Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי עכשיו שראש העין , דירות חדשות , מתיישבות לי מעולה על התקציב. האם יש שכונות שקרובות לרכבת ?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

שמע, אתה במצב בעייתי...

לא הייתי בשוק השכירות כשלוש וחצי שנים ומסתבר שהמצב החמיר מאוד. באתי להמליץ לך על אזורים מסויימים ביבנה + שימוש ברכבת (מה שאשתי עושה ולוקח לה דלת לדלת שעה ורבע, ללא שימוש ברכב בכלל)... לאחר הצצה ביד2 גיליתי שהמחירים הרקיעו שחקים ולא רלוונטיים בשבילך.

ההמלצה היחידה שנשארת לי היא שתחליף מקום עבודה. השכר שלך נמוך יחסית לאזור המרכז ולכן אין לך סיבה להשאר שם. לא יודע במה אתה עוסק אבל לא אמור להיות קשה מדי למצוא עבודה בשכר דומה בפריפריה לאדם צעיר ובריא.

דרך אגב, החלק היקר בא אחרי החופשת לידה ועד גיל 3... גן פרטי! מינימום 2500 לחודש.

רק כשעוברים לגן עירייה מתחילים לנשום קצת.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם (נערך)

רעיון שנשמע הזוי - אבל בעצם לא: נאות פרס בחיפה.

10 דקות ברגל מתחנת הרכבת, 55-60 דקות נסיעה לתל אביב.

לא מכיר את מחירי השכירות, אבל כנראה בחלט צריכים להתאים ליכולת שלכם, ומדובר בשכונה חדשה.

החסרון - החופשי - חודשי ברכבת יעלה עוד 400 ש"ח (בהשוואה לכפ"ס)

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטרף לספריאל, ומוסיף את בית שמש

בהנחה ובתל אביב אתה עובד במרחק הליכה (או אופניים) מתחנת רכבת, יש לך רכבת נהדרת מבית שמש לתל אביב (כ40 דק')

יש דירות להשכרה במרחק דקה הליכה מהרכבת בבית שמש (קצת יקר), או במרחק מס' דקות נסיעה ברכב או באוטובוס.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מה לגבי מודיעין ?

ניתן עוד למצוא דירות 3 חדרים סביב ה-4K,.

קיימת רכבת ישירה לת"א (אם אני לא טועה סביב ה-30 דק' עד תחנת השלום).

• אחראי פורום
פורסם

מצטרף לשי עם ההמלצה לגבי אזור.

מקום שנוטים להתעלם ממנו וגם לסלוד ממנו, בדיוק כמוני לפני שבדקתי לעומק ומצאתי מקום חביב לגמרי, שקט ברובו, מטר מכל דבר גם עם רכב.

גרתי שם שנתיים לפני כעשור (ביחידת דיור של כ-60 מ"ר) והיו הרבה בתים שהציעו יחידות.

בנתיים גם נבנו שם כמה בניינים, מה שמגדיל את האפשרויות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
ראיתי עכשיו שראש העין , דירות חדשות , מתיישבות לי מעולה על התקציב. האם יש שכונות שקרובות לרכבת ?
תמורה מעולה לכסף אבל צריך לקחת בחשבון ארנונה יקרה בכ-25% ממה שאתה מכיר + 400-600 ש"ח ועד בית כל חודש.

מבחינת יחס בין גודל הדירה/ גיל הדירה/ מחיר ראש העין מנצחת בגדול. ניתן למצוא דירת 4 ואפילו 5 חדרים באזור 4000 ש"ח.

אבל הקאץ נמצא בארנונה ובעובדה שזו שכונה חדשה (יש כבר תשתיות אבל זה עדיין רחוק משכונה בנויה כמו זו שאתה גר בה היום).

השאלה שלך לגבי הרכבת מיותרת כי בראש העין הרכבת נמצאת הרחק מהעיר אבל יש שאטלים/תחבורה ציבורית לרכבת.

לגבי חופשת הלידה, כמה זמן אשתך רוצה לא לעבוד?

ברגע שלקחתם את ההחלטה להיות הורים אתם אחראים על עוד אנשים בעולם חוץ ממכם. אני חושב שהגיע הזמן לקחת את עצמכם בידיים ולתכנן קצת קדימה. אני רק יכול לשער שההריון הזה לא הפתיע אתכם ולכן הייתם צריכים לחסוך מראש כסף עבור חופשת הלידה. לגבי התקופה שלאחר חופשת הלידה, אם לא הבנתם עד עכשיו אז החיים הם אוסף של פשרות, או אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. לא קיימת אפשרות של לגור בשכונה טובה, בבית חדש, קרוב לעבודה ולשלם גרושים, צריך להתפשר על משהו. אז הגיע הזמן להוציא דף ועט, לעשות סדר עדיפות לכל הדרישות שלכם ולהתחיל לתת ציונים לכל דירה שאתם רואים בהתבסס על סדר העדיפות שהגדרתם מראש.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)
מצטרף לספריאל, ומוסיף את בית שמש

בהנחה ובתל אביב אתה עובד במרחק הליכה (או אופניים) מתחנת רכבת, יש לך רכבת נהדרת מבית שמש לתל אביב (כ40 דק')

יש דירות להשכרה במרחק דקה הליכה מהרכבת בבית שמש (קצת יקר), או במרחק מס' דקות נסיעה ברכב או באוטובוס.

מדובר ברכבת שנוסעת בתדירות של פעם בשעה ותחנת רכבת ממוקמת בשולי העיר.

חוץ מזה מדובר בעיר של פנאטים חרדים.

לא ממש.

תחנת רכבת בראש העין ממוקמת על הפנים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

צריך לקחת בחשבון בראש העין

עלות ארנונה לחודשיים עולה כ 1600-1500 ש"ח לדירה של 4 חדרים 100 מטר בפסגות אפק.

טל.

עריכה: שחכתי להוסיף את הפקקים המטורפים בבוקר בכביש 5

עריכה אחרונה על ידי BRAVO_SX
פורסם

דירה לא בוחרים על ידי הצבעה אקראית על נקודות במפה ובדיקה של כמה זמן יקח להגיע למרכז תל אביב.

איפה הורים שלכם גרים? איפה משפחה שלכם גרה? איפה חברים שלכם גרים? אתם דתיים או חילונים? באיזה קהילה אתם רוצים לחיות? רוצים לחיות ליד מסעדות ופאבים או מעדיפים לחפש עיר שקטה ורגועה?

מה שכן תמיד חפשו גישה נוחה לרכבת. המצב בכבישים מחמיר מחודש לחודש.

פורסם

משהו לא מסתדר לי.

אתה מרוויח 7, תינוק בדרך, ואתה רוצה להוציא 4500 על שכר דירה ? לא מוכן להתפשר על מיקום, לא מתפשר על קומות, נראה לך הגיוני ?

אני לא חושב שאתה בכלל מעריך את כמות וסכומי ההוצאות שיהיו לך, איפה תשים את התינוק אחרי 3 חודשים ?

פורסם

פות"ש לא ציין מה המשכורת של אשתו. אם היא חוזרת לעבודה אחרי 3 החודשים (בערך, חופשת הלידה היא בת 15 שבועות) הוא חוזר להכנסה הקבועה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתור הורים צעירים, ההצעה הכי טובה זה לגור ליד המשפחה. אתה לא מבין אפילו עד כמה מגורים ליד הורים/משפחה שיכולים לעזור עם הילדים (ולא כולם יכולים או רוצים) זה מעולה. לקחת מהמעון יום או יומיים בשבוע, להשאר עם הילד בזמן שצריכים לצאת לקניות וכ״ו.

החיים לפני ואחרי הילד הראשון שונים כל כך שעד שלא מתנסים בזה לא מבינים.

הייתי מחפש מגורים (וגם עשיתי בעצמי) כמה שיותר קרוב להורים שמסוגלים לעזור.

Sent from my iPad using Tapatalk

פורסם
תמורה מעולה לכסף אבל צריך לקחת בחשבון ארנונה יקרה בכ-25% ממה שאתה מכיר + 400-600 ש"ח ועד בית כל חודש.

מבחינת יחס בין גודל הדירה/ גיל הדירה/ מחיר ראש העין מנצחת בגדול. ניתן למצוא דירת 4 ואפילו 5 חדרים באזור 4000 ש"ח.

אבל הקאץ נמצא בארנונה ובעובדה שזו שכונה חדשה (יש כבר תשתיות אבל זה עדיין רחוק משכונה בנויה כמו זו שאתה גר בה היום).

השאלה שלך לגבי הרכבת מיותרת כי בראש העין הרכבת נמצאת הרחק מהעיר אבל יש שאטלים/תחבורה ציבורית לרכבת.

לגבי חופשת הלידה, כמה זמן אשתך רוצה לא לעבוד?

ברגע שלקחתם את ההחלטה להיות הורים אתם אחראים על עוד אנשים בעולם חוץ ממכם. אני חושב שהגיע הזמן לקחת את עצמכם בידיים ולתכנן קצת קדימה. אני רק יכול לשער שההריון הזה לא הפתיע אתכם ולכן הייתם צריכים לחסוך מראש כסף עבור חופשת הלידה. לגבי התקופה שלאחר חופשת הלידה, אם לא הבנתם עד עכשיו אז החיים הם אוסף של פשרות, או אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. לא קיימת אפשרות של לגור בשכונה טובה, בבית חדש, קרוב לעבודה ולשלם גרושים, צריך להתפשר על משהו. אז הגיע הזמן להוציא דף ועט, לעשות סדר עדיפות לכל הדרישות שלכם ולהתחיל לתת ציונים לכל דירה שאתם רואים בהתבסס על סדר העדיפות שהגדרתם מראש.

למה באמת ארנונה כל כך יקרה?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תוכן חדש...