות עירוניות (טירת כרמל, חיפה, קריות), לוד, (ירושלים מקסימום) לעיתים רחוקות.

האם אלטו שנת 2014, מצרף לינק: https://www.yad2.co.il/item/6ptg4j היא בחירה טובה? הרכב הנ״ל מציג נתונים טובים = יד 1 + 18,000 ק״מ. קראתי אודות היתרונות והחסרונות של רכב זה, אך מה שגורם לי להתלבט היא השאלה של הסכום. האם 30,500 זה סכום ריאלי עבור האלטו למרות הנתונים הנל או שיהיה עדיף להשקיע *קצת* יותר ואני יודע שניתן יהיה למצוא רכב טוב, איכותי, וגדול לעומת האלטו? רכבים כגון מאזדה 3 ספיריט שנתונים 09-10 ועוד..

אני נוסע יחיד ובמקרים רחוקים עוד נוסע, רווק, ולא חושב על הרחבה משפחתית באופק. וגם אם כן, אישה + ילד 1 נניח, זה ממש קריטי בכל הנוגע לאלטו?

מה אני מחפש ברכב? לא הרבה. חסכוני במידת האפשר ואבזור מינמלי / מודרני אפשרי לא יזיק. לא מחפש כוח, פוזה וכו׳ ..

אשמח לקבל חוות דעתכם.

תודה והמשך יום נעים.

פורסם

בס"ד

אם ב-לחסוך עסקינן, אני לא מכיר הרבה מתחרים לאלטו, מחירי חלפים מקוריים מצחיקים, צריכת דלק נמוכה(עד 1 ל 19 בידני).

מידיעה אישית, הרכב משמש משפחה של 5, כולל תינוקת בת שנה(לא מומלץ).

הרכב אמין מאוד ופרקטי(קטן, זריז וכו').

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

מצטרף לשבחים של המגיב מעלי. אצלנו בבית, סוזוקי אלטו משמשת כמכונית נוספת, לצד מאזדה 5. אני חייב לומר, שמניסיון של 29 שנים בהן היו בבעלותי מכוניות רבות ושונות, אין כמו האלטו בחיסכון בדלק, באחזקה זולה ובאמינות מרשימה. אין לי ספק, שרבים בפורום זה (מרביתם לא נהגו עליה לדקה) יגידו לך, רד מזה, לך על סופר-מיני חזקה, בטוחה ומפנקת יותר. ואני אומר, האלטו בוודאי לא מושלמת ויש לה גם חסרונות, אבל מציעה תמורה מדהימה לכסף, ותתאים מאד כמכונית עירונית, בוודאי לאדם אחד שאינו סנוב או בעל דרישות מוגזמות. אם אין לך בעיה עם גיר ידני, הייתי ממליץ על הידנית, שתהייה קצת יותר חזקה וחסכונית.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

מניסיון של שנה, האלטו האוטומטית רכב ממש גרוע.

ריקשה ללא אחיזה, מאובזרת כמו רכב משנות ה 90, עגלה ואפילו לא חסכונית( בנהיגת סבתא שלא עובר את ה 90 היא עשתה אצלי 1 ל -17, בנהיגה אמיתית - 1 ל 14.5)

לא שזה גם פאר היצירה אבל בתוספת קטנה אפשר למצוא מיצובישי ספייסטאר שזה רכב הרבה יותר מומלץ מהאלטו.

פורסם

לדעתי הספייס סטאר גם תהיה משמעותית עדיפה, חזקה יותר, מאובזרת יותר, תא נטען גדול יותר, מרווחת יותר וחיסכונית, בנוסף בטיחותית יותר

מוזמן לקרוא את הסיכום שלי:

https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3152/סקירת-גולשים/מסכמים---4-שנים-עם-מיצובישי-ספייס-סטאר

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מניסיון של שנה, האלטו האוטומטית רכב ממש גרוע.

ריקשה ללא אחיזה, מאובזרת כמו רכב משנות ה 90, עגלה ואפילו לא חסכונית.

הלו, קצת נסחפת שם. יש לה בהחלט מגרעות, והיא תוכננה כאמצעי תחבורה זול. והחא לא תתאים לכל אחד. אבל היא בפירוש לא אוחזת פחות ממכונית מיני אחרת, בוודאי עם היא נועלת צמיגים טובים (והבעיה שמרבית מצרכני הקטגוריה רוצים לחסוך גם בסעיף הזה ומסתפקים בצמיגים סיניים זולים ונחותים). ולאחר שנים אני יכול לומר שהיא עמידה ובנויה היטב, אפילו יותר ממכוניות הרבה יותר יקרות ממנה. אפילו במאזדה 5 שלנו מתחילים להתפרק דברים והאלו פשוט בנויה לתלפיות (לכבישחם המשובשים של הודו...) לא חסכונית? נו באמת, כאן אתה נשמע כבר ממש לא אמין. האלטו היא אחת המכוניות החסכוניות בארץ - כמובן בגרסה הידנית. אמרת שנהגת באוטומטית, שם אני לא יודע, הגיר בוודאי מסרס את המנוע הצנוע.

פורסם

בס"ד

יש לנו במשפחה 3 אלטואים, אחת ידנית ושתי אוטומטיות.

הידנית עושה 1 ל 19 בלי מזגן(עם, 1 ל 16), מדוד.

האוטומטיות עושה 1 ל 15(לא זוכר אם/בלי מזגן).

אמינות למופת, כולל הידנית שהיא בת 9.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
הלו, קצת נסחפת שם. יש לה בהחלט מגרעות, והיא תוכננה כאמצעי תחבורה זול. והחא לא תתאים לכל אחד. אבל היא בפירוש לא אוחזת פחות ממכונית מיני אחרת, בוודאי עם היא נועלת צמיגים טובים (והבעיה שמרבית מצרכני הקטגוריה רוצים לחסוך גם בסעיף הזה ומסתפקים בצמיגים סיניים זולים ונחותים). ולאחר שנים אני יכול לומר שהיא עמידה ובנויה היטב, אפילו יותר ממכוניות הרבה יותר יקרות ממנה. אפילו במאזדה 5 שלנו מתחילים להתפרק דברים והאלו פשוט בנויה לתלפיות (לכבישחם המשובשים של הודו...) לא חסכונית? נו באמת, כאן אתה נשמע כבר ממש לא אמין. האלטו היא אחת המכוניות החסכוניות בארץ - כמובן בגרסה הידנית. אמרת שנהגת באוטומטית, שם אני לא יודע, הגיר בוודאי מסרס את המנוע הצנוע.

הדיבור הוא על האוטומטית כי בזאת פותח השרשור מעוניין.

אני נסעתי בכמעט כול רכבי המיני ובאף אחת מהם לא הרגשתי חוסר בטיחות כמו שהרגשתי עם האלטו(צמיגי פלקן למען הסר ספק).

וחוסר אמינות לגבי צריכת הדלק, כאשר אני נסעתי בה כמעט שנה ולך אין שום נסיון איתה?

תאמין לי שאני פריק של צריכת דלק ובודק הרבה במצבים שונים, והאלטו ביחס למשקל/נפח מנוע, זה הרכב הכי גרוע שהיה לי מבחינת צריכת דלק(ובאופן כללי). היום, בדיוק באותם תנאי נסיעה, הספייסטאר עושה 1 ל 19 איפה שהאלטו עשתה 1 ל 14.5. פשוט רכב פח.

פורסם (נערך)

הייתה לאשתי אלטו ידנית במשך כמה שנים (קנתה אותה לפני שהכרנו - הייתה בין הרוכשים הראשונים ב 2010). הרכב עדיין במשפחה - עבר לאח שלה.

נהגתי עליה כמה וכמה פעמים וקיללתי כמעט כל רגע.

הרכב אכן חסכוני, אמיין וזול לאחזקה.

אבל הוא לא נוח, קטן וצפוף, ופשוט רכב סגפני.

הוא סוחב ונוסע לא רע (יחסית למנוע 1000 סמק) אבל פשוט נותן תחושת עליבות מבחינת המושב, סביבת הנהג, ספיגת זעזועים (אין שום ספיגה, זה כמו לנסוע על קרש גיהוץ) והתחושה הכללית בנהיגה.

וזה לא שאני מפונק מדי, נוסע בפאביה ידנית 2012 ואין מה להשוות ביניהן. הפאביה הרבה הרבה רמות מעליה. יצא לי לנסוע בפיקנטו ולדעתי גם הפיקנטו עדיפה בהרבה.

אישית בשבילי כל פעם שהייתי לוקח את האלטו לטסט \ טיפול \ החלפת צמיגים - זה היה סוג של עונש.

מציע לך לעשות נסיעה על הרכב ולראות אם מתאים לך.

ואם אתה כותב שיש +1 על הפרק - אז תשכח מהאלטו, יש לה תא מטען מיניאטורי שיהיה ממש קשה למצוא עגלה שתכנס שם.

עריכה אחרונה על ידי rolling_stony
פורסם

וחוסר אמינות לגבי צריכת הדלק, כאשר אני נסעתי בה כמעט שנה ולך אין שום נסיון איתה?

כנראה חוסר הבנה בינינו. לי יש ניסיון עם הידנית, אצלנו כרכב שני, כבר שמונה חודשים. והבנתי שאתה צברת ניסיון עם האוטומטית.

פורסם

שאלתי מכר שהיה לו אלטו איך הרכב ביחס לקורולה 05' הקודמת שהיית לך במשפחה, הוא אמר שבגדול הבעיה שלה היא חוסר יציבות במהירות גבוהות לעומת הקורולה.

לטענתו לסוע 120 קמ"ש באלטו מרגיש לא בטוח בהרבה מקרים לעומת הקורולה. כך את הקורולה בתור דוגמא לרכב משפחתי שדומה פחות או יותר בהתנהגות שלו להרבה רכבים משפחתים טיפוסים מאותם שנים. אישית יצא לי לחנות אלטו ידנית של ידידה שהייתה נהגת חדשה ומהתרשמות קלה שלי, מושב נוח בצורה סבירה שאדם בינוני לא יסבול בו לנסיעות קצרות/בינוניות. רועד בסלד נמוך ומנוע חלש שנכבה בקלות (ידני). הגה כח "קשה" יחסית אבל עדיין מדובר בהגה כך כך שזה בסדר. די פרימיטיבי מבחינת אבזור, יש מראות קטנות ומכאניות.

לטובה הרכב הזה די זול לאחזקה לא רק מבחינת הדלק ולדעתי מי שצריך את הרכב הזה בתור רכב נוסף בבית זה פתרון די טוב. רכב שמי שצריך לטחון אותו בקילומטראז וכמה שפחות להוציא עליו. ב30000 אני הייתי מחפש I10 2014 (החדשה) ידנית.

פורסם

אם אתה לא מתכוון לנסוע הרבה (מעל כ-25,000 ק"מ) אז אין טעם לסבול.

אם מדובר על איזור הצפון בהחלט עדיף רכב חזק יותר.

גם אני הייתי שבוי בקונספציה הזו של צריכת הדלק. היום אני מעדיף רכב שיצרוך 1/13 קמ"ל, על פני רכב עם צריכה של 1/19 אבל אסבול בו בכל רגע.

• תוכן חדש...