Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

זקוקים לרכב אוטומטי. הדרישות ממנו מהחשובה ביותר ומטה הן:

1. בטיחות (הרבה נסיעות בין עירוניות)

2. אבזור

3. נוחות נסיעה (בעיקר לנהג)

4. חסכוני בדלק, יחסית. קצת יותר טוב מ-1 ל-10 וכאלו.

אין שום צורך בביצועים או נהיגה ספורטיבית. שיהיה בטיחותי, כלומר מצליח לעקוף ולפנות, אבל ממש לא ספורטיבי.

הרכב לא הולך לעבור 120 קמ"ש וסביר שגם לא 110.

לרוב נהגת בלבד, אף פעם לא יותר מ-4 נוסעים. נראה לי סופר מיני הכי קולע.

הנסועה תהיה גדולה, אני צופה 15-20K בשנה.

עלויות אחזקה לא מאוד קריטי, כלומר להוציא מחיר רכישה זה לא משנה אם על דלק, ביטוח וטיפולים יתבזבז 1800 או 2300 שקלים בחודש ממוצע בשנה.

כעת ההתלבטות: התקציב שהוגדר לרכישת רכב יד 2 הוא כ-50K ש"ח.

מצד אחד יש אחלה רכבים יד 2 (הונדה ג'אז? ואגית מסוימת?)

מצד שני צריך את הרכב לאזור השנתיים-שלוש, אז אולי שווה לקחת מכונית חדשה בעסקת ליסינג כל שהיא "ולהחזיר" אותה אחרי 3 שנים?

מה דעתכם?

זה לא בפורום ייעוץ רכישה, כי אני לא מחפש דגם ספציפי, אלא המלצה כללית לגישה לפיה עדיף ללכת.

האם למישהו יש ניסיון עם רכב ליסינג כזה?

האם אפשר למצוא שם רכב שעונה לצרכים שציינתי?

חישבתי את העלויות נכון? (ביטוח נניח 8K לנהגת בת 24), טיפול ותקלה או שתיים (או צמיגים) נניח 4K בשנה + דלק 1000 שקלים לחודש, מביא אותי לאזור ה-2000 שקלים לחודש. פלוס מינוס חישוב עלויות ללא ירידת ערך וכו'.

תודה לכולם.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אתה צריך להשוות תפוחים לתפוחים קודם. חישבת עלות חודשית לאחזקת רכב פרטי, שכוללת דלק ואחזקה, בלי ירידת ערך. ליסינג כולל טיפולים ואחזקה עם ירידת ערך, אבל בלי דלק.

ככלל אצבע - רכב פרטי משומש תמיד יהיה זול יותר מרכב חדש, כי מרכיב גדול בהוצאות הוא ירידת ערך, והיא גדולה ככל שהרכב חדש יותר ויקר יותר.

מה שיכול קצת להועיל זה עניין הביטוח היקר לנהג צעיר/חדש, שלא בא לידי ביטוי בליסינג לרוב, צריך לבדוק ספציפית.

יש לך כאן אקסל שימושי לחישוב אחזקת רכב פרטי, תשחק עם הפרמטרים השונים ותראה מה יוצא (לעשות עותק פרטי לדרייב ואותו לערוך, לא פתוח לעריכה ככה).

רכב ליסינג קטן עולה סביב 2000-2300 לחודש, לא כולל דלק, ותלוי בחברה/באופציות שלוקחים מה זה כן כולל. על זה תוסיף 800-100 ש"ח דלק.

עסקאות ליסינג מגבילות נסועה ל-20K לשנה בד"כ, מעל זה משלמים ביוקר על כל קילומטר.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xLwKihO3-lGMh4HtLyhBKHcvm41rWBuaiz2bW45ni3g/edit#gid=884692287

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...