Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחצי שנה האחרונה חיפשתי לשני חברים מהמילואים רכבי יד 2,קיה ריו והונדה גאז.

הרכבים היחידים שבכלל שקלתי הם יד ראשונה,קמ נמוך.הרכבים יחסית חדשים לכן טופלו במורשה יבואן.

הגאז הצלחתי למצוא ממש שמורה שחנתה בחניון מקורה והיא באמת הייתה כמו חדשה עם 50 אלף קילומטר.הוא קיבל את המחיר שרצה שהוא אלפיים מעל המחירון.

והריו הייתה גם כמו חדשה אבל לצערי חנתה בחוץ עם 43 אלף קילומטר והבחור ניסה למכור כבר כמה חודשים לכן הוא הוריד את המחיר המבוקש בכ5 אלף מהמחירון.

שני המקרים חיפשתי רכב שיהיה שמור,בלי שריטות ועם קמ נמוך.

מה שאני בא לומר ששוק היד 2 כל כך מפוצץ(לא במקרה של הגאז)שרכב עם נתונים ממוצעים אין בכלל מה להסתכל.

אם יש נתונים טובים הרבה מעל הממוצע בטוח יהיו קונים,לכל רכב.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רכב זה לא השקעה כלכלית, רכב הוא מוצר צריכה. כצרכן, אתה צריך לחשוב על היעילות של השימוש ברכב ולא על בכמה אצליח למכור אותו.

פורסם

כן?

קנית טויוטה חדשה ב 120, מכרת אחרי כמה שנים ב 70.

קנית רנו או פיז'ו חדשה ב 120, מכרת אחרי אותו מספר שנים ב 40.

זה לא חשוב? 30 אלף שקל.

פורסם
כן?

קנית טויוטה חדשה ב 120, מכרת אחרי כמה שנים ב 70.

קנית רנו או פיז'ו חדשה ב 120, מכרת אחרי אותו מספר שנים ב 40.

זה לא חשוב? 30 אלף שקל.

את עניין הסחירות ושמירת הערך כל אחד עושה לפני הקניה. זה לא בהכרח שרנו/פיזו חדשה תעלה כמו טויוטה חדשה ואם כן, אז שוב אלו השיקולים שאתה עושה לפני הקניה (כמו גם שיקולים אחרים כמו: נוחות, בטיחות, העדפות אישיות). אבל מרגע שקנית את הרכב הדבר החשוב הוא שהניצול של הרכב יהיה הכי יעיל מבחינתך כצרכן. אם אתה מתחיל לחשוב שתיסע עליו מעט כדי שהסחירות שלו תהיה גבוהה או שתטפל במורשה ותוציא 1000 או 1500 שקל יותר על כל טיפול וזה יעלה את הערך במכירה - זו טעות. ככל שתיסע על הרכב יותר ותעשה עליו יותר ק"מ כך העלות של הרכב פר ק"מ תהיה נמוכה יותר מבחינתך. אם תטפל ברכב כמו שצריך במוסך כללי (או לבד כשאפשר, בנינו רוב הטיפולים אפשר לבד, למעט דברים מסויימים) עלות הרכב בשבילך תהיה נמוכה יותר, גם אם תקבל על הרכב 5 או 10 אחוז מתחת למחירון ולא 5 או 10 אחוז מעל המחירון.

פורסם

לפני חודשיים חיפשתי רכב ב',

דרישות: אמין, לא זולל דלק, ונוחות סבירה עבור נהג אחד.

ואז ראיתי סיוויק 5 דל' צבע לבן כמו שאני אוהב, ברמת אבזור "ספורט" הכוללת גג פנורמי וכו'.

יד 2, טסט לשנה, מטופלת במורשה וק"מ סביר.

לאחר מיקוח 32 סופי, מחירון רשמי לא משוקלל 42. (משוקלל סביב 45)

לאחר נסיעת מבחן קצרה, התנצלתי ונסעתי לראות רכב מסוג אחר.

הרכב הזה לא שווה את הכסף עם כל הכבוד להונדה, וסיוויק בפרט.

מכאני הוא בסדר, אבל בפנים הוא מרגיש עייף ובלוי יותר מכל רכב במחיר הזה.

פלסטיקים נראים עייפים והרגשה כללית לא נעימה של משהו מיושן.

פורסם

ברשותכם אענה על השאלה העיקרית כאן מהכיוון השני, של הקונה.

כשאני מחפש רכב למישהו, אני נותן עדיפות ברורה למכוניות שבעליהן מתחייבים שהן טופלו כל ימיהן במוסכי הרשת של היבואן ומסוגלים למסור תדפיס היסטוריה מלא.

יש ברכב כזה כמה יתרונות:

1. בעליו לא חסך עליו

2. בוצעו בו כ-ל הטיפולים לפי הספר ממש (רק להמחשה, כאשר מחליפים שמן, מחליפים גם את האטם של בורג הניקוז)

3. אם היה צריך לעשות משהו ובעל הרכב סירב - הדבר נרשם ומופיע בהיסטוריה

4. אפשר לדעת כ-ל מה שבוצע ברכב כולל דברים שעושים פעם בשנה/שנתיים/200,000 ק"מ...

בקיצור, כשקונים - כן, רכב שטופל אך ורק ברשת היבואן עדיף על רכב שטופל במוסכים אחרים, למרות שבהחלט יכול להיות שהם טובים לא פחות.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

יכול להגיד שאחרי שראיתי התנהלות במוסך מורשה יבואן של כמה חברות, יכול להעיד שאין שום ערובה לטיפול טוב, בגלל שזה מוסך יבואן.

מה שכן, אם יש רכב שטופל במוסך עלום (לא מדרכה, אלא פשוט לא מוכר) אעדיף את המטופל במוסכי היבואן, אבל לא אתעקש על זה אם יש ספר טיפולים טוב או מוסך מוכר(כמו רון/גבע וכד').

לדעתי המחירים שדורשים על טיפול במורשה - במקרה שלי הונדה - הם הזויים, וזה סה"כ טיפולים שוטפים סטנדרטיים.

אגב, הוריי שמטפלים במורשה של טויוטה המחירים של הטיפולים שם סבירים בהחלט על גבול הזול.

איתמר, כנהג תטפל ברכב במוסכי היבואן(כשהרכב מחוץ לאחריות)? כשהטיפול זהה והמחיר יקר יותר משמעותית?

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם (נערך)

תלוי. טיפולים שוטפים אולי לא, אבל דברים מסובכים אולי כן.

עכשיו למשל אני צריך להחליף מצבר בג'אז 2015 צורה חדשה וזה מצבר למערכת start & stop.

נאמר לי שהרכב צריך להיות מחובר בטעינה כי המצבר מגיע ריק. אחרי זה צריך לכוון את המערכת ולבדוק את שאר במערכות האלקטרוניות.

לא יודע לומר לך אם הייתי עושה את זה במוסך שלא מורשה יבואן, כי הייתי מפחד שלא היו עושים את זה כראוי.

אתן לך דוגמה אחרת: ביונדאי שהייתה לי התקלקל בורר המצברים למזגן 3 פעמים.

בפעם הראשונה רק כדי לאתר את התקלה לקח כמה ימים ומוסך אחד כלל לא פתר אותה (היה בטוח שזה נגד).

במוסך השני מצאו שזה הבורר, אבל לא מצאו בורר כזה, הביאו לי אחד מפירוק (שגם היה יקר, 1000 שקל, חדש כזה 2500).

הבורר התקלקל בפעם השנייה והוחלף ללא עלות (לאחר דין ודברים עם המוסך שהרכיב אותו).

בפעם השלישית כבר נישבר לי ובסוף מצאתי מישהו שעשה איזה קומבינה עם הכפתור.

בדיעבד ועם כל ימי העבודה שהפסדתי, אולי כן הייתי צריך ללכת מההתחלה למוסך מורשה יבואן ולפחות הייתי מקבל אחריות ארוכה על הבורר וכמובן בורר חדש מניילון.

ואגב גם ביונדאי מחירי הטיפולים והחלקים יקרים, שלא יספרו לך סיפורים (הבורר הזה בפולקסוואגן גולף למשל עלה לי בצ'מפיון 600 שקל כולל עבודה בזמנו).

עריכה: אגב הפולו 2007 של ההורים שלי טופלה עד לפני שנה במוסך מורשה יבואן של צ'מפיון, שהמחירים שלו היו דיי דומים למוסכים אחרים כולל מוסך רון. בפולו הנ"ל בגלל שמדובר ברצועות טיימינג מסובכות להחלפה, לא הייתי מחליף אותן לא במורשה יבואן בגלל האחריות שצ'מפיון נותנים.

לא חסר מקרים שאנשים ניסו לחסוך בזה ויצאו בנזק.

בשנה האחרונה החליטו לא לטפל שם כי הפסיקו את השירות של איסוף הרכב ובחזרתו לבית הלקוח אבל חוץ מזה- אחלה מוסך.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
יכול להגיד שאחרי שראיתי התנהלות במוסך מורשה יבואן של כמה חברות, יכול להעיד שאין שום ערובה לטיפול טוב, בגלל שזה מוסך יבואן.

מה שכן, אם יש רכב שטופל במוסך עלום (לא מדרכה, אלא פשוט לא מוכר) אעדיף את המטופל במוסכי היבואן, אבל לא אתעקש על זה אם יש ספר טיפולים טוב או מוסך מוכר(כמו רון/גבע וכד').

לדעתי המחירים שדורשים על טיפול במורשה - במקרה שלי הונדה - הם הזויים, וזה סה"כ טיפולים שוטפים סטנדרטיים.

אגב, הוריי שמטפלים במורשה של טויוטה המחירים של הטיפולים שם סבירים בהחלט על גבול הזול.

איתמר, כנהג תטפל ברכב במוסכי היבואן(כשהרכב מחוץ לאחריות)? כשהטיפול זהה והמחיר יקר יותר משמעותית?

Lolz

הרכב שלי נכנס מספר פעמים בשנה למןסך עך כל פיפס קטן, בפירוטי טיפולים כתוב "קיט 30 אלף" למשל, בלי פירוט מלא.

ובכל זאת, כשהחלפתי נוזל קלאץ (שאמורים להחליף כל 2 טיפולים)

זה היה הצבע שלוScreenshot_2018-12-31-12-46-27.jpeg

פורסם
תלוי. טיפולים שוטפים אולי לא, אבל דברים מסובכים אולי כן.

אתן לך דוגמה אחרת: ביונדאי שהייתה לי התקלקל בורר המצברים למזגן 3 פעמים.

בפעם הראשונה רק כדי לאתר את התקלה לקח כמה ימים ומוסך אחד כלל לא פתר אותה (היה בטוח שזה נגד).

במוסך השני מצאו שזה הבורר, אבל לא מצאו בורר כזה, הביאו לי אחד מפירוק (שגם היה יקר, 1000 שקל, חדש כזה 2500).

אז אם טיפולים שוטפים לא תעשה במורשה, למה כשאתה קונה רכב לא תקנה ללא תיעוד במוסך מורשה?

מה זה בורר מצברים? 2500 שקל? נשמע לי כמו איזה משהו קטן שבטח עולה בחו"ל כמה מאות לכל היותר.

פורסם

אני חיפשתי המון בחו"ל, יש בעיקר בוררים לבקרת אקלים ולא מכאני.

בחו"ל גם עולה כמה מאות שקלים החלק עצמו+ משלוח מגיע לאיזה 600-700 שקל, ועוד לא דיברנו על עבודה.

2500 זה לחדש, בפירוקיות פה בארץ זה עולה סביב 700-1000 שקל.

פורסם
Lolz

הרכב שלי נכנס מספר פעמים בשנה למןסך עך כל פיפס קטן, בפירוטי טיפולים כתוב "קיט 30 אלף" למשל, בלי פירוט מלא.

ובכל זאת, כשהחלפתי נוזל קלאץ (שאמורים להחליף כל 2 טיפולים)

זה היה הצבע שלו[ATTACH]514181[/ATTACH]

גם אצלי בהונדה ג'אז הידנית החלפתי נוזל בלמים לקלאצ' והיה נראה שלא החליפו לו מיום היוולדו - אז כנראה זה משותף יש מצב שהם פשוט מתעצלים ואומרים בכל מקרה יחליפו לו קלאץ' ב180KKM אז למה לעשות את זה לא חבל? (לא משנה שברוב המקרים גם אם היו מחליפים זה רק בכוסית ולא מהניפל - בדיוק אותו סיפור עם הנוזל בלמים).

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם

למען האמת 250 אלף וקלאץ מקורי, וזה שאתה מחליף קלאץ לא אומר שתפתח ניפל ותחליף נוזל, אלו 2 תהליכים שונים. עזוב את זה ששאיבה מהניפל של הקלאץ זה תהליך של 5 דק עם יד אחת קשורה מאחורי הגב.

פורסם

בשוק היד שניה זה הרבה מזל.

חבר שלי מכר סיוויק 2007 יד רביעית, בלי הסטוריית טיפולים ממוסך מורשה ב-19k במקום 24 תוך יומיים והרבה טלפונים.

• תוכן חדש...