Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גיליתי היום סדק די גדול בשמשה הקדמית - באזור ה-30 ס"מ, לא יודע ממה הוא קרה.

מדובר בסיטרואן C3 עם פחות משנה וחצי על הכביש.

כמה דחוף להחליף שמשה? האם יש סיכוי לקבל דרך הביטוח (אוטוגלס) שמשה מקורית למרות שהם מתחייבים על תחליפית?

פורסם
גיליתי היום סדק די גדול בשמשה הקדמית - באזור ה-30 ס"מ, לא יודע ממה הוא קרה.

מדובר בסיטרואן C3 עם פחות משנה וחצי על הכביש.

כמה דחוף להחליף שמשה? האם יש סיכוי לקבל דרך הביטוח (אוטוגלס) שמשה מקורית למרות שהם מתחייבים על תחליפית?

בס"ד

דחוף מאוד, סדק כזה, יכול להתפתח במכה אחת, על הבמפר הראשון שתעלה עליו, השמשה תהיה מלאה סדקים כמו קורי עכביש.

אני לא יודע לגבי מה תקבל בביטוח השמשות, עצה שלי, אל תתפשר על לא מקורי, מנסיון שלי, ועוד רבים בפורום.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם (נערך)

לי יש שמשה תחליפית של OSG (חברה ישראלית), והאמת שאני מרוצה, לפחות מבחינה אופטית אני לא מבחין בעין בשום הבדל או עיוות, לגבי ציפויים ותאימות לחיישנים אני לא יכול להעיד (לא מדובר על C3). ראה הודעה קודמת בנושא:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?643334-%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%A9%D7%94-%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97-%D7%94%D7%A9%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%99&p=5555169&viewfull=1#post5555169

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

תצטרך להוסיף הרבה כסף בשביל מקורית ולא בטוח שזה שווה את זה. התחליפיות מספיק טובות. אל תחכה ותחליף מיד, בטח שבחורף אתה לא רוצה שבאמצע הגשם השמשה תתנפץ לך.

פורסם (נערך)

קח את השמשה התחליפית ותוסיף לה מדבקה מסננת חום ככה בקיץ לא תתבשל.

המקורית מגיעה כבר עם סינון.

מעניין אם יש תחליפית כי אם אני לא טועה השמשה ב C3 היא מאד עמוקה. מעבר למצח עם צורה מיוחדת ...

https://cdn.motor1.com/images/mgl/ymyvq/s1/2009-175593-2010-citroen-c31.jpg

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

שמשות תחליפיות שראיתי אצל חברים היו פחות טובות מהמקוריות, אם כי ההבדל לא היה מאוד גדול ולא כל אחד שם לב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אם אין חיישנים, לא צריכה להיות בעיה עם שמשה חליפית. אם יש חיישני גשם / אורות, שווה להשקיע במקורית. גם בחו"ל יש הרבה בעיות עם שמשות חליפיות וחיישנים

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם
מה עם אחריות ?

אחריות של מי ?

סביר מאוד להניח שמדובר על עצם זר אשר עף וגרם לנזק, אני מניח שפותח השירשור כבר ביקר במוסך היבואן ואם לא זה הזמן.

הסבירות לפגם מהיצרן הוא מיזערי עד לא קיים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

עד שנתיים מחוייבים לשים מקורי לא?

רכב חדש, הייתי שם מקורי...ידוע לך מה ההפרש במחיר בין מקורי לתחליפי?

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

בתור אחד שהחליף פעמיים שמשה בC3 שנת 2003 ישנה אבל עדיין עם חיישני גשם/תאורה, הכל היה בסדר.

צריך רק לוודא שהם מדביקים את החלק של החיישנים לשמשה כמו שצריך ובנוסף שהם יורידו את הגומי מסביב, כדי שהוא יוכל לעבור, תרוויח גם חלק מהותי מקורי וגם לא תשלם כסף על זה[אתה פטור מתשלום רק על שמשה ועבודה] גומי לא כלל.

ממה שאני זוכר אצלי שמשה תחליפית עולה לערך 300-400 שקלים, מקורית בסדר גודל של 3000 אלף שקל. אתה מקבל את ההפרש [300-400 שקל]

הכל שאלה של איפה הסדק וכו', אצלי למשל היה סדר לא קטן בגלל הברזל של הווישרים שנפל על השמשה, הכל היה בסדר עד שיום אחד נשפך מים חמים על השמשה [כדי להסיר מדבקה כלשהי] העניין שהיה קר בחוץ וזה יצר "הלם" לחומר שהביא להמשך הסדק מאותה נקודה.

שורה תחתונה, מעבר לחלק המקורי, מאד חשוב העבודה, שלא יהיה רעשי רוח וכו', אני אישית הייתי מאד מרוצה מהשירות שאני קיבלתי.

פורסם

האם הגיוני שבגלל שיורד גשם הרכב צריך להישאר שם 24 שעות?

ועוד אחרי זה הוא טוען שצריך להרכיב את המראה הקדמית (עם החיישנים ומצלמת הדרך) שלוקח עוד זמן (אי אפשר במקביל?)

פורסם
האם הגיוני שבגלל שיורד גשם הרכב צריך להישאר שם 24 שעות?

ועוד אחרי זה הוא טוען שצריך להרכיב את המראה הקדמית (עם החיישנים ומצלמת הדרך) שלוקח עוד זמן (אי אפשר במקביל?)

בס"ד

לא יודע אם 24 שעות, אבל בהחלק צריך לתת לדבק להתייבש.

אני בעת החלפת שמשה אחורית בחורף, התייבשתי כמה שעות טובות, בטח לא 24.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• תוכן חדש...